Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych
Among The Living jest fajna, ale jak ten pedał nie wyje...
- Zenek
- weteran forumowych bitew
AmongRiven pisze:no to rzuc jakas podpowiedzia jak nalezy ich rozumiec. ja np. nigdy sie nimi nie interesowalem, od czego warto zaczac? co najlepszego nagrali?
The
Living

- twoja_stara_trotzky
swoją drogą, ja mam chyba z 7 czy nawet 8 płyt Anthrax na półce, więc kurwa wiem, co mówię, jak mówię, że to generalnie chujnia jest 

-
- świeżak
no muszę przyznać że Beladonna faktycznie pieje
dlatego szkoda że Bush nie darł się tam od początku

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rzecznikiem Anthrax nie jestem ale co za problem wytubowac, Zreszta juz gdzies kiedys w innym temacie tlumaczylem. Nie interesujesz sie thrashem jako takim to i Anthrax nie lezy w sferze twoich zainteresowan. NIe ma na pewno tu mroku, nadecia i tym podobnych pierdol nad, ktorymi sie niektorzy paluja. Jest luzacki thrash i jednoczesnie tak bardzo inny od reszty z wielkiej czworki.Riven pisze:no to rzuc jakas podpowiedzia jak nalezy ich rozumiec. ja np. nigdy sie nimi nie interesowalem, od czego warto zaczac? co najlepszego nagrali?
Z "beladonna period", ostatnia plyta, pelen luzik, Megadeth coverowalo Pistolsow ale to Anthrax z palcem w dupie nakrecal kawalki w klimacie Rock'nRoll Swindle:
Posluchaj sobie tych kawalkow z ostatniej Persistence Of Time , trzeba byc cepem zeby nie docenic, watpie czy taki Megadeth nagral ciezszy riff..
"Bush period": jeden z najfajniejszych wokalistow w thrashu, szkoda ze ery schylkowej. Po czarnej metalice , megadeth , testament, overkill i cala reszta poszla za nia jak stado baranow brnac w gowno, jedynie Slayer i Anthrax poszly w stwoja strone.
Sound Of White Noise, nie wiem jak tego mozna nie lubic, jedna z najfajniejszych thrashowych plyt lat 90. Slayer moze mial najlepszego perkusiste ale Benante z pewnoscia byl ciekawszy i oryginalniejszy.
co jest doktorku?Ihasan pisze:Triceratops pisze:oczywiscie ANTHRAX to znakomity zespol

woodpecker from space
- Zenek
zawsze można posłuchać The Greater Of Two Evils, największe przeboje nagrane z Bushem, nagrywane na setkę ze świetnym brzmieniem

