No, ale ci politycy to są jednak głupi. Wystarczyło proste, neutralne zdanie "Osoby identyfikujące się z środowiskiem LGBTQ+, też są obywatelami Polski." Jutro nikt o tym nie pamięta. Ci co mają ból dupska o tęczową flagę i tak pewnie są twardym elektoratem Memcena czy Nowogródzkiego. Zero strat.
LEWACTWO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LEWACTWO
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- hcpig
-
- zaczyna szaleć
No spoko, ja do Magdaleny nic nie mam (nie podobają mi się jej poglądy na niektóre sprawy). Może mieć i 15%, z czego ogromna większość to i tak głosy przechodnie w kierunku Bążura. Chyba nic kontrowersyjnego nie napisałem?
Mam prawo reagować.
- Triceratops
Jester, no stara diablica Senyszyn niemozebnie ora Biejat, calkowicie ja pograzyla, ze to kapciowa Czarzastego
woodpecker from space
- bartwa
Ta lewica Czarzastego to, mam wrażenie, polega na tym, że typ ma swój haremik i do tego lubi se wypić. Wódz jak chuj.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Triceratops
No na to wyglada, Aska kompletnie pograzyla Magde opowiadajac jak rozwalila lewice i sprzeniewierzyla idealy w zamian za fuche na stanowisku oferowana przez czerwonego Wolodie, ktory od pisiorow przytulil pare baniek
woodpecker from space
- hcpig
Magdalena zgarnie 80% lewicowego elektoratu i ból dupy wyborców Bartoszewicza tego nie powstrzyma.
Przy następnych wyborach władz partii stołek obejmie Żelazna Agnieszka i wszystko odmieni się na lepsze.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Kolejna zdrajczyni idealow przekupiona przez Czarzastego? Niestety juz za pozno, stara diablica kompletnie pograzyla te formacje. Razem z pijakiem Szejna
woodpecker from space
- hcpig
Tak tak, każda jest zła tylko nie Pisówka z Razem.
A tutaj WO zauważa, że porównywalne wyniki Magdaleny i Adriana to samo dobro i tylko sprzyjać będzie powrotowi na wspólną listę po tym obecnie trwającym niby-sporze, polecam też wyboldowany fragmentów pięknie podsumowujący wszelkie trumpizdy:
https://ekskursje.pl/2025/04/alleluja/#comments
A tutaj WO zauważa, że porównywalne wyniki Magdaleny i Adriana to samo dobro i tylko sprzyjać będzie powrotowi na wspólną listę po tym obecnie trwającym niby-sporze, polecam też wyboldowany fragmentów pięknie podsumowujący wszelkie trumpizdy:
https://ekskursje.pl/2025/04/alleluja/#comments
Wielkanoc to święto optymizmu. Zatem w imieniu Międzynarodowej Federacji Pesymizmu, Czarnowidztwa i Niedasizmu serdecznie pozdrawiam optymistów radosnym alleluja, mieliście rację! Przynajmniej w sprawie startu Zandberga.
Wygląda na to, że scenariusz, którego obawiałem się najbardziej – miażdżąca przewaga o rząd wielkości notowań Biejat na Zandbergiem (typu 5% do 0,1%), jest już nierealny. Ostatecznie oczywiście jak zawsze w polskiej polityce wszystko zależy od przeoryszy zakonu SS Pregnantek Na Pasach, ale siostrzyczki zazwyczaj skupiają się na kandydatach z podium.
To oznacza, że mój główny argument uległ całkowitemu unieważnieniu. Bałem się, że to wyeliminuje Razem z układania wspólnej listy lewicy w wyborach 2027, tymczasem wygląda na to, że pozycja Razem ulegnie wzmocnieniu.
W wyborach z 2023 Razem występował w roli ubogiego krewnego, który wnosi swój skromny procencik i dzięki temu Udzielni Władcy Wszechświata, Biedroń i Czarzasty pozwalają mu zasiąść przy pańskim stole. Teraz Zandberg będzie z tym kimś, kto będzie wtedy kierować staro-nową Lewicą rozmawiać jak równy z równym, zaś rola jednoprocentowego ubogiego krewnego przypadnie SLD-nostalgikom z Senyszyn.
