Płyty 10/10
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Płyty 10/10
Napisales - jesli Queen to cepelia, to dlaczego jest niewiele dobrych coverow Queen?
Dla mnie cepelia=tandeta, wobec czego nie widze problemu.
Dobra tam...nie ma co tego ciagnac. Zdaje mi sie, ze pare osob (nie wszyscy!) ceni tutaj Queen z sentymentu - i ja to doskonale rozumiem, kazdy przeciez ma jakies takie guilty pleasures ktore milo sie kojarza itp. na szczescie u mnie w domu nikt nie sluchal Queen, wiec to mnie ominelo ;) nie twierdze, ze to jest chujowy zespol, ale uwazam, ze posty Drone'a w tym temacie sa calkiem zgodne z rzeczywistoscia ;))) tyle.
Dla mnie cepelia=tandeta, wobec czego nie widze problemu.
Dobra tam...nie ma co tego ciagnac. Zdaje mi sie, ze pare osob (nie wszyscy!) ceni tutaj Queen z sentymentu - i ja to doskonale rozumiem, kazdy przeciez ma jakies takie guilty pleasures ktore milo sie kojarza itp. na szczescie u mnie w domu nikt nie sluchal Queen, wiec to mnie ominelo ;) nie twierdze, ze to jest chujowy zespol, ale uwazam, ze posty Drone'a w tym temacie sa calkiem zgodne z rzeczywistoscia ;))) tyle.
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
- panthyme
- w mackach Zła
@BieDron: A czym żongluje Queen , wg Ciebie?:)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Block69
- zahartowany metalizator
Ciekawe czy ostał się stary wątek o QUEEN. Tam to było ciekawie; ale na Masterfulu nic straconego - wszystko odżywa po jakimś czasie, a obecna posucha sprzyja rozwojowi tematu.
Słyszałem kilka płyt i dla mnie QUEEN to śmieszny, pedalski rock/pop, który chciałby być nie wiadomo czym, a większej tandety od "Bohemian Rhapsody" to w życiu nie słyszałem.
Słyszałem kilka płyt i dla mnie QUEEN to śmieszny, pedalski rock/pop, który chciałby być nie wiadomo czym, a większej tandety od "Bohemian Rhapsody" to w życiu nie słyszałem.
Moim skromnym zdaniem to QUEEN żongluje kupą.panthyme pisze:@BieDron: A czym żongluje Queen , wg Ciebie?:)
PENIS METAL
- Triceratops
Riven, ile plyt Queen znasz i czy mozesz byc tak uprzejmy i rozebrac je na cepeliarstro kazda oddzielnie? Np Queen2 - 100% cepelii?Riven pisze:Dobra tam...nie ma co tego ciagnac. Zdaje mi sie, ze pare osob (nie wszyscy!) ceni tutaj Queen z sentymentu - i ja to doskonale rozumiem, kazdy przeciez ma jakies takie guilty pleasures ktore milo sie kojarza itp. na szczescie u mnie w domu nikt nie sluchal Queen, wiec to mnie ominelo ;) nie twierdze, ze to jest chujowy zespol, ale uwazam, ze posty Drone'a w tym temacie sa calkiem zgodne z rzeczywistoscia ;))) tyle.
Czy mozesz mi powiedziec czy to jest cepelia?
woodpecker from space
I proponuję nie ograniczać się tylko do tematów muzycznych, szybkie propozycje:Mort pisze:The Beatles vs Blasphemy
kto wyjdzie zwyciesko z tego starcia?
- kefir vs maślanka
- Mondeo Tdci vs Passat TDI
- Legia vs Wisła
- Nokia vs Samsung
Czy wreszcie starcie gigantów: Jarek vs Donek
/ustalamy kontekst starcia/ i napierdalamy :))
- Riven
- Kontakt:
Nie wiem, miewali znacznie lepsze momenty. W zasadzie to na tle tych co lubie ten jest bidny.Triceratops pisze:Czy mozesz mi powiedziec czy to jest cepelia?
