No Selkar juz chyba nieaktualny http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxtPlastek pisze:Zapomnij, Selkar lub Solaris - tam masz dobre promocje.
Promocje poniżej pasa!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Promocje poniżej pasa!
woodpecker from space
Byłem wczoraj w Empiku - mnóstwo promocji - 3 w ceniu 2 też było... pusto, nikt nic nie kupował, muchy tylko bzyczały. Kupiłem dwie książki - tej trzeciej gratis nie wziąłem, nic mnie nie interesowało a na siłę nie będę brał i sobie miejsce w domu zajmował :)Plastek pisze:Wiem o czym mówisz. To jest ok, ale jak mówiłem jeszcze więcej promocji masz w księgarniach internetowych. Zazwyczaj powyżej 200 zł przesyłka za free, ceny niższe o 20-30%, gratisy.
A co do wpływu obniżania cen na sprzedaż - znajoma pracuje w Empiku. Przy promocjach typu 3 za 2 czy - 25% salon przeżywa oblężenie i nie wie w co ręce włożyć. Trzeba być chyba niezłym żużlem żeby twierdzić inaczej. Maria Konopnicka jest najwyraźniej żużlem.
Tak, wczoraj byłem na bazarze - kupiłem paletę płyt kompaktowych, nie wiem jakiś bo jeszcze nie rozfoliowałem :)Triceratops pisze:Marian nie ma o tym pojecia, jak zreszta o wiekszosci spraw, o ktorych pisze i jesli nie sa one masowym skupywaniem plyt.
Większość potrzeb jest wykreowana - kiedyś doskonale nam się żyło bez napojów energetyzujących, telefonów komórkowych, ba - w piłkę grało się w zwykłych trampkach, adidasach czy co tam kto miał na nogach - dziś jest strój do piłki, strój na rower, buty do biegania....Triceratops pisze:Zreszta w ogole wrazliwosc masowych konsumentow jest pod tym wzgledem wyraznie stepiona, ich nie interesuje cena tylko sam akt napychania koszyka, czego dowodem sa potem to stosy nieodfoliowanych plyt czy nieprzeczytane ksiazki. Marketing zajmuje sie takimi a sprzedawcy takich cenia najbardziej, bo ich nie interesuje co klient robi z towarem po zakupie, wazne ze kupuje, potem moze je nawet wyrzucac lub palic w piecu. Kreowanie sztucznych potrzeb to tez dziedzina.
Nie wydaje mi się jednak by ten konsumpcjonizm był widoczny w zakupach książkowych. Rynek nie kwitnie - widziałem kiedyś jakiś ranking, zdaje się dotyczący literatury młodzieżowej i wynikało z niego, że takiego Harrego Potera bodaj przez 4 lata sprzedało się ponad 600 tys. egz. ale już tytuł zamykający pierwszą dziesiątkę miał nakład poniżej 100 tys. egz.
Z tego pewnie połowę zakupiły biblioteki i mamy dowód na ten konsumpcjonizm... Ludzie prędzej sobie jakiś ciuchów nakupią, w których później nie będą chodzić, niż książek...
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ładnie, szkoda, że tak się skończyło.Triceratops pisze:/1,114871,14226196,Problemy_znanej_ksiegarni_internetowej___Ani_pieniedzy_.html#BoxWiadTxt
A Maria pierdoli jak zwykle. Szkoda czasu na idiotę żyjącego w swoim alternatywnym świecie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Chciałeś moim kolegą zostać, a teraz mnie od idiotów wyzywasz... Panie Administratorze! Jak żyć na tym forum? :)
PS. Dzisiaj też byłem w Empiku - rozdawali książki za darmo, ale nikt nie chciał ich brać :)
PS. Dzisiaj też byłem w Empiku - rozdawali książki za darmo, ale nikt nie chciał ich brać :)
- krz63
- weteran forumowych bitew
Pamiętam jak Selkar był jeszcze taką małą księgarenką (metr na metr na metr) na dworcu PKS, zamawiałeś rano przez internet, odbierałeś po robocie.Triceratops pisze:No Selkar juz chyba nieaktualny http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxtPlastek pisze:Zapomnij, Selkar lub Solaris - tam masz dobre promocje.
Mam znajomego co jest tam jakimś kierownikiem, spytam się o co kaman.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Pewnie ZUS ich dojechał.U nich nie ma promocji, a tym bardziej tych, poniżej pasa.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Z ZUSem jeszcze się dogadasz, gorzej z USem :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
To w Empiku są książki??!?!?Maria Konopnicka pisze:Byłem wczoraj w Empiku - mnóstwo promocji - 3 w ceniu 2 też było... pusto, nikt nic nie kupował, muchy tylko bzyczały. Kupiłem dwie książki - tej trzeciej gratis nie wziąłem, nic mnie nie interesowało a na siłę nie będę brał i sobie miejsce w domu zajmował :)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
mam zupełnie odmienne doświadczenia... przy okazji - pozdrawiam US ktory wlasnie zakonczyl kontrole i oddał wszystkie kwity - wprawdzie zajeło wam to 11 miechów, ale nawet doszukaliscie sie ze kiedys nadpłaciłem VAT :)Lykantrop pisze:Z ZUSem jeszcze się dogadasz, gorzej z USem :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Tak, czy inaczej, płacić trzeba.Lykantrop pisze:Z ZUSem jeszcze się dogadasz, gorzej z USem :)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
Niech jadą dalej, nawet za 3 zety bym tego nie wziął.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Jakbym nie miał to bym brał - ale kupiłem jak jeszcze były za 45-55 zł :) Uf! Udało mi się :)
- Skaut
-
- zaczyna szaleć
Też kilka kupiłem za 40-50 PLN...ale na 3 w "promocji" się załapałem. Wstyd! ???Maria Konopnicka pisze:Jakbym nie miał to bym brał - ale kupiłem jak jeszcze były za 45-55 zł :) Uf! Udało mi się :)
- Skaut
Albo dołożyć 2-3 tysiące złotych i kupić Sororicide "The Entity" - tyle, że to już pewnie niestety bez folii :(
-
- zaczyna szaleć
No tak, dlatego pewnie jeszcze nie kupiłeś?:-)Maria Konopnicka pisze:Albo dołożyć 2-3 tysiące złotych i kupić Sororicide "The Entity" - tyle, że to już pewnie niestety bez folii :(
- krz63
Dziś w ZUS dostałem zaświadczenie o niezaleganiu, a zalegam :-)535 pisze:Tak, czy inaczej, płacić trzeba.Lykantrop pisze:Z ZUSem jeszcze się dogadasz, gorzej z USem :)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- krz63
A za 10?Lykantrop pisze:Niech jadą dalej, nawet za 3 zety bym tego nie wziął.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP