masz trochę wyżej gadkę na temat Madrugadasho pisze:coś w klimacie nieśmiertelnego Morphine możecie polecić?
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
a ja mam pytanie o dwie plyty ktore jakos przespalem jak sie ukazaly,mianowicie:
GRAVE - SOULLES
GRAVE - HATING LIFE
jest tam cos interesujacego czy rzeczywiscie sa tak cienkie jak wroble cwierkaja?
GRAVE - SOULLES
GRAVE - HATING LIFE
jest tam cos interesujacego czy rzeczywiscie sa tak cienkie jak wroble cwierkaja?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
souless piękna, hating life wręcz przeciwnie.
-
tzn.jest to jakies bardziej proste, powiedzmy rockowo zorientowane granie tak?(spekuluje) i co jest takiego w souless a czego zabraklo na hating life?twoja_stara_trotzky pisze:souless piękna, hating life wręcz przeciwnie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
hating jest taka jakaś płaska, nie wiem, jak to inaczej ująć. nie ma na niej za grosz ognia.
souless jest za to mięsista, krwista - taka odpowiedż grave na wolverine blues, ale bez tego bluesa, mimo to pięknie buja.
souless jest za to mięsista, krwista - taka odpowiedż grave na wolverine blues, ale bez tego bluesa, mimo to pięknie buja.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Moge ci polecic ubiegloroczne A.K.A.C.O.D. - Happiness. W skladzie baba i 2 facetow. Jeden to Dana Colley , byly saksofonista Morphine, drugi to Larry Dersch z Concussion Ensemble i The Binary System, gral naplycie MOrphine, Like Swimming, babina to wokalistka/basistka Monique Ortiz wystepujaca tez z zespolem Bourbon Princess. Wokalnie kojarzy sie nieco z Nico, Polly Harvey, Beth Gibbons lub Patti Smith. Brak gitary, wyrazny bas, saxofon Colleya , efekt: : Morphine, ktore spotyka Velvet Underground i Portishead plus Hendrixowskie brzmienie. Bardzo "nocna" plyta. Oczywiscie na koncertach graja utwory Morphine. Jak ktos nie bedzie w stanie znalezc sam ew. moge rzucic to i owo.sho pisze:coś w klimacie nieśmiertelnego Morphine możecie polecić?
http://www.myspace.com/akacod
woodpecker from space
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Mnie "Soulless" w ogóle się nie podoba. Przy dwóch pierwszych płytach, ta słabizna nawet nie stała. Strata czasu.[V] pisze:a ja mam pytanie o dwie plyty ktore jakos przespalem jak sie ukazaly,mianowicie:
GRAVE - SOULLES
GRAVE - HATING LIFE
A "Hating Life" nawet mi się podoba, wbrew ogólnej opinii, z tymże ta płyta w ogóle nie pasuje do stylistyki Grave. Więcej tam thrash'u niż death.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Triceratops
Co za bzdury, trocki oczywiscie ma racje, Soulless zajebista, rokendrolowa, Hating Life skrajna chujnia, plaskie brzmienie.H-K44 pisze:Mnie "Soulless" w ogóle się nie podoba. Przy dwóch pierwszych płytach, ta słabizna nawet nie stała. Strata czasu.[V] pisze:a ja mam pytanie o dwie plyty ktore jakos przespalem jak sie ukazaly,mianowicie:
GRAVE - SOULLES
GRAVE - HATING LIFE
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
jak może się soulles nie podobac?!!! 

-
nie wiem, świetna płyta
- sho
- zaczyna szaleć
Triceratops pisze:Moge ci polecic ubiegloroczne A.K.A.C.O.D. - Happiness. W skladzie baba i 2 facetow. Jeden to Dana Colley , byly saksofonista Morphine, drugi to Larry Dersch z Concussion Ensemble i The Binary System, gral naplycie MOrphine, Like Swimming, babina to wokalistka/basistka Monique Ortiz wystepujaca tez z zespolem Bourbon Princess. Wokalnie kojarzy sie nieco z Nico, Polly Harvey, Beth Gibbons lub Patti Smith. Brak gitary, wyrazny bas, saxofon Colleya , efekt: : Morphine, ktore spotyka Velvet Underground i Portishead plus Hendrixowskie brzmienie. Bardzo "nocna" plyta. Oczywiscie na koncertach graja utwory Morphine. Jak ktos nie bedzie w stanie znalezc sam ew. moge rzucic to i owo.sho pisze:coś w klimacie nieśmiertelnego Morphine możecie polecić?
http://www.myspace.com/akacod
próbowałem, ale jakoś mi nie podchodzi, to nie ten klimat. brakuje mi takiej współgry basu i saksofonu - szukam czegoś w ten deseń + dobry, charakterystyczny wokal (właśnie coś pomiędzy Sandman`em, Simon`em Huw Jones`em a Nickiem Cave`m).
- Triceratops
Nie wiem czy szukasz klona , bo o to nielatwo a poza tym po co komu klon czy nieudolna kopia. Z kolei instrumentarium bas/perkusja/sax nie gwarantuje od razu takiego samego typu muzyki. Nie wiem czy znasz francuski Noir Desir ,mi kojarzy sie on czesto z Morphine choc nie jest oparty o takie same patenty.
woodpecker from space
- sho
- zaczyna szaleć
Triceratops pisze:Nie wiem czy szukasz klona , bo o to nielatwo a poza tym po co komu klon czy nieudolna kopia. Z kolei instrumentarium bas/perkusja/sax nie gwarantuje od razu takiego samego typu muzyki. Nie wiem czy znasz francuski Noir Desir ,mi kojarzy sie on czesto z Morphine choc nie jest oparty o takie same patenty.
czemu od razu klon? to byłoby niezmiernie nudne. a tak można zawsze odkryć coś nowego, a niekoniecznie ogrywać te same patenty. Noir Desir nie znam - jakieś konkretne wydawnictwa, czy od razu jakiś "the best of"?
- Triceratops
Nie wiem, co kto woli 666.667 albo Tostaky, to kwestia wzgledna.
woodpecker from space
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Czy wcześniejsze albumy Molvaera są tak samo dobre/lepsze/niegorsze jak/niż tegoroczny?
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Skaut
Jeśli oczekujesz "pustynnych" klimatów jak na Hamada, to możesz się nieco rozczarowaćWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Czy wcześniejsze albumy Molvaera są tak samo dobre/lepsze/niegorsze jak/niż tegoroczny?

Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re:
mogę się podpisać.Skaut pisze:Jeśli oczekujesz "pustynnych" klimatów jak na Hamada, to możesz się nieco rozczarowaćWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Czy wcześniejsze albumy Molvaera są tak samo dobre/lepsze/niegorsze jak/niż tegoroczny?Ale debiut najlepsiejszy, później NP3 (przy Nebulizer odlecisz
)
-
ktos moze przyblizy twórczosc;
THE THIRD EYE FOUNDATION
SWEET EXORCIST
WAGON CHRIST
ELLEN ALLIEN
PAN AMERICAN
?
THE THIRD EYE FOUNDATION
SWEET EXORCIST
WAGON CHRIST
ELLEN ALLIEN
PAN AMERICAN
?
- grot
- weteran forumowych bitew
Znam tylko "Ghost", ale bardzo lubię tę płytę. Taka przećpana, nawiedzona elektronika w lo-fi. Na elektroniczny beat nałożone niemiłosiernie wykręcone hałasy, brzmiące jak zniekształcone wycie umierającego człowieka. Do tego stłumione dźwięki niewiadomego pochodzenia, urwane sample, trzaski i inne zgrzyty. I do tego specyficzny, mroczny nastrój. Za projektem stoi Matt Elliot, który tworzył też przejmująco smutne, akustyczne piosenki, ale to już inna historia.[V] pisze:THE THIRD EYE FOUNDATION
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
-
Napisz coś więcej o tym kolesiu jak możesz. Widziałem kiedyś jak na fortepianie grał i zmasakrowało mnie to!grot pisze:Znam tylko "Ghost", ale bardzo lubię tę płytę. Taka przećpana, nawiedzona elektronika w lo-fi. Na elektroniczny beat nałożone niemiłosiernie wykręcone hałasy, brzmiące jak zniekształcone wycie umierającego człowieka. Do tego stłumione dźwięki niewiadomego pochodzenia, urwane sample, trzaski i inne zgrzyty. I do tego specyficzny, mroczny nastrój. Za projektem stoi Matt Elliot, który tworzył też przejmująco smutne, akustyczne piosenki, ale to już inna historia.[V] pisze:THE THIRD EYE FOUNDATION