Polski BM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Polski BM
[youtube][/youtube]
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobry material
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Faktycznie, dobre to.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Właśnie słucham i podoba mi się. Pierwsze skojarzenie- mgła, trochę peste noire, ale gitary schodzą niżej, jest trochę urozmaiceń np wycieczki Doom metalowe, brzmienie fajne. Daję okejke, choć bez szczególnego entuzjazmu. Kasetę za dychę bym wziął
- pr0metheus
szanujmy sie ok? to wazne. chujnia na resorach to wyzej.
ale trzeba tez brac pod uwage , ze ja sie nie znam.
niech to miejsce niebawem zniknie
- maciek z klanu
pr0metheus pisze:szanujmy sie ok? to wazne. chujnia na resorach to wyzej.
troche taki nowoczesny polski black metal. mi to pasuje dosyć. ale jeszcze chwila ale ta polska odmiana zacznie mnie wkurwiac. za duzo tego.
troche w podobnym klimacie GORYCZ - Piach. Bardzo charakterystyczne nagranie. Czuć w huj mocno NON OPUS DEI, a ze uwielbiam ich to trzeba bedzie kupić i GORYCZ.
" onclick="window.open(this.href);return false;
bardzo ciekawy materiał, ale BM tak naprawde jak na lekarstwo.
- Ubzdur
- w mackach Zła
To zależy jak wysokie masz oczekiwania względem plbm. Ja nie mam żadnych, także doceniam wszystko od czego uszy nie więdną, a od większej połowy więdną i nawet nie piszę o wielu rzeczach, które sprawdzam, a które są poniżej oceny 3/10. Temu daję 5/10, co już warto odnotować IMO. Szkoda w zasadzie, jak najdzie refleksja, że polska nie wykształciła sobie black metalowej sceny na wzór Finlandii, mimo usilnych prób szukania własnego stylu. Z drugiej strony mieliśmy charakterystycznej lata 90te i podobnie miała Francja. Teraz oni mają swoje kolosy i bieda scenę, i my mamy „kolosy”, i bieda scenę.
Co sprawdziłem dzisiaj? Proch- trupi synod, stworz split z river like veins, obu nie dałem rady i po nich ten album wchodził jak śmietana. Na spalonej ziemi i grzyb róża.
Co sprawdziłem dzisiaj? Proch- trupi synod, stworz split z river like veins, obu nie dałem rady i po nich ten album wchodził jak śmietana. Na spalonej ziemi i grzyb róża.
- pr0metheus
no ja ten pulap juz osiagnalem dawno:) oferta pagan ostatnio to jest dla mnie smiech. jakies kurwa kly, aurory, furie same. i ta gorycz. sorry ale NOD tam nie slysze.maciek z klanu pisze: ale jeszcze chwila ale ta polska odmiana zacznie mnie wkurwiac. za duzo tego.
w duzej czesci polska scena wyglada tak: troche pajacowania w okultyzm jak batuszki, troche melodii czy riffow zajebanych z mgly, troche swojskich (wiejskich) tekstow a'la furia, a kazdy z ego wyjebanym jak nergal.
i kleja albumy z tych elementow na potege. ciekawy jestem czy zainteresowanie za granica tym jest skoro pagan wciaz wydaje te pierdy.
ale zeby tak gorzko nie bylo,czasem cos sie uda. jakies mile zaskoczenie
useless, sacrificulus, wlasnie slucham xarzebaal. perkusja brzmi jak glany w wirowce. i zajebiscie. bardziej to autentyczne niz jakas entropia. kolejny wysryw-rewelacja polskiej sceny.
ten split to gowno. ale proch nie jest zly, lepszy w moim odczuciu niz robactwoUbzdur pisze: Co sprawdziłem dzisiaj? Proch- trupi synod, stworz split z river like veins, obu nie dałem rady i po nich ten album wchodził jak śmietana. Na spalonej ziemi i grzyb róża.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
21 grudnia, po 18 latach od pierwszego albumu, Werewolf Promotion wydaje drugą płytę NORDEN
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- SODOMOUSE
Pamiętam jedynkę, lansowaną jako polish Viking black
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie wiem co się ostatnio porobiło z tą wytwórnią, ale dla mnie kroczą jakąś niezrozumiałą drogą. Choć akurat ta EPka Above Aurora jest dobra.pr0metheus pisze:oferta pagan ostatnio to jest dla mnie smiech. jakies kurwa kly, aurory, furie same. i ta gorycz.
+1pr0metheus pisze:w duzej czesci polska scena wyglada tak: troche pajacowania w okultyzm jak batuszki, troche melodii czy riffow zajebanych z mgly, troche swojskich (wiejskich) tekstow a'la furia, a kazdy z ego wyjebanym jak nergal.
i kleja albumy z tych elementow na potege. ciekawy jestem czy zainteresowanie za granica tym jest skoro pagan wciaz wydaje te pierdy.
all the monsters will break your heart
- trup
[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Kolezka z tego Norden całego robił jeszcze zajebisty mercyfulfateowski heavy metal w Sonheillonknaar pisze:21 grudnia, po 18 latach od pierwszego albumu, Werewolf Promotion wydaje drugą płytę NORDEN
[youtube][/youtube]
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- pr0metheus
Martwa Aura/Odour of Death split
[youtube]www.youtube.com/watch?v=PIrQ4R8RRjs[/youtube]
trailerek, czyli ochlapy rzucono.
ale moze bedzie tutaj cos ciekawego (z naciskiem na odour of death)
[youtube]www.youtube.com/watch?v=PIrQ4R8RRjs[/youtube]
trailerek, czyli ochlapy rzucono.
ale moze bedzie tutaj cos ciekawego (z naciskiem na odour of death)
- maciek z klanu
To tylko potwierdzenie mojej tezy że klimorh to jeden z najlepszych gardłowych w Polsce. Chciałbym już nowe nodtrup pisze:[youtube][/youtube]
- pr0metheus
- WaszJudasz
Ja przegapiłem, czy się faktycznie Pan Sowa jeszcze tu nie chwalił, że się u niego takie kompetentne melancholijne blackmetale szykują?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- rasowy masterfulowicz
Chyba zartujesz, ten wokal jest tak chujowy ze strach. Dla mnie kompletnie kladzie ten albummaciek z klanu pisze:To tylko potwierdzenie mojej tezy że klimorh to jeden z najlepszych gardłowych w Polsce. Chciałbym już nowe nodtrup pisze:[youtube][/youtube]
KVLT lizania CZASZKI
- Destro
- postuje jak opętany!
Narrenwind-straszny zawód,poprzez muzykę,kończąc na wokalach(są one po prostu słabe)...