-
- rasowy masterfulowicz
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Za bardzo rozgraniczasz świat muzyki i pozamuzyczny, a przecież nie od dziś wiadomo, że sztuka to część życia, proponuję więcI proponuję nie ograniczać sie tylko do tematów muzycznych, szybkie propozycje:
- kefir vs maślanka
- Legia vs Wisła
- Nokia vs Samsung
Czy wreszcie starcie gigantów: Jarek vs Donek
- Beatles vs. system penitencjarny w USA
- King Crimson vs. miłośnicy rybek akwariowych
- Blasphemy vs. RPA
- Morbid Angel vs. odwalanie kitu
I w ten sposób dojdziemy do pierwotnego zespolenia muzyki i życia oraz celebracji jego najgłębszych sił.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Triceratops
Nie jest bidny, jest cepeliarski, a zwlaszcza ta partia klawiszy. Ergo: na zasadzie takiej, ze mozesz byc super inzynierem, zbudowac 100 mostow ale jezeli ktos cie przylapie z meska dziwka to na zawsze pozostaniesz pedalem, nietrudno wydac werdykt na Led Zeppelin, nie?Riven pisze:Nie wiem, miewali znacznie lepsze momenty, w zasadzie to na tle tych co lubie ten jest bidny.Triceratops pisze:Czy mozesz mi powiedziec czy to jest cepelia?
@ co z tym Queen?
woodpecker from space
Kto wie czy nie będziesz prorokiem, szczególnie w kwestii tej ostatniej propozycji. Na dyskusji o tym możemy dojechać do wakacji, będzie ciekawie,Bezdech pisze:Za bardzo rozgraniczasz świat muzyki i pozamuzyczny, a przecież nie od dziś wiadomo, że sztuka to część życia, proponuję więcI proponuję nie ograniczać sie tylko do tematów muzycznych, szybkie propozycje:
- kefir vs maślanka
- Legia vs Wisła
- Nokia vs Samsung
czy wreszcie starcie gigantów: Jarek vs Donek
- Beatles vs. system penitencjarny w USA
- King Crimson vs. miłośnicy rybek akwariowych
- Blasphemy vs. RPA
- Morbid Angel vs. odwalanie kitu
I w ten sposób dojdziemy do pierwotnego zespolenia muzyki i życia oraz celebracji jego najgłębszych sił.
Wydaje mi się, że temat Blasphemy vs RPA w wiadomym kontekście, może być także bardzo "nośny" - SPIERDALAM DO ROBOTY. :))))
- Riven
- Kontakt:
slyszalem tyle, zeby zniechecic sie do dalszego poznawania - jak queen gra inaczej niz okreslil to Block pare postow wyzej, to przekonaj mnie ze jest inaczej
- Triceratops
Aha, tyle to znaczy ile? 3 teledyski z tuby czy moze 5 kawalkow z majspesa? Wzorem twojego mentora dr1 mozna zapytac, "Ja pierdolę, jakie bzdury. Czy ty w ogóle masz jakąś płytę QUEEN na półce?"Riven pisze:slyszalem tyle, zeby zniechecic sie do dalszego poznawania - jak queen gra inaczej niz okreslil to Block pare postow wyzej, to przekonaj mnie ze jest inaczej
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
nie wiem, pare plyt - dawno temu, po macoszemu i tyle. jak Queen jest zajebisty, to powiedz mi czego posluchac zeby zmienic zdanie i tyle
- Triceratops
Ja cie wcale nie namawiam ani nie mam zamiaru namawiac do Queen, bo nie jestem jakims wielkim fanem tego zespolu. Raczej mnie razi barani ped w tym manieryzmie, ktorym steruje paru idiotow, a reszta stada beczy w ten ton. Bonny slucha Napalm Death i Autopsy ale sadze, ze swoje zdanie o Queen ma zbudowane na wlasnych doswiadczeniach odsluchu ich plyt, a nie 3 teledyskow z youtube i zdjecia wasatego Freddiego. I to jest wlasnie postawa, obiektywizm, ktory sie ceni i na ktory niewielu stac.
woodpecker from space
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Dokładnie! Poza tym nie przesadzajmy, nie zawsze nosił wąsy

They told them not to fear, they couldn't be prepared
- panthyme
- w mackach Zła
No nie nosił:) i też wyglądał śmiesznawo:)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
-
- w mackach Zła
Nie wiem czy takie zgrabne, dopóki Mercury publicznie nie ujawnił swojej orientacji nikt nie wołał na nich pedalski pop/rock, przynajmniej dopóki do tej muzyki nie dorwali się miłośnicy panów z wymalowanymi na misie panda twarzami biegającymi z mieczami i groźnymi minami po lesie. ;)Drone pisze:Doskonałe podsumowanie, doskonałe - ja tu się gimnastykuję, jak rzecz nazwać po imieniu, a kolega Block tak zgrabnie to ujął ;)Block69 pisze:Słyszałem kilka płyt i dla mnie QUEEN to śmieszny, pedalski rock/pop, który chciałby być nie wiadomo czym a większej tandety od "Bohemian Rhapsody" to w życiu nie słyszałem.
- ultravox
- zahartowany metalizator