Crestfallen i Serenades to bardzo fajny doom/death, ale ja tam bezkrytyczny jestem;) Później masz świetne klimatyczne, ale nadal z odpowiednim ciężarem Pentecost III. "The Silent Enigma" też powinno Tobie podejść,sprawdź sobie kawałek "A Dying Wish" - jeśli wejdzie, to eksploruj całą płytę. Dalej masz niestrawne Eternity, a następnie wartościowe plumkanie,którego też bym nie pomijał (oprócz "A Natural Disaster", które nie do końca im wyszło).Husar pisze:Anathema - stare albumy, epy. Warto cos z tego sluchac (chodzi mi o metal a nie jakies plumkanie, ktore wg jakiegos doktora moze byc wartosciowe)? Ta nazwa zawsze dzialala na mnie odstraszajaco, mniej wiecej w takim stopniu jak Nightwish
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- Husar
- weteran forumowych bitew
Re: nie wiem /nie znam
Spoko na pierwszy rzut zapodam Crestfallen i Serenades. Zobaczymy jak podejdzie. Kasety juz do mnie ida. Dzieki chlopaki za info:)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no crestfallen i serenades to właściwie jedyny słuszny start w anathemę, zresztą skaut tobie wszystko wyłożył doskonale.
-
- zaczyna szaleć
Death SS, co warto na początek aby się nie zrazić?
- Lykantrop
Do "Do What Thou Wilt" wszystko można łykać w ciemno. Później już na własną odpowiedzialność.Jaghut pisze:Death SS, co warto na początek aby się nie zrazić?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Pierwsze trzy longi, potem 'Do What Thou Wilt ', a potem, jeśli już zostaniesz maniakiem Death SS, możesz próbować polubić późniejsze pozycjeJaghut pisze:Death SS, co warto na początek aby się nie zrazić?

-
- zaczyna szaleć
Dzięki panowie.
- twoja_stara_trotzky
debiut Death SS. a najlepiej wczesne demówki i epki znane z Historii Death SS.
- Lykantrop
Ronnie Ripper’s Private War - Socially Challenged
Ktoś to już słyszał? Warto poświęcić te 3 dychy czy lepiej włożyć do skarbonki z myślą o uzupełnieniu dyskografi Gehennah?
Ktoś to już słyszał? Warto poświęcić te 3 dychy czy lepiej włożyć do skarbonki z myślą o uzupełnieniu dyskografi Gehennah?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Na myspace słuchałem, ale za 30 dychy z sympatii dla tego gościa może się skuszę.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"Pentecost III" rewelacyjny materiał! Z debiutu wyrózniłbym ze 3-4 utwory. Zupełnie inny zespół niż później. Inny wokalista, ciężkie, wręcz miażdżace gitary. Dużo mroku.Husar pisze:Anathema - stare albumy, epy. Warto cos z tego sluchac (chodzi mi o metal a nie jakies plumkanie, ktore wg jakiegos doktora moze byc wartosciowe)? Ta nazwa zawsze dzialala na mnie odstraszajaco, mniej wiecej w takim stopniu jak Nightwish
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Najprzewielebniejszy
anathema - wylacznie crestfallen/serenades/pentacost. potem juz zbyt romantycznym mlekowąsem zalatuje
- ultravox
Jak wyżej, ale jeszcze "The Silent Enigma" ma swoje momenty. Radzę jednak podczas słuchania "Crestfallen" pominąć utwór "Everwake" i to samo uczynic z tym o francuskim tytule na "Serenades", wtedy wszystko będzie cacy.
Najlepsza jest "Pentecost III".
Najlepsza jest "Pentecost III".
- KreatoR
tak właśnieultravox pisze:Najlepsza jest "Pentecost III".
- Scaarph
niktkolwiek - bzaurie z 2009 roku. słyszał to ktoś? co to jest?
- Glene
Tangerine Dream. Lecieć od początku czy jakaś płyta jest najlepsza na początek?Które okresy ich działalności są najlepsze, warto coś pominąć?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w wiekszosci zespolow najlepiej jest leciec od poczatku
woodpecker from space
- Glene
No i tak najczęściej robię. Trochę mnie przeraża objętość ich dyskografii, ale mi się nigdzie nie śpieszy.Więc zmierzę się dzisiaj z Electronic Meditation.
- twoja_stara_trotzky
leć od początku i skup się na latach 70.
- Glene
Ok! I tak czeka mnie 15 płyt do przesłuchania:)Ale liczę na bardzo ciekawą eksploracje muzyki Tangerine Dream.