Tych w formie nieokreślonej liczby mnogiej?Bloodhammer pisze:posłuchaj pierwszych płyt.Pacjent pisze:i co Acid Drinkers ma wspólnego z thrashem?
POLSKI THRASH - ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POLSKI THRASH - ANKIETA
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rozkręca się
mściwa bestia z Ciebie :D już Cię lubię.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bloodhammer pisze:Posłuchaj pierwszych płyt.Pacjent pisze:i co Acid Drinkers ma wspólnego z thrashem?
To jest thrash metal?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Turbo to powinno wygrać w kilku kategoriach, a nie tylko thrash ;)
-
- rozkręca się
@Pacjent no pewnie że tak, z elementami crossover ale wciąż thrash. nie wszystko musi brzmieć tak podziemnie jak "Scarlet Slaughterer" Magnus.
Przesłuchałem. Nigdy tego nie lubiłem i nic się nie zmieniło.Pacjent pisze:
To jest thrash metal?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nawet nie ma potrzeby oddawać tych trzech głosów bo na chuj.aginsiak pisze:Kat naturliś
-
Crossover zgoda, ale thrashu to ja tu nie słyszę. Tak czy owak maksymalnie gówniany zespół. Turbo jest tylko niewiele lepsze.Bloodhammer pisze:@Pacjent no pewnie że tak, z elementami crossover ale wciąż thrash. nie wszystko musi brzmieć tak podziemnie jak "Scarlet Slaughterer" Magnus.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rozkręca się
Jak ktoś nie łyka kapel z nurtu crossover thrash to i Acid Drinkers nie polubi. Turbo to ścisła czołówka polskiego thrashu, tak było i pewnie do końca metalowego świata który już niedługo zdechnie będzie.
-
Lubię Lawnmower Deth czy Chronical Diarrhoea, a Acid Drinkers nie znoszę. Mogę się zgodzić, że Turbo to czołówka polskiego thrashu, bo polski thrash to zdecydowanie najgorszy segment metalowej sceny RP.
- Lykantrop
Raczej największe chorągiewki polskiej sceny. Na co był popyt to taką płytę nagrywali. :-)Bloodhammer pisze:Turbo to ścisła czołówka polskiego thrashu
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig
-
- rozkręca się
Obecnie tak.Pacjent pisze:Mogę się zgodzić, że Turbo to czołówka polskiego thrashu, bo polski thrash to zdecydowanie najgorszy segment metalowej sceny RP.
- aginsiak
- w mackach Zła
Ale za co by się nie zabrali, robili to na poziomie. Czy to zżyna z ANNIHILATOR czy z MAIDEN......ja tam szanuję, bo chociaż grać potrafią. No i oczywiście jedne z najweselszych tekstów ever. :)Lykantrop pisze:Raczej największe chorągiewki polskiej sceny. Na co był popyt to taką płytę nagrywali. :-)Bloodhammer pisze:Turbo to ścisła czołówka polskiego thrashu
- Lykantrop
Autentyczność tej śmiesznej kapeli zrewidowałem po wywiadzie z Hofmanem przy okazji jego solowej płyty "Drzewa" w 2001 r. W 1991 r. już nawet sam Kupczyk zdezerterował, bo stwierdził, że materiał na "Dead End" to coś kompletnie nie imającego się tego co robiło Turbo wcześniej, a kto ma trochę więcej lat albo ma mniej więcej uporządkowaną chronologię to wie, że wtedy zaczynał się hype na "kranken metal", jak to się zwykło mówić w NRD. 11 lat później gównodowodzący stwierdził, że on tak naprawdę nigdy nie był metalowcem, a nawet nigdy nie słuchał tej muzyki. Nawet w czasach prosperity thrash i death metalu wolał Exodus, Brekout i Kombi, a to "grałem, bo trzeba było". Jest hype na "muzykę młodych" - powstaje Smak Ciszy i Dorosłe Dzieci, na thrash - Turbo wydaje Kawalerię i Ostatniego Wojownika, death metal - Dead End, a jak nagle koniunktura jest taka, że opłaca się grać morgenstern power metal o smokach - nagrywają Awatar.
