POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

30-01-2021, 13:31

dla mnie jakos to nie współgra, nie widzę poza aktywnością typu - wyszedł nowy chaos w mojej głowie - reklama na fejsie. a śledzę chyba nawet bardziej niż gruzy,defy, czy drony. te czady bardziej śledzę. dla mnie to ciagle ewenement. z tymi obrzeżami to się zgodzę.

dla argumentacji.mam taki przykład Roberta z Refuse. Polak w Berlinie ze stażem 30 lat na scenie. na pewno znasz. wydaje, ma duże distro. teraz tez wydał koszuliny Austriaków których wydaje. nie widzę filmików ala nergal. takie moje obserwacje są.

ps. ulokowałem reklamę chaosa, polecam.
Ostatnio zmieniony 30-01-2021, 13:43 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 13:32

uglak pisze:
30-01-2021, 13:30
Zgodnie z najnowszymi trendami jest też maseczka do kompletu:

Obrazek
no właśnie.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 13:36

Wacław pisze:
30-01-2021, 12:26

trochę dla rozmycia tematu, trochę dla wiedzy. jest jakaś tradycja sprzedaży merchu na scenie hcp? tak poza koncertami a przez np. fejsa? bo ja zupełnie nie kojarzę takiej aktywności. a w Polsce to już w ogóle.
no swego czasu się wszyscy z Terror napierdalali, że to merchandise hc bo mają od zajebania tego. no, ale to wielka i popularna marka na scenie.
rzułf
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 13:42

wonsz pisze:
30-01-2021, 13:36
Wacław pisze:

trochę dla rozmycia tematu, trochę dla wiedzy. jest jakaś tradycja sprzedaży merchu na scenie hcp? tak poza koncertami a przez np. fejsa? bo ja zupełnie nie kojarzę takiej aktywności. a w Polsce to już w ogóle.
no swego czasu się wszyscy z Terror napierdalali, że to merchandise hc bo mają od zajebania tego. no, ale to wielka i popularna marka na scenie.
wiadomix. to instytucja wręcz , wykraczająca poza wąskie ramy. szybciej w decibel magazinie, czy metalhamerze o nich poczytasz niż w pasażerze czy garażu
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

30-01-2021, 13:45

Wacław pisze:
dla mnie jakos to nie współgra, nie widzę poza aktywnością typu - wyszedł nowy chaos w mojej głowie - reklama na fejsie. a śledzę chyba nawet bardziej niż gruzy,defy, czy drony. te czady bardziej śledzę. dla mnie to ciagle ewenement. z tymi obrzeżami to się zgodzę.

dla argumentacji.mam taki przykład Roberta z Refuse. Polak w Berlinie ze stażem 30 lat na scenie. na pewno znasz. wydaje, ma duże distro. teraz tez wydał koszuliny Austriaków których wydaje. nie widzę filmików ala negal. takie moje obserwacje są.

Chaos w Mojej Głowie - nawet tam pisywałem parę numerów temu ;) Obecnie jeden z najlepszych zinów na scenie. Znam osobiście chłopaków, którzy za tym stoją. Roberta Refuse zresztą też :] Wszyscy wymienieni robią znakomitą robotę, i to jest punk/hardcore a nie kurwa jakieś dyskusje czy Green Day bądź Offspring od drugiej płyty to jeszcze pankrok czy już nie.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 13:55

Prodi pisze:
30-01-2021, 13:45
Wacław pisze:

dla argumentacji.mam taki przykład Roberta z Refuse. Polak w Berlinie ze stażem 30 lat na scenie. na pewno znasz. wydaje, ma duże distro. teraz tez wydał koszuliny Austriaków których wydaje. nie widzę filmików ala negal. takie moje obserwacje są.

