Płyty 10/10
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Płyty 10/10
Gratuluję takich pięknych możliwości wyboru, no i cóż życzę bezusterkowej eksploatacji i szerokiej drogi, bo rozumiem, że na mandaty w związku z powyższymi twardymi faktami, Kolega jest przygotowany. :)))
A ja z tego wszystkiego wybrałem Skodę Superb combi i też jestem bardzo zadowolony. :)Drone pisze:Tak, wybierałem między Insignią, Mondeo, Mazdą 6 i Passatem. Jest tak: Passat => Insignia > Mondeo >>>>> Mazda 6. Mówię o samochodach z silnikiem diesla od 140KM wzwyż.
No jest największa, masz najwięcej płyt, gdzieś to musisz upchnąć, wszystko się zgadza. :) Także gratuluję.IRONMIL pisze:A ja z tego wszystkiego wybrałem Skodę Superb combi i też jestem bardzo zadowolony. :)Drone pisze:Tak, wybierałem między Insignią, Mondeo, Mazdą 6 i Passatem. Jest tak: Passat => Insignia > Mondeo >>>>> Mazda 6. Mówię o samochodach z silnikiem diesla od 140KM wzwyż.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Wiem, że to chore, ale czasem tak mam. ;)Raf pisze:Hej, widzę, że macie tu jakiegoś moderatora tekstów, tu wstawi dwukropek, tu przecinek, tu kropkę i zacznie nowe zdanie. Great job man, mnie by się tam nie chciało.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A że tak zapytam: dlaczego nie Audi A4/6? W tym segmencie wydaje się być nawet klasę wyżej + do tego nie słyszałem o tych modelach (mówię tu o rocznikach od 2004 w górę) żadnych niepochlebnych opinii. Wręcz przeciwnie.Drone pisze:Dziękuję, jestem zadowolony z wyboru i póki co - a zrobiłem 30000 km w rok - nic się nie zepsuło. Mandat dostałem ostatnio, kiedy jechałem samochodem żony, bo w Passacie zniszczyłem oponę na dziurach tuż koło redaktora Marii vel IRONMIL, który ciągle nie napisał artykułu na ten temat, a drogi w jego gminie są tragiczne. ;)535 pisze:Gratuluję takich pięknych możliwości wyboru, no i cóż życzę bezusterkowej eksploatacji i szerokiej drogi, bo rozumiem, że na mandaty w związku z powyższymi twardymi faktami, Kolega jest przygotowany. :)))Drone pisze:Tak, wybierałem między Insignią, Mondeo, Mazdą 6 i Passatem. Jest tak: Passat => Insignia > Mondeo >>>>> Mazda 6. Mówię o samochodach z silnikiem diesla od 140KM wzwyż.
edit: Chociaż racja, walnąłem babola. Nie spodziewałem się, że ceny aż tak bardzo się pozmieniały. Cofam pytanie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
a4 gorzej wykonczone od passata???
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
140 z automatyczną skrzynią - bałem się, że trochę mułowaty będzie, ale jak się okazało różnica pomiędzy 140 a 170 przy codziennej eksploatacji jest praktycznie nieodczuwalna... Póki co jestem bardzo zadowolony, ale przejechałem dopiero ok 2500 km więc o niezawodności tego samochodu mogę jeszcze mało powiedzieć.Drone pisze:Bo przecież to to samo, co Passat. A który silnik, 140 czy 170?
Z tym się nie zgodzę - pod względem wykończenia Audi wydawało mi się bezkonkurencyjne. Do A4 nie ma co porównywać bo to jednak auto mniejsze (choć nie aż takie małe jak mogłoby się wydawać), a za A6 z podobnym wyposażeniem trzeba by zapłacić sporo więcej (50-80 tys. zł). Czy warto tyle dopłacić żeby mieć znaczek audi na masce? Moim zdaniem nie. :)Drone pisze:A4 trochę małe i szczerze mówiąc wydaje się nieco gorzej wykończone od Passata.
