Wybory parlamentarne 2019

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Wybory parlamentarne 2019

Czas głosowania minął 13-10-2019, 22:42

PiS
19
12%
PO
20
13%
Lewica
52
33%
PSL
4
3%
Konfederacja
36
23%
Nie głosuję
25
16%

Liczba głosów: 156
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: Wybory parlamentarne 2019

11-10-2019, 18:26

Heretyk pisze:
Wacław pisze:
Heretyk pisze:kurwa.... komentujemy wyniki sondy na jakimś śmiesznym forum człowieku... nic więcej
jak wytrzeźwiejesz to wróć bo widzę ze nie ogarniasz co piszesz. powtórzę. konfa gites i lewusy gites. czytam dalej bo coraz ciekawiej się robi.
ostatni raz: konfa spoko program, ale bez szans w wyborach. lewica chujowy program, ale zdaje się, że nieco lepszy niz pis i niż po, która nie ma żadnego programu.

spoko by było jakby sie ta scena polityczna rozbetonowała w jakikolwiek sposób, ale tego taki leming jak ty raczej nie zrozumie. co tu dodać? idź zagłosuj na hanię, czy tam grzesia. na pewno będzie super
sobie teraz rozprowadzaj temat. do woli. każdy czytać potrafi. napiszesz wszystko abyś mógł się lizać z tobie podobnymi po rowach. taki obraz twój. kolesia co innym zarzuca dwulicowość.

a co do hani to już tu pisałem. dobrze się tu żyje i z twojej perspektywy nic ci do włodarzy tego miasta. zajmij się swoim zapiździajewem lepiej.
535

11-10-2019, 18:58

hcpig pisze:
535 pisze:To dziwne biorąc pod uwagę ogólny charakter SZtuki tutaj promowanej. Szczęść boże. Koledzy.
Czyli metalowiec to ma być w sumie taka tępa pała, ateusz na siłę żeby wpisać się w konwencję?
Wręcz przeciwnie, ale nie chce mi się już tego tłumaczyć. Z dobrego serca podam pierwszy, podstawowy ruch. Wyprowadźcie się od matek. Tak po prostu. Zabierzcie swoje rzeczy, oddajcie kluczyk do lodówki i w drogę. Z bogiem. Przyjaciele.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-10-2019, 19:12

ok. to nie te wybory. nie ta impreza. ale tak wracając do hanki i rafcia. dziwnym trafem najwiecej pyszcza ci spoza warszawy. jakoś tutaj ludzie ich wybierają i specjalnie nie protestują. rozumiem lemingi warujące przy swoich korytach. tyle, że te lemingi jak domniemam maja i wykształcenie* i świadomość kto dba o ich interesy. i interesy miasta. oczywiście przyjdzie taki triceps i powie to tłuki tyle, że z dyplomami. wiadomo te tłuki bez dyplomów zawsze tak mówią. bo co maja powiedzieć, że są gorsze. a wracając do wbrew pozorom sedna sprawy. warszawa zagłosuje głową a nie emocjami i żołądkami. tak sądzę. no to chyba na tyle żeby wkurwić resztę jeszcze nie wkurwionego towarzystwa.

* tutaj pole do popisu dla medarda. ile procent warszawiaków ma wykształcenie wyższe i jak to się ma do reszty polski. nie mam danych, wiec mój wywód może pójść w pizdu. tym samym warto sprawdzić i wypalić pocisk w moją stronę.

** zagłosuje oczywiście tylko w tych wyborach. bo będziemy mieć kolejne województwo. wiadomo po co.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

