no niestety tak jest :( pisałem o tym nastepnego dnia po zmianie cennika i też sie zdziwiłem bo miałem do wysłania płytepogodancer pisze:Byłem wczoraj na poczcie wysłać kasetę. Daje babie, ta mierzy, waży, liczy, rachuje i mówi 15,60 zł, ja: ile kurwa? Myślałem że coś jej się pojebało, a babka że mają nowy cennik, że przesyłka listowa nie może przekraczać 2 cm wysokości itp. No ja pierdole, rozumiem nowy cennik, ale troche przyzwoitości, bo kurwa 15,60 za jedną pierdoloną kasetę listem poleconym to chyba gruba przesada. W sumie poszła paczką za 12,50... jebać pocztę
Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Z punktu widzenia zwykłych listonoszy te zmiany są znakomite, bo plebs nie będzie wysyłał dużych rzeczy listami, tylko paczkami :-) Jako że pewnie wrócę kiedyś na to stanowisko, to jak najbardziej szanuję te decyzję :D
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
A z punktu widzenia inposta to znakomicie, wysyłka paczkomatem tylko 9 zeta. Przejmą rynek małych gabarytów.yossarian84 pisze:Z punktu widzenia zwykłych listonoszy te zmiany są znakomite, bo plebs nie będzie wysyłał dużych rzeczy listami, tylko paczkami :-) Jako że pewnie wrócę kiedyś na to stanowisko, to jak najbardziej szanuję te decyzję :D
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ggfh
- w mackach Zła
przejma a potem zmieni sie prawo - jak bylo z listami urzedowymi :D
To że ceny poszły w górę, jest drobiazgiem. Wszystko drożeje. Natomiast fakt, że pan listonosz, kurier, czy jak tę kurwę wabią potrafi ubezpieczoną przesyłką poleconą, pełną winyli pierdolnąć beztrosko przez ogrodzenie na podjazd jest, moim zdaniem lekkim przegięciem. Oczywiście wszystko dlatego, że jebanemu śmieciowi nie chce się wypełniać kwitu, a przecież do chuja miłego mają mój numer i automatycznie powinni mi wysłać wiadomość, żebym się pofatygował na pocztę. Tak to działało, a teraz nagle przestało. I teraz weź mu chujowi udowadniaj, że nie odebrałeś, że się złamało, albo że zalało... i tak dalej. Reklamacje nie mają sensu i tak robią co chcą. Możesz im skoczyć i opierdolić marchew. Jest jeszcze wersja z wpierdolem na Wielickiej, ale czy warto? Tak więc w tej chwili tylko inpost i paczkomaty.
- uglak
Z moich obserwacji wynika, ze kurier inpost to najgorszy podgatunek kuriera. Wszystko co moge wysylam paczkomatami. Taki inpostowy paradoks.535 pisze:Tak więc w tej chwili tylko inpost i paczkomaty.
Guilty of being right
Inpost w znaczeniu paczkomaty. Żadnych kurierów.
- Medard
Dokładnie, tylko paczkomat.535 pisze:Inpost w znaczeniu paczkomaty. Żadnych kurierów.
Co prawda w małych miejscowościach pozostaje poczta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Mógłbym sie pod tym podpisać. Raz ciul przyjechał o 7.15, innym razem o 21.00. Często zdarzało się, że dostałem maila o udanym doręczeniu przesyłki, podczas gdy szanowny doręczyciel pojawił sie dopiero następnego dnia... po interwencji tel. Kilka razy też zdarzyło się chujkowi zostawić przesyłkę w ten sposób, że jebnął paczkę za płot i nawet nie raczył nacisnąć na dzwonek przy bramie. Jednym zdaniem: banda chuja, nie polecam.uglak pisze:Z moich obserwacji wynika, ze kurier inpost to najgorszy podgatunek kuriera. .535 pisze:Tak więc w tej chwili tylko inpost i paczkomaty.
- uglak
ktos juz mial w trackingu paczkomatow taki status?Etykieta nieczytelna lub jej brak
Guilty of being right
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce? patrze na moj kieszonkowy globusik i za chuja to nie po drodze. ktos tak mial?
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- rozkręca się
To norma. Wysyłają przez posti, paczka jedzie przez Litwę, następnie transportowana jest do Niemiec i tam przejmuje ją DHL.
- WaszJudasz
Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Dokładnie, są układy na które nie ma rady. Grunt, że z Niemiec nie idzie przez Finlandię:).WaszJudasz pisze:Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
- pr0metheus
Pierwszy raz tak miałem, ale skoro to norma to grzecznie czekam
niech to miejsce niebawem zniknie
Bo nie zawsze tak jest, ale kilka razy mi się zdarzyło. Z drugiej strony 2 tyg temu płyta z DTD szła bezposrednio tylko 2 dni.pr0metheus pisze:Pierwszy raz tak miałem, ale skoro to norma to grzecznie czekam
- SODOMOUSE
Idzie tylko z Finlandii:)bartwa pisze:Dokładnie, są układy na które nie ma rady. Grunt, że z Niemiec nie idzie przez Finlandię:).WaszJudasz pisze:Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Ascetic
Panowie,
kurier poczty polskiej - chyba sie to nazywa pocztex.
dostarczają w sobotę?
przesyłka z bonito
to kurwać ważne. od niedzieli mam być ascetą, a tam są pozycje, które mi mają w tym pomóc. sprawa się jebnie. tym bardziej, że od poniedziałku wypierdalam a tam gdzie wypierdalam to same pokusy są.
dostarczają w sobotę?
przesyłka z bonito
to kurwać ważne. od niedzieli mam być ascetą, a tam są pozycje, które mi mają w tym pomóc. sprawa się jebnie. tym bardziej, że od poniedziałku wypierdalam a tam gdzie wypierdalam to same pokusy są.
lys på slutten av lys
- COFFIN
U mnie tak. Ale trzeba brać pod uwagę stopień rozpierdolu na danej poczcie, w danym mieście i wtedy może być różnie:D Bo np był czas, że zatrudnionemu na etacie poczty nie chciało się jeździć w weekendy, a jak zatrudnili podwykonawcę tylko do poczteksu, to Ci wozili bez problemu.Ascetic pisze:
'Come the Blessed Madness'
- Ascetic
dzięki. ale u mnie chyba nici z tego.COFFIN pisze:U mnie tak. Ale trzeba brać pod uwagę stopień rozpierdolu na danej poczcie, w danym mieście i wtedy może być różnie:D Bo np był czas, że zatrudnionemu na etacie poczty nie chciało się jeździć w weekendy, a jak zatrudnili podwykonawcę tylko do poczteksu, to Ci wozili bez problemu.Ascetic pisze:
powiedzieli mi na infolinii, że moja paczuszka sobie leży na rozdzielni, a jak nie wykupiłem usługi "dostawa w sobotę" (niespecjalnie kojarzę, żeby bonito miało możliwość zrobienia dopłaty pod tym kątem, a, że mi mocno zależało, aby to do niedzieli było to bym zapłacił) to mogę ich w pompę und dupę pocałować. tak więc tego ten> baluję dalej.
lys på slutten av lys