Perspektyw wyborów z 2027 wydaje mi się teraz najważniejsza – pamiętając oczywiście, że to nie musi być 2027. Jeśli wygra Nowogrodzki, będzie przecież dążyć do jak najszybszych przedterminowych.
Pamiętając o tym, że poprzednio nie miałem racji i że cieszę się, że w Razem mnie nie posłuchano (hura! hura!), ale znów mam kolejny postulat. Mam nadzieję, że taka wspólna lista powstanie. Mam nadzieję, że powtórzony będzie pakt senacki.
Przypominam, że nie chodzi o tego nieszczęsnego d’Hondta, o którym uwielbiają perorować publicyści nierozumiejący matematyki. Małe okręgi wyborcze sprawiają, że efektywny próg potrafi w nich przekraczać dziesięć procent co teoretycznie oznacza, że partia może przekroczyć 5% w skali ogólnopolskiej – ale dostać 0% mandatów.
Hipotetyczny osobny start Razem i Nowej Lewicy byłby więc katastrofą, nawet gdyby obie listy dostały po 6%. Za to wspólna lista zgarniająca te 12% mogłaby zyskać więcej posłów niż dzisiaj. I to znacznie więcej, bo w 2023 widać nieliniowy skok właśnie w tej okolicy: Nowej Lewicy jej 8,61% dało 26 mandatów, a Hołowni jego 14,4% aż 65. To dlatego, że Hołownia dostawał mandaty w tych okręgach, w których realny próg krążył w okolicach 10% – a lewica nie.
To, co napisałem powyżej, wydaje mi się bardzo logiczne i matematycznie niepodważalne. Ale tak było też z moimi obawami przed „katastrofą 0,1%”, więc już się przy niczym nie upieram.
Źródłem mojego błędu było przecenianie roli zaplecza medialnego. Myślałem, że skoro Zandberg będzie miał tym razem przeciwko sobie już nie tylko tradycyjne media, dzielące się na prawicowe papiesko i prawicowe balcersko, ale nawet maleńkie media lewicujące, jak Oko Polityczne FM, to już naprawdę nie wyjdzie z procenta.
Okazuje się, że brak zaplecza medialnego nie jest aż tak dużym problemem. To dobra wiadomość, bo pewnie tego zaplecza Razem nie będzie mieć także i w 2027 (jak zwykle tu czy tam znajdzie się jakiś pojedynczy sympatyzujący felietonista czy bloger, ale nikt decyzyjny). A że znaczenie tradycyjnych mediów nie przestanie spadać, to i problem braku zaplecza będzie coraz mniejszy. Alleluja!
Rozumiem powody, dla których polityk na tym etapie nie powinien jeszcze deklarować w drugiej turze poparcia dla nikogo poza sobą samym, ale nie jestem politykiem, jestem nieważnym kolesiem bez znaczenia, co daje mi ten luksus, że mogę mówić jak jest. Albo jak mi się wydaje, że jest.
W czasach trumpizmu prawica zrobiła się już otwarcie faszystowska. Oni oczywiście mówią, że bronią wolności słowa („nie może być tak, że ktoś idzie do więzienia za grożenie komuś śmiercią na twitterze”!), ale w rzeczywistości w USA zaczynają prześladować uniwersytety za mówienie prawdy. Nauka to teraz „lewackie przygłupy z Harvardu”, a obowiązuje łysenkizm z jutuba. Oni są już w fazie deportowania ludzi bez procesu do obozu koncentracyjnego (na razie jednego, no ale nie od razu Auschwitz zbudowano).
To samo chcą nam tutaj urządzić w Polsce pisiory w czapeczkach MAGA. To nie będzie już taki PiS jak kiedyś, z grubsza trzymający się przynajmniej pozorów praworządności. Różnica będzie jak między rządami Karola II a rządami Antonescu w Rumunii (by nie używać w kółko tej chemii z Niemiec). Potrzebujemy lewicy jako większego dobra, ale na razie potrzebujemy też „libków” u władzy jako mniejszego zła. Lepiej być lewicą w parlamencie niż w obozie koncentracyjnym. Droga do faszyzmu jest wybrukowana ludźmi mówiącymi „oj już nie przesadzaj”.
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Zanim cię Nawrocki deportuje do obozu koncentracyjnego napisz, błagam, jak odróżnić chłopa od baby.
Mam prawo reagować.
