Obraza twoje poglądy więc jest idealna

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Obraza twoje poglądy więc jest idealna
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
To głównie sukces wśród dziatwy dla której emperor, czy burzum, to już zespoły historyczne. Jak dla mnie Beatles, czy Led Zeppelin, jakkolwiek oba cenię i lubię.bartwa pisze: ↑16-02-2021, 13:37Zgadzam się, kamieniem milowym było WHTN, a kolejna to już był sukces komercyjny na skalę nie widzianą w black metalu od nie wiem kiedy.ozob pisze: ↑16-02-2021, 13:31To prawda. Pozycje Mgły zmieniło "WHTN" i w szczególności "EiF". W dodatku odbiór KSM też się zmienił w momencie ukazania sie "EoM". Uważam, że to płyta lepsza niż debiut, ale nie jest nośna tak jak "ASoD". No i jest dużo bardziej wymagająca w odbiorze niż 3 ostatnie Mgły.
Jasne, Mgła to taki przystępny, harcerski BM dla młodzieży.
"Imperium" to lata 90-te, a "Zeta" to następna dekada, gdzie nie mogło zabraknąć "Terrorfront", "ASoD", "IRM" i "MPJ". Z racji równej liczby typow w temacie o dekadach postawilem na Kataxu w miejsce dwójki Arkony.
Niby czemu? Bo melodyjne?
Zeta Reticuli jest sto razy ważniejsza niż każda płyta, którą tutaj wymieniłeś. Tak to jest jak za takie ankiety biorą się dzieci.
Z typów w dekadzie 01-10 wyszło, że nie jest. (:Nikos pisze:Zeta Reticuli jest sto razy ważniejsza niż każda płyta, którą tutaj wymieniłeś. Tak to jest jak za takie ankiety biorą się dzieci.
Chyba tak, to o te melodyjki chodzi. Misthyrming idzie podobną drogą.maciek z klanu pisze: ↑16-02-2021, 13:48Niby czemu? Bo melodyjne?
Melodię od melodyjek dzieli subtelna różnica. Misthyrming ponoć czerpie garściami z islandzkich szlagierów.
Jeśli tak patrzeć to możnaby odrzucić cała grecka scenę, dissection i połowę Szwecji, Norwegia pierwsza połowa lat 90...bartwa pisze: ↑16-02-2021, 13:53Chyba tak, to o te melodyjki chodzi. Misthyrming idzie podobną drogą.
Sabaton czy Nightwish osiągnęły większy sukces, co Mgła robi nie tak?
Nic nie można cię zrozumieć. Naucz się pisać po polsku w końcu, bo wychodzi, że nawet podstawówki nie skończyłeś. A za black metal się bierze, o historii którego nie ma pojęcia. Jak tam już poznałeś Gorgoroth?
za to są 4 płyty mgły, gratulacje. Rozumiem, że gdyby Zeta wyszła w 99 to już mogłaby być w ankiecie? xD