Układanie, sortowanie, liczenie, macanie

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie

15-09-2009, 11:53

teeeeeeeen to ma kolekcje!!

Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

15-09-2009, 11:54

Scaarph, a jak kiedyś czaił a teraz nie czai to jest to jakaś okoliczność łagodząca czy wręcz przeciwnie, dodatkowy dowód że tak naprawdę nigdy nie czaił???
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-09-2009, 11:57

ZAJEBISTY gosc :D

"my grandpa used to listen to cannibal corpse, he died listening to it, fucking cool! "
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

15-09-2009, 12:04

Scaarph pisze:bo taka jest prawda - o ile triceratops ma w większości rację, tak kultu blasphemy nie czai :)
Wyroslem juz z tego. :D No niestety, co zrobic. Kiedys widzialem wypowiedzi faceta ktory pisal o plytach King Crimson z wyraznym uwielbieniem, sentymentem i ogolnie spora znajomoscia. Potem napisal ze niestety juz nie slucha, co mnie mocno zdziwilo. W pewnym sensie zaoprzeczyl on dronicznym teoriom tylko w druga strone, bo zrezygnowal z rocka progresywnego i zespolu ktory uchodzi przeciez za nowatorski i ambitny na rzecz jazzu. Jazz go tak calkowicie pochlonal ze nie chcialo mu sie wracac do "zwyklego" rocka jak on to nazywal. Nie moglem wtedy tego zrozumiec za cholere ale teraz rozumie. Niektore plyty sie starzeja inne sa jak wino, z wiekem lepsze i dojrzalssze, IMHO blasphemy to jabol, zwyczajnie skwasnial :D Kiedys na poczatku lat 90 Beherit to bylo posmiewisko, pomijajac gowniana muzyke zwlaszcza za te kretynskie sesje zdjeciowe , dzisiaj to jakis srogi kurwa kult, ale dzisiaj to pojebane czasy mamy, byle student swoja siekiere ma.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

15-09-2009, 12:23

paintothebone pisze:Scaarph, a jak kiedyś czaił a teraz nie czai to jest to jakaś okoliczność łagodząca czy wręcz przeciwnie, dodatkowy dowód że tak naprawdę nigdy nie czaił???
Widzisz, on zamiast napisać, że już nie słucha, że przestało mu się podobać, że znalazł sobie coś innego, co mu bardziej wchodzi, pisze że "wyrósł" z tego, sugerując tymże tonem, że jest to zabawa dla pryszczatych nastolatków i on jest "już" ponad tym wszystkim. to skłaniałoby do uznania go za osobę, która tak naprawdę nigdy nie czaiła. Ale tak naprawdę, to jakoś mało mnie to interesuje.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

15-09-2009, 12:35

Scaarph pisze:Widzisz, on zamiast napisać, że już nie słucha, że przestało mu się podobać, że znalazł sobie coś innego, co mu bardziej wchodzi, pisze że "wyrósł" z tego
A to nie to samo? Zawsze jest jakis powod dlaczego przestajesz sluchac, ze ci sie przestaje podobac, ze znajdujesz sobie cos innego.
Scaarph pisze:sugerując tymże tonem, że jest to zabawa dla pryszczatych nastolatków i on jest "już" ponad tym wszystkim. to skłaniałoby do uznania go za osobę, która tak naprawdę nigdy nie czaiła.
Nie wiem jak to jest z tymi kultami, bo interesuje mnie w zasadzie muzyka a nie jakies tam marketingowe pierdolenie zacpanych grajkow aby wzbudzic najwiecej kontrowersji tanim kosztem, ale jezeli jestes w czasach kiedy zespol debiutuje, udziela wywiadow z ktorych masz kurwa beke to trudno cos uznac za kult w momencie wyjscia. Kult z reguly a nawet z definicji musi "narosnac" wokol zjawiska czy obiektu tegoz kultu. Nie da sie zrobic czego kultowego od razu, to tylko producent ipoda tak twierdzi i wmawia ze ipod jest kultowy. No nie mow ze nie zasmiejszesz sie pod wasem czytajac wywiady z blapshemy albo darkthrone czy burzum w owczesnych traszemolach, uroczy chlopcy z krostami, pelni nienawisci do swiata. ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-09-2009, 14:57

no jesli pokazujesz im te szlagiery z 7 ligii brazylijskiego heavy metalu, to nie dziwota. i potem biedacy beda mieli krzywy obraz metalu...
Awatar użytkownika
Skaut

15-09-2009, 15:10

kregozmyk pisze:Dzieło nigdy nie "przemówi", ani nie będzie "milczało" bez czynnika ludzkiego.
Wystarczyło tyle napisać. ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-09-2009, 15:48

tak swoja droga Maria, pewnej osobie, ktora od wielu lat slucha glownie wspolczesnej muzyki powaznej i jazzu (moze nie jest po szkole muzycznej, ale cos tam wie) puscilem FAS - i cholernie sie spodobalo.
Awatar użytkownika
Triceratops