- Lukass
- zahartowany metalizator
a) wygląda jak chłop -> chłop, chyba że punkt c)Wzburzony Obserwator pisze: ↑23-04-2025, 19:11Zanim cię Nawrocki deportuje do obozu koncentracyjnego napisz, błagam, jak odróżnić chłopa od baby.
b) wygląda jak baba -> baba, chyba że punkt d)
c) wygląda jak chłop, a mówi, że baba -> nie wiadomo -> punkty e) i f)
d) wygląda jak baba, a mówi, że chłop -> nie wiadomo -> punkt g) i h)
e) wygląda jak chłop. a mówi, że baba, a ma fiuta -> raczej chłop
f) wygląda jak chłop. a mówi, że baba, a nie ma fiuta -> raczej baba
g) wygląda jak baba, a mówi, że chłop, a ma fiuta -> raczej chłop
h) wygląda jak baba, a mówi, że chłop, a nie ma fiuta -> raczej baba
Mam nadzieję, że pomogłem

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- uglak
No nie wiem, ChatGPT nie daje rady...Lukass pisze: ↑23-04-2025, 20:14a) wygląda jak chłop -> chłop, chyba że punkt c)Wzburzony Obserwator pisze: ↑23-04-2025, 19:11Zanim cię Nawrocki deportuje do obozu koncentracyjnego napisz, błagam, jak odróżnić chłopa od baby.
b) wygląda jak baba -> baba, chyba że punkt d)
c) wygląda jak chłop, a mówi, że baba -> nie wiadomo -> punkty e) i f)
d) wygląda jak baba, a mówi, że chłop -> nie wiadomo -> punkt g) i h)
e) wygląda jak chłop. a mówi, że baba, a ma fiuta -> raczej chłop
f) wygląda jak chłop. a mówi, że baba, a nie ma fiuta -> raczej baba
g) wygląda jak baba, a mówi, że chłop, a ma fiuta -> raczej chłop
h) wygląda jak baba, a mówi, że chłop, a nie ma fiuta -> raczej baba
Mam nadzieję, że pomogłem![]()

Guilty of being right
- Lukass
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To skoro pokazujemy wykresy z ChatuGPT, to pokażę, jak go poprosiłem o wykres wizualny tego, jak mechanicznie działa psylocybina na mózg, uśmiałem się:

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Lukass
No to Ci wytłumaczyłŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-04-2025, 21:14To skoro pokazujemy wykresy z ChatuGPT, to pokażę, jak go poprosiłem o wykres wizualny tego, jak mechanicznie działa psylocybina na mózg, uśmiałem się:
![]()

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
Magdalena Ogorek miala chyba 2,4%, skad wiesz jaki bedzie wynik Adriana?
A ta babina z Kutna jest chyba w sztabie wyborczym Adriana, bo wszedzie z nim jezdzi na jego konwencje, wiec on chyba wie co robi. Dzisiaj rano stary Leszke powiedzial, ze Czarzasty jest grabarzem lewicy, to chyba zle wiesci. Tylko Aska jest lewicowa i nie zmienia pogladow.
woodpecker from space
- hcpig
Prawda jest taka, że to wszystko jest kłótnia w rodzinie i będzie wspólna lista w 2027 (lub w przyspieszonych wyborach jeżeli w czerwcu wygra dresik) o nazwie Zjednoczona Lewica w skrócie ZLEW.
Wyniki MB, AZ i JS należy traktować łącznie, jest to kandydat kolektywny z przedownią rolą Magdaleny.
A Leszek Miller ma ból dupy za wyoutowanie z rozgrywek i tyle.
Wyniki MB, AZ i JS należy traktować łącznie, jest to kandydat kolektywny z przedownią rolą Magdaleny.
A Leszek Miller ma ból dupy za wyoutowanie z rozgrywek i tyle.
Ostatnio zmieniony 24-04-2025, 17:28 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Klotnia w rodzinie POPiS trwa juz ponad 20 lat i jakos konca nie widac
woodpecker from space
- hcpig
To nie jest dobre porównanie bo stosunki Nu-SLD i Partii Osobno to nie konfrontacja a współpraca z kopaniem się po kostkach.
Przyznaj się lepiej na kogo będziesz głosował.
Przyznaj się lepiej na kogo będziesz głosował.
Yare Yare Daze