Najlepsze płyty roku 2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsze płyty roku 2018
Przypomne tylko, że "Naught By Death" to obiektywnie i subiektywnie jeden z najgorszych utworów jakie słyszałem w tym roku :) Rozumiem, że tego typu BM (mówię ogólnie jakiego typu BM gra FM) może się podobać, ale ja takiego grania nie czuje i nie kupuje.
-
nie wiem, nie zauważyłem, poza tym w dupie to mam. inna rzecz, że Maranatha też jest znakomitą płytąmaciek z klanu pisze:Salvation to opus magnum FM. Tylko że większość znawców tutaj masturbuje się najbardziej nad maranatha. Tego nie kumam.
- maciek z klanu
Faktycznie pytałeś o to, ale odpowiedzi nie było z tego co pamiętam. A pytanie zadane było bardzo wcześnie bo w okolicach premiery.COFFIN pisze:Trzeba chyba założyć temat o FM. W starym zanim niechcąco wyleciał zdążyłem zapytać, z czym się kojarzy słuchającym ostatni numer z 'Hekatomb'. Panowie zauważyli?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- COFFIN
No właśnie nie zdążyłem przeczytać, czy ktoś wyłapał;)
'Come the Blessed Madness'
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Mi się kojarzy z 'Blessed Curse', przynajmniej początkowy riff.
- COFFIN
Pamiętam, jak słuchałem pierwszy raz 'Hekatomb' i przy ostatnim numerze myśl: 'ej, znam to'. Dla pewności włączyłem poprzedniczkę - to przearanżowany 'Anti-Flesh Nimbus'.
'Come the Blessed Madness'
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Pomyliły się niektórym płyty - to Craft jest delikatnym rozczarowaniem, a nie Funeral Mist!
Oba krążki oczywiście co najmniej dobre, ale odnoszę wrażenie, że Craft nie oferuje wiele do odkrycia, przez co jest raczej płytą sezonową (podobnie jak np. bdb Unleashed), aniżeli na długie lata - a FM w mojej opinii ma predyspozycję, by taką zostać.
Oba krążki oczywiście co najmniej dobre, ale odnoszę wrażenie, że Craft nie oferuje wiele do odkrycia, przez co jest raczej płytą sezonową (podobnie jak np. bdb Unleashed), aniżeli na długie lata - a FM w mojej opinii ma predyspozycję, by taką zostać.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- maciek z klanu
FM nie ma drugiego dna na ostatniej cd. nie oklamujcie siebie
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie. Zwykły, choć smaczny schabowy i nic więcej.maciek z klanu pisze:FM nie ma drugiego dna na ostatniej cd. nie oklamujcie siebie
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
To oczywiste, ze FM wpierdala ten meczacy bule Craft. Plyta jest to bardzo dobra. Na pewno najlepszy BM w tym roku.

"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- pr0metheus
wez sam wypierdalaj ze swoimi prawdami objawionymi. "na pewno" "najlepszy" black metal. kurwa mesjasz black metalu dal glos
niech to miejsce niebawem zniknie
Pogodzę was moi mili w ten magiczny czas. Ani Futerał Mist, ani Craft nie wzbudzają większej podniety.
- pr0metheus
spoko. dla kogos najlepszym black metalem moze byc nawet morbid angel, mnie to wali, ja mam inny kacik zainteresowan.
ale tych ekspertow od wszystkiego mozna czasem potyrac, co nie?
ale tych ekspertow od wszystkiego mozna czasem potyrac, co nie?
niech to miejsce niebawem zniknie
- ozob
A Marduk moze byc najlepszym death metalem. Wszystko mozna. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Ja zmienię temat i powiem tylko, że nowe CdG rośnie w siłę. To zdecydowanie płyta na wiele odsłuchów. Co tu sekcja rytmiczna wyprawia to ło panie! Nieśmiertelnego "Henbane" nie przebije, "Spectres..." raczej też bezpieczne, ale na pewno jest lepsze niż rozwleczony "Coven"(który, co by nie mówić, miał zajebiste fragmenty, ale całościowo męczył bułę).
- ozob
Mam dokladnie tak samo.Deathhammer66 pisze:Ja zmienię temat i powiem tylko, że nowe CdG rośnie w siłę.
- nicram
+1 szkoda gadać z tym niedorozwojem. Janusz black metalu, masterchef i qrwa nie wiadomo co jeszcze.pr0metheus pisze:wez sam wypierdalaj ze swoimi prawdami objawionymi. "na pewno" "najlepszy" black metal. kurwa mesjasz black metalu dal glos
- ozob
Przymomnijmy:nicram pisze:+1 szkoda gadać z tym niedorozwojem. Janusz black metalu, masterchef i qrwa nie wiadomo co jeszcze.pr0metheus pisze:wez sam wypierdalaj ze swoimi prawdami objawionymi. "na pewno" "najlepszy" black metal. kurwa mesjasz black metalu dal glos
1) Gorgoroth - Antichrist > Darkthrone - Under a Funereal Moon,
2) Brak podstawowej wiedzy o temperaturze w smazonym steku. Za to fascynacja folia aluminiowa jak w roast beef.
Jeblem. Pizda zza klawiatury, ktorej wydaje sie, ze moze ciemnote wciskac bez konsekwencji. (:
- nicram
Jesteś zjebem, w dodatku źle kojarzącym fakty. :-( Palę świeczkę [*] nad twoim małym móżdżkiem. Masterchef krojący mięso zaraz po smażeniu...[*]
- ozob
Zle kojarze, pizdo? Prosze:nicram pisze:Jesteś zjebem, w dodatku źle kojarzącym fakty. :-( Palę świeczkę [*] nad twoim małym móżdżkiem. Masterchef krojący mięso zaraz po smażeniu...[*]
Tak, na patelni kroje mieso. (:nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund. To oczywistość dla mnie,
Juz Ci pisalem zebys ten swoj kwadratowy leb owina folia aluminiowa. Twe projekcje trzeba izolowac. Dokladnie ten sam proces zachodzi a steku owinietym wspomniana folia aluminiowa. Cieplo zostaje wowczas skierowane do srodka miesa, co spowoduje jego przeciagniecie po tych 5 minutach. Nie wiem jakim trzeba byc kalmukiem, aby takich oczywistosci nie wiedziec. (:
Ostatnio zmieniony 23-12-2018, 18:37 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.