Zamknięcie nierentownych państwowych kopalń to bardzo wolnorynkowy/kapitalistyczny/antykomunistyczny postulat a to niby podobno lewacy straszni ;)Pacjent pisze:Po trzecie w końcu odważył się na bardzo kontrowersyjny postulat czyli zamknięcie kopalń, więc reprezentuje mocne interesy.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- w mackach Zła
Re: POlitykowanie
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kapitalistycznym postulatem jest ich sprzedanie tak by mogły działać na wolnym rynku. Poza tym Biedroń postuluje zamknięcie WSZYSTKICH kopalni, a nie wszystkie są nierentowne. Oficjalnie chodzi mu o ekologię.Raf pisze:Zamknięcie nierentownych państwowych kopalń to bardzo wolnorynkowy/kapitalistyczny/antykomunistyczny postulat a to niby podobno lewacy straszni ;)Pacjent pisze:Po trzecie w końcu odważył się na bardzo kontrowersyjny postulat czyli zamknięcie kopalń, więc reprezentuje mocne interesy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Ma również pomysł co z pracownikami kopalń? Dofinansowanie do nowych wyzwań/interesów dla robotników z kilkudziesięcioletnim stażem pracy? Kwiaciarnie, warzywniaki, budki z prasą?
Jebać żuli.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Raczej praca w kopalniach czeskich.wolff pisze:Ma również pomysł co z pracownikami kopalń? Dofinansowanie do nowych wyzwań/interesów dla robotników z kilkudziesięcioletnim stażem pracy? Kwiaciarnie, warzywniaki, budki z prasą?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Jeszcze drobna uwaga, zanim się na dobre rozpędzą. Osobiście postulowałbym szubienicę dla każdego kto w swym programie postuluje elementy demoralizujące społeczeństwo. W szczególności wszystkie te wypłaty znikąd i za nic. Poza tym to samo urządzenie dla wszystkich, którzy po dojściu do władzy nie spełniają swoich obietnic z kampanii. Proste, jasne zasady i rozwiązania.
Nie rozumiem jak to się mogło stać? Przecież sam pan prezes naczelnik mówił, że państwo tak zaingeruje w rynek, budując setki tysięcy mieszkań, że ceny spadną...Znowu mnie okłamali skurwysyny?
Jeszcze kilka lat i Polcy oraz Polacy, kupować będą większe kible, nazywane dla niepoznaki "studiami". Chyba od studentów, którzy chętnie gnieżdżą się w takich miejscach.
https://www.money.pl/gospodarka/ciasno- ... 3265a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeszcze kilka lat i Polcy oraz Polacy, kupować będą większe kible, nazywane dla niepoznaki "studiami". Chyba od studentów, którzy chętnie gnieżdżą się w takich miejscach.
https://www.money.pl/gospodarka/ciasno- ... 3265a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jestem jak najbardziej za, ale to raczej nierealne. no i zacząć by należało od pis, bo takiego rozdawnictwa nie było w tym kraju i już nie będzie. druga sprawa, że ludziom (większości) się to podoba, co w sumie nie dziwi535 pisze:Jeszcze drobna uwaga, zanim się na dobre rozpędzą. Osobiście postulowałbym szubienicę dla każdego kto w swym programie postuluje elementy demoralizujące społeczeństwo. W szczególności wszystkie te wypłaty znikąd i za nic. Poza tym to samo urządzenie dla wszystkich, którzy po dojściu do władzy nie spełniają swoich obietnic z kampanii. Proste, jasne zasady i rozwiązania.
jesli chodzi o Biedronia i tę jego śmieszną partyjkę, nie zdziwie się jeśli przekroczy próg wyborczy. jest bardzo dużo lewicowego elektoratu do zagospodarowania przecież
- uglak
Biedron nie zaszaleje ze zgarnianiem lewicowego elektoratu, bo jest lewicowy tylko swiatopogladadowo, a o te czesc dba juz kilka partii. na dodatek jest jest naturalnym spadochronem do przejecia sierot po .Nowoczesnej (przynajmniej tej czesci, ktora obrazila sie na PO), wiec jak wreszcie pojawia sie jakies postulaty gospodarcze (oprocz zamykania koplan) to predzej bedzie chcial dojebac tradycyjnemu lewicowem wyborcy niz go zachecic. zreszta chyba dlatego zaraz zaczna go promowac media PiSowskie, a juz zaczely atakowac te opowiadajace sie po stronie PO (tutaj w swoim stylu podsumowal to byly partyjny kolega Biedronia: https://hartman.blog.polityka.pl/2019/0 ... likot-2-0/" onclick="window.open(this.href);return false;).
zreszta czekam az sie na ten temat wypowie Hatefire :-)
Guilty of being right
-
Biedroń jak każdy "wesołek" jest niespójny i zmienny. Przypominam, że w ramach promowania tzw. państwa neutralnego światopoglądowo (bzdet dla debili) zakazywał wystawiania choinki w Słupsku, a jednocześnie ganiał w mycce po uroczystościach judaistycznych. Nie brałbym go na poważnie. To taki bardziej sympatyczny Petru.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Hatefire
Rozwiewając wątpliwości, a zarazem parafrazując klasyka, będę głosował na Partię Razem. Do samego końca, mojego lub jej ;-)uglak pisze:Biedron nie zaszaleje ze zgarnianiem lewicowego elektoratu, bo jest lewicowy tylko swiatopogladadowo, a o te czesc dba juz kilka partii. na dodatek jest jest naturalnym spadochronem do przejecia sierot po .Nowoczesnej (przynajmniej tej czesci, ktora obrazila sie na PO), wiec jak wreszcie pojawia sie jakies postulaty gospodarcze (oprocz zamykania koplan) to predzej bedzie chcial dojebac tradycyjnemu lewicowem wyborcy niz go zachecic. zreszta chyba dlatego zaraz zaczna go promowac media PiSowskie, a juz zaczely atakowac te opowiadajace sie po stronie PO (tutaj w swoim stylu podsumowal to byly partyjny kolega Biedronia: https://hartman.blog.polityka.pl/2019/0 ... likot-2-0/" onclick="window.open(this.href);return false;).
Swoją drogą ja jestem ciekaw, co uważasz za tzw "lewicowy elektorat". Mam wrażenie, że prawie wszyscy, który o tym elektoracie w Polsce mówią mówią mają na myśli ludzi o liberalnym obyczajowo światopoglądzie, a zarazem poglądach społeczno-gospodarczych rodem z epoki neoliberalizmu łupanego. Mam wrażenie, że prawica o takich właśnie domyślnie myśli, rzucając uniwersalnym "lewakiem". No i taki elektorat rzeczywiście istnieje i w taki chyba celuje Biedroń. Krótko mówiąc Balcerowicz + związki partnerskie.
Jeśli mówimy o klasycznej socjaldemokracji, to tego elektoratu w Polsce prawie nie ma czego dowodzą sukcesy Partii Razem.
Co do Biedronia. No ok, nie powiem, że ta cała sfera "obyczajowych" postulatów jest mi niemiła, podpisałbym się pod nimi. Tylko dla mnie problem leży w tym, że zarazem nie poruszył nic w temacie tego co stanowi dla mnie "twarde jądro" lewicowania, czyli prawa pracownicze, progi podatkowe itp itd. Jako oldskulowcowi najbardziej zależy mi na przysłowiowych "szklanych domach".
Jeśli ja mam być tym mitycznym "lewicowym elektoratem", to mnie nie przekonał. Tylko, że raczej nie do mnie adresował przekaz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
tak, mowiac o lewicowym elektoracie mysle wlasnie o "klasycznej socjaldemokracji" dbajacej o przyslowiowego niewykwalifikowanego robotnika (ktory dzis czesciej jest pracownikiem uslug czy handlu).
odroznialbym to od lewakow, ktorzy licytuja sie jakie przywileje nadawac coraz to wymyslniejszym mniejszosciom i ilu muzulmanow przyjac na socjal. nawet nie trzeba im wrzucac tego Balcerowicza, bo stereotypowy sojowy lewicowiec takimi magicznymi rzeczami sie nie interesuje, a Balcerowicz jest takim samym symbolem jak dobry ziomek Che z koszulek.
