Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

29-04-2018, 11:36

Podczas codziennych dostaw płyt, nie narzekam na czas, jakość tej logistycznej strony. Niekiedy, zdarza się Kozi Bobek ( ' zine - starsza
ekipa podziemna pamięta) . Taką akcję mam do przerobienia. Kilka tytułów Grunt, wysłanych z Francji w dniu 6.4.. Napisałem w
okolicach 28.4. do nadawcy, co tam słychać z wysyłką. Odpisał, że wg monitoringu paczka dotarła do mnie 11.4. Ja mówię, co Ty
pierdolisz, rozpoczynając jednocześnie spór na paypal. Myśląc od razu, że pacjent chce mnie wydymać na erło. To gość wysyła
załączony monitoring, z którego wynika, że paczka leży w podpoznańskich Komornikach od 11.4. Ten ostatni komunikat "Votre colis
est livré", oznacza w wolnym przekładzie - opóźnienie. Napisałem do nadawcy, że 11.4. to nie jest moje podjęcie przesyłki, tylko
zaleganie jej w centrum dystrybucyjnym polskie poczty. Także chujnia. Albo zmielili przesyłkę i złom lub została wysłana gdzieś
w kosmos i otrzymam na kopercie ślady, że przebyła pół świata....Jeszcze jedna opcja, "Votre colis est livré"- Est wjechał i przejął pakiet ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

02-05-2018, 13:18

Wysyłał ktoś ostatnio coś do USA? Lub orientuje się ile w ostatnim czasie idę przesyłki z Polski do USA? CD 14.04 opuściło Polskę i na tym koniec. Kupujący już się bardzo denerwuje :)
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

02-05-2018, 13:34

Taki mamy klimat :-) List polecony priorytetowy z Niemiec

Obrazek
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

02-05-2018, 13:42

winterforest pisze:Wysyłał ktoś ostatnio coś do USA? Lub orientuje się ile w ostatnim czasie idę przesyłki z Polski do USA? CD 14.04 opuściło Polskę i na tym koniec. Kupujący już się bardzo denerwuje :)
No jeśli 2 tygodnie temu wyszło z Polski to chyba gościu nie ma się co jeszcze pieklić. Nie znam szczegółów czy słałeś jakimś specjalnym priorytetem i w jaki rejon USA (to jednak spory kraj - jest różnica czy ślesz coś do Seattle czy do Chicago :P). W drugą stronę to działa podobnie - z doświadczenia wiem, że jedne paczki dochodzą ze stanów w 2 tygodnie a niektóre np. z Amazona potrafią się wlec i z półtora miesiąca to wszystko zależy w jaki sposób wysyłałeś. Uspokój gościa - ewentualnie niech sprawdza tracking (zakładając, że wysyłałeś z taką opcją). Może ktoś inny pomoże bardziej szczegółowo - ja bym się nie martwił na Twoim miejscu
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

02-05-2018, 17:13

coś mam pecha , z dotarciem kolejnych tytułów Grunt. Przytoczony wyżej przykład, paczka w statusie zalegania w WER Komorniki.
Dwa numery telefonu, znalazłem w necie, ale nichuja, nikt nie odbiera. To z resztą też doczytałem, pod wpisami kilkudziesięciu komentarzy , że niemożliwym jest się tam dodzwonić. Teraz tylko nadawca, może złożyć reklamację i ciekawe co ustali i ile to będzie trwało. I druga akcja, którą obecnie przerabiam, też paka z Grunt/Slogun. Wysylka DHL, za którą wybuliłem 18 euro. Pytam nadawcę, po 3 tygodniach ocokaman.
Wysyła status śledzenia dzisiaj, sprawdzam...kurwa! przesyłka zwrocóna do nadawcy, właśnie dzisiaj 2.5. Chwytam za telefon, po męce
oczekiwania na połączenie z konsultantem, ponad 3o minut...łączę się z babskiem z callcenter DHL. Pytam o moją przesyłkę..."tak,
dzisiaj została wyekspediowana w drogę do nadawcy"...ja pierdolę, nabuzowany jeszcze po wczorajszym występie Marduk, byłem
naprawdę kulturalnie bezczelny i babę nieco zmasakrowałem werbalnie, wolałbym analnie;). No cóż, sytuacja jaką już kiedyś przerabiałem...nadawca nie napisał w zleceniu nadania DHL, mojego nr telefonu, ani emaila...zatem kurier, brak kontaktu i ma w dupie. Pewnie przyjeżdża z dostawą w ciągu dnia, gdzie nikogo nie ma w chacie i pierdoli temat. Nie pofatyguje się do skrzynki pocztowej,
czy do drzwi by zostawić jakieś awizo. A miałem przygody z DPD czy UPS, że nawet w drzwiach do mieszkania, pofatygował się kurier,
by zostawić do siebie numer telefonu i sprawnie ustalić przekazanie paczki. A mógł wrzucić do skrzynki, cokolwiek. Zakładam, że paczka wróci do nadawcy, zażądam zwrotu za płyty. Zrezygnuję z płyt, bo drugi raz 18 euro za wysyłkę nie będę płacił....szkoda tylko tych płyt...
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

