Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

29-12-2020, 20:25

Kurwa Pacjent szczepionki to nie jest eksperymentalna technologia. Narodziła się jeszcze pod koniec XVIII wieku kiedy pewien angielski lekarz zauważył że osoby zajmujące się krowami zarażonymi krowią odmianą ospy nie chorują potem na ospę prawdziwą. Kolejne 200 lat udowodniło skuteczność tej metody. Serio co może być lepszym dowodem. Bez szczepionek istniałaby spora szansa, że Twoje dziecko zemrze na ospę prawdziwą, zostanie warzywem bo odra zaatakuje mózg, albo będzie na wózku z powodu Polio.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-12-2020, 20:38

Hatefire pisze:
29-12-2020, 20:25
Kurwa Pacjent szczepionki to nie jest eksperymentalna technologia. Narodziła się jeszcze pod koniec XVIII wieku kiedy pewien angielski lekarz zauważył że osoby zajmujące się krowami zarażonymi krowią odmianą ospy nie chorują potem na ospę prawdziwą. Kolejne 200 lat udowodniło skuteczność tej metody. Serio co może być lepszym dowodem. Bez szczepionek istniałaby spora szansa, że Twoje dziecko zemrze na ospę prawdziwą, zostanie warzywem bo odra zaatakuje mózg, albo będzie na wózku z powodu Polio.
Czytasz w ogóle co tu piszę, czy może masz pamięć jak kura? Nie walczę ze szczepieniami jako takimi i sam się szczepiłem, ale mam szereg wątpliwości w sprawie tej szczepionki i tych ludzi, którzy urządzają nam tu nowy porządek.
Wiem, że włączył się już guzik pt. "kto za szczepieniem ten człowiek rozumny, a kto przeciw ten szur" i całe lewactwo nadstawia rączki. Tak jest zawsze gdy wielki kapitał używa lewicy jako swojej forpoczty lub poda rozkaz by się schować, co w skali makro mieliśmy w przypadku budowy przez bogaczy zamku w Puszczy Noteckiej, gdy żaden "ekolog" nawet nie pierdnął.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

29-12-2020, 20:41

No tak lewaki przekupione przez Gatesa forsują szczepienia. Jesteś chory koleś. Wyobraź sobie czy to kto promuje te szczepienia jest mi zupełnie obojętne. Jak poprze je Korwin Mikke też przyklasnę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Skaut

29-12-2020, 20:48

mistrzsardu pisze:PiS nie jest chyba do końca taką złą partią skoro funduje każdemu takie dobrodziejstwo jak szczepionki. Niby nikt tu PiSu nie trawi, ale ten pomysł ze szczepionkami jest bardzo dobry, prawda?
Lol, to jest psi obowiązek każdego rządu, niezależnie czy są z prawa czy z lewa.
Zupełnie też nie rozumiem jak można wiązać temat szczepień z działaniami konkretnej partii. W sumie to widzę tylko jeden punkt styczny. Na bank PiS spierdoli albo dostawy albo logistykę, tak jak było niedawno ze szczepieniami na grypę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
nicram

29-12-2020, 20:52

Hatefire pisze:
No tak lewaki przekupione przez Gatesa forsują szczepienia. Jesteś chory koleś. Wyobraź sobie czy to kto promuje te szczepienia jest mi zupełnie obojętne. Jak poprze je Korwin Mikke też przyklasnę.
Nie ma sensu tłumaczyć temu szurowi cokolwiek, bo jak mu napiszesz, że mutacja w białku, na którym oparta jest szczepionka, nie jest w stanie zmienić kilkudziesięciu antygenów obecnych w tym białku, to on nadal będzie pierdolił o mutacjach. Jak mu przedstawisz dowody na działanie szczepionek na przestrzeni 200 lat, to on zacznie pierdolić o lewakach, faszystowskich metodach i skompromitowanej big farmie.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2020, 20:53

Hatefire pisze:
No tak lewaki przekupione przez Gatesa forsują szczepienia. Jesteś chory koleś.
dobry pacjent xD.

wątek o szczepieniach a koleś wepchnął wątek puszczy, ekoterrorystów i tajemniczych sił rządzących światem (zostaje tylko pytanie, czy żydzi, czy masoni).

