Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
Dzięki za polecankę. Już zamawiam. Tymczasem:

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
Te o tym longevity czy jak tam przeczytales juz?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑30-11-2024, 14:56
Kolejna ksiazka-porazka, dałem rady czytać jakieś pół godziny. Nim ja otworzyłem, zastanawiałem się, jak to jakaś prosta reguła, to jak można ją rozciągnąć w cala książkę? I obawy się potwierdziły, po wyjaśnieniu reguły zaczęło się koszmarne lanie wody, połowa książki składa się że zrzutów ekranu z Twittera z wpisami ludzi zachwyconych, jak ona wspaniałe działa. Atomic Habits dla debili.
Ja tymczasem lece

woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ach, "Outlive". Koncepcja stawiania prewencji zdrowotnej na pierwszym miejscu i wczesnych badań nawet jeśli nie ma żadnych objawów by sprawdzić, co może się zadziać w przyszłości jest warta uwagi, tak samo jak eksperyment myślowy z utratą 1% masy mięśniowej co roku, by ocenić, co będzie w stanie stronie w wieku 70 lat, i ile potrzebujemy obecnie być w stanie zrobić, by w tym wieku być w stanie podnieść kilka kilo z podłogi czy przenieść torby z zakupami. Co prawda moi rodzice są już pod 70kę i nie mają z tym problemu, ale z każdym może być inaczej. Większość książki mnie nie zaciekawiła tak bardzo, ale część i zdrowiu emocjonalnym, mimo że zupełnie osobista, też jest ważna, bo to takie rzeczy, które przebijają się do mainstreamu. Wtedy kupiłem też "Clear thinking" (doskonałe), "The Balanced brain" (średnie) i "Breath" (doskonałe).
Find your flow
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
O, to może sobie sprawię prezent na gwiazdkę.WaszJudasz pisze: ↑30-11-2024, 14:09Warto bardzo. Upadek ma zupełnie inną, bardziej tradycyjną, strukturę, ale trzyma poziom, a Endymiony są, uważam, jeszcze lepsze, wspaniałe domknięcie i jednocześnie nowa, świetna historia. Myślę, że zaskoczy Cię, w jakim kierunku zostały niektóre wątki pociągnięte.PrezydentKosmosu pisze: ↑30-11-2024, 12:42Pamiętam tylko, że miałem lekki przesyt po tym i po kolejne części nie sięgnąłem. Mówicie, że warto?
- Maro
- weteran forumowych bitew
I jak ?
- Triceratops
No j jeszcze te ksiazke Petera Attii, ciekawi mnie jaka masz o niej opinieŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-12-2024, 19:07Ach, "Outlive". Koncepcja stawiania prewencji zdrowotnej na pierwszym miejscu i wczesnych badań nawet jeśli nie ma żadnych objawów by sprawdzić, co może się zadziać w przyszłości jest warta uwagi, tak samo jak eksperyment myślowy z utratą 1% masy mięśniowej co roku, by ocenić, co będzie w stanie stronie w wieku 70 lat, i ile potrzebujemy obecnie być w stanie zrobić, by w tym wieku być w stanie podnieść kilka kilo z podłogi czy przenieść torby z zakupami. Co prawda moi rodzice są już pod 70kę i nie mają z tym problemu, ale z każdym może być inaczej. Większość książki mnie nie zaciekawiła tak bardzo, ale część i zdrowiu emocjonalnym, mimo że zupełnie osobista, też jest ważna, bo to takie rzeczy, które przebijają się do mainstreamu. Wtedy kupiłem też "Clear thinking" (doskonałe), "The Balanced brain" (średnie) i "Breath" (doskonałe).
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No ale to przecież właśnie "Outlive" które opisałem powyżej.Triceratops pisze: ↑02-12-2024, 18:17
No j jeszcze te ksiazke Petera Attii, ciekawi mnie jaka masz o niej opinie
Find your flow
- Triceratops
-
Bless this tongue
- weteran forumowych bitew
Skonczylem tego najnowszego Wiedzmina - taki the best of, mozna, ale bez ekscytacji Przeczytalem w jeden wieczor bo objetoscia tez ksiazka nie grzeszy.
Btw jest dostepna na Legimi, jesli ktos ma albo sie zastanawia. Uwielbiam papier, ale Legimi/czytnik duzo praktyczniejsze, no i jak widac w abonamencie masa nowosci wpada od reki (np z mojego ulubionego wyd Czarne)
Btw jest dostepna na Legimi, jesli ktos ma albo sie zastanawia. Uwielbiam papier, ale Legimi/czytnik duzo praktyczniejsze, no i jak widac w abonamencie masa nowosci wpada od reki (np z mojego ulubionego wyd Czarne)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kupilem polska wersje bo byla duzo tansza z jakiegos powodu, zwykle biore angielskie.
Find your flow
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
O, nie wiedziałem że jest to po polsku. Zaraz zgarniam z allejgro, dzięki!
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Triceratops
Tak mi siem przypomnialo wiec piszem, otoz znajomy, ktorego znajomym jest ten ketokocur z rzeszuwki, powiedzial mi, ze tenze ketokocur robi se kurs trenera personalnego i tez juz pisze "ze w Polsce zawsze jetesmy do tylu z najnowsza wierdza o biomechanice i dzialaniu mesni". Widac wszyscy celebryci nasi z tych rejonow maja jakies kompleksy na tym tle.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-11-2024, 21:03Może nadaje się na taki entry level ale ta maniera guru który nauczył się czegoś w STANACH ZJEDNOCZONYCH i pomógł TYSIACOM ludzi chociaż jest młodszy ode mnie jest niebywałe żenująca
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Moge smialo polecic, wspaniala lektura. Nic lepszego niz czytanie kogos, kto spedzil 30 lat w dzungli.WaszJudasz pisze: ↑03-12-2024, 14:57
Find your flow
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Panicze, a które tłumaczenie Endymionów lepsiejsze?PrezydentKosmosu pisze: ↑01-12-2024, 20:21WaszJudasz pisze: ↑30-11-2024, 14:09Warto bardzo. Upadek ma zupełnie inną, bardziej tradycyjną, strukturę, ale trzyma poziom, a Endymiony są, uważam, jeszcze lepsze, wspaniałe domknięcie i jednocześnie nowa, świetna historia. Myślę, że zaskoczy Cię, w jakim kierunku zostały niektóre wątki pociągnięte.PrezydentKosmosu pisze: ↑30-11-2024, 12:42Pamiętam tylko, że miałem lekki przesyt po tym i po kolejne części nie sięgnąłem. Mówicie, że warto?
Komerski vs Szypuła, czy to jak we Władcy pierścieni, Skibniewska vs Łoziński, który nie nadaje się do czytania.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Tez se kupie, pamietam ze te kaiazki Cejroskiego o dzungli byly fajneŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 09:22Moge smialo polecic, wspaniala lektura. Nic lepszego niz czytanie kogos, kto spedzil 30 lat w dzungli.WaszJudasz pisze: ↑03-12-2024, 14:57
woodpecker from space
- Szalony Opos
- w mackach Zła
Zachęcony tym co piszecie właśnie zakupiłem na allegro.Triceratops pisze: ↑04-12-2024, 10:17Tez se kupie, pamietam ze te kaiazki Cejroskiego o dzungli byly fajneŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 09:22Moge smialo polecic, wspaniala lektura. Nic lepszego niz czytanie kogos, kto spedzil 30 lat w dzungli.WaszJudasz pisze: ↑03-12-2024, 14:57
Z tematów "dżunglowych" czytałem kiedyś ciekawy dokument "Zaginione miasto boga małp". Rzecz o poszukiwaniu Białego Miasta (jeśli pamięć mnie nie myli) i o tym jak Lidar ułatwił takie rzeczy.
Punki to chuje
- Hatefire
To w temacie polecajka klasyki. Dla mnie jedna z lektur formacyjnych.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-12-2024, 09:22Moge smialo polecic, wspaniala lektura. Nic lepszego niz czytanie kogos, kto spedzil 30 lat w dzungli.WaszJudasz pisze: ↑03-12-2024, 14:57

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy