Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

Warto czasami dać szansę muzyce, która kiedyś nas nie trafiła. Niezła płyta.
-
- rasowy masterfulowicz
Convulsing-Perdurance

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wiedziałem że Warbringer ma takie fajne okładki
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Dłużej tego nie zniosę. Wychwalanie na metalowym forum Korn , Machine Head, Slipknot, Marilyn Manson. A na dokładkę chrześcijańska Armia. To nie dla mnie. To mój ostatni wpis na forum.
-
Za wiele czasu nie miałem w przez weekend. To przerób.

Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
zapomniałeś o Linkin Park, z babom

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Cześć z tych płyt dzięki pomocy BDB forumowego Kolegi ,któremu jestem MEGA wdzięczy za pomoc w organizacji płyt. Dzięki piękne.
Ostatnio zmieniony 19-04-2025, 22:42 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Fajna płyta. Easy listnening czy jak to mówią amerykanie. Ale do mnie trafia.
-
Każda z powyższych kapel ma na koncie zajebiste płyty. A już Manson to w swoim czasie prime czysty BM. Przez postawę życiową-muzyczną większość tych chłystków metalowych aspirujących do miana czarnego kozła może się uczyć. Serio nie widzę problemu a ,że bardziej zachaczające o mainstram oj tam.
-
Kocham tą kapele.
Całościowo.
Powiedzieć ,że ma najlepszy merch na świecie to nic nie powiedzieć.
Całościowo.
Powiedzieć ,że ma najlepszy merch na świecie to nic nie powiedzieć.
-
Naszło mnie. Po latach(chociaż tu się bije z myślami czy nie Antichrist Superstar) jednak najlepszy. Dzieło skończone od początku do końca od klipów, po koncept muzyczny, po teksty no i przede wszystkim po warstwę muzyczną.
Nie nagrywa się już takich płyt. Oj nie nagrywa.
A ,ze dzisiaj jest święto jakie jest to niech mi towarzyszy.
Nikt tak nie bluźnił na bozie i całe te religijne pokurwieństwo które nam towarzyszy od zarania dziejów,
Płyta namacalnie zła, przesiąknięta diabłem. tą pogardą i nienawiścią do tej swołoczy religijnej wokół. Ach kurwa zapętle do rana
Count to Six and Die
Przetwarza się tej muzyki bm/dm dużo. Ale tam to jest taki napuszony diabeł boruta z sztucznymi kłami zi z nadmuchanymi widłami co merda ogonem. A tu jest diabeł namacalny,
Jakby szatan chciał się zmaterializować to takim kapelom jak Acheron, Archgoat pokazałby miejsce w piaskownicy-tam jest wasze miejsce, to Manson uchwycił moje działo , wy dalej lepcie te babki z piasku.
Każdy tekst zabija te satanistyczne brednie(niczemu nie umniejszając,bo ja uwielbiam te kapele ale są komiczne). Diabeł jest w ludziach, w ich spektrum zniszczenia, siania zła od zarania dziejów w wytworze kreacji jakim jest religia żeby usprawiedliwiać nasze nikczemne czyny na przestrzeni dziejów i w ludziach, którzy potrafią się dopuścić każdego wyobrażalnego zła.
Tego mi dzisaj brakuje,takich rebeliantów co opluwają bozie,krzyże,charają żółcia z flegmą na te pospólskie nędzne wartości. Nie zawolowane w jakieś teksty ,że musisz siaść z encyklopedią czy posłużyć się wikipedia żeby coś z nich wywnioskować. Bozia to kurwa. O to jest to co do mnie trafia. Ze ktoś sieje nienawiść i w interpretacji nie musisz się drugiego dna doszukiwać.
Wiesz ,że ten człowiek opluje wartości którymi tak pogardzasz. żyjesz między nimi,bo tak jest w naszym życie skonstruowane(u mnie przynajmniej, 95% to ludzie wyznający te komiczne wartości to ludzie co mnie otaczają łacznie z partnerką, siostrom,bratem. najbliższymi osobami w firmie no kurwa dosłownie wszędzie) a ktoś przez przekaz muzyczny je potrafi ocharać.
A przecież muzyka to nośnik emocji .Wyrażania frustracji. Tego co nas wkurwia ,rozśmiesza, powoduje bóle dupy.
Nie nagrywa się już takich płyt. Oj nie nagrywa.
A ,ze dzisiaj jest święto jakie jest to niech mi towarzyszy.
Nikt tak nie bluźnił na bozie i całe te religijne pokurwieństwo które nam towarzyszy od zarania dziejów,
Płyta namacalnie zła, przesiąknięta diabłem. tą pogardą i nienawiścią do tej swołoczy religijnej wokół. Ach kurwa zapętle do rana
Count to Six and Die
Przetwarza się tej muzyki bm/dm dużo. Ale tam to jest taki napuszony diabeł boruta z sztucznymi kłami zi z nadmuchanymi widłami co merda ogonem. A tu jest diabeł namacalny,
Jakby szatan chciał się zmaterializować to takim kapelom jak Acheron, Archgoat pokazałby miejsce w piaskownicy-tam jest wasze miejsce, to Manson uchwycił moje działo , wy dalej lepcie te babki z piasku.
Każdy tekst zabija te satanistyczne brednie(niczemu nie umniejszając,bo ja uwielbiam te kapele ale są komiczne). Diabeł jest w ludziach, w ich spektrum zniszczenia, siania zła od zarania dziejów w wytworze kreacji jakim jest religia żeby usprawiedliwiać nasze nikczemne czyny na przestrzeni dziejów i w ludziach, którzy potrafią się dopuścić każdego wyobrażalnego zła.
Tego mi dzisaj brakuje,takich rebeliantów co opluwają bozie,krzyże,charają żółcia z flegmą na te pospólskie nędzne wartości. Nie zawolowane w jakieś teksty ,że musisz siaść z encyklopedią czy posłużyć się wikipedia żeby coś z nich wywnioskować. Bozia to kurwa. O to jest to co do mnie trafia. Ze ktoś sieje nienawiść i w interpretacji nie musisz się drugiego dna doszukiwać.
Wiesz ,że ten człowiek opluje wartości którymi tak pogardzasz. żyjesz między nimi,bo tak jest w naszym życie skonstruowane(u mnie przynajmniej, 95% to ludzie wyznający te komiczne wartości to ludzie co mnie otaczają łacznie z partnerką, siostrom,bratem. najbliższymi osobami w firmie no kurwa dosłownie wszędzie) a ktoś przez przekaz muzyczny je potrafi ocharać.
A przecież muzyka to nośnik emocji .Wyrażania frustracji. Tego co nas wkurwia ,rozśmiesza, powoduje bóle dupy.
- TheDude
Tam jest o wiele więcej wątków zawartych i ukrytych. Manson w trylogii (Antichrist, Mechanical, Holywood) zawarł bardzo dużo obserwacji dotyczących toksyczności popkultury, udawania fajności w USA i dwulicowości społeczeństwa. Kiedyś była taka mocarna strona nachtkabarett.com (już nie działa bo twórca zmarł).
Popieram Twoją opinię, że w wydaniu Mansona bluźnierstwo i ocena tego co się działo/dzieje to jest masterpiece.
Bardzo się też cieszę, że wrócił z takim ciosem jak nowy album.
Popieram Twoją opinię, że w wydaniu Mansona bluźnierstwo i ocena tego co się działo/dzieje to jest masterpiece.
Bardzo się też cieszę, że wrócił z takim ciosem jak nowy album.
-
Dokładnie. Ja u Niego uwielbiam obserwację społeczeństwa, tego co się dzieje, jak sam się stał ofiarę tego szaleństwa czego dał wyraz na ostatniej płycie. Facet ma masę właściwych obserwacji.
Ten klip i kawałek to jedna z naprawdę najmądrzejszych rzeczy opartych na muzyce rebeli/buntu i takiej zyciowej refleksji.
Niewyobrażalne jest to ,że w swoich lirykach, przekazie muzycznym jest w stanie zawrzeć więcej tych przywar ludzkich.słabości, lęku, czym w ogóle jest ludzkość jak większość choćby nie wiadomo jak sie starała.
Rozpierdziela mnie ten teledysk ala grupa amiszów pośród pustkowia poszukujących tego jedynego bozka.
Zapuszczam do snu.
Ten klip i kawałek to jedna z naprawdę najmądrzejszych rzeczy opartych na muzyce rebeli/buntu i takiej zyciowej refleksji.
Niewyobrażalne jest to ,że w swoich lirykach, przekazie muzycznym jest w stanie zawrzeć więcej tych przywar ludzkich.słabości, lęku, czym w ogóle jest ludzkość jak większość choćby nie wiadomo jak sie starała.
Rozpierdziela mnie ten teledysk ala grupa amiszów pośród pustkowia poszukujących tego jedynego bozka.
Zapuszczam do snu.