zawsze mówię, żeby z wariatami nie gadać. przecież jak podchodzi do ciebie koleś pod lidlem po wózek, aby go odprowadzić, a widać, że jest centralnie zwichrowany, zaczyna nawijkę o swoich jazdach, to mu oddajesz wózek i rześko spierdalasz do auta. jeszcze raz. na kolesiu natura ewidentnie postanowiła zaoszczędzić na zdrowiu psychicznym.
Ostatnio zmieniony 29-12-2020, 21:12 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

29-12-2020, 20:54

Ascetic pisze:
29-12-2020, 20:23
"czy nie jest dla ciebie dziwne, że wszystkie kraje, bez względu kto rządzi zadbały o dostęp do szczepionki? - z czego to wynika?".
Powiem szczerze - nie wiem. Z jednej strony rozumiem, że dobry pasterz troszczy się o swoje stado i zapewnia owieczkom szczepionki.
Z drugiej strony jest CHPL (34 strony!) , w którym producent sam stwierdza, że bardzo wielu rzeczy nie wie.
Np.
"Okres utrzymywania się ochrony
Okres utrzymywania się ochrony zapewnianej przez szczepionkę jest nieznany, ponieważ jest to nadal ustalane w badaniach klinicznych będących w toku." itd.
Kopacz swego czasu odmówiła zakupu niesprawdzonych szczepionek, które narobiły syfu we Francji i Szwecji. W sumie to jest chyba jedyna dobra jej decyzja.

Teraz presja jest ogromna. W dodatku rząd PiS nie rządzi, ale wykonuje polecenia z zewnątrz. Więc pewnie padło pytanie nie czy kupicie tylko ile.

Wracając do tematu - zakup i aplikacja mogą być ryzykowne, rząd wziął na siebie, czyli podatnika. Jak to wszystko się skończy nie wiadomo. Nie pcham się do polityki. Najgorsze, że polityka pcha się do mnie w postaci podatków, światopogladu itd, ale to jest temat na zupełnie inną opowieść.
Celem życia nie jest przeżycie.
Pacjent

29-12-2020, 20:55

Hatefire pisze:
Niekoniecznie przekupione. To zaszło tak daleko, że działa jak odruch Pawłowa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2020, 21:02

mistrzsardu pisze:
29-12-2020, 20:54
Ascetic pisze:
29-12-2020, 20:23
"czy nie jest dla ciebie dziwne, że wszystkie kraje, bez względu kto rządzi zadbały o dostęp do szczepionki? - z czego to wynika?".
Powiem szczerze - nie wiem. Z jednej strony rozumiem, że dobry pasterz troszczy się o swoje stado i zapewnia owieczkom szczepionki.
Z drugiej strony jest CHPL (34 strony!) , w którym producent sam stwierdza, że bardzo wielu rzeczy nie wie.
Np.
"Okres utrzymywania się ochrony
Okres utrzymywania się ochrony zapewnianej przez szczepionkę jest nieznany, ponieważ jest to nadal ustalane w badaniach klinicznych będących w toku." itd.
Kopacz swego czasu odmówiła zakupu niesprawdzonych szczepionek, które narobiły syfu we Francji i Szwecji. W sumie to jest chyba jedyna dobra jej decyzja.

Teraz presja jest ogromna. W dodatku rząd PiS nie rządzi, ale wykonuje polecenia z zewnątrz. Więc pewnie padło pytanie nie czy kupicie tylko ile.

Wracając do tematu - zakup i aplikacja mogą być ryzykowne, rząd wziął na siebie, czyli podatnika. Jak to wszystko się skończy nie wiadomo. Nie pcham się do polityki. Najgorsze, że polityka pcha się do mnie w postaci podatków, światopogladu itd, ale to jest temat na zupełnie inną opowieść.
odpowiem. bez względu na koszty zdrowotne, polityczne, gospodarcze, partie rządzące, koalicje itd. itp. decydują się na ten ruch bo tak wychodzi im z bilansu zysku i strat. cyniczna i zimna kalkulacja pokazuje, że pandemia (a nie gripka groźniejsza, czy plandemia) może wszytsko rozdupczyć i się bardziej opłaca wykonać ten niepopularny i dość ryzykowny ruch - zmuszanie ludzi do zaszczepienia. myślisz, że rządzącym w to graj? użeranie się z konfiarzami. z jakimś marginesem marginesu na ruskim pasku. zbyli by milczeniem i uznaliby, że gówno samo odpadnie. ale tak się tutaj nie da. ci dymią a drudzy mają trudne decyzje. bo pandemia to nie wytwór bigpharmy i nie tajny projekt gejtsa a potencjalne rozjebanie w przeciągu kilku miesięcy służby zdrowia. - jak sam czytasz w dreznie, jak jebło jedno krematoium to niemiaszki w tym landzie leżą i płaczą. sprawa najzwyczajniej to nie wytwór medialny jakby chciały szury a choroba z którą świat sobie nie radzi. stąd bulenie twojej i mojej kasy na szczepionki. póki co nieobowiązkowe. tak ku przypomnieniu.

taka moja logika. prosta bo prosty zawodnik jestem.

"Wracając do tematu - zakup i aplikacja mogą być ryzykowne, rząd wziął na siebie" a to Twoje zdanie jakby tylko potwierdzało to co napisałem. ryzyko dla rządu, ryzyko dla szczepionego. według mnie inaczej się nie da. zresztą już kiedyś tutaj o tym pisałem. że co? że leci szczepionka i taki pfizer nastawia się na doraźny zysk jak cdprojekt? no chyba jednak nie. spuszczą ich w kiblu jak ludzie zaczną zdychać po szczepionce. największe kurwy świata, to jest prawnicy, już by zacierały rączki. czyli co spisek prawników? nie popadajmy w absurd. wypuścili, na tyle na ile mogli przetestowali, rządy się zgodziły bo są pod ścianą. tyle.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

29-12-2020, 21:12

Pacjent pisze:
To ciekawe co powiedzieć o kolesiu, który przyłapany na fałszywym cytacie zamiast przyznać że się pomylił dalej brnie w narrację że no może tego nie powiedział ale...

Odruch Pawłowa to najbardziej u ciebie widać. Ktoś nie zgadza się z moim zdaniem = zmanipulowany i lewak.

Serio u ciebie nie widać nawet cienia refleksji.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2020, 21:17

Hatefire pisze:
29-12-2020, 21:12
Pacjent pisze:
To ciekawe co powiedzieć o kolesiu, który przyłapany na fałszywym cytacie zamiast przyznać że się pomylił dalej brnie w narrację że no może tego nie powiedział ale...

Odruch Pawłowa to najbardziej u ciebie widać. Ktoś nie zgadza się z moim zdaniem = zmanipulowany i lewak.

Serio u ciebie nie widać nawet cienia refleksji.
po prostu profesjonalnie wykonuje zlecenie. jak na ruskiego trolla przystało.

ale nie. polecą koleżce po premii bo złagodził przekaz. napisał, że się szczepił (na coś innego) xD. co jakby oczywiste. bo to takie konsekwentne, że co kwartał lawiruje. bo też grzecznie popindala w maseczce, a na forum pyszczył miesiącami, że zamordyzm. nawet pisze, że jest pandemia, a nie gripka groźniejsza. tu już bardziej programowo leci. chciałbym jescze aby rozwinął wątek morderczych respiratorów LOL. bo jakiś taki nierozwinięty jest xD
Poro
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

29-12-2020, 21:38

Pacjent pisze:
29-12-2020, 19:05
mocny2_3 pisze:
29-12-2020, 17:04
Dożywotnia nie, ale do czasu aż nie zostaną wyjebani z roboty albo nie wpuszczeni do środka komunikacji etc to tak
Czysty faszyzm.
szczepienia/maseczki - o nie, zamach na MOJĄ wolność, zamordyzm i czysty faszyzm. państwo wpierdala się w kwestie obyczajowe „innych” - dobre, porządne państwo, od tego jest ono by nie wspierać dewiacji, tylko pozyskiwać nowych „obywateli”.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2020, 21:48

