Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: Co teraz czytacie? v.2
O, w życiu nie czytałem bardziej przygnębiającej książki.TheDude pisze:
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- rozkręca się
Wszystko co Heller napisał jest przygnębiające. Śmieszne trochę też, ale raczej na zasadzie "skoro nic z tym się nie da zrobić, to się chociaż pośmiejemy trochę".
Czytam:

Trochę odlot, trochę nuda, ale styl miodny.
Czytam:

Trochę odlot, trochę nuda, ale styl miodny.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
ło kurwa. i jak ta naukowa prawda wygląda? :)Triceratops pisze:
- Triceratops
Niestety naukowego nic tu nie ma, Campbell to przeciez naczelny arcy guru wegetarian, autor nieslawnego "China Study" gdzie pominal niewygodne wyniki zeby dopasowac reszte do swoich pogladow. Tutaj glownie polemizuje z Taubesem i jego ksiazka, co chwile pisze, ze za chwile "rozprawi sie naukowo" z jego bredniami a w efekcie go raczej chwali niz kompromituje. Albo krytykuje badania Taubesa a sam przytacza jakies na zwierzetach, gdzie kroliki karmiono smalcem. Tragiczna ksiazka ale do wegetarian trafia, co w sumie obrazuje stan umyslu tychze.
Wpadla mi w rece wiec czytam, bo pieniedzy na to mi bylo szkoda. Ksiazka typowego doktrynera.
Wpadla mi w rece wiec czytam, bo pieniedzy na to mi bylo szkoda. Ksiazka typowego doktrynera.
woodpecker from space
-
WaszJudasz pisze:O, w życiu nie czytałem bardziej przygnębiającej książki.TheDude pisze:
A mnie bardziej zniechęciła. Nie odmawiam jej jakiejś tam estetyki, przygnębiającego klimatu, ale ma w dorobku rzeczy czasem o wiele bardziej przygnębiające podlane takim czarnym humorem, przez co gorzka pigułka jakoś nie staje w gardle. I nie chodzi mi tutaj o "Paragraf 22" który bardzo cenię, ale o taki dajmy na to "Bóg wie", który być może stawiam wyżej niż paragraf.
- TheDude
^ Od czasu do czasu lubię się nieco zmiażdżyć takim klimatem. Jakiś czas temu przeczytałem też ''Rzekę podziemną'' Tomasza Jastruna. Jak ktoś z was lubi duszną i ponurą jazdę, to polecam gorąco. Badałem też audiobook ''Rzeki..'' i powiem krótko: podróż do środka głowy strasznie smutnego i bardzo inteligentnego człowieka. Lektor dał radę na medal.
A wkrótce biorę się za to:

-
niczego innego się nie spodziewałemTriceratops pisze:Niestety naukowego nic tu nie ma, Campbell to przeciez naczelny arcy guru wegetarian, autor nieslawnego "China Study" gdzie pominal niewygodne wyniki zeby dopasowac reszte do swoich pogladow. Tutaj glownie polemizuje z Taubesem i jego ksiazka, co chwile pisze, ze za chwile "rozprawi sie naukowo" z jego bredniami a w efekcie go raczej chwali niz kompromituje. Albo krytykuje badania Taubesa a sam przytacza jakies na zwierzetach, gdzie kroliki karmiono smalcem. Tragiczna ksiazka ale do wegetarian trafia, co w sumie obrazuje stan umyslu tychze.
- Triceratops
Niestety, nie spotkalem jeszcze ksiazki wegetarianina, ktory potrafilby rzeczowo, z pomoca biochemii i nauki uzasadnic sens diet wege. Wiekszosc sie opiera na atakowaniu miesozercow i polemice, ze "bzdurne poglady" jak w tej ksiazce. I pisanie przez profesora i mikrobiologa, ze zwierzece bialko "spala sie w organizmie na szkodliwy popiol", bo takie kwiatki sa. W starciu z Kwasniewskim ci wszyscy ameryskanscy profesorowie to dzieci we mgle.
Zreszta jak chcesz to moge ci do dac na pdf
Ostatnio zmieniony 27-07-2018, 21:36 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
-
Triceratops pisze:
a dzięki, ale nie. szkoda czasu
-
TheDude pisze:^ Od czasu do czasu lubię się nieco zmiażdżyć takim klimatem. Jakiś czas temu przeczytałem też ''Rzekę podziemną'' Tomasza Jastruna. Jak ktoś z was lubi duszną i ponurą jazdę, to polecam gorąco. Badałem też audiobook ''Rzeki..'' i powiem krótko: podróż do środka głowy strasznie smutnego i bardzo inteligentnego człowieka. Lektor dał radę na medal.
Spodziewałem się czegoś naprawdę mocnego po paragrafie na bis, niestety, książka też mnie zawiodła. Ale przeczytać mimo wszystko warto.
A co do podróży do środka głowy bardzo smutnego ale inteligentnego człowieka, to od razu nasuwa mi się "Wilk stepowy". Czytałeś?
- TheDude
^Wiem, że to zacna lektura. Jak uporam się z obecnie maglowanymi tytułami to się za to wezmę. Hailsa
- pr0metheus
-
- Maro
- weteran forumowych bitew
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
skończyłem Terror i zdecydowanie polecam tym, którzy obejrzeli serial i tym ,którzy jeszcze nie
-
Po ostatniej wizycie u siebie na wsi zwiozłem do domu stos książek o dzikusach z Ameryki. Ale ostatnimi czasy mam takie kleszcze na umyśle, że stos ów wala się po pokoju, wspólnie z kartonami wciąż nierozpakowanych książek. Jebana żyłka kolekcjonera i graciarza. Jak żyć?