15-09-2009, 17:38

Maria Konopnicka pisze:Dla Ciebie bzdura, ale ja znam kilku zawodowych muzyków grających w filharmonii i muzyka, którą ja słucham wzbudza w nich takie emocje jak perspektywa przejażdżki fiatem 126 p u Roberta Kubicy.
Ty Maria takie historie na poczekaniu wymyslasz? A ja znam kilku ktorzy sraja w majty przy Slayerze i tez graja w filharmonii. To ma byc jakis argument? Jezeli zostaniesz zawodowym kiperem to juz wody nie pijesz, a herbate na szampanie parzysz?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

15-09-2009, 17:44

...a macie jakichś znajomych w operze?
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

15-09-2009, 18:47

Maria Konopnicka pisze:
KreatoR pisze: bo to taki konsumpcyjny pęd - mieć więcej i więcej. jest tu taki jeden co nazywa to prawdziwą pasją, więc się nie wypowiadaj bo tak jak ja się nie znasz i masz zero pojęcia o tym :lol:
Nie macie jesienią jakiś prac wykończeniowych w budynkach ? :)
mam cały czas, ostatnio męczę się z jednym pustakiem :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-09-2009, 23:42

rotfl, jaka banalna i prymitywna erysytka. wez juz skoncz pisac lepiej. nikt tu nie pisze, ze kto kolekcjonuje plyty jest cieciem... zreszta niewazne, i tak przekrecisz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-09-2009, 23:52

Maria Konopnicka pisze: Podstawowym błędem jest pojmowanie muzyki w kategoriach - dobra = wartościowa artystycznie, zła = artystycznie bezwartościowa.
Zauważ, że za błąd uznają to tylko ci, którzy słuchają muzyki artystycznie bezwartościowej - to zupełnie jak w wypadku pedałów - tylko homoseksualista widzi homofobię. :lol:
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-09-2009, 11:14

Maria Konopnicka pisze: Podstawowym błędem jest pojmowanie muzyki w kategoriach - dobra = wartościowa artystycznie, zła = artystycznie bezwartościowa.
Nie zauważyłem wcześniej tego zdania. Oczywiście, że to równanie jest prawdziwe. Tylko Tobie się w głowie nie mieści, że muzyka metalowa może być artystycznie wartościowa w tym samym świecie, w którym za artystycznie wartościową uznaje się muzykę klasyczną.
Maria Konopnicka pisze: 14 listopada jest koncert UDO - powinienem się wybrać, czy lepiej iść do filharmonii ?
Oczywiście, że w tym przypadku lepiej iść do filharmonii.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

16-09-2009, 12:31

Longi, ale tam wtedy Rubik gra... Maria, wiesz co, Ty może najlepiej w domu zostań. :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: Re:

17-09-2009, 12:11

Maria Konopnicka pisze: Czyli jak z przyjemnością obejrzałem sobie film Rambo to znaczy, że on ma być cenny artystycznie.
Akurat w tym wypadku jasne kurwa, że tak.
Maria Konopnicka pisze: No widzisz - a ja czasami mam ochotę wybrać się do filharmonii, opery czy teatru, a czasami obejrzeć Rockiego, "Koszmar z ulicy Wiązów", albo iść na koncert UDO.
Tutaj znowu - "Rocky" wcale nie jest znowu jakimś byle chujstwem, to ważny i piękny film, a ty jesteś ignorantem wspominając o nim w takim umniejszającym mu kontekście. ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Heretyk

17-09-2009, 12:13

Maria Konopnicka pisze:Heavy Metalu nikt tu nie słucha i zdradzanie swojej fascynacji tą muzyką powoduje oskarżenia o brak smaku.
Ale bzdura; ja słucham i z tego co się orientuję, to jeszcze co najmniej kilka osób, poza mną, też.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

17-09-2009, 12:17

Obecny. Pół roku temu nabyłem bilety lotnicze na boloński koncert Virgin Steele. Koncert odwołano, ale jadę i tak - wakacje. ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

18-09-2009, 15:23

twoja_stara_trotzky pisze: mój gust określa wartość muzyki. i takie są kurwa fakty.
Jest i głos rozsądku....
Triceratops pisze: powinienem dojrzec do muzyki stworzonej przez dwudziestoparolatkow z czarnuchem w skladzie o wyksztalceniu srednim, ktorzy przeczytali lacznie 5 ksiazek na caly zespol
Czyż on nie jest upośledzony?
Celem życia nie jest przeżycie.
ODPOWIEDZ