POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
bartwa

Re: POlitykowanie

06-08-2021, 14:42

Good for them. Nie interesują mnie ci osobnicy.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

06-08-2021, 14:52

Scorn pisze:
06-08-2021, 14:13
Panowie konserwatyści z tego forum metalowego natomiast mają problem z połączeniem sobie, że jak dalej będą głosować na PiS, konfederację czy innych "wolnościowców" to będą mieć taką wolność, że jedyny koncert jaki zobaczą to festiwal muzyki sakralnej. Płyty z metalem? Bluźnierstwo, zakazać. Dżezik też, bo promocja BLM czy czego tam jeszcze.
Rok 2021 a metalowcy nadal wierzą w zakaz koncertów i płyt z metalem. Przypomnijcie mi może jakie płyty są zakazane na allegro ? Burzum i Graveland czy Behemoth i Marduk ?

Sorki ale wolę podatkową wolność od Konfederacji niż wolność w skrobaniu dziecka od fioletowych komunistów.

PiS to lewica która ma w dupie wasz Metal, Kościół czy skrobane dzieci. Pieniążki oni lubią i władzę. Nic więcej.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Scorn
postuje jak opętany!

06-08-2021, 14:55

535 pisze:
06-08-2021, 14:41
bartwa pisze:
06-08-2021, 14:32
Nic nie będę sprawdzał, zastosuję gruba kreskę. Nie można cały czas patrzeć w przeszłość.
Towarzysze Miller i Piotrowicz lubią to.
Tak z ciekawości kolego 535:
twoim zdaniem co ma począć polski wyborca? Wszyscy wiemy, że opcje są, delikatnie mówiąc, kiepskie. Ale kto najmniej zły? Czarni, brunatni, czerwoni, tęczowi czy zieloni?
heykvísl og ofn
Pelson
rasowy masterfulowicz

06-08-2021, 14:57

mad pisze:
05-08-2021, 18:43
Czas leci: olimpiada, partie szachowe Dudy, nagły wyjazd - nie udało się odpowiedzieć wcześniej poza przydługawym wstępem. Sorry, mam nadzieję, że Ascetic nie spali mnie na stosie. Co do wstępu: mnie się wydawał konieczny, bo wyjaśniał punkt widzenia, na którym się okopałem - ale rozumiem, że dla wielu to raczej przynudzanie było.

Sądzę, że część problemu polega na pewnym przewrażliwieniu po obu (i więcej) stronach. Tak, tak, źdźbło w oku i belka... - jak najbardziej słuszne. Ja widzę przechył cywilizacji zachodniej w lewo, Ty przechył w Polsce i na Węgrzech w prawo. Zgoda, ale czymże są lokalne wahadełka w zestawieniu z potężnym lewackim europejsko-amerykańskim młotem (i sierpem?). W Polsce cenzury nie ma: można sobie swobodnie pluć na rząd, urządzać różnorakie manifestacje. To raczej Zachód ma problem z wolnością: popatrzcie sobie na pacyfikacje demonstracji w Paryżu czy Berlinie. Właśnie plucie na kk staje się normą, z kolei niech ktoś spróbuje na zachodzie uderzyć w ich wysokość lgbt lub blm. Czyli z jednej strony znosimy zapisy o obrazie uczuć religijnych, ale zostawiamy ściganie antylewackiej „mowy nienawiści”? To nieuczciwe, dopuśćmy całkowitą swobodę w rzucaniu argumentami tudzież błotem lub rozszerzmy obszar tępienia mowy nienawiści. Cóż, dla kogoś ważne jest manifestowanie własnych odmiennych preferencji seksualnych i oczekiwanie wobec nich szacunku, a dla innych szacunek wobec religii. Inaczej ujmując: dla kogoś istotna jest własna orientacja seksualna, dla innych religijna. Jako konserwatywny demokrata opowiadający się za wolnością słowa, optowałbym za całkowitą swobodą wypowiedzi. Obiektywnie większa jest szansa na to w Polsce niż na Zachodzie, gdzie jakakolwiek krytyka lgbt skutkuje w najlepszym przypadku banem.
Mad, Ty naprawdę nie dostrzegasz, że w Polsce przestrzeń do protestów wobec "mniejszego zła" ulega systematycznemu zawężaniu? Mam przypomnieć marsze kobiet i próby ścigania tegoż przez funkcjonariuszy państwa, albo protesty przedsiębiorców i ich reperkusje? Cenzury oficjalnie nie ma, ale partia knebluje i blatuje się z Polshitem, zagarnia szerkim gestem prasę lokalną i właśnie majstruje przy TVN, by nikt jej nie patrzył na ręce. Jak to nazwiesz, poszerzaniem wolności, troską o dobro obywatela? Dal mnie to pełzająca cenzura, model Budapeszt.

