POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

10-11-2020, 10:47

uglak pisze:
09-11-2020, 23:15
trup pisze:
09-11-2020, 23:06
to nie były zapowiedzi der Onet tylko der Bartosz Bekier i o antifie z niemiec to tez die Natzionalisten
Ale to der Onet wykopał towarzysza* Bekiera ze śmietnika historii.

* - używajmy określeń odpowiadających sponsorom.
Oczywiście. i to "niemiecki" Onet go spłodził i ukierunkował światopoglądowo.
Tak samo pana od stowarzyszenia Marsz Niepodległości. Wszystko wina niemców. Szkoda, że to nie Russia Today wykupiła Onet.
Zdejm Kapelusz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-11-2020, 10:53

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

10-11-2020, 11:07

przeciez to byly wybory prezydenckie czyli na tzw. straznika zyrandola. juz sie panu muzykowi w glowie kompletnie pomylilo kto stanowi rzady w tym kraju
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

10-11-2020, 11:12

Poza tym, Tymon ma dwadzieścioro dzieci. Ładnie kosi 500 plus!
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 11:14

Medard pisze:
10-11-2020, 08:56
Szczególnie, że jakość polskiej nauki spada wraz ze wzrostem liczby profesorów, to grono wzajemnych poklepywaczy, gdy zaczynałem studia było 3 profów na korytarz, a gdy kończyłem ok. 8. Oczywiście nie ma mowy o wzroście jakości prac naukowych.
To jakość spada, rośnie, czy pozostaje taka sama? Jak to oceniłeś, jakieś badania? I skąd pomysł, że czysto zawodowy awans wpływa na jakość nauki? Na to wpływają głównie dostępne pieniądze, jak ze wszystkim.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

10-11-2020, 11:31

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

10-11-2020, 11:46

Lukass pisze:
Medard pisze:
Szczególnie, że jakość polskiej nauki spada wraz ze wzrostem liczby profesorów, to grono wzajemnych poklepywaczy, gdy zaczynałem studia było 3 profów na korytarz, a gdy kończyłem ok. 8. Oczywiście nie ma mowy o wzroście jakości prac naukowych.
To jakość spada, rośnie, czy pozostaje taka sama? Jak to oceniłeś, jakieś badania? I skąd pomysł, że czysto zawodowy awans wpływa na jakość nauki? Na to wpływają głównie dostępne pieniądze, jak ze wszystkim.
Akurat pieniędzy możesz wtłoczyć dowolną ilość, a jeżeli pójdą tylko na konferencje, premie, czy nieudolne wdrożenia nie będzie z tego rezultatu, to chyba wie każdy, kto nie jest bezrobotnym. Każdy pieniądz da się przejeść.

Akurat siedziałem w pokoju z czołowym polskim wynalazcą i autorem wzorów przemysłowych. Bardzo łebski i gość i jeszcze bardziej sprytny.
To jest prostu dobry deal, firma państwowa płaci za wynalazek, bo ma z tego punkty naukowe. Pracownik ma premie i wyjazdy konferencje.
Sam jeździłem wiele razy z prawie tym samym artykułem, trochę zmienionym.

Wynalazek w polskim wydaniu to często kolejna wersja tego samego pomysłu wyprodukowana sztuk trzy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 12:09

Medard pisze:
10-11-2020, 11:46
Lukass pisze:
Medard pisze:
Akurat pieniędzy możesz wtłoczyć dowolną ilość, a jeżeli pójdą tylko na konferencje, premie, czy nieudolne wdrożenia nie będzie z tego rezultatu, to chyba wie każdy, kto nie jest bezrobotnym. Każdy pieniądz da się przejeść.

Akurat siedziałem w pokoju z czołowym polskim wynalazcą i autorem wzorów przemysłowych. Bardzo łebski i gość i jeszcze bardziej sprytny.
To jest prostu dobry deal, firma państwowa płaci za wynalazek, bo ma z tego punkty naukowe. Pracownik ma premie i wyjazdy konferencje.
Sam jeździłem wiele razy z prawie tym samym artykułem, trochę zmienionym.

Wynalazek w polskim wydaniu to często kolejna wersja tego samego pomysłu wyprodukowana sztuk trzy.
To nie zwalaj na innych, że nauka polska w dupie jest, skoro się do tego przyczyniasz ;) Jesteśmy tam, gdzie są nakłady na naukę. Nie tylko w Polsce przejada się fundusze. Po prostu jest korelacja pomiędzy nakładami, a wynikami, takie proste. I piszesz tu bardziej o wynalazkach, wcześniej pisałeś o jakości prac naukowych. Wdrożenia a badania to dwie różne sprawy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2020, 12:18

Już nie przykładam do tego rączek, w usługach są często lepsze pieniądze niż w udawanej nauce.

