S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: S.O.S.

13-09-2013, 10:15

Maria Konopnicka pisze:
Heretyk pisze: napisał koleś, który kilka razy zarzekał się, że kończy z kupowaniem płyt, bo musi porządnie przesłuchać to, co już ma :)
No przecież jedno drugiego nie wyklucza - stwierdziłem tylko, że znów sporo interesujących premier się pojawiło i gdyby nie fakt, że mam spory niedosyt słuchania rzeczy, które już mam, to pewnie bym te nowości zakupił. Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.
nie chce mi się już szukać dokładnych cytatów, ale tu chodzi o coś innego. jeśli mnie pamięć nie myli to na początku bieżącego roku (ewentualnie w ubiegłym) napisałeś, że całkowicie kończysz z kupowaniem płyt, a w każdym razie na pewno na bardzo długi czas. nie na chwilkę i nie tylko po to, by nie "utonąć w nowościach", ale by także wrócić sobie do klasyków itd. mija miesiąc, może dwa i widzę, że chwalisz się, iż jebnąłeś sobie zamówienie w selfmadegod na 40 płyt a w mystic na 50 itp :)

w sumie nie mój interes i w zasadzie mam to w dupie, ale razi trochę mnie pewna niekonsekwencja, a to może dlatego, ze osobiście kiedy mówię, że przestaję pić, to przestaję, kiedy ograniczam kupowanie płyt to faktycznie to robię etc
Awatar użytkownika
COFFIN

Re: S.O.S. kryzys

17-10-2013, 19:14

Nie do końca dobry temat, ale się wynurzę:)

Dzisiaj pomyślałem, że już kurwa całkowicie zdziadziałem:D Wracam do chaty, leży kilka nowych płyt, które czekają, żeby je tylko do odtwarzacza wrzucić. Otwieram piwo, rzut okiem na półkę i ląduje tam co?

Ano:

Obrazek

Okładka z winyla, ale mniejsza z tym - te kawałki to moim zdaniem najlepszy materiał, jaki powstał w Szwecji i nie tylko. A do sedna:

Przez lata opierdoliłem już ładnych kilkaset kompaktów i sporo kaset. Byłoby tego już pewnie razem koło 1,5k. Dzisiaj, jak spoglądam na te moje dwie półki, to jest tego (CD - praktycznie same pierwsze, stare bicia) koło 300, i są to tylko takie rzeczy, których mógłbym słuchać wszystkich na raz:> W 300 szt, jednak się nie zamknę, bo zatęskniło mi się już jakiś czas temu za starym DM, który tez praktycznie cały puścilem:/

jak u Was z tematem?:D

(pytanie nie do Mariana itp., choć go nie ma)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2013, 19:25

To nie jest kryzys tylko zdrowe podejście i nie potrzebujesz pomocy tylko gratulacji.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-10-2013, 19:25

@ COFFIN Powiem Ci szczerze, że ja tak spuściłem może z 30 cdeków w swoim życiu. I przez te 20 lat rzeczywiście uzbierało mi się ponad 1.7 tysia. I raczej nie miałbym ochoty pozbywać się więcej niż 10 kolejnych płyt z tej kolekcji. Zwłaszcza, że w zeszłym roku pan stolarz zrobił mi regał na całą ścianę, więc miejsca mam nawet na 10000. :-) Pewnie, że słucham tylko ułamka z tego wszystkiego, ale świadomość, że mam kilka rarytasów w stanie mint sprawia mi większą radość niż ewentualny zysk z ich sprzedaży. Zdecydowanie kryzys w tym zakresie mnie nie dopadł, ale cierpię na tę samą przypadłość co Ty - kręcą mnie stare death metale! :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
COFFIN

17-10-2013, 19:30

Ja generalnie od jakiegoś czasu mam jedną zasadę - zero litości dla płyt, do których nie wracam. A jeśli tak będzie, to po prostu kupie ponownie.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-10-2013, 19:33

Obyś był na tyle twardy i wytrzymał w tej swojej bezlitości, a i gust żeby Ci się nie zmieniał zbytnio. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
COFFIN

17-10-2013, 19:36

nicram pisze:Obyś był na tyle twardy i wytrzymał w tej swojej bezlitości, a i gust żeby Ci się nie zmieniał zbytnio. :-)
Gdzieś tak od 93/94 mi się nie chce zmienić (jeśli chodzi o BM), bo w ogóle trochę dłużej w temacie - więc, spokojna głowa:)
Awatar użytkownika
Bloodcult

17-10-2013, 19:45

hcpig pisze:To nie jest kryzys tylko zdrowe podejście i nie potrzebujesz pomocy tylko gratulacji.
+1
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

17-10-2013, 21:46

COFFIN pisze:Ja generalnie od jakiegoś czasu mam jedną zasadę - zero litości dla płyt, do których nie wracam. A jeśli tak będzie, to po prostu kupie ponownie.
Słowo "wracam" zamieniłbym na "nie robią na mnie wrażenia"(, bo są też takie płyty, których nie słuchałem mnóstwo czasu, a jednak, prócz sentymentu, ciągle przedstawiają dla mnie jakąś tam wartość:) i mógłbym się pod tym podpisać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-10-2013, 21:50

Castor, czyżbyś pokrył kurzem płyty wszechpotężnej Vesani? Wiedziałem, że cham metal i spożywanie alkoholu ma na Ciebie zgubny wpływ, ale że aż tak? Ale nie wyprzedajesz ich w ostateczności, to się szanuje. Chociaż z drugiej strony wróżę marketingowy sukces na allegro z aukcją "Dyskografia Vesania Castora pokryta kurzem RARE".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

17-10-2013, 21:53

Hahaha :(

Akurat Vesanię to se zostawię ;)
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

17-10-2013, 22:17

A co z płytami, do których się niby nie wraca przez długi okres czasu, spokojnie można by je pchnąć i zapomnieć - aż tu nagle człowieka pierdolnie z nienacka riff, moment cokolwiek z danego krążka i następuje natychmiastowa chęć posłuchania go? Ostatnio miałem tak z OLD - Down with the Nails, zapomniałem w ogóle że taki zespół istniał. I ostatnio odkopałem toto i zapierdala po kilka razy dziennie w odtwarzaczu. A już prawie ten album skreśliłem :) Z tego powodu żal mi pozbywać się rzeczy z dyskografii, które od dłuższego czasu zbierają kurz, bo nie wiadomo kiedy znów nadejdzie ich czas.

W sumie dawno czystek nie robiłem, myślę że obecnie mógłbym bez żalu puścić ze 20 pozycji z półki, ale że za większość bym nie wziął pewnie więcej niż 20 zł to mi się odechciewa : )
hare hare supermarket

nsbm.pl
Heretyk

18-10-2013, 11:19

COFFIN pisze:. Dzisiaj, jak spoglądam na te moje dwie półki, to jest tego (CD - praktycznie same pierwsze, stare bicia) koło 300, i są to tylko takie rzeczy, których mógłbym słuchać wszystkich na raz:> W 300 szt, jednak się nie zamknę, bo zatęskniło mi się już jakiś czas temu za starym DM, który tez praktycznie cały puścilem:/

jak u Was z tematem?:D

(pytanie nie do Mariana itp., choć go nie ma)

pisałem już o tym nie raz. mam bardzo podobnie. tzn znacznie więcej płyt, ale niektóre to naprawdę nie wiem po chuja trzymam i trzeba będzie się pozbyć w wolnej chwili. no i prawie nic już nie kupuję poza wyjątkami typu Motorhead, Slayer i parę innych.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

18-10-2013, 17:36

Miałem ostatnio zrobić selekcję i nie potrafię, jedyne czego z czystym sumieniem bym się na dzień dzisiejszy mógł pozbyć to kilogramy singli. Problem tylko w tym że to raczej na dzień dzisiejszy :) Pewnie z miesiąc po tym jakbym się ich pozbył poczuł bym jakąś dziką potrzebę ich posłuchania i zaczął kurwić na czym świat stoi, gdzie ja miałem rozum i tym podobne kwiatki :)
Ostatnio zmieniony 18-10-2013, 22:31 przez harvestman, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

18-10-2013, 20:57

Czasami coś sprzedam z rzeczy, których nie słucham... ale zawsze jednak mi szkoda. Tym bardziej, że pogoniłem kilka płyt za totalny bezcen. Rapture - Unholy jakieś 3 lata temu puściłem za ok 20 zł - nówka raz słuchana, a teraz szkoda jednak.
Heretyk

20-10-2013, 10:31

w ostateczności mógłbym sobie zostawić dyskografie 10-15 kapel, a całą resztę posłać w pizdu. może nawet tak kiedyś zrobię
NorbiB
zaczyna szaleć

20-10-2013, 11:02

Ja mam około 7 tys. pozycji na fizycznych nośnikach, gdybym nie sprzedawał, to byłoby pewnie z 13-14 tys.... A sprzedawać muszę, bo się to wszystko w chałupie nie mieści.....Czasami szkoda, czasami rozstaję się bez sentymentu
535

20-10-2013, 12:34

gelO pisze: Rapture - Unholy jakieś 3 lata temu puściłem za ok 20 zł - nówka raz słuchana, a teraz szkoda jednak.
Rany boskie. Takiej płyty się pozbyć.
Awatar użytkownika
COFFIN

20-10-2013, 14:19

Tak sobie zrobiłem na szybko listę, co trzeba jeszcze odkupić/dokupić i myślę, że w pięćsetce się zmieszczę. Poźniej już tylko nowości, które będą mnie naprawdę interesowały.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

20-10-2013, 22:29

A u mnie 666 i będzie idealnie :)
ODPOWIEDZ