- Triceratops
4 ostatnie z Belladonna ten sam poziom plus 2 pierwsze z BushemZenek pisze:AmongRiven pisze:no to rzuc jakas podpowiedzia jak nalezy ich rozumiec. ja np. nigdy sie nimi nie interesowalem, od czego warto zaczac? co najlepszego nagrali?
The
Living
woodpecker from space
- Triceratops
twoja_stara_trotzky pisze:Among The Living jest fajna, ale jak ten pedał nie wyje...
i takie rzeczy pisza ludzie, ktorzy podniecaja sie wasatym dunczykiem z pomazanym ryjem, wyjacym jak jebany krol kastratow....
Ostatnio zmieniony 09-04-2010, 20:09 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- longinus696
- zahartowany metalizator
A ja tam lubię "Stomp 442". Pewnie zaraz fani thrashu zwymiotują, że hardocore'owe wpływy, że komercha i muzyka do MTv, ale ja nic nie poradzę, że na tej płycie są same zajebiste hiciory, jeden w drugi, masa pozytywnej energii oraz dobrych melodii - płyta w sam raz do samochodu, albo ogólnie na jakiś szalony wyjazd ze znajomymi. No i zero pedalskich wokali.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Maria Konopnicka pisze:...ale i tak Anthrax był "większą nazwą" niż dziesiątki innych kapel z tamtego okresu, które bardziej na to zasługiwały. Mam wrażenie, że Anthrax był po Metallica, Slayer, ale nie wiem czy nawet nie przed Testament, a już na pewno przed Exodus, nie wspominając o Vio-lence, Nuclear Assault...Lykantrop pisze:
Podobnie mam. Jedyną pytkę jaką łykam z ich logiem to debiut, reszta wydawała mi się zawsze miękkim prąciem robiona. Poza tym to żaden fenomen, oni zawsze byli w cieniu innych "wielkich" nazw
dobre masz wrażenie.w czasach among the living, ich najlepszej płyty to był top.metallica , slayer, anthrax, kazdy malował ich logo na kurtce, teastament dobił później, rudy był zawsze nieco z tyłu,
taka jest smutna prawda.
- Triceratops
Re:
jakby nie mtv i vanessa warwick to takie np white zombi byloby ciagle w ciemnej dupie. dobra plyta choc jest na poczatku nie trawilem zupelnie. to bush tak przyciagal jakos uwage, ciekawe jak bedzie teraz bez niego bo Armored Saint nawet fajne nowelonginus696 pisze:A ja tam lubię "Stomp 442". Pewnie zaraz fani thrashu zwymiotują, że hardocore'owe wpływy, że komercha i muzyka do MTv, ale ja nic nie poradzę, że na tej płycie są same zajebiste hiciory, jeden w drugi, masa pozytywnej energii oraz dobrych melodii - płyta w sam raz do samochodu, albo ogólnie na jakiś szalony wyjazd ze znajomymi. No i zero pedalskich wokali.
woodpecker from space
- Zenek
ale przecież Bush właśnie niedawno wrócił do Anthrax
hahaha to co się działo w tym zespole ostatnimi laty to niezłe jaja, najpierw reunion - skok na kasę, potem jak Joey ich olał znaleźli jakiegoś młodziaka i z nim nagrywali, wywinał jakiś numer po pijaku w stosunku do kobiety Iana i poleciał. Teraz znowu Bush w składzie i trzeba płytę pisać od nowa, jaja jak berety 

-
caly ten zespol jest po prostu chuja wart i tyle.Zenek pisze:ale przecież Bush właśnie niedawno wrócił do Anthraxhahaha to co się działo w tym zespole ostatnimi laty to niezłe jaja, najpierw reunion - skok na kasę, potem jak Joey ich olał znaleźli jakiegoś młodziaka i z nim nagrywali, wywinał jakiś numer po pijaku w stosunku do kobiety Iana i poleciał. Teraz znowu Bush w składzie i trzeba płytę pisać od nowa, jaja jak berety
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
to sie dopiero okaze, bo tak jak mowilem, nie sluchalem nic dluzej,pare hitow obilo mi sie o uszy i tyle. thrash moze nie jestem moim ulubionym gatunkiem, ale na pewno nie lezy poza moja sfera zainteresowan, zwlaszcza, ze parenascie z moich ulubionych plyt to albumy thrashowe. tak czy siak obczaje co tam wypunktowales. z drugiej strony patrzac na opinie wielu osob na tym forum to raczej nie posram sie z radosci, hehe, no ale zobaczymyTriceratops pisze:Rzecznikiem Anthrax nie jestem ale co za problem wytubowac, Zreszta juz gdzies kiedys w innym temacie tlumaczylem. Nie interesujesz sie thrashem jako takim to i Anthrax nie lezy w sferze twoich zainteresowan.Riven pisze:no to rzuc jakas podpowiedzia jak nalezy ich rozumiec. ja np. nigdy sie nimi nie interesowalem, od czego warto zaczac? co najlepszego nagrali?
this is a land of wolves now
- Triceratops
oj maria, czasami mi sie wydaje , ze jakby twoj mozg wlozyc do glowki od szpilki to bylaby fajna grzechotkaMaria Konopnicka pisze:Anthrax z Bushem to w ogóle była padaka

nie, no jasne, State Of Euphoria i Persistence Of Time to byl komercyjny rock, pierdolisz maria czasem tak, ze glowa boli. komercyjny rock to gral megadeth po rust in peaceMaria Konopnicka pisze: Później to już w sumie nawet metal nie był, ale taki komercyjny rock.
woodpecker from space
-
to chyba oczywiste ,że nie.ALE.w tamtych czasach mozliwe ,że bys sie posrał.teraz daj sobie spokój.takie stare płyty rozpatruje się w kontekście tamtej sytuacji, polowania na kazdą płytę, raczej kasetę, na kazdy teledysk albo urywek teledysku.
teraz to wzbudzi raczej w tobie śmiech więc szkoda czasu.
swoja drogą im dłuzej czytam twoje posty tym wieksze ogarnia mnie przerazenie ,że ty nie znasz wielu wielu zespołow.nie wiem co jest tego przyczyną.( nie napiszę ,że młody wiek, bo nie wolno, zaraz rozpęta sie dyskusja ,że tak nie mozna )
teraz to wzbudzi raczej w tobie śmiech więc szkoda czasu.
swoja drogą im dłuzej czytam twoje posty tym wieksze ogarnia mnie przerazenie ,że ty nie znasz wielu wielu zespołow.nie wiem co jest tego przyczyną.( nie napiszę ,że młody wiek, bo nie wolno, zaraz rozpęta sie dyskusja ,że tak nie mozna )
- Triceratops
a jaki jest green day panie punkster, he? twoj argument o radiu wawa rzeczywiscie mnie przekonalMaria Konopnicka pisze:Hehehehe! Dla mnie to takie thrashowe jak Green Day punkowyW radiu WAWA to leciało na okrągło pomiędzy Soundgarden a Czarną Metallicą i traktowałem te kawałki podobnie jak przerwę na reklamę...
efekt stada. wielu potrafi sie palowac nad jakims beznadziejnym gownem typu torture, acrophet, vendetta ale srac na anthrax, bo wtedy jest sie o wiele fajniejszym.Riven pisze:z drugiej strony patrzac na opinie wielu osob na tym forum to raczej nie posram sie z radosci, hehe, no ale zobaczymy
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
stary> anthrax chce sprawdzic bez wzgledu na to czy mi podejdzie czy nie (chociaz chuj wie) - to jest jedna z "tych" nazw, reszte czworki mam obcykana w calosci, z czego duza czesc wielbie, wiec i dla formalnosci chociaz chce poznac i ten zespol
a ktorych to waznych kapel nie znam? chetnie nadrobie. jasne, ze pewne braki wynikaja z wieku, no ja nie widze w tym nic dziwnego ani zlego, to chyba dosc oczywiste. zreszta popytaj paru innych podobnych mi wiekiem userow na tym forum, oni nie sa tacy kontrowersyjni, wiec nie pchaja sie w ogien krzyzowy
, ale zareczam cie ze jakos zle na tym tle nie wypadam
. poza tym osobiscie mam tak, ze jak mi dany band zaskoczy, to potrafie sluchac tylko tego (badz rzeczy najblizej powiazanych) przez np. pol roku non stop, nawet jesli wiem, ze czekaja mnie potencjalnie rownie mocne rzeczy. tak mialem np. przez polowe roku 2008, kiedy to sluchalem praktycznie tylko neofolku i totalnie zlalem metal. teraz jest odwrotnie. muzyka to nie filatelistyka, obczajam to co mi sie podoba , nie mam jakiegos encyklopedycznego parcia.
a ktorych to waznych kapel nie znam? chetnie nadrobie. jasne, ze pewne braki wynikaja z wieku, no ja nie widze w tym nic dziwnego ani zlego, to chyba dosc oczywiste. zreszta popytaj paru innych podobnych mi wiekiem userow na tym forum, oni nie sa tacy kontrowersyjni, wiec nie pchaja sie w ogien krzyzowy

this is a land of wolves now
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
po prostu nie czuje w ogóle tego zespołu, zresztą nie tylko tego to samo mógłbym napisać o Megadeath, do którego nigdy nie mogłem się przekonać.Triceratops pisze:co jest doktorku?
Anthrax pamiętam zaczynałem słuchać, a raczej próbowałem pod koniec lat `90tych, nawet kupiłem sobie "State of Euphoria" oraz "Persistence of Time" i zmuszanie się do słuchanie tych płyt nic nie zmieniło. Nadal uwazam, że jest to przeciętne a z racji tego, że jest masa ciekawych zespołów odpuściłem sobie dalsze zapoznawanie się z tym zespołem i jego kolejnymi płytami mając na uwadze fakt, że jest to zespół przez wiele osób szanowany czy nawet uwielbiany

- Zenek