II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo zagłosujesz w II turze?

Duda
47
41%
Komorowski
22
19%
Nie zagłosuję/oddam nieważny głos
45
39%

Liczba głosów: 114
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

17-05-2015, 20:03

Riven pisze:Obiło mi się o uszy, że kukiz dyskutuje o włączeniu ludzi z centrum Adama Smitha. Prawda to? Jeśli tak to bdb!
Niech Gwiazdowski robi reformę podatkową i systemu emerytalnego, wreszcie.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-05-2015, 20:06

STREAM DEBATY:
http://tvpstream.tvp.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dla osób spoza PL
http://nettv.pw/tvp1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://acartv.net/tv1.html/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://web-live.tv/transmissions/transm ... view/id/87" onclick="window.open(this.href);return false;

Bolek daję radę!
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Karkasonne

17-05-2015, 20:08

manieczki pisze: PS chciałbym mieć dobrze płatną pracę, dlatego zostawiam tutaj tę wiadomość!
Dzięki, płacę akurat mam relatywnie nie taką złą jak na pierwszą pracę po studiach, tylko że kosztem wszystkiego innego.
Awatar użytkownika
manieczki

17-05-2015, 20:19

Ale to ja mam mieć dobrze płatną pracę - nie Ty. TO MOJE OGŁOSZENIE, MOJE KWALIFIKACJE OK?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

17-05-2015, 20:29

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
nicram

17-05-2015, 20:44

Karkasonne pisze:
manieczki pisze: PS chciałbym mieć dobrze płatną pracę, dlatego zostawiam tutaj tę wiadomość!
Dzięki, płacę akurat mam relatywnie nie taką złą jak na pierwszą pracę po studiach, tylko że kosztem wszystkiego innego.
Ale czego się przepraszam spodziewałeś? Że wszyscy pracodawcy czekali właśnie na Ciebie i że wszyscy chcą zrobić z Ciebie bogacza? A gdzie Twoja inicjatywa? Większość ludzi tutaj zapierdala i takie są brutalne fakty. Jak Ci się nie podoba, to zawsze możesz mieć jakiś super pomysł, założyć firmę i robić dobry biznes. Zła wiadomość jest taka, że też będziesz musiał zapieprzać od rana do wieczora. Nie ma nic za darmo. Oczywiście z takim podejściem polecam grać dużo w totolotka.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

17-05-2015, 20:54

A w debacie Komorowski robi marmoladę z owoców Dudy. :-)))
all the monsters will break your heart
Karkasonne

17-05-2015, 21:07

nicram pisze: Ale czego się przepraszam spodziewałeś? Że wszyscy pracodawcy czekali właśnie na Ciebie i że wszyscy chcą zrobić z Ciebie bogacza?
Tak
byrgh
zahartowany metalizator

17-05-2015, 21:20

nicram pisze:Ale czego się przepraszam spodziewałeś? Że wszyscy pracodawcy czekali właśnie na Ciebie i że wszyscy chcą zrobić z Ciebie bogacza? A gdzie Twoja inicjatywa? Większość ludzi tutaj zapierdala i takie są brutalne fakty. Jak Ci się nie podoba, to zawsze możesz mieć jakiś super pomysł, założyć firmę i robić dobry biznes. Zła wiadomość jest taka, że też będziesz musiał zapieprzać od rana do wieczora. Nie ma nic za darmo. Oczywiście z takim podejściem polecam grać dużo w totolotka.
Przecież to typowa postawa słoika, któremu starzy fundowali studia, by mógł pić i leczyć stulejkę na laskach za hajs. Zero pożytku. Pracodawca butnemu szczawikowi parska w twarz, gdy ten drugi uważa, że jego papierek cokolwiek zmieni, prócz podbicia ego. Typowe słoiki, wyżej srają... ;)
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

17-05-2015, 21:55

Plasfodeur pisze: Ale państwowe uczelnie dostają też pieniądze za każdego studenta na studiach dziennych, bezpłatnych. Także to jest szerszy problem niż bezpośrednie sięganie do kieszeni żaka. A jeśli studentów będzie brakować (a zaczyna) to wtedy traci na tym cała kadra naukowa itd. itp.
Za mojej kariery akademickiej (bo i taki szczebel przeszedłem) kierownik zakładu powiedział nam na zebraniu dla prowadzących zajęcia, że mamy przepychać wszystkich na siłę, bo dziekan krzywo patrzy na zmniejszanie liczebności grup ze względów finansowych. A zaoczni w ogóle byli nietykalni. Oczywiście oblewałem w każdej grupie ze 2-3 klientów (zazwyczaj na zajęciach z programowania), którzy byli zerowi. W ogóle studenci z Politechniki byli trudni - zazwyczaj 1/3 grupy była w miarę kumata, 1/3 zupełnie przeciętna i 1/3 to totalne barany. Prowadziłem też zajęcia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i tam było o tyle lepiej, że wszyscy wydawali się być zupełnie przeciętni - nie było orłów, ale nie było też debili, przynajmniej na takich nie trafiłem (a miałem kilka grup).