co do szans Razem to nie uwazam, zeby tego tzw "lewicowego elektoratu" nie bylo. po prostu jak SLD przestalo sie nim interesowac to zagospodarowal ich PiS. oni nie wroca do partii w ktorej duzo nosniejszymi tematami sa te typowo "lewackie" - nawet jesli postulat dbania o tych mniej zaradnych gdzies sie tam przewija, a mam wrazenie, ze to w Razem tematyka drugorzedna.
ps. ani przez chwile nie watpilem w Twoja wiernosc Razem - liczylem raczej na jakies dosadne podsumowanie nowej zabawki Biedronia ;-)
odroznialbym to od lewakow, ktorzy licytuja sie jakie przywileje nadawac coraz to wymyslniejszym mniejszosciom i ilu muzulmanow przyjac na socjal. nawet nie trzeba im wrzucac tego Balcerowicza, bo stereotypowy sojowy lewicowiec takimi magicznymi rzeczami sie nie interesuje, a Balcerowicz jest takim samym symbolem jak dobry ziomek Che z koszulek.
co do szans Razem to nie uwazam, zeby tego tzw "lewicowego elektoratu" nie bylo. po prostu jak SLD przestalo sie nim interesowac to zagospodarowal ich PiS. oni nie wroca do partii w ktorej duzo nosniejszymi tematami sa te typowo "lewackie" - nawet jesli postulat dbania o tych mniej zaradnych gdzies sie tam przewija, a mam wrazenie, ze to w Razem tematyka drugorzedna.
ps. ani przez chwile nie watpilem w Twoja wiernosc Razem - liczylem raczej na jakies dosadne podsumowanie nowej zabawki Biedronia ;-)
Guilty of being right
- Hatefire
Nie widzę powodu, żeby go dosadnie podsumowywać. Ostatecznie mniej go nie lubię, niż Grzesia czy Jarka.
Co do Razem, to ciekawe, no bo konsekwentnie krzyczą o śmieciówkach, płacy minimalnej, podatkach, skróceniu czasu pracy i tak w kółko. Wiem bo jestem w miarę na bieżąco. Natomiast wystarczy, że raz na jakiś czas powiedzą o związkach partnerskich, to już jest jakoś absorbowane medialnie.
Co do Razem, to ciekawe, no bo konsekwentnie krzyczą o śmieciówkach, płacy minimalnej, podatkach, skróceniu czasu pracy i tak w kółko. Wiem bo jestem w miarę na bieżąco. Natomiast wystarczy, że raz na jakiś czas powiedzą o związkach partnerskich, to już jest jakoś absorbowane medialnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
nie broniac Korwina - u niego tez zawsze akurat jakis Hitler sie przebija do mediow :P
Guilty of being right
- Hatefire
No bo tak jest. Pewnie skuteczniej, by było jakby schowali te kwestie głęboko, a po zdobyciu 40% w parlamentarnych ;-) wyskoczyli z nimi dopiero. Z drugiej strony może by stracili zaufanie u tej garstki wyborców, co stoją za nimi. Nie wiem nie jestem politykiem, nie znam się. Glosuję po prostu na tych, których nie lubię najmniej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
No właśnie czekam aż coś palnie i uwali te parę %, które być może uciułają w najbliższych miesiącach.uglak pisze:nie broniac Korwina - u niego tez zawsze akurat jakis Hitler sie przebija do mediow :P
- Hatefire
Robimy zakłady co tym razem? Hitler, pedofilia, "sama się prosiła" :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Stawiam, że palnie coś o pedałach.
-
O pedałach mu nie zaszkodzi. Wg mnie będzie coś o kobietach.
- uglak
pedaly sa bardzo prawdopodobne, ale zeby mialo odpowiedni ciezar musi to polaczyc z czyms typowo niemieckim, np. z gazem albo prysznicami.
Guilty of being right