Poza tym czasami trzeba kupić samochód bardzo szybko, z homologacją ciężarową żeby odliczyć vat i wtedy nie ma co wybrzydzać, tylko trzeba brać to co jest. :)
Ostatnio zmieniony 19-04-2011, 21:39 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Zazdroszcze ci tego gigantycznego bagaznika, chyba spokojnie cala kolekcja sie miesci. ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Nerwowy
No tak, tyle, że w Audi zostaje jeszcze SportLine jak już bawimy się w bogatsze wersje. ;).Drone pisze:Właśnie tak, przynajmniej od Passata w wersji Highline.Morbid Marcin pisze:a4 gorzej wykonczone od passata???
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Musiałbym tira kupić, żeby zmieścić kolekcję. :) Nie mniej jednak bez stresu mogę jechać do sklepu po płyty. ;))))Morbid Marcin pisze:Zazdroszcze ci tego gigantycznego bagaznika, chyba spokojnie cala kolekcja sie miesci. ;)
...i po browary oraz meblościankę.... nie nie ku...a , to ostatnie słowo nie padło. :) - tak było przyjemnie... :)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No widzisz, mozemy sie polubic, hehe...Scaarph pisze:No właśnie czytając ten jakże zajebisty wątek na poprzedniej stronie doszedłem do wniosku, że nie jest mi na rękę posądzanie o bierny sentymentalizm, zatem powinienem przyjąć bardziej radykalne stanowisko. Oto ono:Triceratops pisze:Ja cie wcale nie namawiam ani nie mam zamiaru namawiac do Queen, bo nie jestem jakims wielkim fanem tego zespolu. Raczej mnie razi barani ped w tym manieryzmie, ktorym steruje paru idiotow, a reszta stada beczy w ten ton. Bonny slucha Napalm Death i Autopsy ale sadze, ze swoje zdanie o Queen ma zbudowane na wlasnych doswiadczeniach odsluchu ich plyt, a nie 3 teledyskow z youtube i zdjecia wasatego Freddiego. I to jest wlasnie postawa, obiektywizm, ktory sie ceni i na ktory niewielu stac.Riven pisze:nie wiem, pare plyt - dawno temu, po macoszemu i tyle. jak Queen jest zajebisty, to powiedz mi czego posluchac zeby zmienic zdanie i tyle
Queen to mimo kilku wad typu wokalista pedał/miał wunsy/zgryz nie teges zajebisty zespół i biadolenie paru pożal się diable specjalistów w ogóle tego nie zmieni. Uogólniając, mimo że nie słucham już Queen, wciąż lubię i wciąż mi się podoba, i nie mam z tym zespołem najmniejszego problemu. Dziękuję za uwagę, można kopać się dalej.
woodpecker from space
- empir
Na temat Quenn to jedna z niewielu rozsądnych wypowiedzi w tym wątku.Triceratops pisze:Ja cie wcale nie namawiam ani nie mam zamiaru namawiac do Queen, bo nie jestem jakims wielkim fanem tego zespolu. Raczej mnie razi barani ped w tym manieryzmie, ktorym steruje paru idiotow, a reszta stada beczy w ten ton. Bonny slucha Napalm Death i Autopsy ale sadze, ze swoje zdanie o Queen ma zbudowane na wlasnych doswiadczeniach odsluchu ich plyt, a nie 3 teledyskow z youtube i zdjecia wasatego Freddiego. I to jest wlasnie postawa, obiektywizm, ktory sie ceni i na ktory niewielu stac.
- empir
A to chyba nie ważne. Ważne, że dyskusja się toczy. I piana.
- Melepeta
- w mackach Zła
"Divine Intervention" 10/10. Tej atmosfery nie posiada żaden znany mi album. Wyjątkowa płyta.
Six o clock.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Oliveros/Dempster/Panaoitis - Deep Listening
Paul Giger - Ignis
Z "klimatów" oba 10/10
Paul Giger - Ignis
Z "klimatów" oba 10/10
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Melepeta
- w mackach Zła
Pierwsza przypisana przez Ciebie pozycja intryguje mnie od dawna ale nie dane mi było ja obadać póki co.
Six o clock.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Polecano już na forum, Bonny chwalił. Minimalizm, kosmos, akordeon, puzon, USS Enterprise, etc.Melepeta pisze:Pierwsza przypisana przez Ciebie pozycja intryguje mnie od dawna ale nie dane mi było ja obadać póki co.
I dream of colour music,