III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

21-08-2022, 12:04

Medard pisze:
21-08-2022, 11:45
Pacjent pisze:
21-08-2022, 11:38
Nie ma tu żadnego cytatu. Nie odpowiedziałeś na moje pytania.
twierdziłeś, że to osoba niezwiązana z systemem kremlowskim, a to tutaj w televizje co to jest niby, bo pokrzykuje niczym naczelna propagandzistka, zresztą przetłumacz sobie jej wypowiedź:

piszesz zupełnie bzdury, zginęła aktywna propagandzistka, ale w twoich imaginacjach mają ginąć wybrani tylko ci najważniejsi prokremlowscy,
a w tym przypadku Dugina świadomie popierała linię ojca, może UKR powinni kupić jej ze zbiórki daczę w Turcji?

Zresztą jest wielkie podniecenie, a wcale niekoniecznie to robota ukraińska, kto wie jakie rozgrywki są w Moskwie, może to już walka o schedę i zastraszanie.
Ostatnio zmieniony 21-08-2022, 12:13 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-08-2022, 12:12

Medard pisze:
piszesz zupełnie bzdury, zginęła aktywna propagandzistka, ale w twoich imaginacjach mają ginąć wybrani tylko ci najważniejsi prokremlowscy,
a w tym przypadku Dugina świadomie popiera linię ojca, może UKR powinni kupić jej ze zbiórki daczę w Turcji?

Zresztą jest wielkie podniecenie, a wcale niekoniecznie to robota ukraińska, kto wie jakie rozgrywki są w Moskwie, może to już walka o schedę i zastraszanie.
Dugin jest kimś o wiele ważniejszym. Można powiedzieć nawet, że kreatorem i doradcą.
PS. Szkoda, że nie chcesz porozmawiać czy dla Ciebie ważniejsi są Ukraińcy czy Polacy. To milczenie wiele oznacza.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Medard

21-08-2022, 12:18

Pacjent pisze:
Medard pisze:
a w tym przypadku Dugina świadomie popiera linię ojca, może UKR powinni kupić jej ze zbiórki daczę w Turcji?

Dugin jest kimś o wiele ważniejszym. Można powiedzieć nawet, że kreatorem i doradcą.
PS. Szkoda, że nie chcesz porozmawiać czy dla Ciebie ważniejsi są Ukraińcy czy Polacy. To milczenie wiele oznacza.
telewizja RUS nadaje program wybitnie antypolski, więc zdumiewa twój zachwyt nad nią i obrona nawet pionków kremlowskich, zresztą Dugin to obecnie ich odpowiednik Kurskiego
Pacjent

21-08-2022, 12:30

Medard pisze:
Pacjent pisze:
Medard pisze:

telewizja RUS nadaje program wybitnie antypolski, więc zdumiewa twój zachwyt nad nią i obrona nawet pionków kremlowskich, zresztą Dugin to obecnie ich odpowiednik Kurskiego
Teraz po prostu łżesz. Gdzie się nią zachwycałem? Dowiedziałem się o jej istnieniu po jej śmierci, a poza tym uważam, że za takie opinie nie należy się śmierć. Gdyby przyjąć Twoje kryteria to na samym tylko forum można znaleźć opinie o Polakach jako podludziach, którymi powinien rządzić ktoś na wyższym poziomie. Proponujesz czapę dla takich?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

21-08-2022, 12:33

Medard pisze:
Pacjent pisze:
Medard pisze:

Pacjent, zadajesz pytanie Medardowi czy ważniejsi są dla niego Ukraińcy czy Polacy. Każdy Polak jest za Polakami, tylko, że wy nacjonaliści i prawicowcy macie klapki na oczach w stylu - "Polska dla Polaków", "Nie wpuszczać murzyńskich imigrantów", zy "Unia to najgorsze zło" itp. Macie pod skórą podejrzewanie czegoś złego w inności i praktycznie wrodzoną nietolerancję. Natomiast my, ludzie lewicy jesteśmy nieuwstecznionymi patriotami i rozumiemy dużo.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-08-2022, 12:35

Pacjent pisze:
21-08-2022, 11:57
Twierdzę, że ona nie była odpowiedzialna za kształtowanie polityki Kremla. Za to odpowiada jej ojciec.
Za takie opinie należało ją zamordować?
Nawiasem mówiąc znamienne jest jak wielu można znaleźć tutaj zwolenników podłych metod terrorystycznych. Przypomniało mi się jak w 1946 r. w ręce oddziałów WiN i NSZ przypadkowo wpadła siostra Bolesława Bieruta - ewidentnego zdrajcy i zbrodniarza. Została wypuszczona bez żadnego uszczerbku na zdrowiu.
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale Julia Malewska w ogóle nie udzielała się politycznie. To nie jest tożsama sytuacja. Daria Dugin nie "wygłaszała opinii", tylko nawoływała do eksterminacji Ukraińców. Tak, oczywiście, to nie ona kształtowała politykę Kremla w tym zakresie, nie była jednak osobą postronną. Sam Dugin chętnie i często nawoływał do zabijania. Trochę tak, jak napisał Medard - łatwo się głosi takie poglądy, dopóki ich wcielenie w życie nie dotknie głoszącego osobiście.

Zabawne jest to sformułowanie: "podłe metody terrorystyczne". Może nie zauważyłeś, ale trwa wojna, którą rozpętała strona rosyjska. Zaczyna to, kolego Pacjent, wyglądać tak, że Rosjanie według Ciebie mogą robić wszystko, a Ukraińcy powinni grzecznie złożyć broń i przystąpić do nowego Związku Radzieckiego. Broń Boże nie wolno im atakować na terytorium Rosji, no kto to słyszał, żeby atakować suwerenne państwo. I nie, propagandyści, którzy wspierają toczącą się wojnę, nie są zwykłymi, niewinnymi cywilami.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

Pacjent pisze:
21-08-2022, 12:30
Medard pisze:
Pacjent pisze:

Teraz po prostu łżesz. Gdzie się nią zachwycałem? Dowiedziałem się o jej istnieniu po jej śmierci, a poza tym uważam, że za takie opinie nie należy się śmierć. Gdyby przyjąć Twoje kryteria to na samym tylko forum można znaleźć opinie o Polakach jako podludziach, którymi powinien rządzić ktoś na wyższym poziomie. Proponujesz czapę dla takich?
odkręcasz zupełnie, przydałaby się wreszcie ekipa rządząca na wyższym poziomie, która rozumie w gospodarkę i politykę,
bo to od lat wygląda jak piaskownica z przedszkolakami, którzy są rozgrywani nawet przez nieznaczących na arenie międzynarodowej,
a nie stale te glapińskie, sasiny, pawlaki, gowiny, kijowskie, tuskie i inne jędraszewskie im nakazujące, co mają robić

a podsumowując, zawsze bliższa ciału koszula i los Polski i Polaków jest dla mnie najważniejszy, a całkiem dobrze mi się żyje, szkoda byłoby straconego tego wieloletniego zapierdalania na kredyt i nie chciałbym spać na dworcu w Berlinie jako uchodźca, bo władze nie potrafią w politykę
Pacjent

21-08-2022, 12:47

Lukass pisze:
Pacjent pisze:
21-08-2022, 11:57
Twierdzę, że ona nie była odpowiedzialna za kształtowanie polityki Kremla. Za to odpowiada jej ojciec.
Za takie opinie należało ją zamordować?
Nawiasem mówiąc znamienne jest jak wielu można znaleźć tutaj zwolenników podłych metod terrorystycznych. Przypomniało mi się jak w 1946 r. w ręce oddziałów WiN i NSZ przypadkowo wpadła siostra Bolesława Bieruta - ewidentnego zdrajcy i zbrodniarza. Została wypuszczona bez żadnego uszczerbku na zdrowiu.
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale Julia Malewska w ogóle nie udzielała się politycznie. To nie jest tożsama sytuacja. Daria Dugin nie "wygłaszała opinii", tylko nawoływała do eksterminacji Ukraińców. Tak, oczywiście, to nie ona kształtowała politykę Kremla w tym zakresie, nie była jednak osobą postronną. Sam Dugin chętnie i często nawoływał do zabijania. Trochę tak, jak napisał Medard - łatwo się głosi takie poglądy, dopóki ich wcielenie w życie nie dotknie głoszącego osobiście.

Zabawne jest to sformułowanie: "podłe metody terrorystyczne". Może nie zauważyłeś, ale trwa wojna, którą rozpętała strona rosyjska. Zaczyna to, kolego Pacjent, wyglądać tak, że Rosjanie według Ciebie mogą robić wszystko, a Ukraińcy powinni grzecznie złożyć broń i przystąpić do nowego Związku Radzieckiego. Broń Boże nie wolno im atakować na terytorium Rosji, no kto to słyszał, żeby atakować suwerenne państwo. I nie, propagandyści, którzy wspierają toczącą się wojnę, nie są zwykłymi, niewinnymi cywilami.
Mów co chcesz. Mnie się takie akcje na terytorium wroga, ale wobec osób cywilnych, nie podobają. Tak samo nie podobają mi się zamachy terrorystyczne AK na cywilów w Berlinie. Dalsza Twoja wypowiedź to już zwykła histeria: "Rosjanie według Ciebie mogą robić wszystko, a Ukraińcy powinni grzecznie złożyć broń i przystąpić do nowego Związku Radzieckiego. Broń Boże nie wolno im atakować na terytorium Rosji, no kto to słyszał, żeby atakować suwerenne państwo." Nie jest też tak, że skoro Rosjanie popełniają zbrodnie wojenne to Ukraińcy mogą robić wszystko, np. ostrzeliwać największą elektrownie atomową w Europie i sprowadzać nieszczęście na nas wszystkich.
Ostatnio zmieniony 21-08-2022, 13:05 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

21-08-2022, 12:57

Obrazek
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-08-2022, 13:11

Pacjent pisze:
21-08-2022, 12:47
Mów co chcesz. Mnie się takie akcje na terytorium wroga, ale wobec osób cywilnych, nie podobają. Tak samo nie podobają mi się zamachy terrorystyczne AK na cywilów w Berlinie. Dalsza Twoja wypowiedź to już zwykła histeria: "Rosjanie według Ciebie mogą robić wszystko, a Ukraińcy powinni grzecznie złożyć broń i przystąpić do nowego Związku Radzieckiego. Broń Boże nie wolno im atakować na terytorium Rosji, no kto to słyszał, żeby atakować suwerenne państwo." Nie jest też tak, że skoro Rosjanie popełniają zbrodnie wojenne to Ukraińcy mogą robić wszystko, np. ostrzeliwać największą elektrownie atomową w Europie i sprowadzać nieszczęście na nas wszystkich.
Wojna to wojna. Mi się morderstwa cywilów, dokonywane przez Rosjan na terytorium Ukrainy, też nie podobają. Tyle, że w tym przypadku rzeczywiście mamy do czynienia z przypadkowymi ofiarami. Córka Dugina takową nie jest.

Co do histerii, to Ty raczej co chwila widzisz zagrożenie w kolejnych grupach ludzi myślących inaczej, niż Ty. Może więc warto spojrzeć najpierw w lusterko, jak z tą histerią jest? Ja jedynie kpię z całościowego obrazu, jaki wyłania się z tego, co tu piszesz. A jest to właśnie coś takiego, jak powyżej.

Czy masz cień dowodu na to, że Ukraińcy ostrzelali tę elektrownię atomową? Ale choćby malutki kawałek dowodu? Tak myślałem :sarcasm1:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

21-08-2022, 13:25

Lukass pisze:
Czy masz cień dowodu na to, że Ukraińcy ostrzelali tę elektrownię atomową? Ale choćby malutki kawałek dowodu? Tak myślałem :sarcasm1:
Tak. Ukraińcy twierdzą, że elektrownia jest ostrzeliwana.
https://tvn24.pl/swiat/ukraina-zaporosk ... ku-6070261
Trzeba być kompletnym debilem, żeby wierzyć, iż Rosjanie, którzy kontrolują ten obiekt, przeprowadzają samobójcze ataki na swoich żołnierzy i w konsekwencji sprowadzają śmiertelne zagrożenie dla Rosji i Europy. Za ten akt terroryzmu - jeśli ma on miejsce - muszą być odpowiedzialni Ukraińcy.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-08-2022, 13:34

Pacjent pisze:
Lukass pisze:
Trzeba być kompletnym debilem, żeby wierzyć, iż Rosjanie, którzy kontrolują ten obiekt, przeprowadzają samobójcze ataki na swoich żołnierzy i w konsekwencji sprowadzają śmiertelne zagrożenie dla Rosji i Europy. Za ten akt terroryzmu - jeśli ma on miejsce - muszą być odpowiedzialni Ukraińcy.
Nie prosiłem Cię o Twoje zdanie na ten temat, tylko o dowody, że ostrzału dokonali Ukraińcy. Dowody, których nie masz. Rosjanie zrobili w tej wojnie już tyle głupich rzeczy, że nic mnie nie zdziwi.

