POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
Wojny downów. Bardzo dobry komentarz. Prowadzący to gówno jest ewidentnym muminem. Facet we furażerce prawdopodobnie inhaluje butapren. W tej norze po babci w której siedzi od sześćdziesięciu lat, nie jest w stanie sklecić bieda półki na książki , ale twardo tkwi w konflikcie zbrojnym bredząc coś o dojściu do władzy. Co do tego szczura w okularach, który kiedyś tutaj obiecywał mi wpierdol nawet nie chce mi się pastwić. Dla tych trzech kretynów, model chiński z obozem pracy w roli głównej , wydaje się być rozwiązaniem idealnym.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co wy kurwa ogladacie, to lewica czy prawica, czy moze cos innego?
woodpecker from space
To chyba w rozrywce nie istotne : )
Ale nie włączyłem, aż takim koneserem nie jestem, po co czubom nabijać wyświetlenia.
Monthy Python przynajmniej wygłupiał się z premedytacją. I z sensem.
Ale nie włączyłem, aż takim koneserem nie jestem, po co czubom nabijać wyświetlenia.
Monthy Python przynajmniej wygłupiał się z premedytacją. I z sensem.
- Oferma
- weteran forumowych bitew
To świat równoległy. Ale teraz serio, uważam, że to biedny chory człowiek. Jabłonowski zreszta też.Triceratops pisze: ↑11-02-2021, 09:28Co wy kurwa ogladacie, to lewica czy prawica, czy moze cos innego?
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- immortal69
- postuje jak opętany!
Zajrzałem przed chwilą z ciekawości na tvn24. Niesamowity lament świętokrzyski przez te 10min oglądania. Ostro maglują, że jak będą musieli zapłacić nowy haracz to lud już nie dowie się o następnej aferze Sasina, Banasia, Stachowiaka, Komendy, Srebrnych wież, Szumowskiego, SKOK, Getback, KNF, itp itd.

- Triceratops
No kurwa a ile osob wczoraj glowa bolala, bo pierwszy raz musialy samodzielnie myslec.
woodpecker from space
Jak podnosili vat do 8% i 23% to czy media podnosiły takie larum? Jak ABW za czasów Tuska wchodziła do redakcji Wprost by zabrać taśmy na których nagrani byli politycy PO - to wtedy gdzie była wolność słowa?! Ten projekt ma ponoć głównie dotyczyć gigantów medialnych którzy obracają milionami - skoro zwykły obywatel lub przedsiębiorca musi płacić wszędzie podatki to jest OK ale jak jakieś imperium medialne ma zapłacić podatek od czegoś na czym zarabia i zostawić te pieniądze u nas kraju to już wrzask się podnosi. Jak obecny rząd zarzynał radiową trójkę - wtedy media mogły się zjednoczyć i pokazać, że strajkują a nie tak jak kolega pisze zacierać rączki i czekać jak target przepłynie do innej stacji. Trzeba było spiąć poślady i zacząć strajkować jak reżimowa tvp zaczęła pokazywać "tylko jedną właściwą linię".Triceratops pisze: ↑10-02-2021, 17:24Kol trup, to nie chodzi o to, ze jest dobrze, bo nie jest. Jebancy znowu wyciagaja lape po hajs i mozna przeczytac szczegoly tego planu za co najwiecej tego hajsu chca, sa tam suple i leki. Ale generalnie chodzi o cos innego. Chodzi o sytuacje jak z tego slynnego wiersza Niemöllera "kiedy przyszli....". Jak chuje zabijali Trojke to reszta siedziala cicho i sie cieszyla, ze przejma kolejny target (np mnie), jak podkrecali akcyze za malpki, "oplate cukrowa" itp, to raczyli o tym wspominac ale jakos specjalnie nie walczyli. No oprocz Warzechy, ktory jest passe. To jest wlasnie taka sytuacja, ze mieli na wszystko wyjebane dopoki pisiory po nich nie przyszli, i teraz nagle protest. A gdzie byly media jak pisowskie opresyjne sluzby dojebywaly restauratorow i hotelarzy? Gdzie byly media jak rujnowali ludziom zycia pozostawiajac bez srodkow bo sie "pkd nie zgadzalo"? No byli ale ich to nie dotyczylo, wiec mieli wyjebane, woleli zajmowac sie "swirusem" i zapraszac tego blazna SImona. Najlepiej to podsumowal dzis Stanowski:trup pisze: ↑10-02-2021, 15:45Fantastycznie. Nic się takiego nie stanie jak zapłacisz bankowi więcej za pieniądze zgromadzone na koncie, czy więcej za prąd, paliwo, może jakas nowa opłata od nieruchomości, oplata solidarnosciowa z bezrobotnymi (2% twoich przychodów), podatek od imprez integracyjnych, podatek od drugiej pizzy gratis, opłata za korzystanie z chodników, obowiązkowy napiwkek dla konduktora)... Nic się nie stanie.Stanowski podkreślił, że co chwilę wchodzą w życie nowe opłaty, daniny, zwiększany jest ZUS. "Czy największe media wtedy protestują? Nie, protestują wtedy, gdy okazuje się, że same muszą coś zapłacić. I pojawiają się wymagania, bym ja ich w walce z taką opłatą wsparł. Gdy nakładana jest opłata, która mnie dotyczy – owe media nic z tym nie robią. Ale gdy nakładana jest opłata, która mnie nie dotyczy – to ja mam coś z tym zrobić" – wskazał.![]()
No strasznie mi "przykro" i jakie to "niesprawiedliwe", że zagraniczny właściciel tvnu będzie musiał zostawić w Polsce trochę pieniędzy....