Z tego co widzę kk dostaje za swoje zaangażowanie w politykę. Skoro funkcjonariusze kurii dają sobie przyzwolenie na bycie przybudówką jednej partii to retorsją za to jest pałka na łbie. Jak się modlisz o deszcz to musisz się też przygotować na babranie w błocku, co kościół probuje nieudalnie ubrać w szaty prześladowania religijnego. Zakład, że gdyby tylko hierarchom przeszła ochota na bycie duchowym ramieniem partii, gdyby zaczęli proces samooczyszczenia się z pedofilii i przestali wynosić się moralnie ponad resztę społeczeństwa to jak makiem zasiał- nagle ten wyimaginowany "ucisk" klechów by ustał? Więc nie próbuj prosze przyjmowac tej retoryki bo jest ona zwyczajnie nieprawdziwa, wiara w narodzie ma się dobrze, mniejsza o to czy to dobrze czy źle, problem jest z instytucją i to na nią słusznie spada odium krytyki. Odwołam się do wątków szwedzkich. Tu kościoła się nie tyka, nic o nim negatywnego nie mówi i nie próbuje rugować go z przestrzeni pblicznej. No ale tutaj pastorzy zajmują się zbawieniem i pomaganiem słabszym (zagadka- wiesz kto najbardziej głosił potrzebę przyjęcia imigranów w czasie kryzysu 2015 mówiac, że to po katolicku?), zostawiając decyzje dotyczące życia doczesnego w rękach samych ludzi.
Zgodzę się, że w mediach jest nadreprezentacja tematów LGBT. Mam na to swoją prywatną teorię, że Zachod zrównał już prawa większości grup społecznych i teraz, siłą rozpędu, wziął się gorliwie za mniejszości seksualne. Samo w sobie to nic złego, niby czemu te osoby mają mieć mniejsze prawa niż osoby heteronormatywne. To, jak sama nazwa wskazuje- mniejszość. Hałaśliwa, góra 7% mniejszość. Ale potrafię zrozumieć, że sposób manifestacji swoich preferencji seksualnych, które powinny pozostac prywatną sprawą, może być odbierany jako agresywny. Zgadzam sie również, że przemilczanie tematu albo represjonowanie za krytyczne spojrzenie na sprawę mniejszości nie powinno mieć miejsca i ten słodko pierdzący dyktat politpoprawności widoczy u lewicy jest irytujący.

mad pisze:
Lex TVN - tu sprawa jasna, PiS wykazuje się postawą politycznego ścierwa. Nawet, jeżeli założenia są słuszne lub przynajmniej dyskusyjne (ograniczenie praw własności TV dla podmiotów spoza Europy), to nie wolno tego przeprowadzać w ten sposób. Trzeba dać koncesję, a dopiero potem procedować, aby zmienione prawo dało czas na przygotowanie się zainteresowanych podmiotów do nowej sytuacji. Tutaj pisu nic nie broni - ja też nie zamierzam.

