nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Re: nie wiem /nie znam
szwedzkie Avatarium - warto? jak tak, która płyta?
-
byrgh
John Cage - ktoś, coś miałby w temacie do powiedzenia? zależy mi na każdej polecance, choć wolałbym i prosiłbym bez półśrodków mających na celu złagodzenie potencjalnych niemiłych doznań we wstępnym zetknięciu się z muzyką Mistrza, tylko powarzne propozycje ;)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Wrzuć sobie dwie płyty które wyszły w ECM New Series - "Tabula Rasa" i "Alina", masz tam pozbierane jedne z najlepszych i najbardziej reprezentatywnych utworów Parta. Obie są doskonałe, Tabula Rasa (utwór) prostuje mi zwoje mózgowe za każdym odsłuchem.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- hcpig
Nie spodziewałem się że the best of ale w sumie czego nie...
A w ogole jacyś muzycy, projekty pokrewne?
A w ogole jacyś muzycy, projekty pokrewne?
Yare Yare Daze
- Lukass
Trochę przeterminowane, ale co tam. Jedynkę warto, dwójkę można spróbować, trójka na razie bez porządnego przesłuchania, ale robi niestety bardzo złe wrażenie.byrgh pisze:szwedzkie Avatarium - warto? jak tak, która płyta?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- ultravox
byrgh pisze:John Cage - ktoś, coś miałby w temacie do powiedzenia? zależy mi na każdej polecance, choć wolałbym i prosiłbym bez półśrodków mających na celu złagodzenie potencjalnych niemiłych doznań we wstępnym zetknięciu się z muzyką Mistrza, tylko powarzne propozycje ;)
Tylko "4' 33", resztę możesz olać.
-
Heretyk
śmiejcie się, ale nie słuchałem za bardzo HORNA i proszę o polecenie tak 2-3 najlepszych albumów. z góry dzięki
- SODOMOUSE
MUS, to Sanojesi äärelle , Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne oraz split Horna / Sacrificia Mortuorum...+ Ääniä yössä .Generalnie,Heretyk pisze:śmiejcie się, ale nie słuchałem za bardzo HORNA i proszę o polecenie tak 2-3 najlepszych albumów. z góry dzięki
cały okres z Corvusem na wokalu.Oczywiście masa split 7Eps nagrana, tam też są poszczególne ,godne uwagi kawałki...Juuret itp.
Idąc tym tropem, za Corvusem, weź na warsztat Korgonthurus....i już nie pierdolę więcej, bo mógłbym godzinami.
I widzimy się w Warszawie na Hornie...
A Wy się śmiejcie ze mnie, ale nigdy nie miałem żadnej płyty, tzw klasyki, Black sabbath, Led Zep, AcDc, Iron M. , to nie była moja
muzyczna ścieżka...No może w podstawówce, jakieś kasety pirackie Metallica, Nasty Savage mi się przewinęły przez kieszenie magnetofonu...Dość szybko odkryłem muzyczną "lutę" i to mnie zawsze fascynowało. Techniczne lekkie wirtuozerie, nie dla mnie.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Heretyk
o kurde, zdziwiony jestem, że nie miałeś takich klasyków. no ale bywa
a za odpowiedź dziękuję
a za odpowiedź dziękuję
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- Sybir
Ten Warbringer od Woe to the Vanquished? Jeśli musisz - posłuchałem trochę tego ostatniego albumu i było tak sobie; koncertowo wypadają lepiej, niż na nagraniach studyjnych.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- wolff
- rasowy masterfulowicz
-
byrgh
trójka po próbkach niestety kloaczna. dzięksLukass pisze:Trochę przeterminowane, ale co tam. Jedynkę warto, dwójkę można spróbować, trójka na razie bez porządnego przesłuchania, ale robi niestety bardzo złe wrażenie.byrgh pisze:szwedzkie Avatarium - warto? jak tak, która płyta?
znam, a już tak na poważnie, bo temat ciągle aktualny? ;)ultravox pisze:byrgh pisze:John Cage - ktoś, coś miałby w temacie do powiedzenia? zależy mi na każdej polecance, choć wolałbym i prosiłbym bez półśrodków mających na celu złagodzenie potencjalnych niemiłych doznań we wstępnym zetknięciu się z muzyką Mistrza, tylko powarzne propozycje ;)
Tylko "4' 33", resztę możesz olać.
o ile to dalej palący problem, sprawdź sobie poprawny/dobry Haudankylmyyden mailla, uberkultowy Sudentaival i dwupłytowe Sanojesi äärelle, miałem po na to po premierze ostrego zajoba, a jak moje wrażenia Cię nie przekonują, to Maria chwalił z rok temu na swoim fanpage'u ;)Heretyk pisze:śmiejcie się, ale nie słuchałem za bardzo HORNA i proszę o polecenie tak 2-3 najlepszych albumów. z góry dzięki
-
byrgh
CIRCLE OF OUROBORUS - opłaca się cokolwiek?
-
Karkasonne
Tak, ale z w sumie jakbym miał oceniać po tym o czym piszesz i co cenisz to ciężko mi sobie wyobrazić, byś zachwycił się akurat nimi.byrgh pisze:CIRCLE OF OUROBORUS - opłaca się cokolwiek?
- hcpig
Ill Nino?
Nawet spodobał mi się jeden klip ('What Comes Around'), zgrabna mieszanka Deftones i Korn, widzę że jest/był tam pałkier z M.O.D. / Laaz Rockit, do tego występy na Brutal Assault i Wacken gdzie raczej takie będy nie występują, warto jakąś dużą płytę?
Nawet spodobał mi się jeden klip ('What Comes Around'), zgrabna mieszanka Deftones i Korn, widzę że jest/był tam pałkier z M.O.D. / Laaz Rockit, do tego występy na Brutal Assault i Wacken gdzie raczej takie będy nie występują, warto jakąś dużą płytę?
Split Z CC zarządza.byrgh pisze:CIRCLE OF OUROBORUS - opłaca się cokolwiek?
Yare Yare Daze
- vicek
[youtube][/youtube]
dopiero poznaje , zajebiste
dopiero poznaje , zajebiste
-
byrgh
cenię wszystko, co mi się spodoba, a że akurat rzadko słucham takiej czy innej muzyki... życie :)Karkasonne pisze:Tak, ale z w sumie jakbym miał oceniać po tym o czym piszesz i co cenisz to ciężko mi sobie wyobrazić, byś zachwycił się akurat nimi.byrgh pisze:CIRCLE OF OUROBORUS - opłaca się cokolwiek?
chodzi o split z Cosmic Church? dzięki.hcpig pisze:Split Z CC zarządza.
dziś pytanie dotyczy Zorna: czy trzeba mieć bezwzględnie wszystkie Filmworksy i jak tak, to lecieć z nimi chronologicznie, czy któryś, albo któreś, warciej od tych, które mniej warto na początek?
-
Heretyk
BURZUM
nie, że nie wiem i nie znam :) chodzi mi o te płyty po Fallen. o chuj tam chodzi i czy w ogóle warto tego słuchać?
nie, że nie wiem i nie znam :) chodzi mi o te płyty po Fallen. o chuj tam chodzi i czy w ogóle warto tego słuchać?