Ostatnio zmieniony 11-02-2021, 11:08 przez Slyd, łącznie zmieniany 1 raz.
No. Na pewno zostawi. Myślisz, że tam siedzą tacy naiwni jak ty. Łykasz przekaz pana Jacka, aż miło. Weź się nie kompromituj.Slyd pisze: ↑11-02-2021, 11:04Jak podnosili vat do 8% i 23% to czy media podnosiły takie larum? Jak ABW wchodziła do redakcji Wprost by zabrać taśmy na których nagrani byli politycy PO - to wtedy gdzie była wolność słowa?! Ten projekt ma ponoć głównie dotyczyć gigantów medialnych którzy obracają milionami - skoro zwykły obywatel lub przedsiębiorca musi płacić wszędzie podatki to jest OK ale jak jakieś imperium medialne ma zapłacić podatek od czegoś na czym zarabia i zostawić te pieniądze u nas kraju to już wrzask się podnosi. Jak obecny rząd zarzynał radiową trójkę - wtedy media mogły się zjednoczyć i pokazać, że strajkują a nie tak jak kolega pisze zacierać rączki i czekać jak target przepłynie do innej stacji. No strasznie mi "przykro" i jakie to "niesprawiedliwe", że zagraniczny właściciel tvnu będzie musiał zostawić w Polsce trochę pieniędzy....Triceratops pisze: ↑10-02-2021, 17:24Kol trup, to nie chodzi o to, ze jest dobrze, bo nie jest. Jebancy znowu wyciagaja lape po hajs i mozna przeczytac szczegoly tego planu za co najwiecej tego hajsu chca, sa tam suple i leki. Ale generalnie chodzi o cos innego. Chodzi o sytuacje jak z tego slynnego wiersza Niemöllera "kiedy przyszli....". Jak chuje zabijali Trojke to reszta siedziala cicho i sie cieszyla, ze przejma kolejny target (np mnie), jak podkrecali akcyze za malpki, "oplate cukrowa" itp, to raczyli o tym wspominac ale jakos specjalnie nie walczyli. No oprocz Warzechy, ktory jest passe. To jest wlasnie taka sytuacja, ze mieli na wszystko wyjebane dopoki pisiory po nich nie przyszli, i teraz nagle protest. A gdzie byly media jak pisowskie opresyjne sluzby dojebywaly restauratorow i hotelarzy? Gdzie byly media jak rujnowali ludziom zycia pozostawiajac bez srodkow bo sie "pkd nie zgadzalo"? No byli ale ich to nie dotyczylo, wiec mieli wyjebane, woleli zajmowac sie "swirusem" i zapraszac tego blazna SImona. Najlepiej to podsumowal dzis Stanowski:trup pisze: ↑10-02-2021, 15:45Fantastycznie. Nic się takiego nie stanie jak zapłacisz bankowi więcej za pieniądze zgromadzone na koncie, czy więcej za prąd, paliwo, może jakas nowa opłata od nieruchomości, oplata solidarnosciowa z bezrobotnymi (2% twoich przychodów), podatek od imprez integracyjnych, podatek od drugiej pizzy gratis, opłata za korzystanie z chodników, obowiązkowy napiwkek dla konduktora)... Nic się nie stanie.Stanowski podkreślił, że co chwilę wchodzą w życie nowe opłaty, daniny, zwiększany jest ZUS. "Czy największe media wtedy protestują? Nie, protestują wtedy, gdy okazuje się, że same muszą coś zapłacić. I pojawiają się wymagania, bym ja ich w walce z taką opłatą wsparł. Gdy nakładana jest opłata, która mnie dotyczy – owe media nic z tym nie robią. Ale gdy nakładana jest opłata, która mnie nie dotyczy – to ja mam coś z tym zrobić" – wskazał.![]()
Chodzi o zasadę, wylane mam na PO i PiS. Jak przyszli po kasę do mediów to wtedy larum.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Akurat za te stawki VAT jest odpowiedzialny aktualny rząd, bo kilkukrotnie przegłosował ich utrzymanie. Warto również przypomnieć sobie co mówiła Olejnik do Tuska po akcji ABW. Coś chujowy wam ten przekaz załatwili tym razem
.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Triceratops
Oczywiscie, jak pis czy po dopierdalali podatki innym to siedzieli cicho, bo ich to nie dotyczylo. Zreszta jakos wczoraj specjalnie gorzej nie bylo bez tych ich programow, nie bylo obrzucania sie gownem i straszenia ludzi
Zas co do pis i po to jest tu paru zyjacych w bance wlasnych urojen, wczoraj Grupinski a dzis Pani Malgosia K-Blonska powiedziala, ze w sumie to ten Gowin nie taki zly i fajnie sie z nim pracowalo. I moglby wrocic.
