Polska plyta wszechczasów, najważniejsza polska płyta metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- agoth
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez MacieX[/i]
Pojawiło sie sporo ciekawych typów, ja od siebie dorzucił bym jeszcze Damntaion - "Rebel Souls", nie zauwazyłem aby ktos ja wymianiał... Rewelacyjny materiał ktory teraz, niemal juz dekade pozniej broni sie bezproblemowo. [/quote]
nie slyszalem polskiej plyty wszechczasow, ale akurat to Damnation jest w pizdunie.
Pojawiło sie sporo ciekawych typów, ja od siebie dorzucił bym jeszcze Damntaion - "Rebel Souls", nie zauwazyłem aby ktos ja wymianiał... Rewelacyjny materiał ktory teraz, niemal juz dekade pozniej broni sie bezproblemowo. [/quote]
nie slyszalem polskiej plyty wszechczasow, ale akurat to Damnation jest w pizdunie.
:[
- wlood
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Graveland - Thousand Swords. Uwazam, ze to najlepszy album z muzyka balack metalowa jaki sie w Polsce dotychczas ukazal. Muzyka bardzo oryginalna, totalnie przejmujaca i wspaniala. Malo tego - uwazam, ze to jeden z najlepszych albumow black metalowcyh w ogle. Stawiam go na rowni z Det Som Engang Var
[/quote]
A dla mnie ten album jest niestrawny, starasznie mnie wokal denerwuje, zdecydowanie wolę "Celtic Winter" lub "Immortal Pride" jeśli chodzi o Graveland
Graveland - Thousand Swords. Uwazam, ze to najlepszy album z muzyka balack metalowa jaki sie w Polsce dotychczas ukazal. Muzyka bardzo oryginalna, totalnie przejmujaca i wspaniala. Malo tego - uwazam, ze to jeden z najlepszych albumow black metalowcyh w ogle. Stawiam go na rowni z Det Som Engang Var
[/quote]
A dla mnie ten album jest niestrawny, starasznie mnie wokal denerwuje, zdecydowanie wolę "Celtic Winter" lub "Immortal Pride" jeśli chodzi o Graveland
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
miesiac byl przykladowym okresem czasu, rownie dobrze moze byc co rok, albo co 10 lat. ale kumam, git.
po doglebnym przeanalizowaniu tematu mam dwa typy - jeden stary i jeden nowy:
Turbo "Dorosle Dzieci" - glownie ze wzgledu na dwa kawalki - tytulowy oraz "Szalony Ikar". mysle, ze to, o czym mowily bylo aktualne wtedy i aktualne jest do dzisiaj. nie zestarzaly sie.
Psychotropic Transcendental "Ax libereld..." - ze wzgledu na caloksztalt. nie znam drugiego zespolu, ktory tak gra (a jesli taki istnieje, to prosze o informacje, bardzo chetnie sie zapoznam) i sama muzyka, ktora tworza jest nie dosc, ze bardzo oryginalna, to ma w sobie to cos, co wynosi ja ponad przecietnosc. na koncertach wypadaja jeszcze bardziej masakrycznie. szkoda, ze tak malo osob zna ten zespol.
po doglebnym przeanalizowaniu tematu mam dwa typy - jeden stary i jeden nowy:
Turbo "Dorosle Dzieci" - glownie ze wzgledu na dwa kawalki - tytulowy oraz "Szalony Ikar". mysle, ze to, o czym mowily bylo aktualne wtedy i aktualne jest do dzisiaj. nie zestarzaly sie.
Psychotropic Transcendental "Ax libereld..." - ze wzgledu na caloksztalt. nie znam drugiego zespolu, ktory tak gra (a jesli taki istnieje, to prosze o informacje, bardzo chetnie sie zapoznam) i sama muzyka, ktora tworza jest nie dosc, ze bardzo oryginalna, to ma w sobie to cos, co wynosi ja ponad przecietnosc. na koncertach wypadaja jeszcze bardziej masakrycznie. szkoda, ze tak malo osob zna ten zespol.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Kurwa, długo by tą listą preparować.
Azarath - Infernal
Hell - Born - Legacy
Behemoth - Thelema
Witchmaster - generalnie 2 pierwszy płyty to w pewnym sensie kanon
Throneum - Old Death's Liar - czysty sentyment
Imperator - Time Before Time
Azarath - Infernal
Hell - Born - Legacy
Behemoth - Thelema
Witchmaster - generalnie 2 pierwszy płyty to w pewnym sensie kanon
Throneum - Old Death's Liar - czysty sentyment
Imperator - Time Before Time
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Dla mnie nie ma w Polsce takiej plyty. Jednak gdyby rozpatrywać efekt, jaki wywolała jakaś tam płyta, lub dzialalność jakiejś kapeli, to przychodzi mi do glowy tylko KAT, generalnie początki tej kapeli byly sygnałem dla innych, że u nas też się tak gra. Problem polega na tym, że jesli już jakas plyta mogla namieszać, to nigdy nie zaistniala po za Polską i nie odcisnęła zadnego piętna na innch kapelach, oprócz polskich. Popatrzcie na Skandynawię - tam nagrane zostały albumy, które do dziś sa wzorem dla kapel z calego świata. U nas tego nie ma
- Egr
- zaczyna szaleć
[quote]Psychotropic Transcendental "Ax libereld..." - ze wzgledu na caloksztalt. nie znam drugiego zespolu, ktory tak gra (a jesli taki istnieje, to prosze o informacje, bardzo chetnie sie zapoznam) i sama muzyka, ktora tworza jest nie dosc, ze bardzo oryginalna, to ma w sobie to cos, co wynosi ja ponad przecietnosc. na koncertach wypadaja jeszcze bardziej masakrycznie. szkoda, ze tak malo osob zna ten zespol.[/quote]
O to to ;P
Poza tym:
Kobong - Chmury nie było
Nyia - Head Held High
Antigama - Discomfort
The Man Called Tea - Sketchpad #1
Dead Infection - A Chapter of Accidents
Infernal War - Terrorfront
Vader - The Profundis
Na dzień dzisiejszy dodałbym jeszcze Parricide - Patogen, ale jeszcze za mało razy przesłuchałem to cudeńko...
Typy w 100% subiektywne...
O to to ;P
Poza tym:
Kobong - Chmury nie było
Nyia - Head Held High
Antigama - Discomfort
The Man Called Tea - Sketchpad #1
Dead Infection - A Chapter of Accidents
Infernal War - Terrorfront
Vader - The Profundis
Na dzień dzisiejszy dodałbym jeszcze Parricide - Patogen, ale jeszcze za mało razy przesłuchałem to cudeńko...
Typy w 100% subiektywne...
- Duban
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Oddech [/quote]
trotzky, znowu się zgadzamy i zaczyna się to robic niebezpieczne
swoją drogą do wszystkich płyt Kata (poza ostatnią!) podchodzę bezkrytycznie i każda jest na swój sposób wyjątkowa
Oddech [/quote]
trotzky, znowu się zgadzamy i zaczyna się to robic niebezpieczne

If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Don
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
Psychotropic Transcendental "Ax libereld..." - ze wzgledu na caloksztalt. nie znam drugiego zespolu, ktory tak gra (a jesli taki istnieje, to prosze o informacje, bardzo chetnie sie zapoznam) i sama muzyka, ktora tworza jest nie dosc, ze bardzo oryginalna, to ma w sobie to cos, co wynosi ja ponad przecietnosc. na koncertach wypadaja jeszcze bardziej masakrycznie. szkoda, ze tak malo osob zna ten zespol. [/quote]
Dobry zespół, ale chyba nie na tle, aby tu o nim wspominać. Nieważne... Jeśli szukasz podobnych klimatów, posłuchaj choćby zespołów, które zainspirowały PT, np. KING CRIMSON.
Psychotropic Transcendental "Ax libereld..." - ze wzgledu na caloksztalt. nie znam drugiego zespolu, ktory tak gra (a jesli taki istnieje, to prosze o informacje, bardzo chetnie sie zapoznam) i sama muzyka, ktora tworza jest nie dosc, ze bardzo oryginalna, to ma w sobie to cos, co wynosi ja ponad przecietnosc. na koncertach wypadaja jeszcze bardziej masakrycznie. szkoda, ze tak malo osob zna ten zespol. [/quote]
Dobry zespół, ale chyba nie na tle, aby tu o nim wspominać. Nieważne... Jeśli szukasz podobnych klimatów, posłuchaj choćby zespołów, które zainspirowały PT, np. KING CRIMSON.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Don[/i]
Jeśli szukasz podobnych klimatów, posłuchaj choćby zespołów, które zainspirowały PT, np. KING CRIMSON. [/quote]
king crimson mnie odrzuca. powody niekoniecznie tylko stricte muzyczne, ale nie potrafie sie zmusic do sluchania tego
Jeśli szukasz podobnych klimatów, posłuchaj choćby zespołów, które zainspirowały PT, np. KING CRIMSON. [/quote]
king crimson mnie odrzuca. powody niekoniecznie tylko stricte muzyczne, ale nie potrafie sie zmusic do sluchania tego
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.