Może jednak paczki będą jako tako dochodzić
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Moja przesyłka wysłana w piątek pocztą dotarła wczoraj, więc na razie poczta działa sprawnie. Jedynie są opóźnienia we wprowadzaniu danych do śledzenia, ale to była jakaś awaria systemu chyba.Plagueis pisze:Ja dziś kolejne powiadomienia z Dodax, że przesyłki wysłane; zobaczymy, jak będzie z dostarczeniem.
Poczta Polska pisze:W nawiązaniu do komunikatu z dnia 14 marca br., w sprawie zawieszenia przyjmowania wszelkich przesyłek pocztowych do innych krajów, informujemy, że wysyłanie przesyłek zagranicznych (bez przesyłek EMS) zostaje przywrócone do następujących krajów w podanym zakresie:
Niemcy – listy (priorytetowe i ekonomiczne), paczki (priorytetowe i ekonomiczne) oraz GLOBAL Expres,
Czechy i Słowacja – listy (priorytetowe i ekonomiczne), paczki (priorytetowe i ekonomiczne),
Ukraina – listy (ekonomiczne), list polecone (priorytetowe), paczki (ekonomiczne) oraz Paczka UKRAINA PLUS,
Białoruś, Litwa, Łotwa, Dania, Hiszpania, Portugalia, Belgia, Holandia – listy ekonomiczne oraz paczki ekonomiczne,
Meksyk (drogą morską) – listy ekonomiczne,
USA i Kanada (drogą morską) – listy (ekonomiczne) oraz paczki (ekonomiczne).
Ponadto informujemy, że zawieszenie przyjmowania przesyłek pocztowych do innych krajów nie wymienionych powyżej nadal obowiązuje. O rozszerzeniu dostępności wysyłania przesyłek zagranicznych będziemy informować na bieżąco.
Pewnie ceną ;)Drone pisze:Co innego w znanym miejscu, gdzie listonosz jest cały czas ten sam (tak też miałem, jak mieszkałem na wsi ), co innego w mieście, gdzie chodzą różni listonosze, nowi przychodzą, starzy odchodzą itp. To czym się różni polecony od zwykłego listu teraz?
Radzę brać więcej niż 2 płyty, bo wtedy nie zmieści mu się do skrzynki i musi doręczyć lub zostawić awizo albo wybrać opcję odbioru na poczcie jeśli taka jeszcze jest.Drone pisze:Uwaga, proponuję nie zamawiać niczego Pocztą Polską. Oto najnowsze zmiany w państwie z obszczanego kartonu:
https://www.money.pl/gospodarka/koronaw ... 3057a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
List polecony nie jest już listem poleconym, listonosz może go teraz wsadzić do skrzynki bez pytania (albo wyjebać do śmietnika i nikt mu nic nie zrobi, bo powie, że jak wrzucał, to kucał).
Nie zesraj się, nikt ci nie wyjebie ani nie ukradnie listu.Drone pisze:Uwaga, proponuję nie zamawiać niczego Pocztą Polską. Oto najnowsze zmiany w państwie z obszczanego kartonu:
https://www.money.pl/gospodarka/koronaw ... 3057a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
List polecony nie jest już listem poleconym, listonosz może go teraz wsadzić do skrzynki bez pytania (albo wyjebać do śmietnika i nikt mu nic nie zrobi, bo powie, że jak wrzucał, to kucał).