11-10-2019, 19:24

Lucek pisze: czyli dla jakiegoś częściowego spełnienia swej fantastycznej ideologicznej mrzonki rezygnujesz z rozwiązywania całego multum innych realnych problemów ? kwestie wiary dla Ciebie ateisty czy też po prostu antyklerykała są ważniejsze ? higiena psychiczna ? własne ja ? są ważniejsze od dobra ogółu ? aleś dojebał teraz Drone
Odpowiem zupełnie poważnie. Nawet najlepszy program gospodarczy na niewiele się zda w sytuacji, gdy znaczna część społeczeństwa nie jest w stanie tego programu realizować albo nań się w ogóle zgodzić. Dopóki zaś Polska będzie społeczeństwem na wskroś konserwatywnym, bojącym się nie tylko nowości i nieznanego, ale i bojącym się np. tego, co powie ciocia, jak się nie weźmie ślubu kościelnego, dopóki to społeczeństwo będzie niesamodzielne w wyborach i myśleniu, uzależnione od straszących ogniem piekielnym, brakiem pochówku na cmentarzu oraz od rozdających łatwy pieniądz jak ochłapy dla bydła, to nic nie wyjdzie tutaj z najbardziej wolnościowych reform. Tymczasem z taką władzą poklepującą się z kościółkiem po plecach, ani z żadną, która obiecuje miraże pogodnego świata skupionego wokół tradycyjnych wartości, nic się tu nie zmieni. Będzie dalsze betonowanie umysłów aż do czasu, gdy nastąpi załamanie gospodarcze, na które bzdury płynące z pisowskiej szczekaczki nie pomogą.

I pomimo że nie jest mi po drodze z lewicową troską o każdego żulika, to uważam za konieczność przechylenie wahadła w Polsce tak bardzo jak się da w lewo po to, by ludzie przekonali się, że istnieją sposoby na życie inne niż ten jedyny, który znają.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Medard

11-10-2019, 19:28

Wacław pisze:ok. to nie te wybory. nie ta impreza. ale tak wracając do hanki i rafcia. dziwnym trafem najwiecej pyszcza ci spoza warszawy. jakoś tutaj ludzie ich wybierają i specjalnie nie protestują. rozumiem lemingi warujące przy swoich korytach. tyle, że te lemingi jak domniemam maja i wykształcenie* i świadomość kto dba o ich interesy. i interesy miasta. oczywiście przyjdzie taki triceps i powie to tłuki tyle, że z dyplomami. wiadomo te tłuki bez dyplomów zawsze tak mówią. bo co maja powiedzieć, że są gorsze. a wracając do wbrew pozorom sedna sprawy. warszawa zagłosuje głową a nie emocjami i żołądkami. tak sądzę. no to chyba na tyle żeby wkurwić resztę jeszcze nie wkurwionego towarzystwa.

* tutaj pole do popisu dla medarda. ile procent warszawiaków ma wykształcenie wyższe i jak to się ma do reszty polski. nie mam danych, wiec mój wywód może pójść w pizdu. tym samym warto sprawdzić i wypalić pocisk w moją stronę.

** zagłosuje oczywiście tylko w tych wyborach. bo będziemy mieć kolejne województwo. wiadomo po co.
Wiadomo, że PO i lewica mocno się trzymają w Wwie. Jedyną chyba dzielnicą, gdzie w samorządowych wygrał pis była Praga. I komitety lokalne gdzieniegdzie mają się nieźle.

Jeżeli te wykształcone słoiki w Wwie są tacy jak ty, to lepiej być prostym chłopem jak ja czy Triceps.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

11-10-2019, 19:33

Drone pisze:
Odpowiem zupełnie poważnie. Nawet najlepszy program gospodarczy na niewiele się zda w sytuacji, gdy znaczna część społeczeństwa nie jest w stanie tego programu realizować albo nań się w ogóle zgodzić. Dopóki zaś Polska będzie społeczeństwem na wskroś konserwatywnym, bojącym się nie tylko nowości i nieznanego, ale i bojącym się np. tego, co powie ciocia, jak się nie weźmie ślubu kościelnego, dopóki to społeczeństwo będzie niesamodzielne w wyborach i myśleniu, uzależnione od straszących ogniem piekielnym, brakiem pochówku na cmentarzu oraz od rozdających łatwy pieniądz jak ochłapy dla bydła, to nic nie wyjdzie tutaj z najbardziej wolnościowych reform. Tymczasem z taką władzą poklepującą się z kościółkiem po plecach, ani z żadną, która obiecuje miraże pogodnego świata skupionego wokół tradycyjnych wartości, nic się tu nie zmieni. Będzie dalsze betonowanie umysłów aż do czasu, gdy nastąpi załamanie gospodarcze, na które bzdury płynące z pisowskiej szczekaczki nie pomogą.
Nic dodać, nic ująć. Wszyscy, którzy nie są przygotowani, mówiąc językiem pana prezesa, polegną. Spłyną rynsztokiem. Nawet nie będzie mi przykro. Zresztą tym kurwom też. Będą pierdolić, że polegli nie byli wystarczająco dobrymi obywatelami.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-10-2019, 19:43

