Mój egzemplarz ma właśnie taki numer jak pisze Marcin. Generalnie szukałem tego egzemplarza dosyć długo. Wiem, że są edycje z A3, A4 i A5. Nigdy nie spotkałem edycji z A1. IMO kolejna numeracja A oznacza poszczególne batche tego samego tłoczenia.Morbid Marcin pisze:nie wiem, czy jest taka. ja mam OPCD015 13 A2.So_It_Is_Done pisze:https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 2615_n.jpg
czy to definitywnie pierwsze bicie Marduk? ma matrix Matrix # OPCD015 13 A4, a jest jeszcze na pewno wersja z matrixem Matrix # OPCD015 13 A3.
Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Błąd ! Discogs mówi o A2, A3 i A4. Jakiś kolo z Niemiec bodajże sprzedaje z A5. Nie ma nic na temat A1. To pewnie grecka robota ;)So_It_Is_Done pisze:Discogs mówi, że są różne warianty od A1 do A4 bodajże, czyli to 4 wersje pierwszego różowego wydania, zgadza sie?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Sorry, nie dopatrzyłem, chodzilo mi wyłacznie o to co discogs mówi. W sumie nie jestem fanem Marduk więc nie bede latał za A2, A4 wystarczy. Ile to mniej wiecej powinno kosztować?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- waffen 666
- zaczyna szaleć
za egzemplarz z A5 jakiś typ na discogs krzyczy 35 ojro. Stan near mint.
-
- zaczyna szaleć
Żeby nagrać cokolwiek w Helsinkach to trzeba było tam w ogóle być he heCOFFIN pisze:No, żadna w sumie. W Helsinkach tego nie nagrywali:D
A jak można coś nagrać skoro tam się nie było ;-)
- waffen 666
- zaczyna szaleć
- waffen 666
- zaczyna szaleć
pytałem kiedyś to tą płytkę, zapytam ponownie:
Immolation - close to a world below - metalblade - matrix- MB 3984-14349-2 2x ifpi plus docdata germany
Czy to jest pierwsze europejskie ? czy jakiś dodruk ? Według discogs to pierwsze europejskie, ale dodatkowe komentarze będą mile widziane.
thx
Immolation - close to a world below - metalblade - matrix- MB 3984-14349-2 2x ifpi plus docdata germany
Czy to jest pierwsze europejskie ? czy jakiś dodruk ? Według discogs to pierwsze europejskie, ale dodatkowe komentarze będą mile widziane.
thx
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Większość podaje 1990r., prawda to czy propaganda łżych elit i wyborczej?pogodancer pisze:Z którego roku są Slayery "Show No Mercy" i "hell Awaits" CD ZORRO 7 i 8, bo różnie mówią :)?
-
- w mackach Zła
no pewnie że żadna :-))))Maleficio pisze:a jaka jest różnica czy wrzucę czy nie wrzucę? Wrzucę jak będę miał czas
- Godplayer
- w mackach Zła
waffen 666 pisze:pytałem kiedyś to tą płytkę, zapytam ponownie:
thx
Mam cd z takim matrixem , kupiona stosunkowo niedawno w sklepie , więc raczej dodruk , albo Metal Blade natłoczyli tego tyle , że jeszcze do dzisiaj nie sprzedali całego nakładu pierwszego tłoczenia . Z tyłu na okładce CP 2000 , więc chuj wie ...
- BC/AD
- zaczyna szaleć
ja na swoim egzemplarzu mam dokładnie taki sam matrix ,a kupiłem jakieś 2-3 miesiące po premierzewaffen 666 pisze:pytałem kiedyś to tą płytkę, zapytam ponownie:
thx
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Raczej nie jest to dodruk. Close to a world below, był ostatnim albumem dla MB. W 2000 i 2001, MB tłukło płyty na mtrycy DOC data, później był Sonopress, a od kilku lat jest Sony DADC. Być może narąbali tego tyle, że jeszcze sprzedają z pierwszej partii.Godplayer pisze:waffen 666 pisze:pytałem kiedyś to tą płytkę, zapytam ponownie:
thx
Mam cd z takim matrixem , kupiona stosunkowo niedawno w sklepie , więc raczej dodruk , albo Metal Blade natłoczyli tego tyle , że jeszcze do dzisiaj nie sprzedali całego nakładu pierwszego tłoczenia . Z tyłu na okładce CP 2000 , więc chuj wie ...
-
- zaczyna szaleć
że lepiej jest wykorzystać ten czas na wydanie boota Blasphemy...AdrianSmith pisze:no pewnie że żadna :-))))Maleficio pisze:a jaka jest różnica czy wrzucę czy nie wrzucę? Wrzucę jak będę miał czas
-
- w mackach Zła
z koncertu w Helsinkach :-) ???? może będzie miał stryjcio czas jak jakieś ciekawe zakupy zrobi i bedzie je wklejał ....może jak Go wszyscy ładnie poproszą wtedy ....
P.S. ... miał być jeszcze jeden boot ... :-) z koncertu Mayhem z Wawy ... :-))) nawet widziałem "odpowiedni sprzęt do nagrywania " zabrany przez stryjcia na koncert :-)....
P.S. ... miał być jeszcze jeden boot ... :-) z koncertu Mayhem z Wawy ... :-))) nawet widziałem "odpowiedni sprzęt do nagrywania " zabrany przez stryjcia na koncert :-)....
- waffen 666
- zaczyna szaleć
z wielką niecierpliwością czekam na tego boota, no i oczywiście zbieram kapuchę na ten RAR !!!!!! :)))
-
- zaczyna szaleć
Tak Adek z pamiętnego koncertu w Helsinkach ;-)
Tylko, żeby wydać takiego boota to trzeba było tam być i go nagrać, niestety się nie było he he tak więc cały mit został obalony...
To i z Myahem będzie? Pewnie w konsolete iPoda wpiął i nagrał? To teraz Wiesławscy bross miksują he he
Tylko, żeby wydać takiego boota to trzeba było tam być i go nagrać, niestety się nie było he he tak więc cały mit został obalony...
To i z Myahem będzie? Pewnie w konsolete iPoda wpiął i nagrał? To teraz Wiesławscy bross miksują he he
-
- w mackach Zła
przyznam że nie znam się na nagrywaniu ,miksowaniu a potem wydawaniu bootów ;-))) coś tam stryjcio w łapskach miał - coś jak walkman albo dyktafon ;-)) sam widziałem i OSOBIŚCIE mogę potwierdzić Przyznam też że zamówiłem bardzo niski numer tego boota - niestety przyszedł kryzys i wydanie go widać się nie opłaciło ..... co do Helsinek :-))) a to już inna historia :-)))
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Ale boot Mayhem chyba wklejał tutaj, podobnie jak Fields of the Nephilim. Był nawet temat o tym założony, z pro layoutem do wydrukowania na domowej drukarce w zestawie.AdrianSmith pisze:przyznam że nie znam się na nagrywaniu ,miksowaniu a potem wydawaniu bootów ;-))) coś tam stryjcio w łapskach miał - coś jak walkman albo dyktafon ;-)) sam widziałem i OSOBIŚCIE mogę potwierdzić Przyznam też że zamówiłem bardzo niski numer tego boota - niestety przyszedł kryzys i wydanie go widać się nie opłaciło ..... co do Helsinek :-))) a to już inna historia :-)))
Ps. Nie, nie robię sobie jaj, piszę na poważnie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- waffen 666
- zaczyna szaleć
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
bootleg Mayhem był, a FoTN były oba.