Promocje poniżej pasa!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Efowski
weteran forumowych bitew

Re: Promocje poniżej pasa!

28-04-2013, 08:22

Motocykle
535

28-04-2013, 08:32

Czepiasz się Pan niuansów. Motór to motór, a futro to futro. Każdy wie o co chodzi.
Efowski
weteran forumowych bitew

28-04-2013, 08:51

Podtrzymuję jedynie rozmowę,
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

28-04-2013, 13:23

Jeszcze w kwestii promocji poniżej pasa to lat temu kilka było w fanie Koli na CD poniżej pasa (dokładnie 6,99) - przy czym 2 albo 3 lata temu podczas którejś czystki na półkach wystawiłem to na allegro i poszło za... stówę.
Tak więc nie mazać się tylko kupować te Armagedony i Magnusy bo nie znacie dnia ani godziny :)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

28-04-2013, 19:18

evildead pisze:tiaaa, raczej marketingu spod znaku "witamy w Mango Gdynia, nasza unikalna oferta jest ważna tylko przez najbliższą godzinę!" ;)

inna sprawa że wydawanie "ekskluzywnych limitów" przy tak mikroskopijnych nakładach jest zabawne samo w sobie - "a, dam limit 1000 egz, przecież i tak więcej niż 700 nie pchnę"

dla mnie przegięcie - sam jestem zwolennikiem obniżania cen płyt jakiś czas po premierze, ale jak się coś pozycjonuje cenowo na towar ekskluzywny to niech się z tego za rok-dwa nie robi siana z Biedronki do jasnej anielki
Kiedyś Metallica wypuściła ścisły limit kasety VHS Liveshit: 100 tys. sztuk. Zeszło na pniu, więc zrobili drugą edycję: kolejne 100 tyś sztuk, później trzecią... :-)

Wydawca nie jest wróżem i nigdy nie wie ile mu zejdzie danego tytułu. Nie jestem starym wyjadaczem, bo handluję płytami zaledwie półtorej roku, ale widzę, że prócz takich zespołów jak Mgła, Cultes Des Ghoules, Plaga nie da się nic przewidzieć. Jeśli np. jeden materiał zespołu X sprzedaje mi się w ilości ponad 60 sztuk, a kolejny w ilości sztuk 1 (tak, jeden) to chyba mówi to wiele o nieprzewidywalności rynku. Przy sprowadzaniu płyt do distro czy ich wydawaniu możesz kierować się własnym gustem, intuicją, trockiskim marketingiem, a i tak możesz przestrzelić, że ja pierdolę.

W dyskusji tej najczęściej pada nazwa Mystic, teraz WHP, ale z tego co przypominam to również drastyczne obniżki stosowały Selfmadegod (po 5,- pln), Agonia (też 5,- pln), Pagan (Lux Occulta po dyszce, wcześniej były kasety po 5,-). Warto więc przywyknąć do tego, że takie czasowe obniżki są normą, a nie czymś niezwykłym.

Przy okazji jakichś wiosennych obniżek w sklepach z ubraniami (-30%) czy przy obniżkach cen jedzeniów o bliskim terminie przydatności do spożycia Polacy narzekają, że te obniżki są takie małe: "Panie w Londonie to nawet 90% z cen upierdalają na wyprzedażach, a u nas to jakieś grosze". Można więc mniemać, że takie promocje jak w Mystic czy WHP to powiew cywilizacji :-)

Zapłaciłem za LP Magnusa te bodaj 45,- zeta, teraz kosztuje 15,-. Biorąc pod uwagę jakość muzyki na niej zawartej, to wart jest ze 3,60. Nie czuję się wyjebany na te 30,- zeta różnicy między moją ceną zakupu, a obecną, tylko na to, że spodziwałem się zabójczej płyty zabójczego niegdyś zespołu, a kupiłem coś, czego wolałbym nie słyszeć. Częściej można się dać wyjebać na to, że płyta po której wiele się spodziewało okaże się totalnym klockiem, niż na to że wydawca ją przeceni o 80%.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

28-04-2013, 19:28

krz63 pisze:półtorej roku
Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

28-04-2013, 19:35

krz63 pisze:
evildead pisze:tiaaa, raczej marketingu spod znaku "witamy w Mango Gdynia, nasza unikalna oferta jest ważna tylko przez najbliższą godzinę!" ;)

inna sprawa że wydawanie "ekskluzywnych limitów" przy tak mikroskopijnych nakładach jest zabawne samo w sobie - "a, dam limit 1000 egz, przecież i tak więcej niż 700 nie pchnę"

dla mnie przegięcie - sam jestem zwolennikiem obniżania cen płyt jakiś czas po premierze, ale jak się coś pozycjonuje cenowo na towar ekskluzywny to niech się z tego za rok-dwa nie robi siana z Biedronki do jasnej anielki
Kiedyś Metallica wypuściła ścisły limit kasety VHS Liveshit: 100 tys. sztuk. Zeszło na pniu, więc zrobili drugą edycję: kolejne 100 tyś sztuk, później trzecią... :-)

Wydawca nie jest wróżem i nigdy nie wie ile mu zejdzie danego tytułu. Nie jestem starym wyjadaczem, bo handluję płytami zaledwie półtorej roku, ale widzę, że prócz takich zespołów jak Mgła, Cultes Des Ghoules, Plaga nie da się nic przewidzieć. Jeśli np. jeden materiał zespołu X sprzedaje mi się w ilości ponad 60 sztuk, a kolejny w ilości sztuk 1 (tak, jeden) to chyba mówi to wiele o nieprzewidywalności rynku. Przy sprowadzaniu płyt do distro czy ich wydawaniu możesz kierować się własnym gustem, intuicją, trockiskim marketingiem, a i tak możesz przestrzelić, że ja pierdolę.

W dyskusji tej najczęściej pada nazwa Mystic, teraz WHP, ale z tego co przypominam to również drastyczne obniżki stosowały Selfmadegod (po 5,- pln), Agonia (też 5,- pln), Pagan (Lux Occulta po dyszce, wcześniej były kasety po 5,-). Warto więc przywyknąć do tego, że takie czasowe obniżki są normą, a nie czymś niezwykłym.

Przy okazji jakichś wiosennych obniżek w sklepach z ubraniami (-30%) czy przy obniżkach cen jedzeniów o bliskim terminie przydatności do spożycia Polacy narzekają, że te obniżki są takie małe: "Panie w Londonie to nawet 90% z cen upierdalają na wyprzedażach, a u nas to jakieś grosze". Można więc mniemać, że takie promocje jak w Mystic czy WHP to powiew cywilizacji :-)

Zapłaciłem za LP Magnusa te bodaj 45,- zeta, teraz kosztuje 15,-. Biorąc pod uwagę jakość muzyki na niej zawartej, to wart jest ze 3,60. Nie czuję się wyjebany na te 30,- zeta różnicy między moją ceną zakupu, a obecną, tylko na to, że spodziwałem się zabójczej płyty zabójczego niegdyś zespołu, a kupiłem coś, czego wolałbym nie słyszeć. Częściej można się dać wyjebać na to, że płyta po której wiele się spodziewało okaże się totalnym klockiem, niż na to że wydawca ją przeceni o 80%.
Ile Ty w ogóle masz lat?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

28-04-2013, 19:38

34, a ty?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

28-04-2013, 19:39

:D
535

28-04-2013, 19:40

"Ile ty masz lat?" To dobre pytanie. Pieniądze to nie wszystko. Liczy się scena, piwo i przepocone trampki.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

28-04-2013, 21:59

Z tego wszystkiego to wybiorę jednak piwo;)
'Come the Blessed Madness'
Mort
rasowy masterfulowicz

01-05-2013, 10:41

W sklepie internetowym Media Markt jest 25% obniżki cen na wszystkie płyty. Można odbierać w marketach i przeglądać oferty na http://www.mediamarkt.pl/wiosenne-rabaty,b-478
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-05-2013, 12:58

I tak niszczą tą biedną scenę tymi promocjami :(
Agony
postuje jak opętany!

01-05-2013, 13:33

Kto nie ma jeszcze nowego RUSH, a ma ochotę zniszczyć konkurencyjny rynek brytyjski, niech bierze ''Clockwork Angels'' z Amazon za równowartość trzech butelek piwa:

http://www.amazon.co.uk/Clockwork-Angel ... words=rush

Ciekawe, jak długo jeszcze pociągnie zdychająca scena w UK?
In God We Trust
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

01-05-2013, 14:55

uuuu

15% off sale throughout the week!

All retail orders placed between 30th of April -05th of May will have the sale 15% off on ALL orders! The discount will be automatically calculated by the cart.

Shipping starts on 6th of May.

www.pagan-records.com
Maria Konopnicka

02-05-2013, 00:52

Mort pisze:W sklepie internetowym Media Markt jest 25% obniżki cen na wszystkie płyty. Można odbierać w marketach i przeglądać oferty na http://www.mediamarkt.pl/wiosenne-rabaty,b-478
Zerknąłem na kilka rzeczy, które ewentualnie by mnie interesowały - po odjęciu 25% rabatu wychodzi 3-5 zł drożej niż średnia cena na allegro :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-05-2013, 07:29

No to możesz teraz wykupić cały nakład z Allegro i go zniszczyć, natomiast dla własnych potrzeb kupić płyty w MM! :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-05-2013, 22:02

Nerwowy pisze:I tak niszczą tą biedną scenę tymi promocjami :(
Ja systematycznie niszcze scene swoimi zakupami, bo nie pamiętam kiedy ostatnio zapłaciłem za CD więcej jak 30zł.
A za MC płace tak mało, że trza mie dodać na liste rip offów od zaraz.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

04-05-2013, 11:03

Obrazek

zajebisty jest ten koncert (z Westem bo późniejszy z Santollą taki sobie...)....wkleiłem bo to promocja ponizej "pięty" (nie pasa!!!!)
dojebany stuff,fajny klimat no i cena....:)
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

04-05-2013, 11:04

teraz w sumie z 2 torby wykładam to co zakupiłem w krakowskim Saturnie,media....nie chce mi sie robic zdjeć !!!! wybaczcie :):)
ODPOWIEDZ