Ponownie zresztą odwracasz kota ogonem. Zagrożenie spowodowali nie Ukraińcy, tylko Rosjanie, którzy władowali się ze sprzętem wojskowym do elektrowni, łamiąc wszelkie zasady bezpiecznego postępowania w takich obiektach. Wcześniej to samo zrobili w Czarnobylu. I to oni są przyczyną tego - jak piszesz - śmiertelnego zagrożenia.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-08-2022, 13:37

^ wcześniej w Czarnobylu....pomyślałem, że w 1986 roku XD
Awatar użytkownika
trup

21-08-2022, 13:51

Headcrab pisze:
21-08-2022, 12:57
Obrazek
W 2014 r., po wydarzeniach w Odessie, gdzie w pożarze Domu Związków zginęli rosyjscy aktywiści, w jednym z wywiadów nawoływał, że Ukraińców „trzeba zabijać, zabijać, zabijać i zabijać. Mówię wam to jako profesor".
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

21-08-2022, 18:23

No takie zaskoczenie, że ten „ słodki kwiatuszek” z takim chwastem się zadawał -:) No takie zdziwionko -:)

Poznajcie Manuela co również się skończył w kacapii. Taki tam nacjotumanek, jak jeden z wielu w sponsorowanej przez russkich afd, czy knfpedo

Małe biogramy dla taty i mamy:

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Manuel_Ochsenreiter

https://jagiellonia.org/w-moskwie-zmarl ... rskie/amp/
lys på slutten av lys
Pacjent

21-08-2022, 18:30

Lukass pisze:
21-08-2022, 13:34
Pacjent pisze:
Lukass pisze:
Nie prosiłem Cię o Twoje zdanie na ten temat, tylko o dowody, że ostrzału dokonali Ukraińcy. Dowody, których nie masz. Rosjanie zrobili w tej wojnie już tyle głupich rzeczy, że nic mnie nie zdziwi.

Ponownie zresztą odwracasz kota ogonem. Zagrożenie spowodowali nie Ukraińcy, tylko Rosjanie, którzy władowali się ze sprzętem wojskowym do elektrowni, łamiąc wszelkie zasady bezpiecznego postępowania w takich obiektach. Wcześniej to samo zrobili w Czarnobylu. I to oni są przyczyną tego - jak piszesz - śmiertelnego zagrożenia.
Twoim zdaniem skoro Rosjanie ulokowali na terenie elektrowni sprzęt wojskowy to Ukraińcy mogą prowadzić ostrzał tego obiektu?
Awatar użytkownika
Ascetic

21-08-2022, 18:38

Kurwa. Typ kompletnie nie ma jaj. Zamiast napisać, jak mu tam lata po vkontakcie: Ukraińcy, z rozpędu też Polacy powinni się poddać i by było „po problemach” … a tak, krąży, krąży i wyładować nie potrafi xD

Nie można mu jakoś w tym pomóc? xDznów

No a teraz już zupełnie poważnie. Pora się administratorzy zająć sprawą. Bo się mocno niesmacznie robi. Śmiechyhihy, ale póki co mieszkamy w Polsce a to co koleżka tutaj na nowo inicjuje jakoś specjalnie nie przysparza chluby temu miejscu. Właściwie to wstyd przynosi.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

21-08-2022, 18:57

Pacjent pisze:
Twoim zdaniem skoro Rosjanie ulokowali na terenie elektrowni sprzęt wojskowy to Ukraińcy mogą prowadzić ostrzał tego obiektu?
Nie powinieneś mieć teraz jakiejś żałoby? Trzy dni bez pisania, bo Ci niewinną skwarkę zabili czy coś?
Guilty of being right
Pacjent

21-08-2022, 19:09

uglak pisze:
21-08-2022, 18:57
Pacjent pisze:
Nie powinieneś mieć teraz jakiejś żałoby? Trzy dni bez pisania, bo Ci niewinną skwarkę zabili czy coś?
Mnie ta wojna w ogóle nie bawi, a Ty masz kiepskie poczucie humoru.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-08-2022, 19:30

Pacjent pisze:
Kolego, na razie ostrzał ukraiński tego obiektu to jest tylko Twoja fantasmagoria.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