woodpecker from space
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Wystarczy, że o tym pisali / mówili. W końcu od tego są media.Triceratops pisze: ↑11-02-2021, 11:25Oczywiscie, jak pis czy po dopierdalali podatki innym to siedzieli cicho, bo ich to nie dotyczylo.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Na Węgrzech wprowadzono taki sam podatek (polscy politycy wzorują się wyraźnie na autorytarnej polityce Orbana), i giganci, o których mowa, faktycznie upadli i wynieśli się z kraju. Coraz większą porcję rynku zagarniają media narodowe. Czy widzisz w tym problem, czy nie?Slyd pisze: ↑11-02-2021, 11:04
Jak podnosili vat do 8% i 23% to czy media podnosiły takie larum? Jak ABW za czasów Tuska wchodziła do redakcji Wprost by zabrać taśmy na których nagrani byli politycy PO - to wtedy gdzie była wolność słowa?! Ten projekt ma ponoć głównie dotyczyć gigantów medialnych którzy obracają milionami - skoro zwykły obywatel lub przedsiębiorca musi płacić wszędzie podatki to jest OK ale jak jakieś imperium medialne ma zapłacić podatek od czegoś na czym zarabia i zostawić te pieniądze u nas kraju to już wrzask się podnosi. Jak obecny rząd zarzynał radiową trójkę - wtedy media mogły się zjednoczyć i pokazać, że strajkują a nie tak jak kolega pisze zacierać rączki i czekać jak target przepłynie do innej stacji. Trzeba było spiąć poślady i zacząć strajkować jak reżimowa tvp zaczęła pokazywać "tylko jedną właściwą linię".
No strasznie mi "przykro" i jakie to "niesprawiedliwe", że zagraniczny właściciel tvnu będzie musiał zostawić w Polsce trochę pieniędzy....
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Kurwa kurwie łba nie urwie. Przypomniało mi się jak gowę rozdawał osobiście ulotki na przystanku tramwajpwym w Płaszowie...Teraz bez ochrony mogłoby być ciężko. Taka jest miłość narodu do władzy.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Skąd wiesz o tych podatkach, jeśli nie z mediów właśnie?Triceratops pisze: ↑11-02-2021, 11:25Oczywiscie, jak pis czy po dopierdalali podatki innym to siedzieli cicho, bo ich to nie dotyczylo.
If you do everything right, there will be no struggle.
- nicram
Dokładnie. Ja tam ciągle czytałem o nowych "daninach" made by pisuar.
all the monsters will break your heart
Co do vat - masz rację.
Jak za jednych ABW wchodziło do redakcji lub lub jak za drugich gnoili "trójkę" - wtedy media mogły zastrajkować i wyłączyć się na 24 godziny, to był moment na pokazanie, że walczą o wolność słowa i wolność mediów.
- Triceratops
Tak powinni zrobic, i teraz by nikt im nie wyrzucal, ze chodzi tylko o kase a nie o zadna wolnosc. Ja osobiscie oczekiwalem takiego ruchu, nie bylo. No Warzecha zjebal pania prezes ale on jest passe. Gadowski powiedzial o tej Kaminskiej ze jej jedyna kompetencja jest parzenie kawy. Ale on tez nie z tej manki
Co do vatu to prawda jest taka, ze jedni i drudzy na tym skorzystali, i mozna byc niemal pewnym, ze kolejna wladza jaka by nie byla to tych zdobyczy nie odda. Bedzie znowu „ na rok” albo dwa. Albo 10
Co do vatu to prawda jest taka, ze jedni i drudzy na tym skorzystali, i mozna byc niemal pewnym, ze kolejna wladza jaka by nie byla to tych zdobyczy nie odda. Bedzie znowu „ na rok” albo dwa. Albo 10
woodpecker from space
Akurat Gadowski z tą kawą powinien być ostrożny, bo ostatnio jego kompetencje mocno są z nią związane. Co do vatu to już napisałem . Jebać frajera. Jest jeszcze słynny podatek od lokat bankowych na którym styropianowcy wjechali na salony. Nikt tego nie ruszył, a darcie mordy przed wyborami było powszechne. Tu oczywiście pis ostatecznie ma jakiś tam sukces. Skutecznie obniżyli ten podatek, praktycznie likwidując odsetki....Tylko nie jestem pewien, czy o to chodziło.