Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
propo listonoszy i poczty
https://warszawa.onet.pl/warszawa-bedzi ... cy/en2nmdk" onclick="window.open(this.href);return false;
nie fajnie
https://warszawa.onet.pl/warszawa-bedzi ... cy/en2nmdk" onclick="window.open(this.href);return false;
nie fajnie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
dzisiaj jak rano usłyszałem o akcji warszawskich listonogów to se pomyślałem, będzie beczenie na forum ;-)Żułek pisze:propo listonoszy i poczty
nie fajnie
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
widać przepisy siostry Anastazji tudzież niezliczone pozycje o tym księdzu co to miał raka słabo się sprzedają :(
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
nagrobek pisze:widać przepisy siostry Anastazji tudzież niezliczone pozycje o tym księdzu co to miał raka słabo się sprzedają :(
taaa ... chyba się im model biznesowy nie sprawdza jednakowoż. teraz pora na hurtową sprzedaż opłatków. może sie odkują.
w lewackim TokFM, mocno słuchanym zresztą, mówili, że z dodatkami, premiami, 13tkami dostają 3200 brutto. a, że takiemu ZUS-owi i pracownikom na dniach coś tam skapnęło, a policjanci dostaną kamery w guzikach no to i im też mało. poza tym za donoszenie (abonament) jakaś premia się chyba należy ....
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
IMP-|-OUS pisze:Dziś dotarła do Warszawy :-)gelO pisze:Dotarły przesyłki z Portugalii? U mnie ciągle bez zmian :(
kurwa więc moja była w innym kontenerze jednak:(gelO pisze:Moja też :)
Nadejście przesyłki 2017-12-05 19:34 WER Warszawa
kiedy te przesyłki zostały wysłane?
- IMP-|-OUS
moja 02.11 wysłana
- Stoigniew
taka ciekawostka.
kupiłem sobie jedną rzecz na allegro. sprzedający wysłał mi ją na drugi dzień, podał nr nadania pocztexu. sprawdzam sobie na e-monitoringu i co widzę:
nadanie było w miejscowości około 60 km od mojej wiochy, po czym powędrowało pod Rzeszów (czyli jakieś 250-300 km ode mnie) a teraz jest w Krakowie, czyli znowu jakieś 60 kilosów ode mnie...
z logistyką u nich jest trochę na bakier chyba :)
kupiłem sobie jedną rzecz na allegro. sprzedający wysłał mi ją na drugi dzień, podał nr nadania pocztexu. sprawdzam sobie na e-monitoringu i co widzę:
nadanie było w miejscowości około 60 km od mojej wiochy, po czym powędrowało pod Rzeszów (czyli jakieś 250-300 km ode mnie) a teraz jest w Krakowie, czyli znowu jakieś 60 kilosów ode mnie...
z logistyką u nich jest trochę na bakier chyba :)
Właśnie, że dobrze jest. Widocznie to było najszybsze połączenie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- pogodancer
w końcu kurwa jego mać :))pogodancer pisze:IMP-|-OUS pisze:Dziś dotarła do Warszawy :-)gelO pisze:Dotarły przesyłki z Portugalii? U mnie ciągle bez zmian :(kurwa więc moja była w innym kontenerze jednak:(gelO pisze:Moja też :)
Nadejście przesyłki 2017-12-05 19:34 WER Warszawa
kiedy te przesyłki zostały wysłane?
Przyjęto w Polsce 2017-12-10 03:29 WER Warszawa
Przesyłka w transporcie 2017-12-10 03:34
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Kontener odnaleziony. Portugalia, wedeszła. Chociaż nadana 3.11. Zwykle dochodziło w max 1o dni. Teraz, coś się porobiło. Leci
ponad miesiąc. Na razie , nie otwieram paczkungu, inne były szybciej.

ponad miesiąc. Na razie , nie otwieram paczkungu, inne były szybciej.

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
SODOMOUSE pisze:całkiem możliwa droga, przesyłki do Kostaryki, przez Meksyk. Szczególnie, po licznych trzęsieniach ziemi, w ostatnim czasie naDevil_Machine pisze:Zdarzyło się wam wysłać paczkę za granicę i okazało się, że znalazła się w jeszcze innym kraju?
Zrobiłem wymianę z typem z Kostaryki, śledzę paczkę a tam widnieje "kraj przeznaczenia" Meksyk. Koleś oczywiście paczki nie dostał (wysłana 25 sierpień). Dowód wysłania posiadam.
Reklamował ktoś takie sytuacje?
Kostaryce. Czas dostawy, do 3 miesięcy, w takim wypadku, bardzo realny. Myślę, że masz kontakt emailowy z typem ,jeśli nie
jest rip off. Jednak, pod koniec listopada, składałbym reklamację, na poczcie.
Melduje, ze paczka dotarla jakies 2 tyg temu cala i zdrowa. Zajelo jej to troche czasu bo ponad 3 miechy, ale skonczylo sie happy endem. Zas paczka z Kostaryki szla 1,5 tygodnia do PL.
- uglak
listonosz zawsze dzwoni dwa razy, a kurier GLS dopiero po reklamacji... pierwsza (domniemana, bo ani nie dzwonil ani sie nie pojawil) proba dostarczenia z adnotacja "odmowa przyjecia" i paczka od razu wyladowala w jakims ich punkcie. dobrze, ze sie zorientowalem zanim odeslali do nadawcy.
Guilty of being right
- jesper
- starszy świeżak
to jest ciekawa sytuacja:

- jesper
- starszy świeżak
^^^
płyta krąży w czeluściach WER Lublin, ciekawe czy dadzą radę doręczyć mi przesyłkę przed weekendem?
płyta krąży w czeluściach WER Lublin, ciekawe czy dadzą radę doręczyć mi przesyłkę przed weekendem?
- uglak
po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu, ze tansze jest skuteczniejsze. mimo okresu przedswiatecznego Poczta Polska dostarcza mi wszystko terminowo, Paczkomaty przy dwoch z trzech zamowien tez terminowo (trzecie ma dzien opoznienia, ale w nocy dotarlo juz do Krakowa).
z kolei z tego co czytam po facebookach znajomych to kurierzy odstawiaja ladne szopki. moim faworytem jest sms o wydaniu paczki do doreczenia mimo ze wedlug systemu pojechala do zlego miasta (i to w druga strone). proby doreczenia nie bylo, wiec mozliwe, ze paczka faktycznie lezy w Szczecinie. niezla jest tez paczka w paczce, ktora dostal inny znajomy (zewnetrzna etykieta adresowa jest na niego, a wewnetrzna juz nie), ale to raczej wina sprzedawcy.
z kolei z tego co czytam po facebookach znajomych to kurierzy odstawiaja ladne szopki. moim faworytem jest sms o wydaniu paczki do doreczenia mimo ze wedlug systemu pojechala do zlego miasta (i to w druga strone). proby doreczenia nie bylo, wiec mozliwe, ze paczka faktycznie lezy w Szczecinie. niezla jest tez paczka w paczce, ktora dostal inny znajomy (zewnetrzna etykieta adresowa jest na niego, a wewnetrzna juz nie), ale to raczej wina sprzedawcy.
Guilty of being right
- dzikens
- zaczyna szaleć
Miałem podobnie ostatnio. Zatory zatory. Przy trzeciej próbie im się udało.
Prepare Sarin! Prepare Sarin! Immediately poisonous gas weapons will fill the place.
Spray! Spray! Sarin, the brave Sarin!
Spray! Spray! Sarin, the brave Sarin!
- moonfire
Zamawialiście przez discogs z Norwegii? Dziwna sprawa, bo ja zamówiłem trzy paczki od trzech ziomków. Jeden napisał mi, że paka do niego wróciła, a od dwóch pozostałych ani widu ani słychu. Adres mam poprawnie wpisany, bo zamawiam przez ten serwis nie od dzisiaj.
Edit: paczki niby wyszły 16 grudnia.
- December
- postuje jak opętany!
Zamawiałem kilka razy, ostatnio w listopadzie.Po tygodniu paczki były u mnie
- Drone
To były przesyłki rejestrowane? Bo jeśli nie, to szukaj wiatru w polu, niestety.moonfire pisze:Zamawialiście przez discogs z Norwegii? Dziwna sprawa, bo ja zamówiłem trzy paczki od trzech ziomków. Jeden napisał mi, że paka do niego wróciła, a od dwóch pozostałych ani widu ani słychu. Adres mam poprawnie wpisany, bo zamawiam przez ten serwis nie od dzisiaj.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Pytanie... czy paki nadawane w UK w ich poczcie (Royal Mail czy jak to się tam nazywa) jako przesyłki rejestrowane w Polsce obsługiwane są przez GLS?
Hello darkness, my old friend