Właśnie tak. Ale różnic w zasadzie nie ma, oba mogą być bardziej gadzie lub bardziej ptasie. Cockatrice to wynalazek brytyjski, a basilisk ma pochodzenie greckie/łacińskie. Gdzieś tam dawno temu oba pojęcia zlały się w jedno i to samo.
Polacy jako spoleczenstwo
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: Polacy jako spoleczenstwo
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Dałem się narać na hisotie lokalsów. Kurwa Tomek na bank zacietzwienie, w sumie to uwierzyłem. Dl;a mnie obchód i pierdołylokalsów nie raz są najważniejsze.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
-
Br00tal
- postuje jak opętany!
Ale serio podziwiam Tomka, ze ledwo trafia w klawisze piszac te alko posty, ale koniec koncow w przycisk wyslij to zawsze jakos trafi 
- dzik
Tego nie wiemy na pewno. Może w chuj postów poszło się jebać, bo Tomasz nie trafił w wyślij?
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
I co prawda to?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Aron
- postuje jak opętany!
^ Oskar Bednarski i jego stary na swoim kanale czasami tak słodzą, że aż można się porzygać.
A co do popularności Polski, to teraz jest moda na Polskę. Tak jak w latach 60. była moda na Włochy. Włoska moda, samochody, piosenki, filmy, aktorki... to wtedy było na topie. Teraz Polska ma swoje pięć minut sławy.
A co do popularności Polski, to teraz jest moda na Polskę. Tak jak w latach 60. była moda na Włochy. Włoska moda, samochody, piosenki, filmy, aktorki... to wtedy było na topie. Teraz Polska ma swoje pięć minut sławy.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Bloodcult
Jak tam, raport pani Barbary Mróz-Gorgoń czytali ? Czy jako wzorowi wyborcy Tuska udajecie że tematu nie ma ?
- tabaluga
- weteran forumowych bitew
miałem wkleić coś o kompromitacji tej ekspert-kini ryżego , ale zapomniałem XD a temat godny wyszydzenia jak najbardziej
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
- Duban
Chyba śpicie pod kamieniem. Teraz na propsie jest sikor za 4 dyszki jurków ***owskiej kanalii.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- hcpig
To nie w tym temacie a w temacie - nowym problemem polskiego społeczeństwa obecnie jest głównie pełzająca ukrainofobia, ciężko już zliczyć same tylko proruskie kanały na youtube, które to podsycają.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- tabaluga
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
- nagrobek
no co..kolejny pierdolony, złodziejski element w tym kraju dorwał się do publicznych pieniędzy (tym razem metodą „na profesora”) bo zostało mu to umożliwione przez kolegów po złodziejskim fachu. no kto by nie skorzystał? chyba tylko jakiś frajer bo w tym kraju zwykła uczciwość to już synonim totalnego frajerstwa
- Lukass
Trochę tak. Ale jak to jest, że przy powoływaniu na takie (z której strony by nie zerkać, rządowe) stanowisko, nikt nie robi podstawowego prześwietlenia osoby? Kurna, no przecież jakieś służby ponoć w tym kraju jeszcze działają. I nikt nie zauważył, że pani płofesoł jest bardzo otwarta na współpracę, jak ktoś płaci? Nawet, jeśli płacą dawne rekiny z Wisły? Absolutnie rozbrajające.nagrobek pisze: ↑25-08-2026, 15:12no co..kolejny pierdolony, złodziejski element w tym kraju dorwał się do publicznych pieniędzy (tym razem metodą „na profesora”) bo zostało mu to umożliwione przez kolegów po złodziejskim fachu. no kto by nie skorzystał? chyba tylko jakiś frajer bo w tym kraju zwykła uczciwość to już synonim totalnego frajerstwa
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?