Inna sprawa to to, co się działo w zakładach i instytutach przy podziałach grantów, ile pieniędzy było marnowanych na pseudonaukę, ilu figurantów siedzi i latami nic wartościowego tam nie robi, to głowa mała. Oczywiście nie wszędzie tak jest, ale duża część szkolnictwa wyższego funkcjonowała w ten sposób - mówię o stanie sprzed 10-15 lat. Koledzy jednak mi donoszą, że niewiele się w tej matierii zmieniło :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

17-05-2015, 21:58

Drone, ani słowa o mojej Alma Mater, bo więcej nie kupię u Ciebie waty! :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

17-05-2015, 22:00

Sybir pisze:Drone, ani słowa o mojej Alma Mater, bo więcej nie kupię u Ciebie waty! :D
Doktor nie wyszedł na pewno spod mojej ręki, bo dostrzegłbym na zajęciach ten błysk geniuszu ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
manieczki

17-05-2015, 22:02

I co smyki, jak po debacie? Dobrze się spisałem w roli suflera Komorra? Myślę skromnie, że tak. Także ten tego:
Obrazek
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

17-05-2015, 22:07

Widzieliście jaką niegustowną fryzurę miał Andrzej Duda? Chcielibyście, żeby ktoś taki był Waszym prezydentem? Obrzydliwe.
Awatar użytkownika
Sybir

17-05-2015, 22:08

Drone pisze:
Sybir pisze:Drone, ani słowa o mojej Alma Mater, bo więcej nie kupię u Ciebie waty! :D
Doktor nie wyszedł na pewno spod mojej ręki, bo dostrzegłbym na zajęciach ten błysk geniuszu ;)
W takim razie musimy renegocjować umowę :D

Co do debaty - raczej słaba, pierwsza część remisowa w mojej ocenie, w drugiej natomiast sztab Komorowskiego > sztab Dudy.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Karkasonne

17-05-2015, 22:09

Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, a tutaj atak frontalny ze wszystkich stron, i to takich z dupy stron, jakieś rozkminy o poziomie studiów (tak jakbyście wiedzieli jakie skończyłem i na jakiej uczelni), że spodziewam się danej kasy (też nie wiem skąd to kto wziął), a teraz się okazuje że byrgh wie już nawet jakie mam powiązania rodzinno-finansowe (stary, czy przypadkiem cos cię nie pojebało? skąd w ogóle to wszystko wziąłeś?). Naprawdę tak kochacie to państwo takim jakie jest? To może jednak lepiej zagłosować na Komorowskiego?
byrgh pisze: Przecież to typowa postawa słoika, któremu starzy fundowali studia, by mógł pić i leczyć stulejkę na laskach za hajs. Zero pożytku. Pracodawca butnemu szczawikowi parska w twarz, gdy ten drugi uważa, że jego papierek cokolwiek zmieni, prócz podbicia ego. Typowe słoiki, wyżej srają... ;)
Powtarzam, bo aż ciężko się nadziwić, skąd to wszystko wziąłeś? Pomijając już fakt, że obecnie to raczej ja z bratem utrzymujemy moich rodziców, niż oni mnie... To nie za bardzo rozwijasz się w takich osądach będąc w internecie?

Ostatecznie widzę, że okazuje się, że w gruncie rzeczy wszyscy zgadzają się z tamtą panią o której napisałem: elektorat dzielił się na pełnych sukcesów wyborców Komorowskiego, i resztę, która chce coś za darmo od państwa, bo jest nieudacznikami. Jak niewiele szablonów w tak wielu glowach.
Ostatnio zmieniony 17-05-2015, 22:23 przez Karkasonne, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sybir

17-05-2015, 22:10

Zagłosuj, na kogo chcesz, to niczego nie zmieni :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-05-2015, 22:14

Niestety Duda marketingowo przegrał. Nie mowie o uczciwości argumentacji itd tylko skuteczności medialnej
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
manieczki

17-05-2015, 22:23

Eh, unstoppable :D
[youtube][/youtube]

Jak go ktoś nie kojarzy to służę linkusiem:
http://natemat.pl/65065,prowokator-kari ... zej-hadacz" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