Chaos w Mojej Głowie - nawet tam pisywałem parę numerów temu ;) Obecnie jeden z najlepszych zinów na scenie. Znam osobiście chłopaków, którzy za tym stoją. Roberta Refuse zresztą też :] Wszyscy wymienieni robią znakomitą robotę, i to jest punk/hardcore a nie kurwa jakieś dyskusje czy Green Day bądź Offspring od drugiej płyty to jeszcze pankrok czy już nie.
tak. dobre to było. z tym mierzeniem się na grindeje i ofspringi xD

mi umiarkowanie pasuje zestaw dobór bandów w chaos, bardziej tutaj pasażer (w szczególności recki i materiały od grzestera), ale obie ekipy świetna robią robotę. czekam z wypiekami na twarzy na kolejne numery. zreszta z innej bajki tez noise uważam, że jest ciekawym wydawnictwem. muzyka i spojrzenie na rzeczywistość niegłupich ludzi. to dla mnie ma sens.

co do Roberta. usłyszałem od niego takie zdanie. teraz w kowidzie: „że ten dziwny mentalny i ideologiczny stwór co stara się zawładnąć umysłami Polaków na całe szczęście przegrywa w kulturze”. siedzi mi to w głowie a i buduje i podnosi na duchu.
535

30-01-2021, 14:19

Też mi problem. W czasach , gdy nierzadkim widokiem w merchu kapel są stringi.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 14:21

spoko. nie ma co dzielić na cztery i drążyć.

zostańmy w pokoju/ kuchni/ kiblu - komu gdzie i jak po drodze.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

30-01-2021, 15:28

535 pisze:
30-01-2021, 08:48
Mnie chuj interesuje co mają do powiedzenia debile, którym matka udostępniła miejsce w kącie i dostęp do internetu. Ja rozumiem , że w obecnych czasach kilka zdań prawdy może powodować ból w miejscach intymnych. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Od niemal czterdziestu lat w lirykach Dezertera padają kłopotliwe pytania i niewygodne wnioski. Natomiast pytanie jest inne. Czy ktoś ma wiarygodną informację o wersji winylowej nowej płyty. Czy i kiedy będzie? Bo nie umiem sobie znaleźć.
kłopotliwe pytania i niewygodne wnioski ? Bądźmy poważni: teksty Dezertera to banał. Nic odkrywczego tam nie pada, krytykowali komunizm, krytykowali jakieś tam polskie aspekty wczesnych lat kapitalizmu, coś tam o ochronie środowiska pisali. Teksty dobre, nie powiem, ale nic kontrowersyjnego. To taki entry level dla gimnazjalistów.

Teraz poszli w totalny banał to i krytyka się pojawiła. "Kłamstwo to nowa prawda", no naprawdę xD obejrzeli chłopaki Wiadomości w TVP i Amerykę odkryli xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

30-01-2021, 16:03

Bloodcult pisze:
535 pisze:
Mnie chuj interesuje co mają do powiedzenia debile, którym matka udostępniła miejsce w kącie i dostęp do internetu. Ja rozumiem , że w obecnych czasach kilka zdań prawdy może powodować ból w miejscach intymnych. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Od niemal czterdziestu lat w lirykach Dezertera padają kłopotliwe pytania i niewygodne wnioski. Natomiast pytanie jest inne. Czy ktoś ma wiarygodną informację o wersji winylowej nowej płyty. Czy i kiedy będzie? Bo nie umiem sobie znaleźć.
kłopotliwe pytania i niewygodne wnioski ? Bądźmy poważni: teksty Dezertera to banał. Nic odkrywczego tam nie pada, krytykowali komunizm, krytykowali jakieś tam polskie aspekty wczesnych lat kapitalizmu, coś tam o ochronie środowiska pisali. Teksty dobre, nie powiem, ale nic kontrowersyjnego. To taki entry level dla gimnazjalistów.

Teraz poszli w totalny banał to i krytyka się pojawiła. "Kłamstwo to nowa prawda", no naprawdę xD obejrzeli chłopaki Wiadomości w TVP i Amerykę odkryli xD
Wszystko się zgadza, bo banalne prawdy najtrudniej jest zrozumieć. Prawda tępy katolu? Umiesz się zaorać.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

30-01-2021, 18:28

wg tvp jeden policjant został kopnięty w twarz, kilku dostało gazem a owsiak zbierze w tym roku znacznie mniej ze względu na utożsamianie zbiórki ze strajkiem kobiet
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

30-01-2021, 19:50

Bloodcult pisze:
535 pisze:

Zadziwiające są te wynurzenia o banałach w tekstach K. Grabowskiego z ust kolesia, który poprawnie pisać po polsku najzwyczajniej w świecie nie potrafi {ortografia żondzi!} . No i nietrudno się domyślić, że jako gorliwemu wiernemu KRK jest ci krowi placku po prostu nie po drodze z twórczością tegoż zespołu.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

31-01-2021, 12:34

Pudło. Bo znam bardzo dobrze ich płyty aż do płyty "Decyzjące Starcie". Potem znam słabiej ale słyszałem praktycznie wszystko. Ze znaczną większością tekstów się nawet zgadzam, tyle że to banały i nic odkrywczego ani kontrowersyjnego.

