Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
Re: Co teraz czytacie? v.2
lys på slutten av lys
- Lord Gorloj
- w mackach Zła

SZTOS
Poddziedzicowi opowiadał je Hynek jako zagadki udzielane przez wężowego króla ze Starolasa, a Poddziedzic zadawał je grafini:
-Mamo, mamo, co to je: "Czarna kurka, czarnem dzióbkiem bdździ"?
Hrabini nie podobało się chłopstwo języka gminowego, osobliwie słówko "bźdźi", ale odpowiadała, że nie wie, na co panicz wyjaśniał:
- Nie znasz? To łatwe! Komin! Cha, cha.
Śmiała się, ale prostaczność tej drugiej zagadki osłupiła ją a potem rozwścieczyła:
- Mameczko, co to je? "Stoi pani w czubie, chłop ji w dupie dłubie, dobywa kawalce, oblizuje palce"?
Za tę kartofladę dziedziczka wytrzepała panięciu srakę, a on przez łzy wyjaśniał, że to ul, i że Hynek miał racyj - niektórzy ludzie jak nie wiedzą, to biją pytającego.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Żułek

nawet ciekawe chociaż długo się rozkręcało
nastepną tylko sobie przejrzałem ;)
teraz

i starczy tego dobrego bo co za dużo to nie zdrowo :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Block69
- zahartowany metalizator
Fragment bardzo zachęcającyLord Gorloj pisze:
SZTOS
Poddziedzicowi opowiadał je Hynek jako zagadki udzielane przez wężowego króla ze Starolasa, a Poddziedzic zadawał je grafini:
-Mamo, mamo, co to je: "Czarna kurka, czarnem dzióbkiem bdździ"?
Hrabini nie podobało się chłopstwo języka gminowego, osobliwie słówko "bźdźi", ale odpowiadała, że nie wie, na co panicz wyjaśniał:
- Nie znasz? To łatwe! Komin! Cha, cha.
Śmiała się, ale prostaczność tej drugiej zagadki osłupiła ją a potem rozwścieczyła:
- Mameczko, co to je? "Stoi pani w czubie, chłop ji w dupie dłubie, dobywa kawalce, oblizuje palce"?
Za tę kartofladę dziedziczka wytrzepała panięciu srakę, a on przez łzy wyjaśniał, że to ul, i że Hynek miał racyj - niektórzy ludzie jak nie wiedzą, to biją pytającego.
PENIS METAL
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
jeszcze se jebne sok z marchwi i buraka i lulu. bo z(s)tyrany jeste. jakoś tak.
ale jeszcze przed tym jak odlecę zaczerpnę inspiracji jako to się ładnie mówi w tym naszym świecie.

ale jeszcze przed tym jak odlecę zaczerpnę inspiracji jako to się ładnie mówi w tym naszym świecie.

lys på slutten av lys
-
- postuje jak opętany!
Lord Gorloj pisze:Prawdziwy metalowiec czytaniem poezji gardzi i poezję co najwyżej pisze, ale po kryjomu, żeby wyrywać gotyckie lochy na wrażliwą duszę skrywaną pod warstwami łoju.Plastek pisze: Swoja drogą ciekaw jestem czy ktokolwiek stąd w ogóle czyta jakąś poezję? Poza postami Medarda naturalnie.
Poezja ma więcej wspólnego z muzyką niż z resztą literatury. Nie da się tego po prostu czytać, trzeba wchłaniać teksty całym sobą, mielić w kółko aż się przebiją gdzieś głębiej. Tomiki wierszy są prawie jak płyty, trzeba przeczytać kilkadziesiąt razy żeby wszystko wyłapać i poczuć.
Mi się zdarza czytać, na wypadach rowerowych, całodniowych lub dłuższych, albo jak gdzieś w ogóle sobie jadę podróżować. Nie biorę ze sobą żadnej prozy tylko jeden, wybrany zwykle na pałę, tomik wierszy i potem jak mam chwilę i nic lepszego do roboty to sobie czytam. Taka lektura w terenie ma swój klimat nie do podrobienia.
A w domu prawie nigdy tego nie robię, nie mam nastroju ani ochoty.
Poezji praktycznie nie czytam, poza wierszami Charlesa Bukowskiego + jakieś pojedyncze sztuki innych autorów od czasu do czasu. Problem z poezją mam taki, że Bukowski ją dla mnie odkrył i zamknął jednocześnie. Kiedyś gardziłem tym rodzajem literatury, po lekturze Bukowskiego natomiast nic innego mi się już nie podoba. Może dlatego, że czyta się to jak prozę. Wiersze bez rymów i żadnej ekwilibrystyki, bez wyszukanego słownictwa. Strzały prosto w ryj, zarówno w formie, jak i treści. Zdecydowanie lepiej czyta mi się go jednak w oryginale, moim zdaniem w polskim tłumaczeniu jego wiersze tracą nieco na mocy.
Zgadzam się, że poezja ma więcej wspólnego z muzyką niż z resztą literatury. Również tak to odbieram.
heykvísl og ofn
- Triceratops
-
- w mackach Zła