Medard pisze:
Wacław pisze:ok. to nie te wybory. nie ta impreza. ale tak wracając do hanki i rafcia. dziwnym trafem najwiecej pyszcza ci spoza warszawy. jakoś tutaj ludzie ich wybierają i specjalnie nie protestują. rozumiem lemingi warujące przy swoich korytach. tyle, że te lemingi jak domniemam maja i wykształcenie* i świadomość kto dba o ich interesy. i interesy miasta. oczywiście przyjdzie taki triceps i powie to tłuki tyle, że z dyplomami. wiadomo te tłuki bez dyplomów zawsze tak mówią. bo co maja powiedzieć, że są gorsze. a wracając do wbrew pozorom sedna sprawy. warszawa zagłosuje głową a nie emocjami i żołądkami. tak sądzę. no to chyba na tyle żeby wkurwić resztę jeszcze nie wkurwionego towarzystwa.

Wiadomo, że PO i lewica mocno się trzymają w Wwie. Jedyną chyba dzielnicą, gdzie w samorządowych wygrał pis była Praga. I komitety lokalne gdzieniegdzie mają się nieźle.

Jeżeli te wykształcone słoiki w Wwie są tacy jak ty, to lepiej być prostym chłopem jak ja czy Triceps.
myśle ze triceps by się obraził ze go tak oceniasz. a tak poza tym co oznacza być prostym chłopem bo znów mamy jakieś ogólniki. według moich kryteriów on jest dość skomplikowany. ty trochę mniej. jak mi przybliżysz prostego chłopa to może bedzue na odwrót np.
Awatar użytkownika
uglak

11-10-2019, 19:52

Drone pisze:Odpowiem zupełnie poważnie. Nawet najlepszy program gospodarczy na niewiele się zda w sytuacji, gdy znaczna część społeczeństwa nie jest w stanie tego programu realizować albo nań się w ogóle zgodzić. Dopóki zaś Polska będzie społeczeństwem na wskroś konserwatywnym, bojącym się nie tylko nowości i nieznanego, ale i bojącym się np. tego, co powie ciocia, jak się nie weźmie ślubu kościelnego, dopóki to społeczeństwo będzie niesamodzielne w wyborach i myśleniu, uzależnione od straszących ogniem piekielnym, brakiem pochówku na cmentarzu oraz od rozdających łatwy pieniądz jak ochłapy dla bydła, to nic nie wyjdzie tutaj z najbardziej wolnościowych reform. Tymczasem z taką władzą poklepującą się z kościółkiem po plecach, ani z żadną, która obiecuje miraże pogodnego świata skupionego wokół tradycyjnych wartości, nic się tu nie zmieni. Będzie dalsze betonowanie umysłów aż do czasu, gdy nastąpi załamanie gospodarcze, na które bzdury płynące z pisowskiej szczekaczki nie pomogą.

I pomimo że nie jest mi po drodze z lewicową troską o każdego żulika, to uważam za konieczność przechylenie wahadła w Polsce tak bardzo jak się da w lewo po to, by ludzie przekonali się, że istnieją sposoby na życie inne niż ten jedyny, który znają.
zdajesz sobie sprawe, ze non stop piszesz to samo tylko innymi slowami? juz rozumiemy, ze jestes Ty jestes elita, a reszta to tylko male zuczki gnojarze toczace swoja konserwatywna kulke ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

11-10-2019, 19:57

Wiadomo, wygraje Pis. Ale w obliczu pełzającego spowolnienia gospodarczego, nie chcialbym być wówczas u władzy.
Rozliczanie i pretensje będą srogie, do tych na górze , ktokolwiek by to był.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-10-2019, 19:59

SODOMOUSE pisze:Wiadomo, wygraje Pis. Ale w obliczu pełzającego spowolnienia gospodarczego, nie chcialbym być wówczas u władzy.
Rozliczanie i pretensje będą srogie, do tych na górze , ktokolwiek by to był.
i bardzo dobrze. niech łapią ten spadający nóż. może już przy chwytaniu się poranią.

