Szczerze mówiąc jebie mnie to czy Mayhem gra black metal, czy serbski folk. Dla mnie liczy się tylko, że to doskonała muzyka, a dywagacje na temat nomenklatury zostawiam plastkom, by mieli na co napierdalać i całemu tęczowemu towarzystwu nabijającemu odsłuchy choćby na stronie last fm. Tam chyba liczy się, kto jest "true", "evil" i "black".byrgh pisze:Ale już pora. Czas pogodzić się z faktem. Każda blackmetalowa płyta lepsza jest od Esoteric Warfare.535 pisze:Fakt. Unravel miażdży. Nie wiem, nie potrafię, nie chcę napisać, że to płyta lepsza od Esoteric Warfare...
POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
535
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
ostatni Mayhem świetny, najsłabsza ich płyta ale i tak 8/10. niemniej nie będę nikomu tego wmawiał na siłę. powiem więcej, w pewnym sensie kumam argumenty osobników twierdzących, że ta płyta jest zaledwie niezła, przeciętna a nawet słaba
- hcpig
Ja bym napisał że najsłabsza obok Orda co nieznaczy że słaba bo i tak jest doskonała. Pozycję utrzymano ale frontu nie przesunięto.Heretyk pisze:ostatni Mayhem świetny, najsłabsza ich płyta ale i tak 8/10.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
DMDS = Ordo > resztahcpig pisze:Ja bym napisał że najsłabsza obok OrdaHeretyk pisze:ostatni Mayhem świetny, najsłabsza ich płyta ale i tak 8/10.
Fakty. I fakt, że to najsłabszy MAYHEM. I że ro mimo wszystko niezła płyta.
Na wypadek gdyby zaraz miał tu wpaść Plastek ujadać coś o homoseksualizmie to z góry upraszam o łaskawe wypierdalanie i niezaśmiecanie serwera.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- longinus696
- zahartowany metalizator
Poszukuję black metalu w wersji akustycznej/folkowej. Gwoli uściślenia dodam, że chodzi mi o rzecz podobną do tego, co zrobił np. ULVER na "Kveldssanger" - ma być spokojnie, nostalgicznie, folkowo/ambientowo, ale atmosfera ma ciążyć w stronę szeroko pojętego black metalu. Macie coś takiego?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bohdan
Macie >longinus696 pisze:Macie coś takiego?
Lönndom - Viddernas tolv kapitel
- longinus696
Dzięki, poszukam. Czekam na dalsze propozycje. Tylko nie podawajcie Tenhi i Forseti, bo znamBohdan pisze:Macie >longinus696 pisze:Macie coś takiego?
Lönndom - Viddernas tolv kapitel
-
byrgh
Wardruna
i Fink
i Fink
-
blindfold
- zaczyna szaleć
Najbliżej dwójki Ulver zawsze widziałem Empyrium "Where at night the wood grouse plays" (1999). Słychać na kim się wzorowali, momentami aż za bardzo
" onclick="window.open(this.href);return false;
co nie zmienia faktu, że w tej stylistyce to wciąż bdb album
co nie zmienia faktu, że w tej stylistyce to wciąż bdb album
-
535
Ja bym napisał, że Ordo najlepsza, a biorąc to pod uwagę, ostatnia przynajmniej tak dobra jak "jedynka".kenediusze pisze:DMDS = Ordo > resztahcpig pisze:Ja bym napisał że najsłabsza obok OrdaHeretyk pisze:ostatni Mayhem świetny, najsłabsza ich płyta ale i tak 8/10.
Fakty. I fakt, że to najsłabszy MAYHEM. I że ro mimo wszystko niezła płyta.
Na wypadek gdyby zaraz miał tu wpaść Plastek ujadać coś o homoseksualizmie to z góry upraszam o łaskawe wypierdalanie i niezaśmiecanie serwera.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ktoś mi tu ordo w kakałko obraża?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- longinus696
Dzięki za typy Panowie. Pozdr.
- maciek z klanu
sprawdz jeszcze LIK
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Mol
moze nie do konca akustycznie, ale ze spora iloscia takich wstawek i fajnym klimatem ogolnie:longinus696 pisze:Poszukuję black metalu w wersji akustycznej/folkowej. Gwoli uściślenia dodam, że chodzi mi o rzecz podobną do tego, co zrobił np. ULVER na "Kveldssanger" - ma być spokojnie, nostalgicznie, folkowo/ambientowo, ale atmosfera ma ciążyć w stronę szeroko pojętego black metalu. Macie coś takiego?

- [S.]
- zaczyna szaleć
- być może to durne pytanie, ale solowego nessa słyszałeś?SCREAMBLOODYGORE pisze:Posłuchałbym jakiegoś hamerykańskiego rzężenia z punkowym przytupem. Hit na hicie. Prostota jak jasna cholera. Może pojawić się harmonijka. Klucze to HankWilliams/JohnnyCash/Dylan/Springsteen i RAMONES/SOCIAL DISTORTION.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
-
Heretyk
lubię to Twoje specyficzne poczucie humoru535 pisze: Ja bym napisał, że Ordo najlepsza, a biorąc to pod uwagę, ostatnia przynajmniej tak dobra jak "jedynka".
-
SCREAMBLOODYGORE
Znamy i było mielone intensywnie w swoim czasie:) Pytanie cały czas aktualne.[S.] pisze:- być może to durne pytanie, ale solowego nessa słyszałeś?SCREAMBLOODYGORE pisze:Posłuchałbym jakiegoś hamerykańskiego rzężenia z punkowym przytupem. Hit na hicie. Prostota jak jasna cholera. Może pojawić się harmonijka. Klucze to HankWilliams/JohnnyCash/Dylan/Springsteen i RAMONES/SOCIAL DISTORTION.
A które płyty z tzw. AMERICANA warto sprawdzić? Zdaję sobie sprawę, że temat jest szeroki... po prostu zerknijcie po regałach i napiszcie po co najczęściej sięgacie...
- Drone
Chciałbym posłuchać jakiegoś siłowego death metalu, najlepiej bez żadnych solówek i melodii, ale też bez plastiku i triggerów. Coś w stylu FLESHGRIND, PYREXIA, SEVERE TORTURE czy BRODEQUIN. Czyli czołówka drugiej ligi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Właśnie testowałem sobie Desecration na spotify, całkiem przyjemna 2 liga.

- Drone