postapo, surrealistyczne, niepokojące, chore
- Ascetic
(że) nasz kolega forumowy OMD jest skromy, ba więcej niż kolega, moderator, to ja z dobroci swej zaanonsuje, że jest wywiade w gazecie tej-poniższej z nim dot. oczywiście Ropnia lub Ropienia jak kto woli . a co!

lys på slutten av lys
-
- w mackach Zła
Ropień 'Początek Końca Świata" to bardzo fajna płyta, posiadam :)Ascetic pisze:(że) nasz kolega forumowy OMD jest skromy, ba więcej niż kolega, moderator, to ja z dobroci swej zaanonsuje, że jest wywiade w gazecie tej-poniższej z nim dot. oczywiście Ropnia lub Ropienia jak kto woli . a co!
-
- w mackach Zła

Nie lubię literatury mainstreamowej, bolesne odczuwanie przez bohaterów gęstniejącej wokół egzystencjalnej pustki czy burzenie ścian psychicznych struktur itp, takie pisanie o niczym, debiut Żulczyka kupiłem na Kindla przy okazji jakiejś promocji, podobno kultowa w młodzieżowych kręgach rzecz, której treść można opisać w jednym zdaniu, 25-letni koleś zakochuje się w 15-letniej dziewczynie, ona wyjeżdża, on ją znajduje, trochę podróżują, ona ucieka, on ją odnajduje, koniec. Nie bardzo też wiadomo czemu się zakochuje bo piersi zero, nogi jak patyki i piegi na nosie, no ale podobno jest superinteligentna, jakieś gry na Nintendo z czasem przejścia 40 godzin przechodzi w 4. No ale nie chcę być przesadnie krytyczny, ironiczny opis pewnej punkowo-anarchistycznej komuny w squocie nawet zabawny. Taka książka w sam raz na e-booka, szkoda zajmować miejsca na półce ;)
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
- Triceratops
Tez czytalem fragmenty w Newswicku chyba i dodalem do kosza, ale troche mnie martwi, ze to ten sam Ron Bergman, ktory sie skomromitowal klamaniem, ze jego 5 letnia matka dostala medal przed wojna, a w czasie wojny wyszlo, ze miala ledwo 5 lat. Jezeli ksiazka jest takim samym konfabulowaniem, to marnie to widze. Wg ksiazki izraelski wywiad dwa razy puscil doktora Mengele
woodpecker from space
-
- w mackach Zła

Nowości dopiero co z drukarni, wygląda na to że Dom Horroru ostro dogadał się z Edwardem Lee na wydawanie jego kolejnych książek, i to jest znakomita wiadomość, bo często są to rzeczy (np. "Świnia" czy "Jesteś Dla Mnie Wszystkim") których nikt inny nie odważyłby się wydać (too extreme ;)), załapałem się na limit w twardej oprawie "Wyrywacz Rogów" (miękka ma inną okładkę) oraz "Kartki Wyrwane Z Podróżnego Dziennika" po których sobie wiele obiecuję, bo jak coś jest napisane przez E. Lee i oznaczone (18+) to wiadomo, że będzie GRUBO, a w zapowiedziach kolejne książki Lee "Diabelskie Nasienie" , "Inkub" oraz seria "Miasto Piekielne", jaram się :D
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz