POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

16-01-2021, 19:47

535 pisze:
16-01-2021, 18:41
Ja jestem przygotowany.
NBP też ponieważ swoim postem przypomniałeś im, że można zaoszczędzić na pracy grafików i w razie potrzeby reaktywować dizajn banknotów z Mieszkiem i Moniuszko. Zasłużyłeś na medal z kartofla,
Yare Yare Daze
535

16-01-2021, 19:54

hcpig pisze:
16-01-2021, 19:47
535 pisze:
16-01-2021, 18:41
Ja jestem przygotowany.
NBP też ponieważ swoim postem przypomniałeś im, że można zaoszczędzić na pracy grafików i w razie potrzeby reaktywować dizajn banknotów z Mieszkiem i Moniuszko. Zasłużyłeś na medal z kartofla,
Ja myślę, że akurat nbp wie to doskonale. Przypomnij kto i kiedy wprowadził nominał 500...ciekawe, że mało kto kojarzył wtedy zależność programową. Wydrukowali suwerenowi program wyborczy, a tępe bydło dalej się z tego cieszy.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-01-2021, 20:11

Ten 1000 będzie na Gwarantowany Dochód Podstawowy. Roboty już są opodatkowane. A nie, sorry, robota jest opodatkowana...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-01-2021, 20:16

iGrinder pisze:
16-01-2021, 19:44
Motyw przewodni - jaki król teraz się trafi. Proponuję króla Ćwieczka.
Henryk Walezy w ramach sztamy ze środowiskiem LGBT. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

16-01-2021, 20:20

Dzisiejszego popołudnia, podczas usypiania malucha, przy bezmyślnym przerzucaniu kanałów TV ścieku, natrafiłem na pasek w TVP Info "Antifa stoi za zamieszkami na Kapitolu?", no i zawiesiłem oko i ucho na moment. Kurwa, poziom absurdu poszybował w rejony Saturna. To jakaś oficjalna narracja anty-Bidonów obecnie? Czy masterfulowi szpece od Antify (Pan Mymłono, Pacjencik czy też Nie Wiem Ale Się Wypowiem Mr Medard) zabrali już głos w tej sprawie?
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
uglak

18-01-2021, 23:24

Telegram może zniknąć z App Store, bo nie zatrzymał ataku na Kapitol
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/apl ... tore-apple
Giganci technologiczni szukają nowych sposobów na kontrolę (czy też zapobieżenie jej utracie).
Guilty of being right
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

19-01-2021, 08:57

Przyzwyczajenie się do nienormalności
https://www.rp.pl/Analizy/301189913-Niz ... nosci.html

sama prawda...
Awatar użytkownika
trup

19-01-2021, 10:01

niestety.... łatwo idzie.
Zaraz po II wojnie komuchom też tak poszło. Stopniowo... krok po kroku...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

19-01-2021, 10:09

Oczywiście uważam takie zjawiska są szkodliwe. Niemniej śmieszy mnie płacz tych wolnorynkowców, których wolny rynek właśnie ugryzł w dupę. Nagle płaczą o interwencję państwa. To co się dzieje to naturalny proces puszczenia wolnego rynku na wybieg bez kontroli. Od razu zaczną tworzyć się monopole. Monopole, które zaczną wykorzystywać swoja pozycję. Jedyna metodą jest pewna kontrola państwa, no ale to złe, bo socjalizm itp. Krótko mówiąc ci co płaczą teraz byli zadowoleni, bo mieli przewagę. Nagle jak korzystając z wolnego rynku przewagę uzyskała inna opcja, to nagle regulacja państwowa dobra. Śmieszni hipokryci.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

19-01-2021, 10:14

„To, że jesteśmy w du... to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

19-01-2021, 10:56

Hatefire pisze:
Oczywiście uważam takie zjawiska są szkodliwe. Niemniej śmieszy mnie płacz tych wolnorynkowców, których wolny rynek właśnie ugryzł w dupę. Nagle płaczą o interwencję państwa. To co się dzieje to naturalny proces puszczenia wolnego rynku na wybieg bez kontroli. Od razu zaczną tworzyć się monopole. Monopole, które zaczną wykorzystywać swoja pozycję. Jedyna metodą jest pewna kontrola państwa, no ale to złe, bo socjalizm itp. Krótko mówiąc ci co płaczą teraz byli zadowoleni, bo mieli przewagę. Nagle jak korzystając z wolnego rynku przewagę uzyskała inna opcja, to nagle regulacja państwowa dobra. Śmieszni hipokryci.
ale ty popełniasz ten sam błąd bo idziesz w kompletny socjalizm. Dwie strony tej samej monety
KVLT lizania CZASZKI
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

19-01-2021, 11:09

Boston pisze:
16-01-2021, 19:49
Dla tego kto ma jakieś oszczędności dawno już kupił monety bulionowe złote : krugerrand, złoty orzeł, kangur australijski .
Jest coś na rzeczy.
Celem życia nie jest przeżycie.
Pacjent

19-01-2021, 11:28

Hatefire pisze:

