MUSICK MAGAZINE!!!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: MUSICK MAGAZINE!!!

31-05-2012, 10:19

wiekszosc wywiadow zrobiona jest jakby na pół gwizdka. no oprocz bardzo dobrych wywiadow bonny'ego
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-05-2012, 10:21

Tego kolesia co tak liże tyłek Wiwczarkowi to zaraz bym usunął z redakcji. Żenada.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

31-05-2012, 10:24

Bez dramatyzmu chłopaki.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

31-05-2012, 10:30

Maria Konopnicka pisze:niepokojące jest to, że zaczynają pojawiać się także osobnicy z Metal Hammera (czy z czegoś tam innego, co mi się najlepiej nie kojarzy)..
Maria Konopnicka on 04-05-2011 pisze:Akurat Metal Hammer jest najsensowniejszym z istniejących magazynów - ukazuje się regularnie, recenzje wyważone, artykuły nieźle napisane - najmniej błędów, literówek i całkiem nieźle wygląda.
Hmm...
Awatar użytkownika
Levi
rozkręca się

31-05-2012, 10:53

Dobre... Maria, mówiłeś, że masz również #1 Musick?! A jakbyś miał to byś na pewno zauważył, że kilka wywiadów i recenzji napisał Cyprian...
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-05-2012, 10:53

w 2jce tez cyprian napisal kilka wywiadow :) a literowek jak na razie nie zauwazylem, no moze gdzies w wywiadzie z mgłą nie było 1 litery i to tyle !!! a polowa magazynu juz za mna !

lewy przewidujecie bardziej systematyczna działalność magazynu? tzn jakis miesiecznik/dwumiesiecznik/kwartalnik?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-05-2012, 10:56

Te świetne, doskonałe, oczywiście w prezencie i za darmo płyty to już na stałe?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

31-05-2012, 21:54

maciek z klanu pisze:lewy przewidujecie bardziej systematyczna działalność magazynu? tzn jakis miesiecznik/dwumiesiecznik/kwartalnik?
Czy będzie to "regularnik" to nie wiem, natomiast na pewno nie trzeba będzie tak długo czekać na kolejny numer. O ile się orientuję zdecydowała o tym przede wszystkim papierologia, a że wszystkie z nią związane kwestie zostały już rozwikłane, powinno być już z górki. Pierwsze materiały do #3 są już gotowe. Kilka kolejnych w drodze.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

31-05-2012, 21:57

kupsiłem i jestem zadowolony, taki drugi mega sinek;)
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Maria Konopnicka

31-05-2012, 22:44

ultravox pisze:
Maria Konopnicka pisze:niepokojące jest to, że zaczynają pojawiać się także osobnicy z Metal Hammera (czy z czegoś tam innego, co mi się najlepiej nie kojarzy)..
Maria Konopnicka on 04-05-2011 pisze:Akurat Metal Hammer jest najsensowniejszym z istniejących magazynów - ukazuje się regularnie, recenzje wyważone, artykuły nieźle napisane - najmniej błędów, literówek i całkiem nieźle wygląda.
Hmm...
Potwierdzam, choćby przy takim 7 Gates Metal Hammer jest pismem bardziej profesjonalnym, co nie oznacza, że podzielam zapatrywania muzyczne osób, które tam piszą. Fascynuje mnie np. rubryka "Mało znane, mało grane" - śledzę ją od samego początku i nie było tam jeszcze ani jednej płyty, którą bym mało znał, mało grał, albo nie miał jej na półce. :) Chodzi mi o to, że MH to czasopismo, które powstaje raczej z myślą o młodszych czytelnikach i nie chciałbym, żeby taką manierę przejął MUSICK MAGAZINE. :)
Levi pisze:Dobre... Maria, mówiłeś, że masz również #1 Musick?! A jakbyś miał to byś na pewno zauważył, że kilka wywiadów i recenzji napisał Cyprian...
Widać, nie zauważyłem. :) Tak na marginesie - nie mam nic do gościa. :)
Maria Konopnicka

31-05-2012, 22:47

black_lava pisze:kupiłem i jestem zadowolony, taki drugi mega sinek;)
Nie przesadzajmy - do poziomu MS ciut brakuje.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 07:28

Brakuje co najmniej 1-2 razy dluzszych wywiadow. Bo czesc wywiadów w nowym MM jest taka jak w 7gates. ~8 pytan/pół strony. Co to kurwa ma byc? :))
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 08:41

maciek z klanu pisze:no brakuje conajmniej 1-2 razy dluzszych wywiadow.
Zwrócę jednak uwagę, że czasy już trochę inne i - jakby to określić? - preferencje czytelnika się zmieniają. Pewnie można się pokusić o zamieszczenie w magazynie dziesięciu wywiadów z pierdyliardem pytań o splitowe epki wydane w Azerbejdżanie, kwestia jeszcze po co i kto to będzie chciał czytać? A przede wszystkim, ile kapel ma do powiedzenia coś na tyle zajmującego, żeby na wywiad z nimi poświęcić powiedzmy cztery strony? W czasach, podkreślę, w których przeczytanie czegoś dłuższego niż news w internecie (a czytając komentarze mam wrażenie, że i to zazwyczaj ogranicza się do tytułu i dwóch pierwszych zdań) jest bardzo często ponad siły czytającego.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-06-2012, 08:53