zreszta o tym pisałem już kilka razy. niech staną się zakładnikami swoich obietnic i wydatków budżetowych. a jak się nie zepnie to na taczki i do rowu. przez tym którym obiecano i np. odebrano.
Ostatnio zmieniony 11-10-2019, 20:02 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-10-2019, 20:02

uglak pisze:
Drone pisze:Odpowiem zupełnie poważnie. Nawet najlepszy program gospodarczy na niewiele się zda w sytuacji, gdy znaczna część społeczeństwa nie jest w stanie tego programu realizować albo nań się w ogóle zgodzić. Dopóki zaś Polska będzie społeczeństwem na wskroś konserwatywnym, bojącym się nie tylko nowości i nieznanego, ale i bojącym się np. tego, co powie ciocia, jak się nie weźmie ślubu kościelnego, dopóki to społeczeństwo będzie niesamodzielne w wyborach i myśleniu, uzależnione od straszących ogniem piekielnym, brakiem pochówku na cmentarzu oraz od rozdających łatwy pieniądz jak ochłapy dla bydła, to nic nie wyjdzie tutaj z najbardziej wolnościowych reform. Tymczasem z taką władzą poklepującą się z kościółkiem po plecach, ani z żadną, która obiecuje miraże pogodnego świata skupionego wokół tradycyjnych wartości, nic się tu nie zmieni. Będzie dalsze betonowanie umysłów aż do czasu, gdy nastąpi załamanie gospodarcze, na które bzdury płynące z pisowskiej szczekaczki nie pomogą.

zdajesz sobie sprawe, ze non stop piszesz to samo tylko innymi slowami? juz rozumiemy, ze jestes Ty jestes elita, a reszta to tylko male zuczki gnojarze toczace swoja konserwatywna kulke ;-)
Mowia, ze podroze ksztalca, ale okazalo sie po raz kolejny, ze to tylko porzekadlo, mozna sie podczas nich tylko zainfekowac a nie czegos nauczyc.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

11-10-2019, 20:08

Drone pisze:
Lucek pisze: czyli dla jakiegoś częściowego spełnienia swej fantastycznej ideologicznej mrzonki rezygnujesz z rozwiązywania całego multum innych realnych problemów ? kwestie wiary dla Ciebie ateisty czy też po prostu antyklerykała są ważniejsze ? higiena psychiczna ? własne ja ? są ważniejsze od dobra ogółu ? aleś dojebał teraz Drone
Odpowiem zupełnie poważnie. Nawet najlepszy program gospodarczy na niewiele się zda w sytuacji, gdy znaczna część społeczeństwa nie jest w stanie tego programu realizować albo nań się w ogóle zgodzić.

nie prawda, realizacja tzw programu to po prostu regulacja pewnych mechanizmów i nie musi sie to odbywać z jakimś specjalnym wkładem i zaangażowaniem przeciętnego kowalskiego na codzień ani nawet od święta

Dopóki zaś Polska będzie społeczeństwem na wskroś konserwatywnym, bojącym się nie tylko nowości i nieznanego, ale i bojącym się np. tego, co powie ciocia, jak się nie weźmie ślubu kościelnego, dopóki to społeczeństwo będzie niesamodzielne w wyborach i myśleniu, uzależnione od straszących ogniem piekielnym, brakiem pochówku na cmentarzu oraz od rozdających łatwy pieniądz jak ochłapy dla bydła, to nic nie wyjdzie tutaj z najbardziej wolnościowych reform. Tymczasem z taką władzą poklepującą się z kościółkiem po plecach, ani z żadną, która obiecuje miraże pogodnego świata skupionego wokół tradycyjnych wartości, nic się tu nie zmieni. Będzie dalsze betonowanie umysłów aż do czasu, gdy nastąpi załamanie gospodarcze, na które bzdury płynące z pisowskiej szczekaczki nie pomogą.

