zdecydowanie tak - bardzo dobra płytapogodancer pisze: Garden Of Unearthly Delights, warto ustrzelić?
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
i o to chodziło, już ustrzelone 

Omnio mnie zaczyna denerwować. Zamówiłem sobie płytę, która była w promocji i dopiero jak już zrobiłem przelew napisali mi, że niestety nie ma jej u dystrybutora. Ani to wielka suma, stratny pewnie tez nie będę, ale wkurwiają mnie takie sytuacje.
- pogodancer
właśnie to miałem na myśli mówiąc ustrzeloneDrone pisze:Jakby ktoś chciał, to ostatni CATHEDRAL jest w omnio.pl za 18.90 zł.

- KreatoR
"Pictures..." i "Evoking..." już kupiłem, tak więc szukaj, szukajH-K44 pisze:OK. Tylko najpierw muszę poszukać tych płytek.KreatoR pisze:a nie chcesz odsprzedać jednej? ponoć jak za 5 zyli to wartoJak coś, dam znać na priv.

- Scaarph
- zahartowany metalizator
^tak właśnie, też lubię, ale i też spotkałem się już z wieloma miażdżącymi opiniami 

- Scaarph
Powiedzcie mi co to za muzyka jest, co za gatunki:
-xx - xx oraz
-rodrigo y gabriel(czy jakos tak) - 11:11
-xx - xx oraz
- grot
Całkiem fajne akustyczne granie, zajrzyj do viewtopic.php?f=36&t=8432&start=11Scaarph pisze:Powiedzcie mi co to za muzyka jest, co za gatunki:
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Może trochę nie pasujące tu zapytanie, ale na cholerę zakładać kolejne tematy...
W jakich cenach można obecnie dorwać solowego Kazika (ze wskazaniem na Spalam Się, Spalaj Się, Oddalenie) i KNŻ (pierwsze dwie)? Bo po latach chciałbym mieć te płyty, zwłaszcza iż kasety już dawno pogubiłem...
W jakich cenach można obecnie dorwać solowego Kazika (ze wskazaniem na Spalam Się, Spalaj Się, Oddalenie) i KNŻ (pierwsze dwie)? Bo po latach chciałbym mieć te płyty, zwłaszcza iż kasety już dawno pogubiłem...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- grot
Pierwsze Kaziki czasem pojawiają się na Allegro w jakichś strasznych cenach.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wiem, widywałem często. Domyślam się, że większość można nabyć po 20-25 zł (po marketach pewnie, ale na dzień dzisiejszy nie orientuje się gdzie lepiej, dawno nie byłem w Saturnie czy też w MM), ale te pierwsze...grot pisze:Pierwsze Kaziki czasem pojawiają się na Allegro w jakichś strasznych cenach.
I dream of colour music,
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Mówiąc o marketach miałem na myśli Oddalenie i kolejne.Maria Konopnicka pisze:Nie ma szans na zakup tych płyt w marketach - najlepiej odpuścić i poczekać na jakieś reedycje bo to wydatek rzędu kilkuset złotych za sztukęWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Wiem, widywałem często. Domyślam się, że większość można nabyć po 20-25 zł (po marketach pewnie, ale na dzień dzisiejszy nie orientuje się gdzie lepiej, dawno nie byłem w Saturnie czy też w MM), ale te pierwsze...grot pisze:Pierwsze Kaziki czasem pojawiają się na Allegro w jakichś strasznych cenach.
Jakby ktoś coś wiedział o reedycjach to niech da znać.
I dream of colour music,
-
Jeśli chodzi o KNŻ to można dorwać tu: http://sprecords.com.pl/index.php?optio ... itstart=40Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Może trochę nie pasujące tu zapytanie, ale na cholerę zakładać kolejne tematy...
- Scaarph
ostatnia płyta the gathering jaką znam to how to measure the planet. w związku z tym mam pytanie: czy późniejsze płyty to kontynuacja stylu z tegoż albumu, czy może zupełnie inne rejony - a jeśli tak, to jakie?
- Morph
- Kontakt:
Home to naprawdę fajne granie ocierające się o Portishead, ostatnia (tytułu dzięki bogu zapomniałem) to asłuchalne shoegaze'ow' alternatywne gówno.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Scaarph
ok, dzięki. ktoś jeszcze słówko lub dwa o superheat, if/then/else, souvenirs?
edit: i o pure air, solowej płycie anneke, buk zapłać.
edit: i o pure air, solowej płycie anneke, buk zapłać.
- sho
- zaczyna szaleć
"Souvenirs" to drugie po "Nightime Birds" opus magnum Holendrów - rockowy pazur, z elektronicznym podkładem, a do tego zajebiście jazzująca perkusja i bas. No, miód na uszy. Dla mnie ichni najlepszy krążek. Kawałek z Garmem (ostatni na płycie) urywa dupę przez wzgląd na nieco Ulver-owski klimat. Reszta może trochę typowa - jest lekko i przyjemnie, nie uświadczysz jakichś mielizn, doom`owych wtrętów. Ale swoje ta płytka robi.
"If then else" - fajnie się słucha w jakiejś drodze: autobus, samochód, spacerek jakiś. Przyjemna bujająca płytka.
"Superheat" - to chyba jakaś koncertówka. Nie znam jej za dobrze, wręcz minimalnie.
Radzę raczej posłuchać "Black light district" - EP, ale taka że drugiej w świecie podobnej nie znajdziesz. Płytka bez komentarza, zbędny po prostu.
pozdrawiam,
s.
"If then else" - fajnie się słucha w jakiejś drodze: autobus, samochód, spacerek jakiś. Przyjemna bujająca płytka.
"Superheat" - to chyba jakaś koncertówka. Nie znam jej za dobrze, wręcz minimalnie.
Radzę raczej posłuchać "Black light district" - EP, ale taka że drugiej w świecie podobnej nie znajdziesz. Płytka bez komentarza, zbędny po prostu.
pozdrawiam,
s.
-
prosze o przyblizenie tworczosci PAYSAGE D’HIVER
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- pogodancer
Z dorobku MZ.412 co jeszcze warto ruszyć (mam tylko Burning The Temple Of God i sie mnie to straszliwie widzi)?
- Morph
- Kontakt:
W zasadzie wszystko, ale zacząłbym chyba od Nordik Battle Signs.
Give birth to something dead