Nie no, tą droga nie idźmy, bo kończy się to takimi bzdurami jak to
http://www.invisibleoranges.com/2012/03 ... ws-part-1/
Jak ktoś nie ma siły czytać dłuższych tekstów to i tak pewnie po gazetę nie sięgnie, wystarczą mu powiadomienia na facebooku i linki przesłane na GG ;) Wiadomo, że nie z każdym da się przeprowadzic długi i ciekawy wywiad, ale nie ma sensu z założenia okrajać teksty i dostosowywać je do obecnych czasów, bo i tak pewnie większość czytelników to ludzie starej daty i mamonie ;)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-06-2012, 09:12

BadBlood pisze:Zwrócę jednak uwagę, że czasy już trochę inne i - jakby to określić? - preferencje czytelnika się zmieniają. Pewnie można się pokusić o zamieszczenie w magazynie dziesięciu wywiadów z pierdyliardem pytań o splitowe epki wydane w Azerbejdżanie, kwestia jeszcze po co i kto to będzie chciał czytać? A przede wszystkim, ile kapel ma do powiedzenia coś na tyle zajmującego, żeby na wywiad z nimi poświęcić powiedzmy cztery strony? W czasach, podkreślę, w których przeczytanie czegoś dłuższego niż news w internecie (a czytając komentarze mam wrażenie, że i to zazwyczaj ogranicza się do tytułu i dwóch pierwszych zdań) jest bardzo często ponad siły czytającego.
Pierdolenie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 09:19

BadBlood pisze:
maciek z klanu pisze:no brakuje conajmniej 1-2 razy dluzszych wywiadow.
Zwrócę jednak uwagę, że czasy już trochę inne i - jakby to określić? - preferencje czytelnika się zmieniają. Pewni można się pokusić o zamieszczenie w magazynie dziesięciu wywiadów z pierdyliardem pytań o splitowe epki wydane w Azerbejdżanie, kwestia jeszcze po co i kto to będzie chciał czytać? A przede wszystkim, ile kapel ma do powiedzenia coś na tyle zajmującego, żeby na wywiad z nimi poświęcić powiedzmy cztery strony? W czasach, podkreślę, w których przeczytanie czegoś dłuższego niż news w internecie (a czytając komentarze mam wrażenie, że i to zazwyczaj ogranicza się do tytułu i dwóch pierwszych zdań) jest bardzo często ponad siły czytającego.
Wiadomo, że Ci co kupują gazetę chcą czytać. :)) Więc nie widzę sensu w tezie, że ludzie nie lubią czytać, bo tacy co chcą krótkie wywiady czytać nie kupią i tak gazety. Bardziej przemawia do mnie fakt, że zespoły mają mało do powiedzenia. Ale powiedzmy sobie szczerze, taki Mikołaj jeśli bardziej pociągnąć wywiad miałby do powiedzenia o wiele więcej. Muszę też zauważyć, że w MM na + jest na pewno to (nawet w krótkich wywiadach), że pytania są dość obszerne (nie to co w 7gates - 1 zdanie, krótkie). Choć czasem chce się czytając Wasz periodyk dużo więcej, np. wywiad z Bestial Raids, Mgła to samo BOP. Czasem po prostu mam wrażenie, że niektóre z tych wywiadów są przeprowadzane jak w mediach masowych z gwiazdami kina: masz 5 min pytaj o co chcesz, potem koniec. Ale będę polecał Waszą gazetę na pewno, bo:

a) jest po polsku,
b) są wywiady i mini-wywiady z bardzo ciekawymi zespołami/osobami,
c) całkiem ciekawie czyta się artykuły (choć czasem chciałoby się więcej),
d) umiecie w sposób bardzo sprawny posługiwać się tekstem pisanym,
e) nie nudzicie,
f) ładnie wygląda ta gazetka.

Tak więc moje podsumowanie jest następujące: "Więcej pytań x2 (żeby każdy wywiad jeśli to możliwe wyglądał jak te Bonny'ego ~2 kartki), no i żeby wychodziło to częściej". Mnie kupiliście.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2012, 09:21

Maćku, Ty musisz być prawdziwym geniuszem wśród trisomików, bo tak ładnie piszesz i argumentujesz...idziesz na studia? ;-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-06-2012, 09:25

Z drugiej strony w zinach zazwyczaj widzę takie podejście, że im więcej tekstu tym lepiej. Kolesie cieszą się z jakichś mega długich odpowiedzi, a tymczasem często jest to zwykłe lanie wody. Krótki, konkretny wywiad ma nieraz więcej sensu niz 5 stron pieprzenia o niczym.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 09:32

Tez racja, ale np. wywiady z Diskord (o ile sie nie myle) w przeciagu ostatniego roku w polskich zinach, byly mega dlugie, a jakie ciekawe.
nicram pisze:Maćku, Ty musisz być prawdziwym geniuszem wśród trisomików, bo tak ładnie piszesz i argumentujesz...idziesz na studia? ;-)
Już bylem, nic ciekawego. :)
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 09:34

ultravox pisze:Z drugiej strony w zinach zazwyczaj widzę takie podejście, że im więcej tekstu tym lepiej. Kolesie cieszą się z jakichś mega długich odpowiedzi, a tymczasem często jest to zwykłe lanie wody. Krótki, konkretny wywiad ma nieraz więcej sensu niz 5 stron pieprzenia o niczym.
Ech, człowiek się stara, tłumaczy, argumentuje, a ten mi w trzech zdaniach ujął sedno sprawy. ;)
ODPOWIEDZ