przeceniasz role wiary i kościoła w normalnym codziennym życiu, są kraje znacznie bardziej religijne i zacofane od polski których gospodarki funkcjonują znacznie lepiej na znacznie zdrowszych zasadach.Z perspektywy całkiem sporej grupy ludzi wiodących marny psi żywot za jakieś dwa tysiące złotych załamanie sie tego całego burdelu to nie jest jeszcze wcale taka najgorsza opcja, pewnie nawet lepsza niż trwanie w tym marazmie.Nazywania 500+ ochłapami dla bydła nie skomentuje, chyba cie poniosło.

gdyby ta lewica w ogóle miała jakąś twarz to jeszcze pół biedy, ale to są kurwa postaci z kreskówki, generalnie bluznisz i błądzisz Drone
Ostatnio zmieniony 11-10-2019, 20:13 przez Lucek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

11-10-2019, 20:13

W tym całym szambie, to ta lewica to chyba jednak najgorsze gówno, dziwie się że komuś przyszło do łba głosowanie na tych starych śmieci, wymieszanych z młodymi Robin hoodami.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Drone

11-10-2019, 20:18

Może i błądzę, ale wolę tak błądzić niż podążać ścieżką prawdy, którą wyznacza obecna władza zblatowana z Kościołem (tak, wiem dobrze, że i PO, i SLD też się blatowało - i to mam im za złe).
535

11-10-2019, 20:22

Szambo i perfumeria...Może jednak niektórym trzeba odświeżyć pamięć i przywrócić znaczenie słów.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Triceratops

11-10-2019, 20:22

Taka zagadka, ktory to premier sponsorowal Monsigniore Jankowskiemu bursztyn?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard

11-10-2019, 20:23

Drone popełniasz jeden błąd twierdząc, że tylko nowoczesność obyczajowa może powodować rozwój gospodarczy. To nie jest oczywiste, bo to właśnie konserwa zbudowała Amerykę.

Przykład w Stanach jest oczywisty, z jednej strony najbogatsza nowoczesna światopoglądowo Kalifornia, a z drugiej konserwatywny Teksas, który sobie bardzo dobrze radzi i ludzie tam nie biedują.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

11-10-2019, 20:35

Medard pisze:Drone popełniasz jeden błąd twierdząc, że tylko nowoczesność obyczajowa może powodować rozwój gospodarczy. To nie jest oczywiste, bo to właśnie konserwa zbudowała Amerykę.

Przykład w Stanach jest oczywisty, z jednej strony najbogatsza nowoczesna światopoglądowo Kalifornia, a z drugiej konserwatywny Teksas, który sobie bardzo dobrze radzi i ludzie tam nie biedują.
To oczywiste. W Ameryce nie ma biedy. Wszyscy są bogaci. Zupełnie tak jak we Warszawie.
Awatar użytkownika
Drone

11-10-2019, 20:42

Medard pisze:Drone popełniasz jeden błąd twierdząc, że tylko nowoczesność obyczajowa może powodować rozwój gospodarczy. To nie jest oczywiste, bo to właśnie konserwa zbudowała Amerykę.

Widziałeś na własne oczy jak wygląda amerykańska prowincja, która dosłownie się rozpada? Nie trzeba jechać na pustkowie, wystarczy 100 km od Nowego Jorku, żeby zobaczyć krzywe drogi, dziurawe chodniki, zardzewiałe mosty, puste lokale z dyktami zamiast szyb - nomen omen jak w Polsce C. Przykład USA kompletnie chybiony z różnych względów.
Pacjent

11-10-2019, 20:43

Medard pisze:Przykład w Stanach jest oczywisty, z jednej strony najbogatsza nowoczesna światopoglądowo Kalifornia, a z drugiej konserwatywny Teksas, który sobie bardzo dobrze radzi i ludzie tam nie biedują.
Albo najbardziej konserwatywna i katolicka Bawaria w RFN. Poza tym niby jak ma wpłynąć na rozwój gospodarczy libertynizm, polityczna poprawność, gender, permisywizm, hedonizm i nihilizm? Rynek potrzebuje wolności, ale i odpowiedzialności czyli zasad i wartości nienarzuconych przez państwo. Nieprzypadkowo lewica robi coś zupełnie innego np. teraz ma pierdolca na temat parytetów czyli de facto dyskryminacji w firmach i pewnie za parę lat to przeforsuje.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