Chuja tam wiecie o zabijaniu DDDnicram pisze:Lucek w punkt. To Teeth of the Sea to raczej gejoza a nie zajebioza. Infantylne gówno do zaorania.
Najlepsze płyty roku 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Najlepsze płyty roku 2019
-
- zahartowany metalizator
Zeszłoroczne też były doskonałe - jedna lepsza od drugiej, a właściwie to odwrotnie. W tej chwili jest to chyba jedyna ekipa z Polski, która może faktycznie wpłynąć na (moje) podsumowania muzyczne.Harlequin pisze:Nowa Alameda wysmienita.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Nowa bardziej mi się podoba, a raczej bardziej w moim guście jest.byrgh pisze:Zeszłoroczne też były doskonałe - jedna lepsza od drugiej, a właściwie to odwrotnie.Harlequin pisze:Nowa Alameda wysmienita.
- Drone
Koncertowo ALAMEDA 5 to chyba ich najlepsze wcielenie. Koncert premierowy przedwczoraj w "Pogłosie" bardzo udany, nowe kawałki koszą.Harlequin pisze:Nowa bardziej mi się podoba, a raczej bardziej w moim guście jest.byrgh pisze:Zeszłoroczne też były doskonałe - jedna lepsza od drugiej, a właściwie to odwrotnie.Harlequin pisze:Nowa Alameda wysmienita.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Zazdroszcze tego gigu, choć po prawdzie w ogóle Alamedy nie widziałem jeszcze. Oczywiście płyta bez dwóch zdań wyląduje na półce.
EDIT: A w temacie:

TORSO - DEMONIC VOMITING
Absolutnie wybitne demo. Skruszyło mi kości bardziej niż demówka CAVURN

TORSO - DEMONIC VOMITING
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1) VILE APPARITION „Depravity Ordained”
2) OPPROBRIUM „The Fallen Enities”
3) FESTERDAY „Iihtallan”
4) NOISEM „Cease to Exist”
5) MALEVOLENT CREATION „The 13th Beast”
6) CRITICAL DEFIANCE „Misconception”
7) OSSUARIUM „Living Tomb”
8) GOD DISEASE „Drifting Towards Inevitable Death”
9) CANDLEMASS „The Door to Doom”
10) ASPHODELUS „Stygian Dreams”
3) FESTERDAY „Iihtallan”
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- w mackach Zła
Że takie dobre mówisz? Zapodałem kilka sekund parę dni temu i tyle. Jak takie dobre to chyba jednak sprawdzę.Pacjent pisze: 4) NOISEM „Cease to Exist”
- Ascetic
to już było, jest w kraju do zakupu? do zakupu bym zrobił. a nie widziałem.Pacjent pisze:1) VILE APPARITION „Depravity Ordained”
3) FESTERDAY „Iihtallan”
Poro
-
- w mackach Zła
No właśnie że nie było. Dlatego też, słucham placka a zanamówilem sobie jeszcze cd i tiszerta z 20BS. A co! Ale Fallentemple będą mieć bo pisali.Ascetic pisze:to już było, jest w kraju do zakupu? do zakupu bym zrobił. a nie widziałem.Pacjent pisze:1) VILE APPARITION „Depravity Ordained”
3) FESTERDAY „Iihtallan”
-
NOISEM bardzo dobry, bo do swojego death/thrashu dodali trochę gc w stylu REPULSION. Co do OSSUARIUM to w Polsce nie widziałem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
dla mnie to nie mus. ale sobie pod falafela zakupię.fugazi pisze:No właśnie że nie było. Dlatego też, słucham placka a zanamówilem sobie jeszcze cd i tiszerta z 20BS. A co! Ale Fallentemple będą mieć bo pisali.Ascetic pisze:to już było, jest w kraju do zakupu? do zakupu bym zrobił. a nie widziałem.Pacjent pisze:1) VILE APPARITION „Depravity Ordained”
3) FESTERDAY „Iihtallan”
Poro
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Soen, Foals, Drastus.
- Ascetic
jak wszyscy to wszyscy.
niby to co mnie intersuje to wszystko przemielone a werdykt tak jakbym nic nie słuchał. jedna pozycja. oto ona:
Charnel Altar - demo, z tak szeroko omawianej dziś Australii.
niby to co mnie intersuje to wszystko przemielone a werdykt tak jakbym nic nie słuchał. jedna pozycja. oto ona:
Charnel Altar - demo, z tak szeroko omawianej dziś Australii.
