Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maro
- weteran forumowych bitew
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
zatem właśnie jakiś zbiór opowiadań powinien być najlepszy. może jeszcze jakaś krótsza powieść typu Azyl, albo Koniokrady. będziesz miał ogólny obraz tego o co w jego pisarstwie chodziSadoGoat666 pisze: Co od niego polecasz na pierwszy raz? Jakieś opus magnum? Nic Faulknera nie czytałem, ale od dawna krążę wokół jego książek.
tymczasem u mnie biografia Fidela Castro
- Hatefire
Można wiedzieć konkretnie jaka i opinię po skonsumowaniu, bo może i też bym przeczytał :-)Heretyk pisze:tymczasem u mnie biografia Fidela Castro
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Norberto Fuentes "Fidel Castro. Prawdziwa Historia" w dwóch tomach. niestety dysponuję tylko pierwszym jak na razie
- TheDude
- Hatefire
Varga jest przereklamowany. Takie tam stękania zblazowanego średnioklasowca. "Tequila" fajna reszta nie warta czasu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- TheDude
^ Przereklamowany to jest Orbitowski i Twardoch. Moim zdaniem, Varga całkiem ciekawie tworzy klimat i jego twórczość jest naprawdę warta uwagi. Jak wiadomo, co kto lubi :)
-
- w mackach Zła
Pamiętam Vargę jak prowadził w 1994 roku w TV jakiś program o książkach (chodził po parku i mądrą miną opowiadał) i rzucił na ziemię akurat świeżo co wydanym "Krew Elfów" Sapkowskiego twierdząc, że to nic nie warta literatura, po czym uznałem, że jest kolejnym zazdrosnym i zakompleksionym na punkcie Sapkowskiego pisarzykiem i omijałem z daleka jego twórczość.
- Maro
- weteran forumowych bitew
@TheDude
Nie. To mój pierwszy kontakt z tym autorem i mi się podoba. Następna w kolejce czeka "Tequila"
Nie. To mój pierwszy kontakt z tym autorem i mi się podoba. Następna w kolejce czeka "Tequila"
- hcpig
Napisałeś to tak, jak gdyby pisanina Sapka to była jakaś sztuka sztuk. Lubię wszystko poza fatalnymi 'Żmiją' i 'Sezonem Burz' ale c'mon.Raf pisze:Pamiętam Vargę jak prowadził w 1994 roku w TV jakiś program o książkach (chodził po parku i mądrą miną opowiadał) i rzucił na ziemię akurat świeżo co wydanym "Krew Elfów" Sapkowskiego twierdząc, że to nic nie warta literatura, po czym uznałem, że jest kolejnym zazdrosnym i zakompleksionym na punkcie Sapkowskiego pisarzykiem i omijałem z daleka jego twórczość.
Yare Yare Daze
Z jednej strony się zgadzam, ale z drugiej uważasz ze Tolkien to szczyt przypału wiec obawiam się, ze nie masz tu prawa głosu;)hcpig pisze:Napisałeś to tak, jak gdyby pisanina Sapka to była jakaś sztuka sztuk. Lubię wszystko poza fatalnymi 'Żmiją' i 'Sezonem Burz' ale c'mon.Raf pisze:Pamiętam Vargę jak prowadził w 1994 roku w TV jakiś program o książkach (chodził po parku i mądrą miną opowiadał) i rzucił na ziemię akurat świeżo co wydanym "Krew Elfów" Sapkowskiego twierdząc, że to nic nie warta literatura, po czym uznałem, że jest kolejnym zazdrosnym i zakompleksionym na punkcie Sapkowskiego pisarzykiem i omijałem z daleka jego twórczość.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- zaczyna szaleć
Panowie,
chciałbym się trochę zagłębić w temat religii chrześcijańskiej. Nie chce zaczynać od Biblii, raczej chodzi mi o geneze powstania, rozwój, itd. Jakieś stadium życia Jezusa - czy taka osoba istniała, jakieś wiarygodne doniesienia, itd. Pomożecie?
chciałbym się trochę zagłębić w temat religii chrześcijańskiej. Nie chce zaczynać od Biblii, raczej chodzi mi o geneze powstania, rozwój, itd. Jakieś stadium życia Jezusa - czy taka osoba istniała, jakieś wiarygodne doniesienia, itd. Pomożecie?
- maciek z klanu
klimat w sumie jest fajny, ale nic się tam nie dzieje. Zdecydowanie nudny początekWaszJudasz pisze:maciek z klanu pisze:Niestety przehypowanaTheDude pisze:
Ani trochę. Przeczytałem dwa razy i z przyjemnością wracam do ulubionych fragmentów tylko po to, żeby poczuć ten klimat.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Igor Witkowski. nie chcę tu wchodzić w polemikę na temat tego czy gość ma rację czy nie, ale poszukaj sobie. trochę tego napisałKetler pisze:Panowie,
tymczasem

- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz

Mój szacunek i sympatia do tego człowieka wzrosły jeszcze bardziej. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- pr0metheus
- zahartowany metalizator

Trochę się z tym męczyłem, klimat złapałem dopiero w końcówce. Połapać sie kto jest kto tez trzeba sprawdzać. Nie jest to złe, ale tez żadna rewelacja
niech to miejsce niebawem zniknie
- pr0metheus

A teraz takie. Pewnie jakiś sekciarski paszkwil :)
niech to miejsce niebawem zniknie
- Sgt. Barnes

ostatni tom opowiadań Króla jaki mi został...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.