Oczywiście inna sprawa, że czymkolwiek się nie zajęli to wychodziła z tego kupa, która mogła zostać legendą tylko w zabitej dechami wsi za żelazną kurtyną. Podobnie mam z TSA, ale ci przynajmniej jakiejś konsekwencji się trzymali, a Turbo to takie muzycznie cichodajki.
Oczywiście inna sprawa, że czymkolwiek się nie zajęli to wychodziła z tego kupa, która mogła zostać legendą tylko w zabitej dechami wsi za żelazną kurtyną. Podobnie mam z TSA, ale ci przynajmniej jakiejś konsekwencji się trzymali, a Turbo to takie muzycznie cichodajki.
Nie no, gdybym tak podchodził do sprawy to biłbym też pokłony Hunter i Flapjackowi, bo przecież nie da się im odmówić tego, że instrumenty obsługiwać potrafią/ potrafili. :-)aginsiak pisze:Ale za co by się nie zabrali, robili to na poziomie. Czy to zżyna z ANNIHILATOR czy z MAIDEN......ja tam szanuję, bo chociaż grać potrafią. No i oczywiście jedne z najweselszych tekstów ever. :)
- hcpig
Przecież to śmierdziało nu-metalem, a nie power.Lykantrop pisze:a jak nagle koniunktura jest taka, że opłaca się grać morgenstern power metal o smokach - nagrywają Awatar.
Yare Yare Daze
-
- rozkręca się
Właśnie o tym pisałem. W tym gatunku ciężko o oryginalność (wystarczy popatrzeć na ilość kapel które przez ostatnie 30 lat dorównały takim nazwom jak Slayer, Metallica, Sepultura). Przykładowo dwójka Magnus to kalka Slayer i Vader, a kopie aż miło. Wszystko zagrane równiutko, jest ciężar, zero pitolenia i gra. Oryginalni to mogą być Cynic czy tam Mekong Delta, a nie nasi co ledwo na instrumenty mają kasiory.aginsiak pisze:Ale za co by się nie zabrali, robili to na poziomie. Czy to zżyna z ANNIHILATOR czy z MAIDEN......ja tam szanuję, bo chociaż grać potrafią. No i oczywiście jedne z najweselszych tekstów ever. :)

- Lykantrop
Ale było gównem, więc i tak byłem blisko. :Dhcpig pisze:Przecież to śmierdziało nu-metalem, a nie power.Lykantrop pisze:a jak nagle koniunktura jest taka, że opłaca się grać morgenstern power metal o smokach - nagrywają Awatar.
-
W obu przypadkach (z Acid Drinkers zresztą to samo) zagrała psychologia motłochu: mówią, że dobre, a kto nie lubi ten buc, więc lubimy.Lykantrop pisze:Oczywiście inna sprawa, że czymkolwiek się nie zajęli to wychodziła z tego kupa, która mogła zostać legendą tylko w zabitej dechami wsi za żelazną kurtyną. Podobnie mam z TSA, ale ci przynajmniej jakiejś konsekwencji się trzymali, a Turbo to takie muzycznie cichodajki.
- aginsiak
- w mackach Zła
Thrash jak skurwysyn, heheh, faktycznie widzę, że jesteś oblatany w temacie.Lykantrop pisze:Jest hype na "muzykę młodych" - powstaje Smak Ciszy i Dorosłe Dzieci, na thrash - Turbo wydaje Kawalerięaginsiak pisze:Ale za co by się nie zabrali, robili to na poziomie. Czy to zżyna z ANNIHILATOR czy z MAIDEN......ja tam szanuję, bo chociaż grać potrafią. No i oczywiście jedne z najweselszych tekstów ever. :)