POLSKIE PERŁY?

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: POLSKIE PERŁY?

28-01-2010, 12:27

kakademona pisze:
Maleficio pisze:ja mialem tego mnostwo ale poslalem dalej... bo trzeba bylo promowac polske:)

Saligia to Arohien z naszego forum.dzis odpalimy butelczynę, bo sie pojawił w PL po serii koncertów w USA :wink:
to fajnie, bo to wrogowie byli:) A ja nawet jakies demo od nich dostalem na poczatku lat 90-tych. Ale za chuj nie pamietam co to bylo, pewnie jakis obskurna proba:)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-01-2010, 13:23

Adrian696 pisze:
trup pisze: A propos tego prawdziwkowania to mi się przypomniała taka anegdota... Samoth z Emperor poczuł się urażony na wieść że jakiś koleś z polskiego Mysteries używa tego samego "rytualnego" imienia co on i napisał do Mysteries list z pogróżkami że jak nie zmieni "imienia" to on mu pokaże i dołączył groźną fotkę z mieczem i takim tam. Na co w odpowiedzi Mysteries wysłali mu list mniej więcej o treści żeby SPIERDALAŁ i dołączyli fotkę z automatyczną bronią palną (ponoć produkcji radzieckiej) co wobec miecza wyglądało trochę groźniej. Samoth z Emperor już się nie odezwał.
Mata sensacyjkę...
bzdura :lol: :lol: :lol: było zupełnie inaczej :lol: :lol: :lol: a cała historyjkę wymyślił Leinad :lol: :lol: :lol:
to Mysteries napisało do kolesi z Emperora, że ich pedalskie plumkanie na klawiszach jest niegodne nazywania Black Metalem, a Samoth ma zmienic ksywke, ewentualnie moze sie napierdalac na siekiery z Dzikim vel Samothem z Mysteries, jak wygra zachowa swoje imie :lol: :lol: :lol: z Norwegii nigdy zadna odpowiedz nie przyszła :lol: :lol: :lol:
ale znam lepsza opowiastke z tego okresu :D
do Inowrocławia, przyjechał sam Darken z jakims przydupasem, w trojke z Leinadem poszli do baru, wywiazala sie sprzeczka z osiedlowymi menelami... Leinad wyciagnal kose ale dostal z krzesła :D cała trójka polami spierdalała w strone Janikowa :lol: :lol: :lol: TTF rules :lol: :lol: :lol:
Że zacytuję "Panią Twardowską" - "Dotąd jak czmychał, tak czmycha..." ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 13:27

Triceratops pisze:kto mieszka w swoim domu, na swoj rachunek, ma stale zrodlo dochodu (ew rodzine, dzieci), placi podatki i ma tyle wolnego czasu zeby sie tym zajac w wolnym czasie??
Może dla Ciebie to niepojęte, ale są tacy na świecie, a nawet w Polsce!
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 13:29

Adrian696 pisze:
Maleficio pisze: Xantotol zdecydowanie najściślej powiązany był z nowozelandzkim Collegium Satans - "Order of the Left Hand Path". Na mocy porozumienia pomiędzy "Fullmoon" a OLHP na terenie Polski kolportowane były materiały dydaktyczne i literatura przygotowywana przez OLHP.
hmmm - Collegium Satanas powstało chyba pozniej - na poczatku były Order of the Left Hand Path i Ordo Sinistra Vivendi...
wydawały The Watcher i The Heretic, ale teraz nie pamietam który magazyn, kto wydawał, pofatyguje sie kiedys i odkopie te magazyny, bo mam ich sporo... i poczatki wygladały tak, że była to grupa znajomych która wymieniała sie kserówkami tych publikacji... mam nawet dwie publikacje Pete Helmkampa, który tez mocno siedział w tych klimatach i napisał kilka fajnych rzeczy...
Coś takiego! A jednak, ku zdziwieniu niektórych, ktoś dostawał te "xerówki" :)
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2010, 13:46

trup pisze:a nawet w Polsce!
Pewnie mozna ich policzyc na palcach reki chlopaka z tartaku.

A ty? Mieszkasz u mamusi i wpierdalasz kubusiowy obiadek? Majtki i skarpetki kto pierze? A za gaz, prad i wode kto placi?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 13:54

Triceratops pisze:
trup pisze:a nawet w Polsce!
Pewnie mozna ich policzyc na palcach reki chlopaka z tartaku.