Piszesz coś o Bąkiewiczu i Rydzyku. Mnie ci panowie interesują tylko w jednym kontekście: troski o wolność słowa. Jestem przeciwny wszelkiej cenzurze, a zatem popieram swobodę w działaniu zarówno RM i Najwyższego Czasu, jak i Krytyki Politycznej i TVN. Bąkiewicza nie znam w ogóle a RM czy Trwam słuchałem/oglądałem nie dłużej niż godzinę w życiu. W poprzednim poście próbowałem wyjaśnić, że dla mojego demokratycznego konserwatyzmu nie ma zakotwiczenia w żadnej partii politycznej. Polityki w TV oglądam niewiele, a jeżeli już, to stosuję parytety. W imię elementarnej uczciwości trzeba sprawdzić, co wyprawiają główni rozgrywający. Propaganda w TVP jest oczywista, ale jeżeli ktoś twierdzi, że TVN podaje całą prawdę przez całą dobę - jest dla mnie politycznym kretynem. TVN to również propaganda w każdym calu, Rzecz w tym, że bardziej zawoalowana, dyskretna (chociaż ostatnio nawet nie...). TVN/PO uprawia podłą propagandę w białych rękawiczkach, TVP/PiS w zabłoconych buciorach. Prawda jest prosta: gra pozorów TVN jest dostosowana do głównego targetu, czyli zmanierowanej inteligencji. TVP celuje cepem wprost w prostego odbiorcę. Brudne ścierwo - polityka. Na tym tle bardzo pozytywnie prezentuje się Polsat. Są dziennikarze zorientowani w lewo, inni w prawo - ale całość wygląda na bardzo obiektywną. Jest na ogół dosyć merytorycznie, różnorodnie i bez zbędnego plucia. Oczywiście dla osobników pokroju trupa i nicrama wszystko, co nie jest pluciem na pis, jest pisowską propagandą - ale taką postawę należy między bajki włożyć. Rzecz jasna w drugą stronę też to działa: zawzięci widzowie TVP pewnie też mogą nie lubić Polsatu. Nie wiem, o co Ci chodzi, gdy piszesz o pionizowaniu Solorza. Zawsze można uruchomić jakieś spiskowe teorie, mnie to za bardzo nie interesuje. Jak masz jakieś konkretne dane, to podaj.
Tu masz więcej jak Solorz układał się z PiS w ramach świętego spokoju. Wątki prowadzą do afery KNF i kurateli NBP nad Plus Bankiem.
https://www.newsweek.pl/polska/jak-pols ... is/vckxvg6
Wyzej już bylo jak postrzegam wolność słowa w PL.

mad pisze:
Próbujesz odwrócić kota ogonem w kwestii islamu. Sądzę, że swoimi tezami jeszcze bardziej pogrążasz lewactwo. Skoro bowiem zarzucasz islamowi skrajny konserwatyzm (słusznie), to w takim razie tym bardziej dziwnie wygląda sojusz lewactwa z islamem. Jak można sprzymierzać się z diabłem? Po to, żeby wspólnie zaatakować innego diabła (chrześcijaństwo)? Obłuda. Pamiętam jak polskie lewicujące celebrytki podniecały się, że w Arabii Saudyjskiej szejkowie pozwolili kobietom prowadzić samochody, a w Polsce pis wprowadza faszyzm – mniej więcej tak wyglądało ich rozumowanie. Właśnie ze względu na tę obłudę nienawidzę lewactwa. Lewactwo jako wroga wymyśliło sobie chrześcijaństwo. I w porządku, ma do tego prawo. Ale w tym momencie następuje weryfikacja idei: jeżeli powiedziało się „a”, to trzeba powiedzieć „b”. Tu nie ma dowolności. Jeżeli lewactwo nienawidzi chrześcijaństwa za konserwatyzm (i pochodne), to powinno jeszcze bardziej walczyć z islamem za konserwatyzm do kwadratu. Jeżeli tego nie robi, to w świecie logiki traci wiarygodność. Nie da się tego usprawiedliwić, a Twoje odwracanie kota ogonem nic nie daje. I nie proponuj mi sojuszu z islamem w imię konserwatyzmu – to są Twoi przyjaciele. Zdefiniowałem w poprzednim obszernym poście swój konserwatyzm i w żaden sposób nie pasuje on do skrajnie antyludzkiej ideologii islamu, z którą brata się lewactwo, a nie prawica. Jeszcze ciekawostka: w zasadzie nie ma islamu łagodnego, tolerancyjnego. Islam to dżihad, takija, dżizja. Każdy muzułmanin postawi wyżej prawo koraniczne nad świeckim. Islam to nie tylko religia – to okrutna ideologia ingerująca w każdą dziedzinę życia. Przecież w islamie karą za homoseksualizm albo apostazję jest śmierć. Jest to praktykowane również poza prawem cywilnym, stąd mnóstwo doniesień o zabójstwach honorowych. Gdyby lewactwo spoglądało z troską na człowieka znajdującego się w szponach totalitaryzmu, to zamiast wspierać tenże totalitaryzm islamski, powinno pomagać ludziom się z niego wydostać. A tymczasem jaka była reakcja lewactwa np. na próby zdejmowania burek
przez kobiety? Odpowiedzią było propagowanie burek. W tym kontekście kompromitujące dla lewactwa jest chociażby to, że nawet takie ordo iuris jest bardziej krytyczne wobec islamu. Żenada.
Nie wiem o jakim sojuszu lewicy z islamem mówisz bo z perspektywy kraju w ktorym mieszkam to właśnie ta religia jest piętnowana najbardziej, właśnie za opresyjność. Nikt nawet się nie zająknął na lewej stronie gdy przyszło mówić o ściąganiu burek, zaprzestaniu obrzezania kobiet, zakazie aranżowanych małżeństw dzieci czy ściganiu zabójstw honorowych. Nie będę zaprzeczał, że zachodnia, głównie francuska i brytyjska lewica, fantazjuje o islamie i przeżywa fazę zachwytu nad jego kultura w kontrze do jej zdaniem opresyjnej cywilizacji łacińskiej co jest wg mnie zwyczajnie głupie i szkodliwe i czego nie potrafię wytłumaczyć. Sam postrzegam mahometanizm w jego radykalnej formie jako jedno z największych zagrożeń dla kultury Północy i nie wiem na jakiej podstawie przyszło CI to głowy sugerować, że to moi przyjaciele?
Jako pocieszenie dodam, że obserwuję, mając sporą styczność z ludzmi wywodzącymi się z kręgów bliskiego wschodu, jak wielu ich przedstawicieli laicyzuje się i westernizuje. W takiej sytuacji odpływu wiernych Islam jako instytucja robi dokładnie to samo, co KK w Polsce, gdy napotyka odpór z ktorym nie potrafi sobie poradzić- hermetyzuje się, podkreśla swoją rzekomą moralną wyższość i odwołuje się do coraz bardziej topniejącego grona wyznawców. Jako ciekawostkę wrzucę w tym obszarze to:
https://niezalezna.pl/351285-islam-rosn ... onwertytow
Napisałem w swoim wcześniejszym poście o podobieństwie obu religii w odniesieniu do kobiet i zdanie podtrzymuję-w tym obszarze te doktryny są zaskakująco tożsame. Tyle i tylko tyle.

Argument jakichś tam celebrytek wiwatujących do ArabiI Saudyjskiej zostawię bez komentarza.
mad pisze:
Temat aborcji i kobiet jako inkubatorów na razie odpuszczam. Tu ze wszystkich stron wszystko zostało już powiedziane.

Federalizacja UE, a w zasadzie stworzenie superpaństwa – jestem zdecydowanie przeciw. Oczywiście nic mi do tego, jak sobie zorganizują świat kolejne pokolenia, gdy nasze kości będą już bielały w różnorakich mniej lub bardziej głębokich kwaterach – zresztą, jak słusznie piszesz, może zdarzyć się reset. Rzecz jasna jakaś wspólnota UE istnieje – ale w oparciu o traktaty i akceptowalne dla wszystkich ustalenia. Niestety, wiele społeczeństw zachodnich uległo indoktrynacji politycznej poprawności i nie oburzy się na nic, co zafundują im rządy (vide grzeczni nad wyraz Niemcy), ale taki stan można utrzymać do czasu. Prędzej czy później coś zaiskrzy i znów wszystko może runąć. Po co zatem ryzykować? Idea kooperujących państw narodowych w Europie się sprawdziła, tworzenie superpaństwa nie jest potrzebne ani bezpieczne. Przecież wojna wewnątrz cywilizacji zachodniej jest niemożliwa choćby za względu na powiązania ekonomiczne oraz panujący hedonizm/konsumpcjonizm. Stawienie czoła Chinom? Ależ stworzenie związku socjalistycznych republik europejskich to podjęcie rywalizacji z Chinami na ich warunkach (silne jednorodne państwo kontrolujące co się da). Lepiej zostawić to w miarę zdrowemu kapitalizmowi preferującemu wolność i różnorodność w gospodarce.