Poro
- Stare Schizo
- świeżak
Harlequin pisze:Zazdroszcze tego gigu, choć po prawdzie w ogóle Alamedy nie widziałem jeszcze. Oczywiście płyta bez dwóch zdań wyląduje na półce.
TORSO - DEMONIC VOMITING
Wreszcie ktos uchwycił ducha 'Iniquitous' Rottrevore. Nawet im samym sie to nie udało.
- Harlequin
Póki co dość biedny rok jak dla mnie, zwłaszcza jeśli chodzi o death metal. Jeśli chodzi o pozostałe nurty to sporo fajnych strzałów, ale nie takich, żeby konar płonął. Z rzeczy, które tak naprawde postawiłbym na półce (lub już postawiłem) to Critical Defiance, Alameda 5 i Snapped Ankles.
Z rzeczy, które bardzo mi podeszły, ale niekoniecznie musze mieć na półce to Steph Richards, trio Ericson/Nastejso/Berre oraz Vile Apparition, choć akurat debiut wspomnianego jazzowego tria wymaga ode mnie jeszcze paru spinów.
Potem jest cały szereg dobrych pyt, które pewnie przesłucham 2-3 razy i do nich nie wróce, typu Lebowski, Diat, Angel Bat Dawid, Asphodelus, oba "krajowe" projekty Paala Nilssena-Love, The Young Gods i pare innych.
Z demówek są wyśmienite Torso i Charnel Altar i zaraz za nimi Malignant Altar, choć generalnie sporo fajnych demówek.
Z rozczarowań z grubej rury tak po prawdzie giętkim robiony AFTERMATH oraz pozbawiony składu, ładu i powera DEAF KIDS. Kilka pomniejszych rozczarowań typu Lotus Feed, ale to raczej rzeczy, na które specjalnie nie liczyłem.
Z rzeczy, które bardzo mi podeszły, ale niekoniecznie musze mieć na półce to Steph Richards, trio Ericson/Nastejso/Berre oraz Vile Apparition, choć akurat debiut wspomnianego jazzowego tria wymaga ode mnie jeszcze paru spinów.
Potem jest cały szereg dobrych pyt, które pewnie przesłucham 2-3 razy i do nich nie wróce, typu Lebowski, Diat, Angel Bat Dawid, Asphodelus, oba "krajowe" projekty Paala Nilssena-Love, The Young Gods i pare innych.
Z demówek są wyśmienite Torso i Charnel Altar i zaraz za nimi Malignant Altar, choć generalnie sporo fajnych demówek.
Z rozczarowań z grubej rury tak po prawdzie giętkim robiony AFTERMATH oraz pozbawiony składu, ładu i powera DEAF KIDS. Kilka pomniejszych rozczarowań typu Lotus Feed, ale to raczej rzeczy, na które specjalnie nie liczyłem.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Poważnie? Dla mnie - póki co - najlepsza rzecz jaka wyszła w tym roku, znakomity album.Harlequin pisze:jest cały szereg dobrych pyt, które pewnie przesłucham 2-3 razy i do nich nie wróce, typu Lebowski
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- dzik
- zahartowany metalizator
- Harlequin
Poważnie. To dobra płyta, ale nie zaskoczyli mnie niczym. Debiut był moim zdaniem odrobine lepszy. Druga rzecz, że tak czy owak nie jest to granie, przy którym dostaje małpiego rozumu.Plagueis pisze:Poważnie? Dla mnie - póki co - najlepsza rzecz jaka wyszła w tym roku, znakomity album.Harlequin pisze:jest cały szereg dobrych pyt, które pewnie przesłucham 2-3 razy i do nich nie wróce, typu Lebowski
- Medard
Mi się też Lebowski Galactica podoba, ale to nie jest muzyka taka ..... najbardziej ulubiona.
Nie tylko mi, całe pierwsze tłoczenie już poszło, 2 tyś. płyt.
Nie tylko mi, całe pierwsze tłoczenie już poszło, 2 tyś. płyt.
Die Welt ist meine Vorstellung.