nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Ritual
- zaczyna szaleć
Re: nie wiem /nie znam
Cześć, ja trochę z innej beczki. Od kilku lat próbuję namierzyć autora tej ryciny. Ktoś coś? Wiem tylko tyle, że rycina nazywa się (prawdopodobnie) walpurgis nacht. Pojawiła się na wydawnictwach Infernum, The Black i Rotting Christ.

- SOWIX666
- postuje jak opętany!
http://www.viajesconmitia.com/category/ ... ae/page/3/" onclick="window.open(this.href);return false;Ritual pisze:Cześć, ja trochę z innej beczki. Od kilku lat próbuję namierzyć autora tej ryciny. Ktoś coś? Wiem tylko tyle, że rycina nazywa się (prawdopodobnie) walpurgis nacht. Pojawiła się na wydawnictwach Infernum, The Black i Rotting Christ.
- TORTURER
- w mackach Zła
Chcąc zaznajomic się z twórczością Znowhite,od czego zacząć?-Chronologicznie,czy mają jakieś odstające jakościowo pozycje,które moge sobie darować? No i które najlepsze,obiektywnie oczywiście ;)
Death Dwells in Love
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Coś podobnego (muzycznie i klimatycznie) do Integrity na ''Those Who Fear Tomorrow'' koledzy polecą?
-
kalafjor
- rozkręca się
jest to pewnie swego rodzaju strzał w kolano, ale...
coś tam słyszałem napalm death, niemniej nigdy się za nich poważnie nie brałem:
od czego zacząć? tak zawężając, to wolę jakieś dzikie nakurwianie, syf i chamówę niż sterylną produkcję i profesjonalizm (jeżeli w ogóle w/w kategorie opisują któreś z płyt ND)
od czego zacząć? tak zawężając, to wolę jakieś dzikie nakurwianie, syf i chamówę niż sterylną produkcję i profesjonalizm (jeżeli w ogóle w/w kategorie opisują któreś z płyt ND)
-
Necropunk
- w mackach Zła
To bierz się za SCUM w te pędy :)kalafjor pisze:jest to pewnie swego rodzaju strzał w kolano, ale...
-
Vorathiel
- rozkręca się
Wiem, ze lubicie tu co poniektórzy ładnych chłopców, więc liczę, ze się znacie, a co za tym idzie - na odpowiedź. ;)
Mianowicie szukam jakiegoś albumu na którym Neige by mało śpiewał, a więcej 'blackmetalowo' płakał, jak to tylko on potrafi.
Szybka przebieżka po youtubie pozwoliła mi znaleźć tylko utwory Glaciation (w których nie śpiewał na płycie), jakiś jeden utwór Alcesta i Lantlos. Nic w sumie ciekawego.
Poleci ktoś coś?
Mianowicie szukam jakiegoś albumu na którym Neige by mało śpiewał, a więcej 'blackmetalowo' płakał, jak to tylko on potrafi.
Szybka przebieżka po youtubie pozwoliła mi znaleźć tylko utwory Glaciation (w których nie śpiewał na płycie), jakiś jeden utwór Alcesta i Lantlos. Nic w sumie ciekawego.
Poleci ktoś coś?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Trochę spóźnione, no ale... Apex Predator też sprawdź konieczniekalafjor pisze:jest to pewnie swego rodzaju strzał w kolano, ale...
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Bull of Heaven
https://rateyourmusic.com/artist/bull_of_heaven" onclick="window.open(this.href);return false;
warto sobie tym zawracać w ogóle głowę? kolesie od 2008 nagrali grubo kilkadziesiąt płyt, więc od razu prosiłbym o propozycję jakiegoś pakietu startowego ;)
https://rateyourmusic.com/artist/bull_of_heaven" onclick="window.open(this.href);return false;
warto sobie tym zawracać w ogóle głowę? kolesie od 2008 nagrali grubo kilkadziesiąt płyt, więc od razu prosiłbym o propozycję jakiegoś pakietu startowego ;)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fixxed pisze:Trochę spóźnione, no ale... Apex Predator też sprawdź konieczniekalafjor pisze:jest to pewnie swego rodzaju strzał w kolano, ale...
Leć chronologicznie, od samego początku aż do Apex... skoro wcześniej coś tam słyszałeś, to słuchając ich wszystkich płyt czeka cię prawdziwa przygoda w sensie muzycznym oczywiście. Pewnie wiele płyt ci nie spasuje, ale zaręczam, że KAŻDA jest warta przesłuchania i KAŻDA ma coś do zaoferowania słuchaczowi - brytole nie splamili się słabym materiałem. Syf i chamówa że aż zęby zgrzytają to pierwsze dwie, pozostałe dodają do tej mieszanki wiele innych elementów.
- COFFIN
Reverorum ib Malacht - Demo 09. Jest sens w ogóle zawracać sobie głowę?
'Come the Blessed Madness'
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Jest, ale polecałbym bardziej De Mysteriis Dom Christi albo Urkaos.
To "demo" to trochę ściema jest jednak, nie wiadomo przez kogo nagrana i kiedy, w dodatku zdecydowanie inna nuta niż pozostałe Reverorumy.
To "demo" to trochę ściema jest jednak, nie wiadomo przez kogo nagrana i kiedy, w dodatku zdecydowanie inna nuta niż pozostałe Reverorumy.
- COFFIN
Aha, thx. O Urkaos to było kiedyś parę rozmów, ale z racji formy wydania olałem w końcu. Z kolei dwójki się przestraszyłem, po jakimś wywiadzie:D
'Come the Blessed Madness'
- hcpig
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Somnium, Nest, Stalker, Outpost, więcej chyba nie znam, ale te bardzo warto:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Heretyk
panowie, rzućcie proszę parę zespołów grających (mniej lub bardziej) w stylu PORTAL. mogą być nawet "znane" nazwy, bo raczej słabo się orientuję w temacie
- Drone
IMPETUOUS RITUAL, GRAVE UPHEAVAL, DRAGGED INTO SUNLIGHT, MITOCHONDRION - proponuję zacząć od tego.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Heretyk
Mitochondrion znam i lubię, pozostałe sobie sprawdzę. podziękował
- Sybir
Grave Upheaval - zdecydowanie TAK. Nie wiem, czy to nie lepszy projekt, niż Impetuous Ritual (a to ci sami kolesie) - mi w każdym razie odpowiada taki trybalny gruz metal.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz