II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
@Olo
Ale jeśli ja nie chce, żeby Komorowski reprezentował ten kraj, to wybór jest - niestety! - jeden. I co zrobić?
Jasne, że obaj kandydaci mają takich 'doradcow'. Ale akurat ta sytuacja - czyli jedna z dziesiątek (i to tylko tych, o których wiemy z mediów), świadczy wg mnie o niskiej inteligencji kandydata. Naprawdę trzeba było mu tłumaczyć każdy krok? Potrzeba do tego jakiegoś wielkiego intelektu czy zaplanowanej wcześniej strategii? Nie sondze. Zresztą to jest przecież tylko detal, który nie byłby istotny gdyby nie lawina innych występów.
Nie jestem zwolennikiem żadnej partii która obecnie sprawuje władzę, w tym populistycznego pisu (którego misja nie różni się wg mnie specjalnie od po, czyt. zdobyć / utrzymać stołek) , ale sądzę że jeśli chodzi o kompetencje jakie przysługują prezydentowi, istnieje jakościowa różnica między Duda a Komorowskim. Gdyby chodziło o rząd to byłaby zupełnie inna rozmowa.
A w ogóle to dość dobrze - i tez krytycznie wobec PiS i Dudy (końcówka tekstu) - podsumował dotychczasową kampanie RAZ :
http://m.interia.pl/fakty/news,nId,1733129" onclick="window.open(this.href);return false;
P. S. Akcja z tym dzieciakiem i jego siostra strasznie słaba, wbrew temu jak prawicowe media się podniecają. Odpowiedź Komorowskiego oczywiście kiepska pijarowo, ale co miał odpowiedzieć? Państwo ma kupić mieszkanie? Eh
Ale jeśli ja nie chce, żeby Komorowski reprezentował ten kraj, to wybór jest - niestety! - jeden. I co zrobić?
Jasne, że obaj kandydaci mają takich 'doradcow'. Ale akurat ta sytuacja - czyli jedna z dziesiątek (i to tylko tych, o których wiemy z mediów), świadczy wg mnie o niskiej inteligencji kandydata. Naprawdę trzeba było mu tłumaczyć każdy krok? Potrzeba do tego jakiegoś wielkiego intelektu czy zaplanowanej wcześniej strategii? Nie sondze. Zresztą to jest przecież tylko detal, który nie byłby istotny gdyby nie lawina innych występów.
Nie jestem zwolennikiem żadnej partii która obecnie sprawuje władzę, w tym populistycznego pisu (którego misja nie różni się wg mnie specjalnie od po, czyt. zdobyć / utrzymać stołek) , ale sądzę że jeśli chodzi o kompetencje jakie przysługują prezydentowi, istnieje jakościowa różnica między Duda a Komorowskim. Gdyby chodziło o rząd to byłaby zupełnie inna rozmowa.
A w ogóle to dość dobrze - i tez krytycznie wobec PiS i Dudy (końcówka tekstu) - podsumował dotychczasową kampanie RAZ :
http://m.interia.pl/fakty/news,nId,1733129" onclick="window.open(this.href);return false;
P. S. Akcja z tym dzieciakiem i jego siostra strasznie słaba, wbrew temu jak prawicowe media się podniecają. Odpowiedź Komorowskiego oczywiście kiepska pijarowo, ale co miał odpowiedzieć? Państwo ma kupić mieszkanie? Eh
this is a land of wolves now
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
http://www.tvp.info/20053597/sztab-komo ... ntratakuje" onclick="window.open(this.href);return false;Riven pisze:P. S. Akcja z tym dzieciakiem i jego siostra strasznie słaba, wbrew temu jak prawicowe media się podniecają. Odpowiedź Komorowskiego oczywiście kiepska pijarowo, ale co miał odpowiedzieć? Państwo ma kupić mieszkanie? Eh
akcja byla dobra, ale wysylanie do tego wlasnego dzialacza bylo kretynskie - przeciez komorowski by sie wyglupil niezaleznie kto zada mu takie pytanie. swoja droga nie wiem po co to draza skoro cala sytuacja kompromituje teraz zarowno jednego jak i drugiego...
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
Hm, może nie nadazam, miałem na myśli tego dzieciaka który pytał o mieszkanie swojej siostry, nie o jakiegoś typy który ma jechać do Norwegii. To faktycznie bardzo słabe.
this is a land of wolves now
- manieczki
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogda ... Id,1729100" onclick="window.open(this.href);return false;
http://natemat.pl/55971,pijakow-skresla ... lil-whisky" onclick="window.open(this.href);return false;
http://natemat.pl/55971,pijakow-skresla ... lil-whisky" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 14-05-2015, 14:45 przez manieczki, łącznie zmieniany 1 raz.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
Zdaje się, że już była tutaj o tym mowa: http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... Id,1733303" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do podstawionych działaczy, to już się odbyła inkwizycyjna konferencja prasowa - oczywiście już skomentowana przez B. Szydło. Taki to już wybór, między dżumą a cholerą - kampania zasadza się na tym, żeby udowodnić, że to kontrkandydaci są słabsi, zamiast skoncentrować się na wyeksponowaniu własnych walorów.
Los Polaka
po pas kloaka.
Co do podstawionych działaczy, to już się odbyła inkwizycyjna konferencja prasowa - oczywiście już skomentowana przez B. Szydło. Taki to już wybór, między dżumą a cholerą - kampania zasadza się na tym, żeby udowodnić, że to kontrkandydaci są słabsi, zamiast skoncentrować się na wyeksponowaniu własnych walorów.
Los Polaka
po pas kloaka.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- manieczki
"Z odbytu telewizoraSybir pisze: Los Polaka
po pas kloaka.
codziennie cogodzinnie
wypływa
stolec informacji
wpływa
w sedesy waszych mózgów
spłukujecie
zostaje osad poglądów"
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyborcza jak zwykle przechuj. Na drugiej stronie na 1/4 przeprosiny Brauna że nie jest faszystą. Oprócz tego pierwsza, druga i trzecia niemal w całości o tym, że jest faszystą :DDD
Dodam, że do drugiej tury przekonała mnie wczoraj jedna pani - moja uczennica. Paliły w grupie na balkonie i ktoś spytał "co myślicie o wyborach?". Atmosfera od razu się zagęściła, czuć elektorat Bula, a jedna wypaliła: "Wydaje mi się, że w tych wyborach ludzie dzielili się na tych którym w życiu wyszło i nie potrzebuja niczego do sukcesu, oraz na nieudaczników, którzy sobie nie radzą i chcą od państwa coś za darmo." Super przemyślenia kurwo. Skonczylem dobre studia na dobrej uczelni, obecnie robie na umowie smieciowej, gdzie firma oszukuje na podatkach i tak ile wlezie (w papierach pracuje ok. 3h miesiecznie, w rzeczywistosci oczywiscie mam kolo 90 lekcji), moj dzien zaczyna sie ok. 7 rano wypadem z domu i powrotem ok. 9 wieczorem. W miedzyczasie jezdze jak popieprzony po calym Krakowie, spedzajac w komunikacji miejskiej kolo 4h dziennie, bo pracuje w kilkunastu roznych miejscach. Pracuje tez w soboty. Powiecie, ze nikt mi nie kaze i ze moge zmienic prace jak mi nie pasuje. Tej szukalem ponad 2 miesiace, bedac na garnuszku rodzicow. A tutaj niestety rodzice juz w takim wieku, ze bardziej to ja im pomagam finansowo, niz zeby oni mnie mieli utrzymywac. I taka kurwa nazwie mnie nieudacznikiem... Glos na Dude. Nie musi byc juz lepiej, niech bedzie chociaz inaczej.
Dodam, że do drugiej tury przekonała mnie wczoraj jedna pani - moja uczennica. Paliły w grupie na balkonie i ktoś spytał "co myślicie o wyborach?". Atmosfera od razu się zagęściła, czuć elektorat Bula, a jedna wypaliła: "Wydaje mi się, że w tych wyborach ludzie dzielili się na tych którym w życiu wyszło i nie potrzebuja niczego do sukcesu, oraz na nieudaczników, którzy sobie nie radzą i chcą od państwa coś za darmo." Super przemyślenia kurwo. Skonczylem dobre studia na dobrej uczelni, obecnie robie na umowie smieciowej, gdzie firma oszukuje na podatkach i tak ile wlezie (w papierach pracuje ok. 3h miesiecznie, w rzeczywistosci oczywiscie mam kolo 90 lekcji), moj dzien zaczyna sie ok. 7 rano wypadem z domu i powrotem ok. 9 wieczorem. W miedzyczasie jezdze jak popieprzony po calym Krakowie, spedzajac w komunikacji miejskiej kolo 4h dziennie, bo pracuje w kilkunastu roznych miejscach. Pracuje tez w soboty. Powiecie, ze nikt mi nie kaze i ze moge zmienic prace jak mi nie pasuje. Tej szukalem ponad 2 miesiace, bedac na garnuszku rodzicow. A tutaj niestety rodzice juz w takim wieku, ze bardziej to ja im pomagam finansowo, niz zeby oni mnie mieli utrzymywac. I taka kurwa nazwie mnie nieudacznikiem... Glos na Dude. Nie musi byc juz lepiej, niech bedzie chociaz inaczej.
Ostatnio zmieniony 14-05-2015, 15:02 przez Karkasonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Nie zdzwię się, jeśli to GW zasponsoruje Braunowi kolejną kampanię wyborczą lub film dokumentalny ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Matematycznie tak, ale trzeba spojrzeć szerzej na efekty wyższej konsumpcji, jak zwiększenie inwestycji i generowanie nowych miejsc pracy, czyli de facto nowych podatników oraz większe wpływy nie tylko z akcyzy i VATu, ale też z CIT. Zakładając teoretycznie, że człekowi na minimalnej zostaje te 240 zł więcej w portfelu miesięcznie, które wyda na dobra obłożone jedynie VATem, to 11 takich człeków jest w stanie wygenerować z "nadwyżki" jedno dodatkowe miejsce pracy dla człeka na minimalnej, bo łączna suma obciążeń wynosi tu nieco ponad 2100 zł. Pewnie znajdą się i takie przypadki, że ludzie w ogóle zaczną konsumować dobra obłożone podatkami pośrednimi, a przynajmniej akcyzą ;) Jakiś mały procent wyjdzie z szarej strefy, zmniejszą się koszty ściągalności dochodowego... Same plusy. Te efekty oczywiście kurewnie ciężko wyliczyć, zwłaszcza że więcej pieniędzy zostanie wszystkim, a nie tylko tym na minimalnej.Olo pisze:w podatkach konsumpcyjnych nie oddadzą 100% tego co zostanie w kieszeni tylko stosownie do wysokości podatku VAT lub akcyzy
Nie sposób nie zgodzić się też z Pawińskim, który tłumaczy, że dziś praca jest pasem transmisyjnym, który rozdziela to, co wyprodukowano, pomiędzy tych, którzy to wyprodukowali, a postępująca automatyzacja niechybnie zmniejsza zapotrzebowanie na ręce do pracy. Praca staje się przywilejem. W tych warunkach kluczowe staje się zmniejszanie kosztów pracy i przenoszenie obciążeń na handel, czyli m.in. podatek obrotowy.
- flow
- postuje jak opętany!
Nie głosowałem w pierwszej więc i w drugiej bedę miał na to wylane. Swoją drogą mam srogi ubaw obserwując jak cebulaki skaczą sobie do gardeł.
-
całkowita racja. mój ostateczny argument za Dudą jest taki, że przynajmniej będzie (prawdopodobnie) blokował szkodliwe ustawy tego skurwiałego, bezmyślnego, złodziejskiego i kłamliwego rządu platformyOlo pisze:Ogólnie to co tu dużo mówić - katastrofa jest, że mamy wybór pomiędzy tymi dwoma typami. Chujowo to wygląda, ale fakt pozostaje faktem, że nie mieli za bardzo z kim przegrać i to jest tragiczne, że w 40 milionowym narodzie znalazł się tylko żulowaty muzyk z jednym pomysłem, jako jedyna realna alternatywa.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Nie można eksponować czegoś, czego się nie ma. Chyba, że walorem mają być nauczone zagrywki PR, na których zresztą opierają się kampanie tych dwóch z dupy wziętych, jeden przez komunistów, drugi przez Amerykanów, pacynek.Sybir pisze:kampania zasadza się na tym, żeby udowodnić, że to kontrkandydaci są słabsi, zamiast skoncentrować się na wyeksponowaniu własnych walorów.
Proszę policzyć koszty funkcjonowania dworu prezydenta RP i zastanowić się, czy wartość otrzymywana w zamian "przynajmniej nie będzie wstydu" (podobno walor Dudy), jest adekwatna do wydawanego szmalu.
Ilu kandydatów w tej kampanii wysiliło się na kompleksową refleksję nad stanem państwa, jego sytuacją geopolityczną i całościową wizją przyszłości?
Trzech: JKM, MK, GB.
Będzie blokował bardzo krótko, ponieważ już po następnych wyborach będzie przyklepywał te pisowskie. W menu mamy:Heretyk pisze:mój ostateczny argument za Dudą jest taki, że przynajmniej będzie (prawdopodobnie) blokował szkodliwe ustawy tego skurwiałego, bezmyślnego, złodziejskiego i kłamliwego rządu platformy
- darmowe mięso armatnie dla USA
- wsparcie dla "braci" Banderowców
- odszkodowania dla Żydów
- wierność Brukseli (Berlinowi)
- socjal na kredyt
- nowe posady budżetowe dla rodzin członków partii
Ostatnio zmieniony 14-05-2015, 16:36 przez Kingu, łącznie zmieniany 2 razy.
-
mój człowiekKarkasonne pisze:Glos na Dude. Nie musi byc juz lepiej, niech bedzie chociaz inaczej.
-
tego nie wiemy, okaże się jesienią. mam obawy, że jebana platforma znowu wygraKingu pisze: Będzie blokował bardzo krótko, ponieważ już po następnych wyborach będzie przyklepywał te pisowskie. W menu mamy:
- darmowe mięso armatnie dla USA
- wsparcie dla "braci" Banderowców
- odszkodowania dla Żydów
- wierność Brukseli (Berlinowi)
- socjal na kredyt
- nowe posady budżetowe dla rodzin członków partii
- manieczki
Co do poparcia Kwacha:

- uglak
ciekawiej bedzie jesli kukiz nie przepierdoli wiekszosci poparcia do wyborow - wtedy niezaleznie kto wygra to jego partia bedzie jezykiem u wagi, a nie kurwy z PSLHeretyk pisze:tego nie wiemy, okaże się jesienią. mam obawy, że jebana platforma znowu wygra
Guilty of being right
- manieczki
Andrzej Duda z PiS klęczy przed mistyczką Myrną Nazzour

- Gdyby nie Andrzej Duda, Myrny nie byłoby z nami, bo pojawiły się problemy z wizą - powiedział Dominik Tarczyński, organizator pielgrzymki stygmatyczki do Polski.
===============================
Nadal chcecie na niego głosować?
Będzie tak:

Ja to chyba pierdolę. Wcześniej pisałem, że na Bula zagłosuje, ale po tym co on odpierdala teraz to mój głos idzie na panicza BRAUNA - zostanie dopisany do karty!

- Gdyby nie Andrzej Duda, Myrny nie byłoby z nami, bo pojawiły się problemy z wizą - powiedział Dominik Tarczyński, organizator pielgrzymki stygmatyczki do Polski.
===============================
Nadal chcecie na niego głosować?
Będzie tak:

Ja to chyba pierdolę. Wcześniej pisałem, że na Bula zagłosuje, ale po tym co on odpierdala teraz to mój głos idzie na panicza BRAUNA - zostanie dopisany do karty!
-
tak, przy czym osobiście nie bardzo to sobie wyobrażam. koleś który chce "zniszczyć system" i krytykuje obecny stan rzeczy totalnie, wchodzi w koalicję z pis, albo nie daj boże z PO i co dalej? kosmos jak dla mnieuglak pisze: ciekawiej bedzie jesli kukiz nie przepierdoli wiekszosci poparcia do wyborow - wtedy niezaleznie kto wygra to jego partia bedzie jezykiem u wagi, a nie kurwy z PSL
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Duda przynajmniej uzdrowi, pewnie z pomocą modlitwy, naszą chorą gospodarkę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- manieczki
Mnie by uzdrowił