Drugi raz napiszę, że to nie tylko sprawa kasy, ale też podejścia tzw. góry odpowiedzialnej za naukę do tematu.
W sumie to przecież tworzą różne grania doradcze, pracują w ministerstwach itp.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 12:23

Też, oczywiście. Ale - ponownie - tak jest wszędzie. Kasa jest warunkiem koniecznym. Reszta sprawy ułatwia lub utrudnia. U nas, wiadomo, utrudnia. Biurokracja, procedury, sranie w banię.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2020, 12:42

Lukass pisze:
10-11-2020, 12:23
Też, oczywiście. Ale - ponownie - tak jest wszędzie. Kasa jest warunkiem koniecznym. Reszta sprawy ułatwia lub utrudnia. U nas, wiadomo, utrudnia. Biurokracja, procedury, sranie w banię.
Ale gdyby zlustrować środowisko akademickie, to pewnie by wyszło jak w kościele, ktoś był rektorem, bo był współpracownikiem, inny szefem katedry, bo był towarzyszem wyknuhacym polecenia z góry itp.

Już wychodziły takie tematy, że nie można odebrać tytułów naukowych przy oczywistej zrzynce.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 13:07

Jeszcze 10-15 lat temu, być może. Teraz? Na mojej uczelni kandydaci na rektora są na tyle młodzi, że raczej nie mieli szans współpracować. W szkole chyba. Czas zlustrował środowisko. Większość aktywnych samodzielnych na moim wydziale jest w okolicy pięćdziesiątki lub młodsza. To oni nadają ton.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2020, 13:17

Lukass pisze:
10-11-2020, 13:07
Jeszcze 10-15 lat temu, być może. Teraz? Na mojej uczelni kandydaci na rektora są na tyle młodzi, że raczej nie mieli szans współpracować. W szkole chyba. Czas zlustrował środowisko. Większość aktywnych samodzielnych na moim wydziale jest w okolicy pięćdziesiątki lub młodsza. To oni nadają ton.
To ok, idzie ku lepszemu,
zerknałem na stronę wydziałową i w informacjach, głównie info kto umarł, więc tych leśnych dziadków sprzed kilku lat niewielu zostało.
Awatar użytkownika
Hatefire

10-11-2020, 17:01

bartwa pisze:
10-11-2020, 16:46
List akademików, liczba podpisów robi wrażenie:

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura ... j,681c1dfa
Zdegenerowane pseudoelity artystyczne skażone marksizmem kulturowym i zblatowane z PO. Poszczute niemiecką mamoną plują na polski rząd. Plują na Polskę i Polaków. Trzeba temu dać zdecydowany odpór w imię chrześcijańskiego dziedzictwa Narodu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 17:04

Hatefire, czy Ty dorabiasz pisząc teksty Czarnkowi? Bo jakieś to takie podobne w stylu ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
hcpig

10-11-2020, 17:22

Hatefire pisze:
10-11-2020, 08:48
W ogóle śmieszy mnie ta polska tytułomania, to panie profesorze, panie redaktorze, panie dyrektorze, panie ministrze dożywotnio do kolesia co miesiąc był p. o. wiceministra itp. itd. W stosunkach formalnych per Pan/Pani powinno być co najwyżej. To chyba echo jakiegoś kompleksu pochodzenia, podczas gdy Polska jest pod względem egalitarna, praktycznie wszyscy jesteśmy z przysłowiowych czworaków.
Też mnie to strasznie irytuje i wręcz śmieszy, polecam odświeżyć jeden z pierwszych odcinków Kiepskich pt. 'Wal magistra'.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Hatefire

10-11-2020, 17:34

hcpig pisze:
10-11-2020, 17:22
Też mnie to strasznie irytuje i wręcz śmieszy, polecam odświeżyć jeden z pierwszych odcinków Kiepskich pt. 'Wal magistra'.
Coraz więcej ludzi twierdzi że ci Kiepscy są w sumie fajni i niegłupi. Swego czasu obejrzałem kilka odcinków i dla mnie totalny bezbek. Nie żebym był uprzedzony z samego założenia. Sporo sitcomów lubię a i dosadny, prosto w ryj, humor też. Kiedyś mnie kolega Karkasonne w temacie o lekturach przeczytanych zdiagnozował że książki o Conanie to nie dla mnie i się do nich nie nadaję. Może tak jest z Kiepskimi też.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

10-11-2020, 17:44

Hatefire pisze:
10-11-2020, 17:34
Coraz więcej ludzi twierdzi że ci Kiepscy są w sumie fajni i niegłupi. Swego czasu obejrzałem kilka odcinków i dla mnie totalny bezbek. Nie żebym był uprzedzony z samego założenia. Sporo sitcomów lubię a i dosadny, prosto w ryj, humor też. Kiedyś mnie kolega Karkasonne w temacie o lekturach przeczytanych zdiagnozował że książki o Conanie to nie dla mnie i się do nich nie nadaję. Może tak jest z Kiepskimi też.

Zależy który okres oglądasz, początki są w kratkę dobre lub złe, potem tak gdzie w okresie pierwszych rządów PiS epizody są ZAJEBISTE bo nie bazują na krzyku i tupaniu lecz na absurdzie egzystencjalnych dyskusji toczonych na korytarzu pod kiblem oraz kreatywnym słowotwórstwie.

Potem zrobiła się chujnia straszna i tak już pozostało ale odcinki takie jak 'Krawczyk', 'Fryzjer', 'Kurakao Drink', 'Chór'. 'Galareta Społeczna', 'Szkielet Bimbersztajna', 'Kotłowy', 'Zakazne Piosenki', 'Kolke Mizerere' czy 'Radny' to skrajny geniusz i tak już pozostanie.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