Jeżeli, Forumowiczu, dobrnąłeś do tego miejsca i chociaż w najmniejszym stopniu podzielasz moje poglądy, nadal możesz zapytać, co to ma wspólnego z tymi 2 procentami mniejszej ścierwowatości pisu? Cóż, pis w zasadzie zasłużył sobie na to, żeby władzę stracić. Zresztą 3 kadencje pod rząd jednej ekipy to byłaby przesada. Chętnie zagłosowałbym na kogoś sensownego, ale zwyczajnie nikogo takiego nie ma. Nie ma innej siły, która choćby w przybliżeniu patrzyła na rzeczywistość podobnie jak ja. Już mi się nie chce pisać, dlaczego darzę PO niechęcią – może następnym razem. Na razie pozostaje chyba opcja oddania nieważnego głosu… - ale jak zobaczę kolejne debilne wklejki trupa to sam nie wiem, może trzeba będzie wziąć pod uwagę rangę demonów.

Na razie tyle.
O federalizacji już nie bedę pisał, w innych postach już wyłuszczyłęm dlaczego jestem na dziś sceptyczny co do powodzenia tej inicjatywy w polskim kontekście.
A o polskiej polityce partyjnej będzie krótko. Widziałbym wszystkich jej obecnych przedstawicieli pląsających oberka na latarniach przy uciesze tłumu. Niestety dla tego pomysłu przez ostatnie 100 lat na ten sam koncept wpadli niemal jednocześnie Niemcy, ZSRR i sami Polacy eliminując elity i większą część klasy średniej więc dalszy uplyw krwi byłby jednak niewskazany. Nie zmienia to faktu, że nie ma na kogo głosować z czystym sercem. Moje "mniejsze zło" znajduje się jednak na drugiej stronie osi politycznej od Twojej.
[/quote]
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-08-2021, 14:59

bartwa pisze:
06-08-2021, 14:02
Bardzo dobry post, a to że LHP, to nie przeszkadza, żeby szydzić z political correctness. Plus nazizm czy też wszelakie ideolo w sztuce jest ok, bo sztuka ma być wolna. To tak dodając ode mnie.
no spoko ale nie zauważasz tutaj drobnego niuansu. w ideolo typu nazizm/komunizm z założenia nie ma miejsca na wolną sztukę i inne takie..czyli jakby sztuka ma być wolna dla ideolo, która sama odmawia prawa do tej wolności innym?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-08-2021, 15:00

Ja widzę, że tu realnie dyskutuje się o zmianie władzy i znowu kto na kogo a na kogo nie....
Znaczy się jest ciut lepiej, choć wraca stary schemat. Ale w tej chwili kto ten gnój po pisowcach solidarnej polsce i porozumieniu + sprzymierzeńcach, będzie sprzątał, tak czy siak ma przejebane.

Padaka w opiece zdrowotnej. Padaka w szkołach. Padaka w gospodarce. Padaka w wymiarze sprawiedliwości. padaka w przepisach. padaka w relacjach z innymi krajami. Dyscyplina budżetowa po chuju. Dług publiczny wielkości Cthulhu.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Scorn
postuje jak opętany!

06-08-2021, 15:02

Bloodcult pisze:
Scorn pisze:
Panowie konserwatyści z tego forum metalowego natomiast mają problem z połączeniem sobie, że jak dalej będą głosować na PiS, konfederację czy innych "wolnościowców" to będą mieć taką wolność, że jedyny koncert jaki zobaczą to festiwal muzyki sakralnej. Płyty z metalem? Bluźnierstwo, zakazać. Dżezik też, bo promocja BLM czy czego tam jeszcze.
Rok 2021 a metalowcy nadal wierzą w zakaz koncertów i płyt z metalem. Przypomnijcie mi może jakie płyty są zakazane na allegro ? Burzum i Graveland czy Behemoth i Marduk ?

