Młode kanadyjskie deathmetalowe zespoły
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- north
- zaczyna szaleć
Młode kanadyjskie deathmetalowe zespoły
Quo Vadis, Augury, Neuraxis, Demental, Martyr i in. Znacie, lubicie i co sadzicie o tej fali młodego i -moim zdaniem- świetnego kanadyjskiego Death Metalu?
- north
- zaczyna szaleć
- ultravox
- zahartowany metalizator
Z wymienionych zespołów znam tylko Neuraxis(niezły) i Martyr(dobre techniczne granie). Z młodych kapelek znam jeszcze Cephalectomy (są nawet nieźli), ale Kanada kojarzy mi sie głównie z Voivod i Kataklysm (dwie pierwsze płyty) i Cryptopsy, bo tych rzeczy słucham najczęściej. Ale to już strarocie są
Co do owej nowej fali, to zbyt mało słyszałem żeby się wypowiadać, ale wydaje mi się, że poprzednia "fala", z zespołami takimi jak Kataklysm, Cryptopsy czy Gorguts była lepsza.

- Mol
Mozna, wystarczy tylko poszperac.
Z wyzej wymienionych nie slyszalem tylko Demental, a i Martyr nie zaliczylbym do zespolow mlodych. Neuraxis tez juz sporo graja. Generalnie zajebiscie wchodzi mi takie granie choc nie zawsze mam na taka muze ochote ze wzgledu na fakt, ze Neuraxis czy Augury graja jednak dosc melodyjnie. Fajna sprawa.

-
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez north[/i]
wiem
, ale ja miałem na mysli te z z quebec : http://www.quovadis.qc.ca/ [/quote]Akurat to dosyć stara kapela-ot taka sobie.
wiem

-
- zaczyna szaleć
- lordfekal
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez north[/i]
Quo Vadis, Augury, Neuraxis, Demental, Martyr i in. [/quote]
Akurat z tych wymienionych bandow znam Quo Vadis, posiadam ich debiutanckiego longa "Forever..." Trza przyznać, że muza całkiem niezła. Właśnie teraz w styczniu ruszyła europejska trasa Quo Vadis i Kataklysm. I tak sobie myśle, że się wybiore na koncercik:-)
Quo Vadis, Augury, Neuraxis, Demental, Martyr i in. [/quote]
Akurat z tych wymienionych bandow znam Quo Vadis, posiadam ich debiutanckiego longa "Forever..." Trza przyznać, że muza całkiem niezła. Właśnie teraz w styczniu ruszyła europejska trasa Quo Vadis i Kataklysm. I tak sobie myśle, że się wybiore na koncercik:-)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- longinus696
No, MARTYR to obowiązkowo. Nie słyszałem, niestety, ostatniego longa, ale to co zawarli na "Hopeless Hopes" albo "Warp Zone" powinno usatysfakcjonować miłośników technicznej nawalanki (swego czasu sam wałkowałem kapele tego pokroju i ci Kanadyjczycy wyróżniali się z tłumu). Sporo ciekawych riffów, fajne rozwiązania rytmiczne... Jest na czym ucho zawiesić.
Z "nowej fali" (cholera wie czy to nowa fala) to powinna tu paść jeszcze inna nazwa. Mianowicie THE END i tytulik "Within Dividia". Muzyka dla pierdolniętych matematyków, którzy odpoczywając na leżance podróżują z kalkulatorem przez świat dźwięków... nieważne. Żarty żartami, ale kapelka obciachu nie przynosi (w końcu Relapse ich wydaje). W tym roku miał/ma wyjść ich drugi album. Jak chcecie aktywizować szare komórki to sprawdźcie. Poza tym to strasznie hałaśliwe granie.
Z "nowej fali" (cholera wie czy to nowa fala) to powinna tu paść jeszcze inna nazwa. Mianowicie THE END i tytulik "Within Dividia". Muzyka dla pierdolniętych matematyków, którzy odpoczywając na leżance podróżują z kalkulatorem przez świat dźwięków... nieważne. Żarty żartami, ale kapelka obciachu nie przynosi (w końcu Relapse ich wydaje). W tym roku miał/ma wyjść ich drugi album. Jak chcecie aktywizować szare komórki to sprawdźcie. Poza tym to strasznie hałaśliwe granie.
- north
- zaczyna szaleć
- longinus696
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Neuraxis to już ma kilkanaście lat na karku.
Z ostatnio słyszanych wzięło mnie mocno na drone/doom/ambientalną Nadja i niszczący war death - Martial Barrage - coś dla fanów Blasphemy, Revenge itp.
Z ostatnio słyszanych wzięło mnie mocno na drone/doom/ambientalną Nadja i niszczący war death - Martial Barrage - coś dla fanów Blasphemy, Revenge itp.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- ultravox