Widzę, że kolejny ekspert w dziedzinie walki z pandemią nam się ujawnił na forum. Nie posraj się pajacu. To, że będzie kryzys w skali o której sobie nie wyobrażamy to pewne. I co z tego? Takie są skutki skurwienia ludzkości. Może to ludzkość czegoś nauczy. Choć jest to wątpliwe, ty w każdym bądź razie raczej nie pojmiesz zawiłości powstawania i trwania epidemii. O tym jak z czymś takim walczyć już nawet nie będę wspominał.Rumburak pisze: ↑02-05-2020, 12:35Im dłużej trawa ta cała kwarantanna tym bardziej wątpię w jej zasadność. Za chwilę, wyjdzie nam to wszystkim bokiem a kryzys z 2008 będzie jawił się tutaj jako mała niedogodności. Zrozumieją to też ci ignorancji, którzy bredzą coś o bolącej dupie z powodu braku możliwości kupna nowego iphona i pilących kredycików. Lekcja będzie bolesna. Niezależnie od tego czy masz kredycik czy nie. Ciekawi mnie sytuacja w Danii w której po odmrozeniu gospodarki nie odnotowano znaczącego wzrostu liczby zakażeń.
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
all the monsters will break your heart
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
A weź spierdalaj przygłupi wszaruchu.Pajac to spuścił się na buta i kopnął w pizde twoją starą. Tak wyglądał akt twojego poczęcia ty obmierzły skrzepie uryny.
W dupie mam pandemiczne zawiłości. Przynajmniej masz się czym podniecać życiowa niedorajdo.

W dupie mam pandemiczne zawiłości. Przynajmniej masz się czym podniecać życiowa niedorajdo.
-
- rasowy masterfulowicz
https://www.facebook.com/groups/705623010178549/Triceratops pisze: ↑02-05-2020, 12:14Ziomek, dej no line do tej grupy bo nie moge namierzyc. Z gory dzieki
- Triceratops
- nicram
A pisałem ci, żebyś się nie posrał, a tutaj taki kleks. Mam nadziję, że chociaż pampers był?

- Rumburak
Nie płaczę, zastanawiam się tylko, czy nie można wyciągnąć gospodarki z zamrażarki przy zachowaniu wszelkich środków ostrożności. Ekspert ze mnie zaden. Ani od pandemii ani gospodarki. Widzę tylko co dzieje się wokoło.
Zdajesz sobie sprawę, że masa ludzi główkuje już dziś skąd brać na chleb? Oczywiście, przy ograniczonym polu widzenia, które pozwala na dostrzeżenie jedynie czubka własnego nosa, można powiedzieć, że sami sobie winni. Niestety w większości przypadków tak to nie działa. Na dzień dzisiejszy ratowanie jednej grupy odbywa się kosztem drugiej, zdecydowanie większej.
Zdajesz sobie sprawę, że masa ludzi główkuje już dziś skąd brać na chleb? Oczywiście, przy ograniczonym polu widzenia, które pozwala na dostrzeżenie jedynie czubka własnego nosa, można powiedzieć, że sami sobie winni. Niestety w większości przypadków tak to nie działa. Na dzień dzisiejszy ratowanie jednej grupy odbywa się kosztem drugiej, zdecydowanie większej.
-
Niedawno gdzieś w mediach zastanawiali się skąd wziął się radykalny spadek zmarłych z powodu chorób krążenia. Domyślam się, w których statystykach się znajdują.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Teraz i samobojcy umieraja na tego swirusa i ofiary wypadkow samochodowych. Takie czasy. Na szczescie ludzie juz sami luzuja, jak tak laze wieczorami to patrze, ze wszyscy maja wyjebane na "kaganiec+" i laza bez tych maseczek, oprocz emerytow i starych dziadow oczywiscie, bo ci nauczeni w komunizmie morde trzymac w kuble jak wladza kaze. Pare sklepow dziala juz normalnie, mozna wejsc i kupic, bez tego pierdolenia sie w te rekawiczki i dezynfekcje i liczenia ludzi.
woodpecker from space
- Rumburak
Ogólnie to cała ta sytuacja związana z pandemią pokazała możnowładcom, nie tylko w PL, jak łatwo można nałożyć kaganiec społeczeństwu. Większość zadowolona merda ogonkiem i klaszcze uszami. Nawet zatwardziali liberałowie i wolnościwcy. Pandemia prędzej czy później pójdzie w zapomnienie a kagańce na ryjach zostaną.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Euromomo.eu zbiera dane o zimnych ciałach. Wykresy obejmujo zgony
do 26.4. z kilkunastu krajów w Europie . Z wykresów wynika, że dzieci
mają się dobrze.

do 26.4. z kilkunastu krajów w Europie . Z wykresów wynika, że dzieci
mają się dobrze.

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Triceratops
Oczywiscie, ze tak. Oni po prostu teraz przyzwyczajaja spoleczenstwo do jeszcze w iekszych ustepstw w zamian za "opiekunczosc" panstwa.Rumburak pisze: ↑02-05-2020, 15:16Ogólnie to cała ta sytuacja związana z pandemią pokazała możnowładcom, nie tylko w PL, jak łatwo można nałożyć kaganiec społeczeństwu. Większość zadowolona merda ogonkiem i klaszcze uszami. Nawet zatwardziali liberałowie i wolnościwcy. Pandemia prędzej czy później pójdzie w zapomnienie a kagańce na ryjach zostaną.
A ze u nas hommo sovieticus wiecznie zywy, wiec wiekszosc potulnie przyjmuje te debilne pomysly z entuzjazmem. Sam widzialem starych dziadkow jak wrzeszczeli na mlodych ze chodza bez maseczek.
woodpecker from space
- Rumburak
Już nawet nie chodzi o te maseczki. Zaszkodzić nie zaszkodzą, wielu twierdzi, że też nie pomogą.Nie wiem, nie znam się, nie palę, autobusem przyjechałem. Ja chodzę w tym dla świętego spokoju ponieważ nie przepadam za pogadankami z milicja. Mnie bardziej martwi sytuacja w której kilka milionów ludzi, jednym klasnieciem w dłonie daje się pozamykać w domach bez środków do życia i zostaje spacyfikowana przez milicję i inne tałtajstwo. Oczywiście pomijam tu przypadki kwarantanny której kryteria nakładania również budzą wiele watpliwosci. Ja z kolei zauważyłem, że dziadki które teoretycznie, najbardziej powinni obawiać się o zdrowie w obecnej sytuacji kładą na to lagę. W sumie gdybym dożył 80-roku życia, to też miałbym w dupie na co i kiedy umrę.
-
W tym noszeniu maseczek chodzi często nie o ufność w słuszność nakazów reżimu, ale o zwykły strach przed spotkaniem z policją, zwłaszcza w rejonach gdzie mundurowi walą wszystkim kary z górnej półki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
Dwa dni temu, bez maseczki czy innej ściereczki, mijałem policjantów stojących obok radiowozu i nawet na mnie nie zerkneli, mogli też mnie nie widzieć, bo byli pod klatką do bloku, a ja szedłem chodnikiem jakieś 20 metrów od nich. W razie czego miałem przygotowany tekst o astmie i alergii, zresztą miałem wtedy katar.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- nicram
Gospodarkę trzeba odmrażać i nie ma co do tego dyskusji. Musi to być proces ostrożny i stopniowy, pozwalający na monitorowanie sytuacji, czy nie ma gwałtownego wzrostu zakażeń. Natomiast te pisie qrwy są jak dzieci we mgle. Druga sprawa to jak zachować środki ostrożności jeżeli większość społeczeństwa to debile, którzy nie umieją założyć i nosić maseczki? Jest to problem.Rumburak pisze: ↑02-05-2020, 14:14Nie płaczę, zastanawiam się tylko, czy nie można wyciągnąć gospodarki z zamrażarki przy zachowaniu wszelkich środków ostrożności. Ekspert ze mnie zaden. Ani od pandemii ani gospodarki. Widzę tylko co dzieje się wokoło.
Zdaje sobie sprawę, że jest jak piszesz. Tak są sobie winni. Pytanie czy nowe doświadczenie życiowe ich czegoś nauczy? Pewnie 90% niczego nie nauczy. Piszesz, że ratujemy jedną grupę kosztem innej. No nie jest to prawda, gdyż te grupy nie są rozłączne. Jedni przechodzą do drugiej i zaraz może się okazać, że pierwsza stanowi jednak znacznie liczniejszy zbiór, bo debile nie potrafią myć rąk lub założyć maseczki.
- maciek z klanu
Ale to już było tutaj chyba tłumaczone przez nicrama. Że covid w wyniku zgonu traktuje się jako nadrzędną chorobę powodująca śmierć. To nic dziwnego wg mnie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Odpowiadałem do najnowszego posta a teraz dopisało kilkanaście więcej. Sorry
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
Pamiętam jak nic jak był płacz dlaczego u nas nie ma masek skoro czesi wprowadzili i przez to mają widoczny mniejszy przyrost zachorowań.Teraz jak nasi noszą te maski trzy tygodnie to jest kurwa płacz i panika, po co te maski, niewygodne, dusze sie, zapalić nie moge.Ten kraj jest tak skrajnie niedojebany że tutaj tylko czwartego czy piątego(jeden chuj) rozbioru brakuje i zrzutu kilkuset ton napalmu.Nikomu nie dogodzisz w tym popierdolonym syfie.Tylko że jakby jedna kurwa z drugą zachorowała, straciłaby dziecko, córke/syna przy braku masek to pierwsza by stała pod sądem .Tego sie nie da komentować poprostu już.
- nicram
Opisz mi sytuację, w której zdrowy, dorosły, pracujący człowiek zostaje bez środków do życia? Nie posiada oszczędności? Głupota, krótkowzroczność?
Druga sprawa, cała gospodarka to sieć sprzężonych ze sobą naczyń. Przy czym są naczynia nadrzędne i podrzędne. Wytłumacz mi proszę co mają zrobić pracownicy kilkusetosobowej firmy, której szef zamyka firmę? Nie zgodzić się? A co ma zrobić szef tej firmy? Ma wyjechać czołgiem na Wiejską? Może jakaś demonstracja? W czasach, w których prawo jest deptane na oczach wszystkich? A kto tej władzy dał na to wszystko pozwolenie? Tak więc pretensje do suwerena. Oh wait!
- nicram
Nic dodać, nic ująć. Kraj milionów ekspertów, ale większość z nich żyje od pierwszego do pierwszego.mocny2_3 pisze: ↑02-05-2020, 18:04Pamiętam jak nic jak był płacz dlaczego u nas nie ma masek skoro czesi wprowadzili i przez to mają widoczny mniejszy przyrost zachorowań.Teraz jak nasi noszą te maski trzy tygodnie to jest kurwa płacz i panika, po co te maski, niewygodne, dusze sie, zapalić nie moge.Ten kraj jest tak skrajnie niedojebany że tutaj tylko czwartego czy piątego(jeden chuj) rozbioru brakuje i zrzutu kilkuset ton napalmu.Nikomu nie dogodzisz w tym popierdolonym syfie.Tylko że jakby jedna kurwa z drugą zachorowała, straciłaby dziecko, córke/syna przy braku masek to pierwsza by stała pod sądem .Tego sie nie da komentować poprostu już.