S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Bambi
rasowy masterfulowicz

Re: S.O.S. kryzys

01-09-2011, 13:12

Ja metalu nie słuchałem praktycznie z 6 lat. :D
HAILSA!!!!!
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2011, 13:13

[V] pisze:kryzysy mogą wynikac z uporczywego wałkowania tylko jedneg gatunku non stop.jak wszyscy dobrze wiemy,czasem warto odpocząc od typowo metalowej estetyki i pójść na spacer w jakąs boczną ulice,poznać troche nowych rzeczy,jakąs nową muzyke która obok metalu nie stała.osobiscie zdarza mi sie tygodniami nie tknąc metalowych plyt i słuchac np. ZOVIET FRANCE,COIL, etc po takich wojażach nawet metalowa klasyka smakuje inaczej,lepiej.
no tak, racja. niedawno miałem taki maraton z King Crimson, nic innego nie leciało.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-09-2011, 13:40

[V] pisze:Kryzysy mogą wynikac z uporczywego wałkowania tylko jednego gatunku non stop. Jak wszyscy dobrze wiemy, czasem warto odpocząc od typowo metalowej estetyki i pójść na spacer w jakąs boczną ulice, poznać troche nowych rzeczy, jakąs nową muzyke która obok metalu nie stała.
Jesteś pewien? :)
Heretyk pisze:Maniek, a kiedyś pisałeś, że nie masz żadnych zainteresowań poza muzyką. to jak to jest w końcu? ;)
W zasadzie tak, ale przecież zdarzy mi się jak każdemu coś przeczytać, obejrzeć czy gdzieś wyjść, raz na jakiś czas. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
[V]

01-09-2011, 13:42

no tak,Maniek jest metalowy do szpiku kości:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2011, 14:55

Bambi pisze:Ja metalu nie słuchałem praktycznie z 6 lat. :D
Ja jakieś 2 lata. Ale nie dlatego, że się znudziłem, ja wtedy niczego nie słuchałem. Kończyłem 2 kierunki studiów za jednym zamachem, do tego musiałem kilka większych i mniejszych myków przedsięwziąć, żeby załapać się na aplikację, potem zmiana miejsca zamieszkania i jakoś tak w porę się ustabilizowałem i zrozumiałem swój błąd.
Nie wiem czy to można podciągnąć pod zmęczenie materiału, ale jeśli nie to w takim razie również nie wiem co to znaczy "zmęczyć się metalem".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

01-09-2011, 16:01

[V] pisze:Kryzysy mogą wynikac z uporczywego wałkowania tylko jednego gatunku non stop. Jak wszyscy dobrze wiemy, czasem warto odpocząc od typowo metalowej estetyki i pójść na spacer w jakąs boczną ulice, poznać troche nowych rzeczy, jakąs nową muzyke która obok metalu nie stała. Osobiscie zdarza mi sie tygodniami nie tknąc metalowych plyt i słuchac np. ZOVIET FRANCE, COIL, etc po takich wojażach nawet metalowa klasyka smakuje inaczej, lepiej.
E, ja tam nie wiem. Mnie np. ostatnimi czasy w ogóle NIE CHCE się słuchać muzyki. Przychodzę z roboty, włączam kompa i nawet nie mam ochoty uruchomić foobara czy podnieść dupy żeby zdjąć coś z półki. Tylko piękna cisza. Kryzys? Ieee tam. :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
[V]

01-09-2011, 16:07

Nie kryzys. zmęczenie organizmu. Mam tak samo, np. gdy chodze na nocna zmiane, wracam, śpie, jem, ide do pracy, ale pózniej przychodzi ta chwila oddechu gdy jest pare dni wolnego i wtedy moge pójśc na siłownie, pobiegac, popływać, poczytac, zobaczyc jakiś film i co tam jeszcze..a..posłuchac muzyki. :))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Bambi
rasowy masterfulowicz

01-09-2011, 17:47

Lykantrop pisze:
Bambi pisze:Ja metalu nie słuchałem praktycznie z 6 lat. :D
Ja jakieś 2 lata. Ale nie dlatego, że się znudziłem, ja wtedy niczego nie słuchałem. Kończyłem 2 kierunki studiów za jednym zamachem, do tego musiałem kilka większych i mniejszych myków przedsięwziąć, żeby załapać się na aplikację, potem zmiana miejsca zamieszkania i jakoś tak w porę się ustabilizowałem i zrozumiałem swój błąd.
Nie wiem czy to można podciągnąć pod zmęczenie materiału, ale jeśli nie to w takim razie również nie wiem co to znaczy "zmęczyć się metalem".
Ja z kolei się zmęczyłem, wlazłem w scenę hc, a później był już tylko jazz i muzyka klasyczna. Teraz przeliczyłem i nie było to 6 lat, tylko 9 albo nawet 10 lat jak nie słuchałem tej muzyki. Miło wrócić do różnych płyt po tylu latach.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

01-09-2011, 19:13

Miałem podobnie, na 6 lat jakoś wypadłem z obiegu, kompletnie nie zależało mi na poznawaniu nowości, słuchałem sporo staroci albo tego co mi ktoś podrzucił i to niekoniecznie z tematyki metalowej.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 19:19

W sumie, gdzieś tak na wysokości 3 klasy liceum też jakoś przestało mnie to bawić i trwało jakieś 3-4 lata, aż kiedyś, pamiętam jak dziś, nagle słuchając jakiegoś tekno umcyk umcyk jebła mnie myśl - ależ bym sobie teraz jakiegoś nakurwu posłuchał, niestety mało co zostało wtedy z mojej i tak niewielkiej kasetoteki, ale coś znalazłem i znowu w ten łomot wdepłem, heh.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

01-09-2011, 19:42

u mnie od jakiś 5 lat już jest ok, są małe kryzysiki, najlepszym lekarstwem jest mała pauza od muzyki i wyskok na jakiś zajebisty koncert(wzwód gwarantowany, miałem tak na Voivod :))
Bambi
rasowy masterfulowicz

01-09-2011, 20:19

metalized pisze:
YNKE pisze:Miałem podobnie, na 6 lat jakoś wypadłem z obiegu, kompletnie nie zależało mi na poznawaniu nowości, słuchałem sporo staroci albo tego co mi ktoś podrzucił i to niekoniecznie z tematyki metalowej.
W sumie gdzieś tak na wysokości 3 klasy liceum też jakoś przestało mnie to bawić i trwało jakieś 3-4 lata, aż kiedyś, pamiętam jak dziś, nagle słuchając jakiegoś tekno umcyk umcyk jebła mnie myśl - ależ bym sobie teraz jakiegoś nakurwu posłuchał, niestety mało co zostało wtedy z mojej i tak niewielkiej kasetoteki, ale coś znalazłem i znowu w ten łomot wdepłem heh.
Z metalu w techno? O kurwa.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 21:51

Nie byłem jakims fanem tekno tylko akurat pamiętam , że cos w tym stylu leciało wtedy. Byłem na etapie słuchania różnych różności w zasadzie mało co mi wtedy przeszkadzało z muzyki heh. Prosze nie robic ze mnie kolorowego typa z rękawiczkami w pysku i gwizdkiem na ręcach hehe
P.J.E.C.
Bambi
rasowy masterfulowicz

02-09-2011, 00:19

Hehe, ja w liceum napierdalałem grammatika na zmianę z burzum, molestą i darkthronem. :D
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-09-2011, 23:16

No i pięknie. Parę dni miałem dni miałem fazę na słuchanie, ale się skończyło i zaczyna się dół. Jak na sinusoidzie :-(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

07-09-2011, 23:40

Heretyk pisze: Ciekawe, z czego takie kryzysy wynikają...
Ze zmęczenia materiału. Bez wystarczającej energii w samym słuchaczu, obojętnie czy pozytywnej czy negatywnej, raczej nie ma mowy o zachwycie, przyjemności i czerpaniu energii ze słuchanej muzyki. Różnorodność aktywności, innej od słuchania muzy, dobrze wpływa na regenerację, w pewnym stopniu także sama różnorodność wibracji / muzy.
Nie czytałem całego wątku, pewnie już to ktoś napisał.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

08-09-2011, 18:09

manieczki pisze:No i pięknie. Parę dni miałem dni miałem fazę na słuchanie, ale się skończyło i zaczyna się dół. Jak na sinusoidzie :-(

wyluzuj, nie samą muzyką człowiek żyje
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

08-09-2011, 19:04

aby należycie kontemplować metal trzeba mieć stały dostęp do analno - waginalnych urozmaiceń. ot, co.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
manieczki

15-10-2011, 22:48

pierdole znow kryzys, za czesto cos i smutno mi :(
Mariusz Wedliniarz pociesz mnie :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

15-10-2011, 22:54

Nie, to nie od tego bo mariusz też by wtedy miał kryzys a u niego jest całkiem dobrze i libido też ma ok
ODPOWIEDZ