A ty? Mieszkasz u mamusi i wpierdalasz kubusiowy obiadek? Majtki i skarpetki kto pierze? A za gaz, prad i wode kto placi?
Prowokacja Ci się nie udała ;-) Duuuże pudło. Jak szukasz kolegów to popytaj innych. i zwroty osobowe pisz z dużej literki ŻÓŁTOKACZODZIOBIE :-P
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2010, 14:05

trup pisze:Prowokacja Ci się nie udała ;-) Duuuże pudło. Jak szukasz kolegów to popytaj innych. i zwroty osobowe pisz z dużej literki ŻÓŁTOKACZODZIOBIE :-P
Zadna tam prowokacja hehe, zwyczajne zapytanie i nic wiecej. Taka jest w wiekszosci przypadkow (pewnie nie we wszystkich) prawda, nie chce pisac po personaliach ale czasami mam okazje widywac jednego z budowniczych owczesnej sceny,, wydawce popularnego kiedys zina i widze jak jest :lol:

Zwrot osobowy z duzej to raczej w liscie sie pisze albo w innym pismie grzecznosciowym, ja wole z malej obligaatoryjnie, bo jak mnie ktos wkurwi to idiotycznie wyglada zwrot "Ty glupi chuju" hehe poza tym niekoniecznie musze miec do kazdego szacunek :D

A z tego co pamietam jak sie lansowales z ta plyta Zemial (no chyba ze to nie byles ty)na fotce to wygladalo mi na pokoik w domu starych, meble oblepione tania okleina, pamietajace komunizm, oblepione plakatami z czasow mlodosci, bluza exploited slabej jakosci, nikt powazny majacy wlasna chate nie kupuje starych mebli i nie lepi ich plakatami hehe. Moze jest inaczej ale nie sadze 8)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

28-01-2010, 14:18

Triceratops pisze:na fotce to wygladalo mi na pokoik w domu starych, meble oblepione tania okleina, pamietajace komunizm, oblepione plakatami z czasow mlodosci, bluza exploited slabej jakosci, nikt powazny majacy wlasna chate nie kupuje starych mebli i nie lepi ich plakatami hehe. Moze jest inaczej ale nie sadze 8)
ten jaki sherlock buhahahahahahahaha
wirtualna rzeczywistosc Cie chlopak przerosla...matrix nie jest tym na co wyglada golym okiem... matrix nie jest tym czym sie wydaje...
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 14:24

Triceratops pisze:
trup pisze:Prowokacja Ci się nie udała ;-) Duuuże pudło. Jak szukasz kolegów to popytaj innych. i zwroty osobowe pisz z dużej literki ŻÓŁTOKACZODZIOBIE :-P
Zadna tam prowokacja hehe, zwyczajne zapytanie i nic wiecej. Taka jest w wiekszosci przypadkow (pewnie nie we wszystkich) prawda, nie chce pisac po personaliach ale czasami mam okazje widywac jednego z budowniczych owczesnej sceny,, wydawce popularnego kiedys zina i widze jak jest :lol:

Zwrot osobowy z duzej to raczej w liscie sie pisze albo w innym pismie grzecznosciowym, ja wole z malej obligaatoryjnie, bo jak mi ktos podpadnie to idiotycznie wyglada zwrot "Ty glupi chuju" hehe poza tym niekoniecznie musze miec do kazdego szacunek :D

A z tego co pamietam jak sie lansowales z ta plyta Zemial (no chyba ze to nie byles ty)na fotce to wygladalo mi na pokoik w domu starych, meble oblepione tanim fornirem, pamietajace komunizm oblepione plakatami z czasow mlodosci, nikt powazny majacy wlasna chate nie kupuje starych mebli i nie lepi ich plakatami hehe. Moze jest inaczej ale nie sadze 8)
Noooo Ty stary żółtokaczodziobie, walisz ślepakami równo! na zdjęciu z EPka ZEMIAL nie jestem ja.
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=44554662 więc sorry, ale Twoja kobieca intuicja CIę zawodzi.
Zwroty osobowe z dużej litery pisze się nie tylko w listach czy innym piśmie grzecznościowym (co masz na mysli, któż to wie...?). Kłopoty z szacunkiem do innych mają Ci, którzy nie szanują samych siebie...
Co do starych mebli i plakatów, to czemu nie!? to stereotyp społeczny, ze tak nie wypada, że trzeba wyrosnąć... U nas w domu tego nie ma (ja nie czuję już takiej potrzeby, żeby eksponować swoje upodobania muzyczne w ten sposób, a żona nie lubi), ale nie mam nic przeciwko temu jeśli ktoś by sobie chciał taki "styl" zachować. Jego wolna wola.
Co do innych, nie wiem, nie znam takich przypadków wśród moich znajomych.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-01-2010, 14:33

trup pisze:Zwroty osobowe z dużej litery pisze się nie tylko w listach czy innym piśmie grzecznościowym (co masz na mysli, któż to wie...?). Kłopoty z szacunkiem do innych mają Ci, którzy nie szanują samych siebie...
"mają Ci" ? Z dużej litery ? Coś pan mą ci.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2010, 14:39

Hehe no jak nie ty to w czym problem :lol: Styl z tej fotki jest wlasnie jak jest jak opisalem, sam przyznales, ze tego bys nie zrobil, przynajmniej nie w tym wieku.

No i powiedz czy to nie wyglada dziwnie ? :lol:
Ty stary żółtokaczodziobie
Hehe z jednej strony duza litera sugeruje ten niby szacunek a z drugiej reszta zdania w tonie inwektyw jego brak czyli cos tu nie gra :lol: Brak wyroznienia duza litera jest wygodniejszy i uniwersalniejszy bo zawsze pasuje, poza tym to internet, nie uzywam rowniez polskich znakow diaktrycznych bo ktos moze je np widziec jako krzaki.
Ostatnio zmieniony 28-01-2010, 14:40 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

28-01-2010, 14:39

trup pisze:Kłopoty z szacunkiem do innych mają Ci, którzy nie szanują samych siebie...
Nic mnie tak nie drażni, jak ludzkie przeświadczenie, że szacunek do jakiegokolwiek drugiego człowieka powinien byc wszechobecny, odgórny i niepodważalny. Na szacunek to sobie trzeba zasłużyc, to nie jest jakaś dziwka, żeby nim szafowac na prawo i lewo.

To tak poza tematem i bez personalnych aluzji, teraz możecie napierdalac sie dalej :lol:
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-01-2010, 14:44

dobra, to kto wpierdolił Nergalowi, i czy go bardzo bolało?
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 14:45

Alsvartr pisze:
trup pisze:Kłopoty z szacunkiem do innych mają Ci, którzy nie szanują samych siebie...
Nic mnie tak nie drażni, jak ludzkie przeświadczenie, że szacunek do jakiegokolwiek drugiego człowieka powinien byc wszechobecny, odgórny i niepodważalny. Na szacunek to sobie trzeba zasłużyc, to nie jest jakaś dziwka, żeby nim szafowac na prawo i lewo.

To tak poza tematem i bez personalnych aluzji, teraz możecie napierdalac sie dalej :lol:
I własnie w tym problem. Ja uważam, że np. brak szacunku dla wroga z góry skazuje Cię na porażkę. Nie szanujesz go, nie doceniasz jego możliwości, uważasz, że nie jest wart Twojego szacunku... a tu masz! Bęc! Klaps! Na szacunek trzeba zasłużyć... a na brak szacunku już nie trzeba? Wystarczy, że kogoś nie lubisz? Nie podziwiasz i już jest chuja wart? Współczuję...
Awatar użytkownika
trup

28-01-2010, 14:47

Triceratops pisze:Hehe no jak nie ty to w czym problem :lol: Styl z tej fotki jest wlasnie jak jest jak opisalem, sam przyznales, ze tego bys nie zrobil, przynajmniej nie w tym wieku.

No i powiedz czy to nie wyglada dziwnie ? :lol:
Ty stary żółtokaczodziobie
Hehe z jednej strony duza litera sugeruje ten niby szacunek a z drugiej reszta zdania w tonie inwektyw jego brak czyli cos tu nie gra :lol: Brak wyroznienia duza litera jest wygodniejszy i uniwersalniejszy bo zawsze pasuje, poza tym to internet, nie uzywam rowniez polskich znakow diaktrycznych bo ktos moze je np widziec jako krzaki.
Jakbyś tak uważniej przeczytał to byś zauważył, że to było odniesienie do Twojego zwrotu "Ty głupi chuju" "Ty stary żółtokaczodziobie" - podobnie?

W jakim wieku? XXI?I nie napisałem, że bym tego nie zrobił, tylko że nie czuję takiej potrzeby.

Oj częęęsto zarzucasz ludziskom że nie czytają uważnie a sam gafu szczelasz ;-)
Ostatnio zmieniony 28-01-2010, 14:51 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2010, 14:48

trup pisze:Jakbyś tak uważniej przeczytał to byś zauważył, że to było odniesienie do Twojego zwrotu "Ty głupi chuju" "Ty stary żółtokaczodziobie" - podobnie?
To tylko udowadnia , ze moja teza jest sluszna :lol:

trup pisze:I własnie w tym problem. Ja uważam, że np. brak szacunku dla wroga z góry skazuje Cię na porażkę. Nie szanujesz go, nie doceniasz jego możliwości, uważasz, że nie jest wart Twojego szacunku... a tu masz! Bęc! Klaps! Na szacunek trzeba zasłużyć... a na brak szacunku już nie trzeba? Wystarczy, że kogoś nie lubisz? Nie podziwiasz i już jest chuja wart? Współczuję...
Oprocz tego ze jedzie jakims nieuzasadnionym chrzescijanskim milosierdziem to jest bez sensu, jezeli na jedno i drugie trzeba zasluzyc to dlaczego jednej formy trzeba uzywac jakby ktos zaslugiwal mimo , ze nie wiadomo czy adwersarz na nia zasluguje? Ty zakladasz, ze zasluguje a ja robie to samo tylko w odwrotna strone :lol:
woodpecker from space
abrakadabra
świeżak

28-01-2010, 14:56

Adrian696 pisze: bzdura :lol: :lol: :lol: było zupełnie inaczej :lol: :lol: :lol: a cała historyjkę wymyślił Leinad :lol: :lol: :lol:
to Mysteries napisało do kolesi z Emperora, że ich pedalskie plumkanie na klawiszach jest niegodne nazywania Black Metalem, a Samoth ma zmienic ksywke, ewentualnie moze sie napierdalac na siekiery z Dzikim vel Samothem z Mysteries, jak wygra zachowa swoje imie :lol: :lol: :lol: z Norwegii nigdy zadna odpowiedz nie przyszła :lol: :lol: :lol:
ale znam lepsza opowiastke z tego okresu :D
do Inowrocławia, przyjechał sam Darken z jakims przydupasem, w trojke z Leinadem poszli do baru, wywiazala sie sprzeczka z osiedlowymi menelami... Leinad wyciagnal kose ale dostal z krzesła :D cała trójka polami spierdalała w strone Janikowa :lol: :lol: :lol: TTF rules :lol: :lol: :lol:
Skąd klikasz Panie? Z Hohensaltzy?
Ostatnio zmieniony 28-01-2010, 14:59 przez abrakadabra, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

28-01-2010, 14:56

trup pisze:
I własnie w tym problem. Ja uważam, że np. brak szacunku dla wroga z góry skazuje Cię na porażkę. Nie szanujesz go, nie doceniasz jego możliwości, uważasz, że nie jest wart Twojego szacunku... a tu masz! Bęc! Klaps! Na szacunek trzeba zasłużyć... a na brak szacunku już nie trzeba? Wystarczy, że kogoś nie lubisz? Nie podziwiasz i już jest chuja wart? Współczuję...
Szanujesz każdego żula siedzącego pod sklepem?Starą babę, która wtacza się do autobusu, rozpycha sie łokciami a potem staje nad Tobą i sapie jaka młodzież jest niewychowana, bo nie chce miejsca ustapic, chociaz naokoło jest kilka wolnych?Możesz powiedziec, że szanujesz każdego człowieka, którego mijasz na ulicy?Jesli tak, to mamy inaczej podpisane pojęcie szacunku, bo ja takich ludzi poprostu toleruję, nie wadzą mi, nie obchodzą mnie. Za co szanujesz gościa, który siedzi na przeciwko siebie w tramwaju, skoro nawet go nie znasz?
Oczywiście, że uszanowałbym wroga, jesli miałbym za co (konkretne umiejetności w danej dziedzinie, charakter, honor) i jeśli poznałbym go chociaż w takim stopniu, aby móc okreslic swoje nastawienie wobec niego.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
kakademona
weteran forumowych bitew

28-01-2010, 15:34

sie podpisuje pod tym .w naszym kraju szczególnie pojęcie szacunku dla innego obcego człowieka, takze tolerancji dla wszystkiego i wszystkich jest rozdęte do nienaturalanej wielkosci.wine ponosi młoda demokracja, młody dziwaczny socjalistyczny kapitalizm , rozpanoszenie sie z jednej strony koscioła , a z drugiej lewaków . ze wszytskich stron trąbią ,że wszystkich nalezy szanowac i tolerowac.otóż nie jest tak.
DeathDealer
rozkręca się

28-01-2010, 17:45

na tamat TTF nie mam ochoty nic pisać ale napiszę jedno, było tam kilku buraków, kilka inteligentnych osób i kilku konkretnych wariatów. Ekip takich jak "Satanic Skinheads" z Opola bali się raczej wszyscy a do czego ci ludzie byli zdolni każdy, kto był, widział na koncercie behemoth bodajże w 98 roku. Śmiać sie nie ma z czego bo kilka poważnych akcji TTF ma na swoim koncie acz faktem są też inne, mniej mądre, wygłupy. Było minęło i na temat działalności tej "organizacji" powinni się wypowiadać tylko ci którzy brali w tym udział i tyle, dla reszty będzie to śmieszne i głupie ale w 93/94 roku nikomu nie było do śmiechu a już na pewno nie tym którzy musieli prostować nosy po wizycie ludzi z TTF a paru takich istniało. Koniec tego ruchu skończył się bardzo poważnie i zupełnie nie do śmiechu. Nie rozumiem tylko jak można spuszczać się nad żałosnym Inner Circle, że niby kult i black metal a śmiać z TTF, któremu luzie byli wierni do upadłego?
Maleficio pisze:TOF pochłonął chaos oraz walka o "władzę" wewnątrz organizacji...
bez urazy ale to straszna bzdura
ODPOWIEDZ