nagrobek pisze:
29-12-2020, 21:38
Pacjent pisze:
29-12-2020, 19:05
mocny2_3 pisze:
29-12-2020, 17:04
Dożywotnia nie, ale do czasu aż nie zostaną wyjebani z roboty albo nie wpuszczeni do środka komunikacji etc to tak
Czysty faszyzm.
szczepienia/maseczki - o nie, zamach na MOJĄ wolność, zamordyzm i czysty faszyzm. państwo wpierdala się w kwestie obyczajowe „innych” - dobre, porządne państwo, od tego jest ono by nie wspierać dewiacji, tylko pozyskiwać nowych „obywateli”.
nie no, przecież to kurwa ściema jest. tylko dzięki temu, że mają ludzi ogarniętych w internecie mają te 5%. albo takich pożytecznych idiotów co 24h na dobę napierdalają szurowskilolkontent na forum dla brudasów i się jarają, że deklaratywnie połowa wszaruchów się nie zaszczepi. tyle, że zapominają, że im więcej tych swoich mądrości powiedzą, tym bardziej, wyjdzie, że to ściema: odwracanie znaczenia pojęć, semantyka, zabawa w robienie z logiki kurwy. może się i sprawdza na krótką metę. do czasu.

a sprawa jest banalna. jak szukać inklinacji faszystowskich to tylko w ideologicznie zamordystycznej konfie. i koleżkach wbijających tutaj z przekazem tychże.
Poro
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

29-12-2020, 22:48

mam cebulę, czosnek, miód, imbir i przeziębienie mi nie straszne. szczepcie się kurwy i zdychajcie ku chwale pisowskiego słońca narodu
Awatar użytkownika
Drone

29-12-2020, 23:15

Pacjent pisze:
mam szereg wątpliwości w sprawie tej szczepionki i tych ludzi, którzy urządzają nam tu nowy porządek.
Sprawa jest oczywista, wystarczy połączyć odpowiednio kropki. Chwała tutaj intelektualistom środowisk wolnościowych jak Grzegorz Braun, czy twardo stąpającym po ziemi racjonalistom jak Krzysztof Bosak. Przejrzeli w porę knowania zdradzieckich karteli napędzanych kasą Gatesów, Amazonów i Sorosów. Wszystko składa się w logiczną całość: najazd imigrantów na Europę, agresywna propaganda LGBT, ataki na Kościół poprzez spreparowane zarzuty i knowania homoagentury w Watykanie, instalacja masztów 5G, potem jak na zawołanie pandemia, teraz sfałszowane wybory w USA mające na celu odsunięcie Trumpa, ostatniego bojownika o wolność w USA (nie zapominajmy o zamieszkach w Stanach, odpalonych we właściwym czasie) i wreszcie ostatni akt chytrego planu: szczepionki. Bezpośrednia iniekcja ciał obcych, spreparowanych w kazamatach BigPharmy z komórek płodów abortowanych w Holandii. Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć, co nam tu zgotowali. Nowy Człowiek, Nowy Porządek, obozy i zakazy dla niezaszczepionych. Marsz przez instytucje szerokim frontem - to Hitler był prekursorem tych posunięć jako zadeklarowany lewak i wegus. Mało? Okazuje się, że są i dalsze tropy: znajomy architekt klarował mi dzisiaj, że najbardziej ekologicznym materiałem jest dziś beton, a nie drewno, które trzeba pozyskiwać z lasów. I proszę: w Gierłoży stoją monumenty współczesnej ekologii, betonowe bunkry, Wilczy Szaniec - nie bez powodu nazywa się "wilczy": w dobie ataków na myśliwych nabiera to dodatkowego znaczenia. Trzeba być ślepym, żeby nie połączyć tych faktów... Na szczęście jest jeszcze Kościół, są prawdziwi Księża, są Niezależne Media (z zapartym tchem czekam na nowy felieton red. Lisickiego). Lewacy, jesteście zgubieni! Nadchodzi Rewolucja Konserwatywna!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2020, 23:24

Drone pisze:
29-12-2020, 23:15
Pacjent pisze:
mam szereg wątpliwości w sprawie tej szczepionki i tych ludzi, którzy urządzają nam tu nowy porządek.
Sprawa jest oczywista, wystarczy połączyć odpowiednio kropki. Chwała tutaj intelektualistom środowisk wolnościowych jak Grzegorz Braun, czy twardo stąpającym po ziemi racjonalistom jak Krzysztof Bosak. Przejrzeli w porę knowania zdradzieckich karteli napędzanych kasą Gatesów, Amazonów i Sorosów. Wszystko składa się w logiczną całość: najazd imigrantów na Europę, agresywna propaganda LGBT, ataki na Kościół poprzez spreparowane zarzuty i knowania homoagentury w Watykanie, instalacja masztów 5G, potem jak na zawołanie pandemia, teraz sfałszowane wybory w USA mające na celu odsunięcie Trumpa, ostatniego bojownika o wolność w USA (nie zapominajmy o zamieszkach w Stanach, odpalonych we właściwym czasie) i wreszcie ostatni akt chytrego planu: szczepionki. Bezpośrednia iniekcja ciał obcych, spreparowanych w kazamatach BigPharmy z komórek płodów abortowanych w Holandii. Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć, co nam tu zgotowali. Nowy Człowiek, Nowy Porządek, obozy i zakazy dla niezaszczepionych. Marsz przez instytucje szerokim frontem - to Hitler był prekursorem tych posunięć jako zadeklarowany lewak i wegus. Mało? Okazuje się, że są i dalsze tropy: znajomy architekt klarował mi dzisiaj, że najbardziej ekologicznym materiałem jest dziś beton, a nie drewno, które trzeba pozyskiwać z lasów. I proszę: w Gierłoży stoją monumenty współczesnej ekologii, betonowe bunkry, Wilczy Szaniec - nie bez powodu nazywa się "wilczy": w dobie ataków na myśliwych nabiera to dodatkowego znaczenia. Trzeba być ślepym, żeby nie połączyć tych faktów... Na szczęście jest jeszcze Kościół, są prawdziwi Księża, są Niezależne Media (z zapartym tchem czekam na nowy felieton red. Lisickiego). Lewacy, jesteście zgubieni! Nadchodzi Rewolucja Konserwatywna!

jeden kolega z ipn'u buja się na koncertach metalowych. wiesz który, pewnie lepiej niż ja. może załatwi Tobie kolejną prelekcję/ wykład z cyklu "czy neomarksitowski projekt zbliża się ku końcowi" ?;-)
Poro
Awatar użytkownika
Drone

29-12-2020, 23:46

Chętnie poprowadzę cały panel dyskusyjny, oczywiście na Stadionie Narodowym. Zaproszeni zostaną najwybitniejsi intelektualiści środowisk niezależnych: red. Lisicki, prof. Roszkowski, red. Ziemkiewicz, Grzegorz Braun i wielu innych, znamienitych dyskutantów. Pogrobowcom marksizmu i sługusom michnikowszczyzny wstęp wzbroniony! Wchodzą tylko niezaszczepieni!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

30-12-2020, 00:34

Red. Ziemkiewicz? O! To przyjadę z dołem z wapnem!
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

30-12-2020, 01:23

Jestem pewien, że ten rząd spierdoli te szczepienia jak Sasin wybory ale może jak mniej się zaszczepi to jest szansa, że się załapię.

Może Niemcy nam pomogą?
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

30-12-2020, 02:24

Jak patrzę na niektóre wypowiedzi, to zaczynam rozumieć mentalność myszy w laboratorium.

Obrońcy jedynych słusznych szczepień made in Pfizer zapominają z uporem maniaka o kilku drobnych szczegółach:

1) to nie są klasyczne szczepionki, tylko eksperymentalne terapie genowe

2) twój organizm jest zmuszany do produkcji elementu wirusa, a nie tylko reagowania na wprowadzony element

3) terapia jest mało przebadana, szczególnie w zakresie długoterminowym

4) producent preparatu wyłączył jakąkolwiek odpowiedzialność za ew. niepożądane reakcje i powikłania

5) jest już bardzo dużo (powyżej 3% i rośnie) ciężkich reakcji poszczepiennych, gdzie jest wymagana hospitalizacja/nadzór lekarza (dane CDC)

Take tam nic nie znaczące pierdy.
Zablokowany