02-05-2018, 17:30

Sprawdź po numerze czy w ogóle kurier DHL był u Ciebie! Ja za przesyłkę z Finlandii zapłaciłem "Shipping €28.90"
Wysłana 27-Mar-18 11:59 AM Dziś wróciła do nadawcy. Do mnie nawet nie dotarła! Pizdy jebane na słuchawie nic Ci nie pomogą!
Tak wyglądała jej droga po PL

Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

02-05-2018, 19:19

^ to także , Ciebie ładnie porobili. Wiadomo, bawimy się w ten sport z przesyłkami, to zawsze jest jakieś ryzyko, tak statystycznie.
Spedycje, mają zjebany system, prób doręczenia. Zmusić kurierów, do zostawienia awiza! Nauczyłem się chyba jednego,
do każdego nadawcy, będę pisał email, by umieszczał przy okazji wysyłki nr tel do mnie, email . Gdy wypełnia nadawca, jakiś list
przewozowy, by wpisywał te dane , a nawet dopisał je na kopercie, obok adresu.
W omawianym przeze mnie wyżej przypadku, tak, niby były próby doręczenia , czerwone kropki. Ale czy tak było?
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

08-05-2018, 17:02

...chujnia . Paypal zamknął mi dwa spory. Pewnie będzie trzeci. Wszystko z Francji. Paypal opiera się tylko na podesłanym przez
nadawcę monitoringu, z którego wynika - przesyłka doręczona. I spierdalaj. Dzwoniłem do Komornik, nie ma w ewidencji takich
numerów przesyłek. Poszło się jebać, z trzech przesyłek, prawie 300 euro, kilkanaście tytułów GRUNT, w tym 10 płytowy BOX .
Napisałem do nadawców, by złożyli reklamację, ale mogą mieć to w dupie, paypal zamknał spory, kasa ich nie jest zblokowana, tylko
dobra wola, by Polaczkowi złodziejowi, chcieć pomóc...pewnie coś kombinuje zasraniec, sobie myślą...
Dodzwoniłem się na infolinię Poczty Polskiej, dość miła i sympatyczna Pani, sprawdziła przesyłki po numerach nadania.
Nie widnieją one w ewidencji dostaw Poczty Polskiej. Zatem przesyłki z Francji, przejmuje jakaś skurwiała spedycja. Zatem kolejny
krok, ustalenie o którą spedycję chodzi... Nawiązałem kontakt z nadawcami, postarają się w tym tygodniu zgłosić reklamacje.
Pytanie, co to da.
Awatar użytkownika
COFFIN

08-05-2018, 19:05

Mi na szczęście dwie z trzech juz dotarły. Ruscy i makaroniarze ok. Teraz czas na paczkę z UK.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-05-2018, 15:06

orzeszjapierdolęmotylanoga ! Wydzwaniałem do Wer Komorniki, następnie do siedzib GLS i DPD zlokalizowanych w Komornikach....
i nagle trop w DPD....Przesyłki dostarczone, odebrane przez Pana X , znajdują się z dyżurce ochrony budynku, mojego osiedla.
Leżą sobie 3-4 tygodnie....Takiej opcji nie brałem pod uwagę.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

09-05-2018, 15:21

SODOMOUSE pisze:orzeszjapierdolęmotylanoga ! Wydzwaniałem do Wer Komorniki, następnie do siedzib GLS i DPD zlokalizowanych w Komornikach....
i nagle trop w DPD....Przesyłki dostarczone, odebrane przez Pana X , znajdują się z dyżurce ochrony budynku, mojego osiedla.
Leżą sobie 3-4 tygodnie....Takiej opcji nie brałem pod uwagę.
O chuj <szok>. Rozumiem, że czeka Cię teraz "ciekawa dyskusja" z Panem X. :/. I pomyśleć, że mi się zdarzyło zrobić awanturę - w sumie - niczemu nie winnej Pani na poczcie bo jakiś idiota zgubił/nie dostarczył awizo i paczka wróciła do nadawcy. Jakby mi na takiej zasadzie jak Tobie "wcięło" box Grunt chyba bym Panu X. zrobił duże kuku przy - nomen omen "Madness strikes" Grunt. Pisz jak się to zakończy i oczywiście czekam na zdjęcia boxu bo na swój egzemplarz kasę już mam przygotowaną - tyle, że ja raczej zamówię od kolesia z Grecji bo coś tam już od niego kupowałem i jest wiarygodny.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-05-2018, 17:04

