Najlepsze płyty roku 2017

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: Najlepsze płyty roku 2017

03-11-2017, 11:44

Necrofulgurate leci i na ten moment najbardziej mi sie widzi z tych 3, moze dlatego, ze najmniej gruzowate. Niemniej jednak i VA i BC bardziej mi siadły. BC to w ogole nie powinna byc moja bajka, ale to ma taki urok... cos jak bardziej podły i troche prostszy Qrixkuor :))

edit: No nie, jednak i VA i BC bardziej mi sie podobają.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

03-11-2017, 11:52

Harlequin pisze:Necrofulgurate leci i na ten moment najbardziej mi sie widzi z tych 3, moze dlatego, ze najmniej gruzowate. Niemniej jednak i VA i BC bardziej mi siadły. BC to w ogole nie powinna byc moja bajka, ale to ma taki urok... cos jak bardziej podły i troche prostszy Qrixkuor :))
nie myślałem tak o tym. jest to nowe spostrzeżenie dla mnie ;-)
co do tej zbieżności u mnie kluczową role jak ostatnio odkryłem odgrywa "realizacja". tutaj bym doszukiwał się podobieństw. taka wiesz, pogłosowa, nieczytelna. taka moda.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Harlequin

03-11-2017, 11:54

A to tak, prawda.
est

03-11-2017, 12:19

Straszne to czasy kiedy płyta jakiegoś zespołu okazuje się dla kogoś rozczarowaniem już w dniu premiery :D
Awatar użytkownika
Harlequin

03-11-2017, 12:22

est pisze:Straszne to czasy kiedy płyta jakiegoś zespołu okazuje się dla kogoś rozczarowaniem już w dniu premiery :D
Albo jeszcze przed premierą :D
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-11-2017, 23:22

Harlequin pisze:Na ten moment:

Płyty bez żadnego "ale":

Akercocke - Renaissance In Extremis (płyta roku)
John Zorn - The Garden Of Earthly Delights

Płyty bardzo dobre z jakimś "ale":

Phrenelith - Desolate Endscape
Frío y Vacío - No Somos Máquinas
Afterbirth - The Time Traveler's Dilemma
The Horrors – V
OMNI – Multi-Task
Variete – Nie Wiem
Get Your Gun - Doubt Is My Rope Back To You
Faceless Burial - Grotesque Miscreation

Bardzo dobrze odgrzane kotlety: Immolation, Necroblood, Roger Waters

Demówki gniotące jaja:
Vile Apparition - Atrocious Captivity
Blooming Carrions - Sparkling Rotten Dreams

Rozczarowania:
Cannibal Corpse - Red Before Black
Power Trip - Nightmare Logib
Sinister - Syncretism
Excommunion - Thronosis
Dephosphorus - Impossible Orbits
Algiers - The Underside Of Power
Spectral Voice - Eroded Corridors Of Unbeing
Co z Broken Hope, Blasphemer, Neocaesar, Skeletal, Incantation, Obituary, Cenotaph, Suffocation?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est

03-11-2017, 23:32

hehe, masz rację, samo Suffo kładzie wszystko co projszczok wrzucił pod odgrzane kotlety, ale on jest w gorącej wodzie kąpany (jak to wieprzek), jak sobie coś założy to potem tylko dąży do tego by to udowodnić, taki jego urok ;)
Pacjent

03-11-2017, 23:37

est pisze:hehe, masz rację, samo Suffo kładzie wszystko co projszczok wrzucił pod odgrzane kotlety, ale on jest w gorącej wodzie kąpany (jak to wieprzek), jak sobie coś założy to potem tylko dąży do tego by to udowodnić, taki jego urok ;)
Daj koledze szansę na poprawę :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est

03-11-2017, 23:43

Wiesz, tak na serio to nie ma takiej potrzeby, bo nie raz się kłócimy o byle bzdury, a Harlequin jest typem, który naprawdę przeżywa muzykę i się nią jara, nawet jeżeli czasami wydaje mi się, że zbytnio coś ukwieca czy z innej strony zbyt mocno czymś pogardza. To wszystko wynika z tego, że się angażuje i jest szczery. Full szacun :)
Pacjent

03-11-2017, 23:47

est pisze:Wiesz, tak na serio to nie ma takiej potrzeby, bo nie raz się kłócimy o byle bzdury, a Harlequin jest typem, który naprawdę przeżywa muzykę i się nią jara, nawet jeżeli czasami wydaje mi się, że zbytnio coś ukwieca czy z innej strony zbyt mocno czymś pogardza. To wszystko wynika z tego, że się angażuje i jest szczery. Full szacun :)
Nie oszukujmy się: jest jednym z fundamentów tego forum.
est

03-11-2017, 23:56

Chyba zauważyłeś, że ja zaglądam tutaj już raczej sporadycznie, najczęściej jak siedzę w robocie. Co prawda ostatnimi czasy nieco więcej niż prze ostatnie lata, ale to chyba tylko właśnie z tego powodu, że w pracy mi się trochę pozmieniało i mam trochę więcej przestrzeni na internet. Nie chcę się rozpisywać i wywlekać wspomnień, ale kiedyś jak się na chwilę wylogowałem to potem musiałem nadrabiać niedojadając żeby wszystko ogarnąć, a teraz to mnóstwo nieruszonych tematów i parę nowych postów, do których chciałoby się odnieść. Taka kolej rzeczy, wszystko ma swój czas, a to forum ten najlepszy ma już za sobą.
535

04-11-2017, 03:25

est pisze:Wiesz, tak na serio to nie ma takiej potrzeby, bo nie raz się kłócimy o byle bzdury, a Harlequin jest typem, który naprawdę przeżywa muzykę i się nią jara, nawet jeżeli czasami wydaje mi się, że zbytnio coś ukwieca czy z innej strony zbyt mocno czymś pogardza. To wszystko wynika z tego, że się angażuje i jest szczery. Full szacun :)
Bez wątpienia. Człowiek cały czas poszukujący szatana, na koncertach zwykle otoczony wianuszkiem koleżanek. Rispekt.
Awatar użytkownika
Harlequin

04-11-2017, 08:33

Dejcie na luz już :) teraz to już poważny Pan żyjący pod pantoflem pewnego Rudzielca ;)
Pacjent pisze:Co z Broken Hope, Blasphemer, Neocaesar, Skeletal, Incantation, Obituary, Cenotaph, Suffocation?
Broken Hope - dobre, ale nie wracam jednak. Co miłości nie było.
Blasphemer - o tym zapomniałem, dopisać do listy
Neocaesar - dobre, ale na ten moment tylko tyle
Skelethal - za mało mam osłuchane, choc jak na inspiracje szwedzizną to zaskakująco dobrze wchodziło
Incantation - mnie się ten album podoba mniej niz 2 poprzednie, a naet nie podoba. Gary strasznie płasko nagrane. Ale nigdy nie byłem fanem Incantration
Obituary - fajne, ale za dużo cukru w tym
Cenotaph - nie słuchałem
Suffocation - dobra płyta, ale chyba nie aż tak.
Pacjent

04-11-2017, 15:45

Harlequin pisze:Skelethal - za mało mam osłuchane, choc jak na inspiracje szwedzizną to zaskakująco dobrze wchodziło
Chodziło mi o SKELETAL i płytę "Dreadful Life".
Awatar użytkownika
Harlequin

04-11-2017, 15:46

Pacjent pisze:
Harlequin pisze:Skelethal - za mało mam osłuchane, choc jak na inspiracje szwedzizną to zaskakująco dobrze wchodziło
Chodziło mi o SKELETAL i płytę "Dreadful Life".
Aaaa, to tych Finów nie słuchałem. Myślałem, że piszesz o Skelethal z Żabolandii.
Pacjent

04-11-2017, 16:14

Harlequin pisze:Aaaa, to tych Finów nie słuchałem. Myślałem, że piszesz o Skelethal z Żabolandii.
Zapomniałem zapytać o SUNLESS, ale to chyba nie Twoje klimaty.
Awatar użytkownika
Harlequin

04-11-2017, 16:34

Pacjent pisze:
Harlequin pisze:Aaaa, to tych Finów nie słuchałem. Myślałem, że piszesz o Skelethal z Żabolandii.
Zapomniałem zapytać o SUNLESS, ale to chyba nie Twoje klimaty.
Kiedys bardziej lubiłem, ale dysonanse i postmetalowe plumkania troche mi sie przejadły. Trójka Ulcerate i pełniak Flourishing wystarczą mi. Uprzedzając pytana - Gigan nie sluchałem, The Ominous Circle nie zatrybiło.
Awatar użytkownika
Sybir

04-11-2017, 21:10

Harlequin pisze:Gigan nie sluchałem
Tej nowej tylko czy w ogóle nic?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-11-2017, 21:43

W sumie całkiem sporo dobrych płyt w tym roku. Nie chce mi się teraz robić listy, ale raczej brakuje czasu na słuchanie, niż rzeczy do słuchania. Piję jednak głównie do metalu, bo niemetalowych nowości jakoś nie chce mi się ostatnio sprawdzać.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-11-2017, 02:38

Gore_Obsessed pisze:OVERKILL - "The grinding wheel", co było do przewidzenia. Na następcach MOTÖRHEAD można polegać jak na ekipie Lemmy'ego.
Jak to dobrze, że w tym staczającym się w otchłań, chaotycznym współczesnym świecie są jeszcze takie pewniaki...
Co prawda przez długi czas będzie to zapewne jedyna tegoroczna premiera jaką będę miał zaliczoną...
Pisane w lutym. Do tej pory bez zmian. Sam nie wiem co się ze mną dzieje, ale odczuwam zerowe ciśnienie, żeby sprawdzać nawet płyty zespołów na których się wychowałem (AUTOPSY, INCANTATION, CANNIBAL CORPSE, SINISTER). O tych wszystkich nowych, anonimowych "rewelacjach" wyskakujących co chwilę na forum nawet nie wspominam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
ODPOWIEDZ