nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
Dragged Into Sunlight nie wiem czy do konca w tym klimacie, maja cos industrialnego w sobie, niemniej debiut jest w pyte, Polecam.
- Drone
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Do tego polecam debiut ANTEDILUVIAN.
- hcpig
Stillborn.
Prawie ominął mnie ten zespół bo słyszałem tylko dymówki dawno temu, mają rzeczy ponadprzeciętne?
Prawie ominął mnie ten zespół bo słyszałem tylko dymówki dawno temu, mają rzeczy ponadprzeciętne?
Yare Yare Daze
-
Heretyk
ponadprzeciętne? trudno powiedzieć. dobry napierdol, ale też bez jakichś ogromnych zachwytów jak dla mnie i właściwie nie wracam do tego. niemniej na pewno warto dać szansę. a nuż załapie
- maciek z klanu
szukam jakis dojebanych kapel z nurtu goregrind z swiniakami na wokalu typu Gutalex albo Spasm.. wiecie swiniaki kwicza i melodyjny grind do tanczenia.. ktos cos ?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
byrgh
- zahartowany metalizator
ale przecież im większa zawziętość w swoim rozkwiczeniu i rozbujaniu, tym gorsza wieś. Cock and Ball Torture znasz?
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
maciek z klanu pisze:szukam jakis dojebanych kapel z nurtu goregrind z swiniakami na wokalu typu Gutalex albo Spasm.. wiecie swiniaki kwicza i melodyjny grind do tanczenia.. ktos cos ?
Rompeprop, Clitorape, Nuclear Vomit
-
byrgh

nie wiem, nie znam, chciałbym, zawsze miałem ciśnienie na tę kapelę. idzie handlować z tą płytą?
- Sybir
Pewnie idzie, ale może lepiej zacząć od wcześniejszych, np. Killing on Adrenaline lub Destroy the Opposition?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
byrgh
okładka mi siedzi bardzo, jak i w paru ostatnich :D ze wcześniejszymi, w sensie pierwszymi, już nieco bledziej. poza tym, zdawałoby się, że słyszałem kiedyś jakąś epkę z chujową okładką i coverem Death
- Sybir
Słuchasz okładek? Życzę powodzenia :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
byrgh
no dobre, niech Ci będzie, że tak. a ja po prostu lubię Blood Oath, ot :) ale trójeczka też z twarzy niezła dupa
- Sybir
Także lubię Blood Oath (nawet bardzo), ale okładka to jest imo najsłabszym elementem tego albumu ;) Dwójka i trójka to w zasadzie opus magnum Dying Fetus - kolego Nasum, czy przybije Pan swoją pieczęć?
-
byrgh
jest słaba, ale włączam subiektwizor i w podchujwieni lepiej to wygląda ;)
- uglak
killing joke, od czego zaczac? jakos mnie zupelnie ominela moda na ten zespol i nie wiem czy kiedykolwiek cos slyszalem. czas wyrobic sobie opinie, zebym chociaz wiedzial czy cos strace olewajac ich koncert pod nosem
Guilty of being right
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sybir pisze:Także lubię Blood Oath (nawet bardzo), ale okładka to jest imo najsłabszym elementem tego albumu ;) Dwójka i trójka to w zasadzie opus magnum Dying Fetus - kolego Nasum, czy przybije Pan swoją pieczęć?
Zostałem przywołany do tablicy i z opóźnieniem ale się wypowiem.
Jeśli chodzi o Dying Fetus to absolutną perłą w ich dyskografii i kto wie, czy nie najlepszą płytą jest zdecydowanie "Killing on adrenaline", ideałem brzmienia jest natomiast "Grotesque impalement". Pozostałe materiały są tak samo dobre, nie zanotowałem w przypadku tego zespołu jakichkolwiek spadków formy czy nierówności, słuchać można w zasadzie każdej płyty i na każdej znajdziemy coś dla siebie. Debiut wiadomo, trochę surowy, tutaj ich styl dopiero się wyłaniał, krystalizował, ale także warto to mieć bez względu na wszystko. Ostatnia płyta jest również bardzo chodliwa, słuchając jej aż trudno się nadziwić, że tak brutalna muzyka może być aż tak nośna, tak zwiewna, lekka, kompozycyjnie nie mam im nic do zarzucenia. Jesli ktoś ich nie zna, to niech zacznie od doskonałego, z bardziej krystalicznym brzmieniem "Destroy the opposition", a następnie wymieniony "Killing on adrenaline". Później losowo, może być na zasadzie która okładka bardziej mi się podoba.
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Kopia mojego posta ze stosownego tematu:uglak pisze:killing joke, od czego zaczac? jakos mnie zupelnie ominela moda na ten zespol i nie wiem czy kiedykolwiek cos slyszalem. czas wyrobic sobie opinie, zebym chociaz wiedzial czy cos strace olewajac ich koncert pod nosem
kenediusze pisze:Jedynka, Pandemonium. Hosannas From The Basement Of Hell - od tego zacznij.
Unikaj Outside the Gate. Absolute Dissent także bym radził na początek sobie darować (chociaż to nie jest ogólnie zły album, ale niespójny; niektóre numery są doskonałe).. Jeżeli gustujesz w ciężkich brzmieniach, a masz przy tym ograniczoną tolerancję na brzmienia "letkie" to radziłbym zostawić na później także Brighter Than a Thousand Suns, aczkolwiek osobiście uważam ten album za jeden z najlepszych. Podobnie Night Time, które może nie jest najlepsze, ale jednak będę bronił tezy że w całej dyskografii najważniejsze. Ale to już jest zaawansowana killingjokologia.
Jak przesłuchasz te trzy polecone to:
1. Jeśli najbardziej wchodzi Killing Joke, to naturalnie trzeba badać kolejne produkcje z naciskiem na Whats THIS for...! (wyjebany album, GODFLESH jak chuj) i żywiołowe (zgodnie z nazwą) Fire Dances.
2. Jeśli najbardziej wchodzi Pandemonium to kolejnym krokiem powininno być Democracy i MMXII
3. Jeśli najbardziej wchodzi Hosannas, to w dalszej kolejności radzę Killing Joke (2003) i EXtremities, Dirt And Various Repressed Emotions.
Mam wątpliwości co do okresu Night Time - BTATS - Outside The Gate. Na początek bym nie radził. Z drugiej strony, dwie pierwszy to fantastyczne albumy, ale bardzie niereprezentatywne dla zespołu. Na początku ni cholery ich nie kumałem, teraz widzę że są naturalną konsekwencją rozwoju kapeli i są "killingjokowe" do bólu. Pozwalam sobie załaczyć swój ulubiony kawałek z NT jako ilustrację:
[youtube][/youtube]
Tak w ogóle to uwielbiam tę kapelę, jest doskonała.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- uglak
dzieki, powinienem sie domyslic, ze juz ktos pytal o KJ ;-)
Guilty of being right
-
Bless this tongue
- weteran forumowych bitew
jaki jest najlepszy wypust Throneum do zbadania w pierwszej kolejnosci?