Kolega jest chyba bardzo blisko strasseryzmu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-01-2021, 11:36

Pacjent pisze:

Czy jesteś zwolennikiem dania social mediom całkowicie wolnej ręki, by mogły usuwać, cenzurować i shadowbanować wypowiedzi prawicy?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-01-2021, 11:43

Pacjent pisze:
Nie wiem skąd wysnułeś ten wniosek. Serio pytam? Stwierdziłem po prostu fakt, że bez kontroli państwa rozwiną się monopole, oligopole, duopole itp., które uzyskają de facto niekontrolowaną władzę. To już Marks opisał w chuja lat temu, a teraz się ziszcza. Jak już to jestem etatystą, bo uważam, że jedynie silne państwo jest w stanie powstrzymać te mechanizmy. Etatystą takim w wersji hard. Chętnie bym powitał Kraje Zjednoczone Europy .
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

19-01-2021, 11:55

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-01-2021, 11:36
Pacjent pisze:

Czy jesteś zwolennikiem dania social mediom całkowicie wolnej ręki, by mogły usuwać, cenzurować i shadowbanować wypowiedzi prawicy?
Oczywiście! Prywatne media niech sobie robią co chcą! Najlepiej byłoby gdyby taka sytuacja miała miejsce w warunkach wolnego rynku, bo wtedy będzie to ogromna szansa dla rozwoju konkurencji, która postawi na wolność słowa.
Hatefire pisze:
19-01-2021, 11:43
Pacjent pisze:
Nie wiem skąd wysnułeś ten wniosek. Serio pytam? Stwierdziłem po prostu fakt, że bez kontroli państwa rozwiną się monopole, oligopole, duopole itp., które uzyskają de facto niekontrolowaną władzę. To już Marks opisał w chuja lat temu, a teraz się ziszcza. Jak już to jestem etatystą, bo uważam, że jedynie silne państwo jest w stanie powstrzymać te mechanizmy. Etatystą takim w wersji hard. Chętnie bym powitał Kraje Zjednoczone Europy .
Wniosek z Twojego totalnego etatyzmu i poparcia dla rozbudowanej polityki socjalnej państwa. Poza tym idea zjednoczonej Europy, w praktyce pod niemieckim kierownictwem.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-01-2021, 11:57

Pacjent pisze:
Oczywiście! Prywatne media niech sobie robią co chcą! Najlepiej byłoby gdyby taka sytuacja miała miejsce w warunkach wolnego rynku, bo wtedy będzie to ogromna szansa dla rozwoju konkurencji, która postawi na wolność słowa.
A w tej chwili w social media nie ma wolnego rynku? Jest jakaś kontrola państwowa?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Pacjent

19-01-2021, 12:06

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-01-2021, 11:57
Pacjent pisze:
A w tej chwili w social media nie ma wolnego rynku? Jest jakaś kontrola państwowa?
Nic takiego nie pisałem. Poza tym uważam, że takie żenujące akty cenzury pozytywnie podziałają na rozwój konkurencji, zatem są korzystne dla rynku. Gorzej gdy na skutek interwencji państwowej rynek zostanie zamknięty.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-01-2021, 12:11

Pacjent pisze:
No właśnie nikt nie postawi na wolność słowa, bo po pierwsze powstaną monopole. Po drugie wolność słowa nie jest opłacalna. Jak dopuszczasz obrażanie gejów/czarnoskórych/kogokolwiek, to to odwracają się od ciebie reklamodawcy, którzy celują w największą grupę odbiorców. Kto będzie miał więcej kasy ci u których reklamy wykupuje Nike czy ci skazani na niszowe marki odzieżowe dla neopogan. Ci pierwsi po prostu z czasem wykupią/wypchną z rynku tych drugich.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

19-01-2021, 12:28

Hatefire pisze:
19-01-2021, 12:11
Pacjent pisze:
No właśnie nikt nie postawi na wolność słowa, bo po pierwsze powstaną monopole. Po drugie wolność słowa nie jest opłacalna. Jak dopuszczasz obrażanie gejów/czarnoskórych/kogokolwiek, to to odwracają się od ciebie reklamodawcy, którzy celują w największą grupę odbiorców. Kto będzie miał więcej kasy ci u których reklamy wykupuje Nike czy ci skazani na niszowe marki odzieżowe dla neopogan. Ci pierwsi po prostu z czasem wykupią/wypchną z rynku tych drugich.
To działa w dwie strony. Jednym nie będzie pasowało obrażanie homoseksualistów, a innym promowanie modelu homoseksualnej "rodziny" itp. Poza tym nie jest prawdą, że najwięksi gracze nie dopuszczają do obrażania kogokolwiek. Przecież można obrażać uczestników akcji na Kapitolu, ale demolujących amerykańskie miasta rasistów z BLM już nie.
PS. Szef konkurencyjnego amerykańskiego serwisu Parler John Matze ukrywa się wraz z rodziną z powodu gróźb kierowanych pod jego adresem, a nie braku reklamodawców.
Ostatnio zmieniony 19-01-2021, 12:37 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