Dezerter to taki polski Offspring tyle że z gorszym wokalem :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

31-01-2021, 12:43

Bloodcult pisze:
31-01-2021, 12:34
Pudło. Bo znam bardzo dobrze ich płyty aż do płyty "Decyzjące Starcie". Potem znam słabiej ale słyszałem praktycznie wszystko. Ze znaczną większością tekstów się nawet zgadzam, tyle że to banały i nic odkrywczego ani kontrowersyjnego.
To dobrze , że w końcu zrozumiałeś, że twój kościół to organizacja pedofilska wykorzystująca swą pozycję do krzywdzenia dzieci. Lepiej późno niż wcale. Teraz przyzwoicie byłoby tym pierdolnąć i stanąć w prawdzie.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

31-01-2021, 12:57

Chyba do tego wątku to się nadaje
Celem życia nie jest przeżycie.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-01-2021, 13:02

^Gość wymiata. Ładnie orze lockdałnowców.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

31-01-2021, 13:18

Wacław pisze:
wiesz o co ho

a mnie dla odmiany zdeka razi

dla mnie to domena siersciuchów. muzyka często dodatkiem do fyfnastej bluzy blood incantation. swoją droga dość nieograniczone hujki w tej jeździe na hajpie te ufoludki są.
Kompletnie nie kumam "problemu". Można się Dezertera za wiele rzeczy czepiać, ale za to, że wrzucili dość ironiczny filmik z uśmiechniętym Robalem odpakowującym koszulkę? Gorsze rzeczy się na tej ledwo zipiącej scenie dzieją od lat, jak choćby produkcja różnych limitowanych wersji płyt, z których niektóre są od razu nie do sprzedaży, a wszystko robione jest nierzadko z zamysłem osiągnięcia wysokiej ceny na discogs/ebay/allegro.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

31-01-2021, 21:57

Srac na polską polityke. Rewolucja jest na gieldach, tu i teraz. Jak wypali ze srebrem to jebane pejsy z JPM i GS będą skakać aż im okien braknie. Zarobiłem sporo na GME, 1/3 zysku do wypłaty, 1/3 poszla na hospicjum dziecięce, 1/3 została na GMe tylko po to zeby ich utopić.

Najfajniejsze, że lewa i prawa strona, bez oglądania się na podzialy, zaczela ruchac naszych władców ich własnym sposobem. Widok Coopermana w tv wrzeszczącego, że to atak na zamożnych ludzi jest piękny. Tak się walczy z systemem a nie spiewajac piosenki i pijac tanie wino. Autystyczni retardzi zrobili więcej w kilka miesięcy niż cały śmieszny punk.
KVLT lizania CZASZKI
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-01-2021, 22:33

Kurski w tvp: jak nie wykupiliśmy wcześniej praw do repr polski w kosza to nie awansowali do mistrzostw świata, jak wykupiliśmy to awansowali, mało tego doszli do ćwierćfinału.Jak nie wykupiliśmy praw do siatkarzy to szło im słabo, jak wykupiliśmy to zostali mistrzami świata.Mało tego, oglądało nas XX mln polaków xD
535

31-01-2021, 22:37

mocny2_3 pisze:
31-01-2021, 22:33
Kurski w tvp: jak nie wykupiliśmy wcześniej praw do repr polski w kosza to nie awansowali do mistrzostw świata, jak wykupiliśmy to awansowali, mało tego doszli do ćwierćfinału.Jak nie wykupiliśmy praw do siatkarzy to szło im słabo, jak wykupiliśmy to zostali mistrzami świata.Mało tego, oglądało nas XX mln polaków xD
Wiadomo. Pasmo sukcesów dobrej zmiany trwa. Cała nadzieja w naszych skórokopach.
ODPOWIEDZ