Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Tyle płyt? To na literę "Ć" ? :)
-
- postuje jak opętany!
Inaczej niz Maniek, kupujacy tylko najwartosciowsze pozycje, ja kupuje takze te, ktore uwazam za nieco slabsze. Korzystam z taniosci plyt, bo to niestety moze sie kiedys skonczyc, i kupuje niejako 'na zapas'. Licze tez na to, ze w przyszlosci bede mial wiecej czasu na sluchanie, takze tych mniej rewelacyjnych plyt.
In God We Trust
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Następnym razem postaraj się przyszpanować dywanem, albo narzutą na kanapie, bo tak to sorry ale lans zerowy ;/Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Pięknie sobie ten cały bajzel panowie układacie. Dla kontrastu, niekompletna kolekcja we wczesnej wersji beta. Mam nadzieję, że w przeciągu 2-3 miesięcy wszystko już stanie pięknie, dumnie i alfabetycznie.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Większość metalu (klasyka) mam w Polsce. ;)Czesław pisze:A metalu nie zbierasz? :)
E tam, panie. Tu sama jakość, ponad 600 dobrych płyt. ;)IRONMIL pisze:Tyle płyt? To na literę "Ć" ? :)
Na brytyjski styl nie ma mocnych. Nie znalazł się jeszcze taki, który by pokonał "tradycję". ;)Bezdech pisze:Następnym razem postaraj się przyszpanować dywanem, albo narzutą na kanapie, bo tak to sorry ale lans zerowy ;/
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- trzeci
- zaczyna szaleć
W tych trzech pudelkach od zapalek miesci sie 600 plyt?Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: E tam, panie. Tu sama jakość, ponad 600 dobrych płyt ;)
Dobrze przynajmniej, ze Tiersen lezy w innym niz Paracletus, bo by sie jeszcze pogryzly.
fuck you buddy
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ta, coś koło tego.
I dream of colour music,
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Poza tym, kto wie czy to nie jest jakaś inwestycja na przyszłość? Kto mógł przewidzieć na przykład renesans winyli i to, że zamiast konsekwentnie tracić na wartości ich ceny poszybują w górę do wartości niekiedy astronomicznych, czy wręcz irracjonalnych? Zresztą w przypadku CD również można już zaobserwować takie skoki.Agony pisze:Inaczej niz Maniek, kupujacy tylko najwartosciowsze pozycje, ja kupuje takze te, ktore uwazam za nieco slabsze. Korzystam z taniosci plyt, bo to niestety moze sie kiedys skonczyc, i kupuje niejako 'na zapas'. Licze tez na to, ze w przyszlosci bede mial wiecej czasu na sluchanie, takze tych mniej rewelacyjnych plyt.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Xapapote
dobry winyl zawsze był w cenie. to, że teraz jest górka nie oznacza, że zawsze tak będzie. trendy mają to do siebie, że z czasem tracą na intensywności. oczywiście pozycja winylu jako nośnika mocno się umocniła i teraz to winyle zarabiają na cedeki, a nie odwrotnie. sądzę jednak, że to się z czasem wyrówna.Gore_Obsessed pisze:Kto mógł przewidzieć na przykład renesans winyli
natomiast renesans kaset to IMO chwilowa, ale bardzo fajna, moda ;-)
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Pojedyncze płyty mogą notować ciekawe ceny, jednak generalnie można zaobserwować trend spadku cen - zarówno płyt używanych jak i przede wszystkim płyt nowych.Gore_Obsessed pisze:Poza tym, kto wie czy to nie jest jakaś inwestycja na przyszłość? Kto mógł przewidzieć na przykład renesans winyli i to, że zamiast konsekwentnie tracić na wartości ich ceny poszybują w górę do wartości niekiedy astronomicznych, czy wręcz irracjonalnych? Zresztą w przypadku CD również można już zaobserwować takie skoki.Agony pisze:Inaczej niz Maniek, kupujacy tylko najwartosciowsze pozycje, ja kupuje takze te, ktore uwazam za nieco slabsze. Korzystam z taniosci plyt, bo to niestety moze sie kiedys skonczyc, i kupuje niejako 'na zapas'. Licze tez na to, ze w przyszlosci bede mial wiecej czasu na sluchanie, takze tych mniej rewelacyjnych plyt.
ba moje oko jest ich połowę mniej, a oko mam dobre :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Ta, coś koło tego.
- chaos
- w mackach Zła
taki se fajny program znalazłem do katalogowania cd i nie tylko:

http://tellico-project.org/
polecam

http://tellico-project.org/
polecam
- moonfire
Jest gdzieś w okolicy 1200 płyciszy, robiliśmy na jesieni z kumplem wymiarowy regał na książki i cedeki, patrzę z niepokojem, że zostały jeszcze cztery wolne półki, z których każda mieści 70 parę albumów.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie ufasz mi? :>IRONMIL pisze:ba moje oko jest ich połowę mniej, oko mam dobre :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Ta, coś koło tego.
Edit. Obaj mamy coś z oczami. 527 sztuk wyszło ;) Czyli w Polsce jeszcze leży 678 ;)
I dream of colour music,
Mi w sierpniu chłopina zrobił półkę na 4500 płyt, a zanim dojechał do domu, to już miałem ją zapełnioną do ostatniego miejsca. To dopiero poczułem niepokój. Ostatnio całkowicie rozwiązałem kwestię pomieszczenia i poukładania swoich płyt - do końca roku będę miał wszystko na półkach od A do Z. :)moonfire pisze:Jest gdzieś w okolicy 1200 płyciszy, robiliśmy na jesieni z kumplem wymiarowy regał na książki i cedeki, patrzę z niepokojem, że zostały jeszcze cztery wolne półki, z których każda mieści 70 parę albumów.
...czyli jednak głębsze te pudła niż wyglądają na zdjęciach. :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Obaj mamy coś z oczami. 527 sztuk wyszło. ;)
- Morbid Marcin
tak w temacie ukladania, macania, wzglednie sortowania, czy mozna prosic o jakis namiar na folie ochronne najlepsze do ochrony digi packow? :)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Koleś o nicku masterjack na alledrogo.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- mad
A ja mam takie pytanko: kupujemy płytkę, jesteśmy zadowoleni, wszystko gra, ale... okazuje się, że oprócz książeczki dołączone są jakieś materiały promocyjne, mini - katalogi, takie różne bzdety nie związane bezpośrednio z płytą i zaprezentowaną na niej muzyką. Co z tym robicie? Wypierdalacie od razu czy upychacie w pudełku (często z narażeniem właściwej książeczki) kierując się zasadą, że to też należy do wydawnictwa?
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ja wypierdalam ....po co mi takie reklamówki :)
- Scaarph
nie należy bo to reklama tylko. czasem wypierdalam, czasem zostawiam.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ja nie wywalam, z przyzwyczajenia chyba ;) Chociaż to wkurzająca jest jak się wyciąga książeczkę i później trzeba w kolejności upychać z powrotem. Tak, wiem, to jest bez sensu.
The madness and the damage done.