Sorki ale wolę podatkową wolność od Konfederacji niż wolność w skrobaniu dziecka od fioletowych komunistów.

PiS to lewica która ma w dupie wasz Metal, Kościół czy skrobane dzieci. Pieniążki oni lubią i władzę. Nic więcej.
Ty naiwność wypominasz metalowcom, a wierzysz w wolność podatkową konfederacji, tak?
I jak podnoszą Polskę z kolan i zapewniają dobrobyt. Ci sami gołodupcy, wielcy politycy i liderzy, którzy w zeznaniach podatkowych wykazują cały chuj? Ci którzy nie potrafią swoich finansów ogarnąć a mają budżetem państwa zarządzać?

PiS ma w dupie kościół i aborcję, tak? Ochłoń, Bloodcult.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Bloodcult

06-08-2021, 15:07

Jakich kolan ? Jaki dobrobyt ? :D

Mnie wystarczy jak mi nie będą podnosić bo nie mam ochoty się dzielić z absolwentami kierunków humanistycznych co nie mogą się pogodzić że praca w korpo to jedyne co ich czeka po ich magicznych studiach. Tyle.

Tak. PiS ma w dupie i Kościół i aborcję.

Edit:
Któraś inna partia ma szansę nie podnosić podatków ?

Awatar użytkownika
Triceratops

06-08-2021, 15:09

535 pisze:
06-08-2021, 14:29
Wszystko sobie pięknie wytłumaczyliście, a teraz przypomnijcie sobie sylwetki polityków na których trzeba by było zagłosować oraz ich "światopoglądowe dokonania" w sprawach o których tam wyżej piszecie. Zróbcie takie zwyczajne sprawdzam, bez uprzedzeń i złej woli. Miłej zabawy.
Nie psuj chlopcom dnia, bo tu sobie kacik marzyciela zalozyli. Padaja nawet zupelnie nowe, niezuzyte nazwiska: Tusk i Trzaskowski
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

06-08-2021, 15:10

Konfederacja powinna zmienić nazwę na:

WOLNOŚĆ i PORZĄDEK.
"Bo porządek musi być"

....nie dziękuję....

Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-08-2021, 15:15

Bloodcult pisze:
Scorn pisze:
kurwa, jaki miód XD
535

06-08-2021, 15:18

nagrobek pisze:
Bloodcult pisze:
Scorn pisze:
kurwa, jaki miód XD
Tęgi umysł. Biedota z konfy będzie obniżać podatki. Skoczę po czipsy.
Awatar użytkownika
Bloodcult

06-08-2021, 15:21

Wiadomo. Tusk obniży. Już tyle razy obiecywał.

Awatar użytkownika
Hatefire

06-08-2021, 15:23

Bloodcult pisze:
fioletowych komunistów.
To jest karmin alizarynowy ignorancie :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

06-08-2021, 15:25

Hatefire pisze:
06-08-2021, 15:23
Bloodcult pisze:
fioletowych komunistów.
To jest karmin alizarynowy ignorancie :D
Nieprawda. To jest ekriiii !

Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-08-2021, 15:26

535 pisze:
06-08-2021, 15:18
nagrobek pisze:
Bloodcult pisze:

kurwa, jaki miód XD
Tęgi umysł. Biedota z konfy będzie obniżać podatki. Skoczę po czipsy.
tęgi, ścisły umysł dodajmy..nie jakiś tam z dupy/korpo humanista:)
Awatar użytkownika
trup

06-08-2021, 15:31

Wolność Podatkowa - taaak.. Konserwatyzm Oniryczno-Narodowo-Finansowy-Wolnościowy.
535

06-08-2021, 15:33

Bloodcult pisze:
Nikt nie obniży, bajoku.
Awatar użytkownika
trup

06-08-2021, 15:34

Trzeba być prestidigitatorem aby rozmnażać pieniążki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

06-08-2021, 15:37

535 pisze:
06-08-2021, 15:33
Bloodcult pisze:
Nikt nie obniży, bajoku.
Miller obniżył.

ODPOWIEDZ