tylko wcześniej poproś kogoś aby nagrał telefonem rozmowe, będzie hit yt :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Drone

13-05-2018, 12:46

Poczta bije rekordy niesumienności. Ostatnio list polecony priorytetowy szedł do mnie 2 tygodnie, inny przyszedł po paru dniach, ale że nie mają listonoszy, to tylko wpisują w system "próba doręczenia" bez wkładania awizo (bo nie ma go kto włożyć - nie ma listonoszy :) i list leżał prawie 2 tygodnie na poczcie, na którą musiałem pofatygować się osobiście. Teraz czekam na list polecony - wysłany w poniedziałek poleconym priorytetem z Krakowa nie doszedł do Warszawy do tej pory. Idiotyczny regulamin reklamacji nie pozwala na składanie reklamacji przez odbiorcę, a wiadomo, że nadawcy się już nie chce - więc problemu dla poczty nie ma.

Dla odmiany napiszę, że InPost się poprawił, wszystko przychodzi (przynajmniej u mnie) z dnia na dzień, w soboty też wkładają do paczkomatów. Zmiana regulamimu, że trzeba szybciej wyjąć pakę, spowodowała, że zniknął problem przepełnionych paczkomatów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

13-05-2018, 13:07

Ciekawe dlaczego nie mają listonoszy? Czy pan premier wyjawi tę dziadowską prawdę?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-05-2018, 14:18

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

06-06-2018, 00:54

535 pisze:Ciekawe dlaczego nie mają listonoszy? Czy pan premier wyjawi tę dziadowską prawdę?
Bo ludzie wola siedziec w biurach I magazynach pod czujnym okiem szefa-smiecia, zamiast w pracy, z ktorej czesto sie wychodzi po 5-6 godzinach. No ale faktem jest, ze zarobki moglyby byc nieco wyzsze, aczkolwiek bywaja tacy, ktorzy na tzw koncowkach od emerytow maja druga pensje. To prawda, nie klame :-)
Awatar użytkownika
Harlequin

11-07-2018, 14:23

czy coś się pierdoli z paypalem? Już kilka dni minęło od deadlinu, do którego sprzedający miał dać odpowiedź, a status ani drgnął.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

11-07-2018, 14:59

yossarian84 pisze:
535 pisze:Ciekawe dlaczego nie mają listonoszy? Czy pan premier wyjawi tę dziadowską prawdę?
Bo ludzie wola siedziec w biurach I magazynach pod czujnym okiem szefa-smiecia, zamiast w pracy, z ktorej czesto sie wychodzi po 5-6 godzinach. No ale faktem jest, ze zarobki moglyby byc nieco wyzsze, aczkolwiek bywaja tacy, ktorzy na tzw koncowkach od emerytow maja druga pensje. To prawda, nie klame :-)
Ojj, chyba nie do końca tak to wygląda, owszem są dni kiedy można się zwinąć po 6 godzinkach, ale więcej jest takich w których trzeba pomykać po 10 godzin, a ewentualnych nadgodzin nie odnotowywać - ku chwale Ojczyzny. Poza tym te końcówki to może kiedyś, pięć, sześć lat temu jeszcze były. Dziś większość ma konta, a Ci którzy zostawiali końcówki masowo przenoszą się na drugą stronę tęczy.
Awatar użytkownika
Hatefire

11-07-2018, 15:23

Ja akurat chwalę sobie Pocztę. Inna kwestia, że mieszkam trzy kroki od Urzędu i sam powiedziałem listonoszowi, żeby paczek nie nosił tylko awizo zostawiał, bo wygodniej mi po pracy wstąpić po drodze. I tak mnie nie ma w domu nigdy w godzinach, w których noszą. Zresztą mają taką usługę, że przychodzi SMS jak jest awizo. Dostaję telefon i po robocie zahaczam o Pocztę i odbieram.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

11-07-2018, 15:45

wstąp na pocztę, odnajdziesz jezusa.
ODPOWIEDZ